- 18 Aralık 2014
- 799
- 369
- 123
- 32
- Konu Sahibi Napicagimi Bilmiyorum
-
Yarısını falan ödemeyin. Yapacağınız masrafla kendi tarafınızda da bir düğün yapın. İki ayrı ilden olup da evlenen insanlarsınız, nasıl tek tarafta yapılacak(hangi taraf olursa olsun) yarı yarıya paylaşmak gibi bir anlaşmaya vardınız ki en başta.
Babaanneniz ile sevgilinizin babasi mi evlenecek ki o ona telefon aciyor bu bununla kavga ediyor?
Yaslar kucuk, elde avucta para yoksa herkes ailesinin agzina bakmak zorunda kusura bakmayin. Once buyuyun,birer meslek sahibi olun,calisin uretin,sonra evlenin. O zaman fikrini soyleyene sana ne diye cemkirme hakkiniz olur
Bence çifter çifter düğün yapacağınıza o paraya evinize eşya alırsınız, balayına gidersiniz veya bankada biriktirirsiniz. Yani ailenizin böyle bir istekte bulunması bir kere başlı başına tuhaf. Düğün gerçekten kız tarafında yapılmaz, hiç duymadım böyle birşeyi. İki farkı memleketin insanları evleniyor her yıl, binlerce çift. Hepsi sizin aileniz gibi mi yapıyor Allahaşkına?
Kendi paraniz var ise el ele tutusur dikilirsiniz ailelerinizin karsisina. Elimizdeki kendi paramizla ve kendi imkanimizla evlenecegiz istemeyen gelmesin dersiniz. Ben kendi imkanimla evleniyorsam babaannem kpimi arayamaz efendim,ne haddine dusmus? Ona ne? Karistirmayin ailelerinizi madem evliligi finanse edebilecek gucunuz varIyide biz kücük degilizki ben 23 yasimdayim sevgilim 25. Bizim kendi paramizda var ama aileler illa biz ödicez diyorlar. Evi siz düzersiniz diyorlar
Dogru haklisiniz. Ailemi ikna ettim. Sükür
Evet mutlu olmaya hak etmiyorsun. Çünkü sen kendi ailenin sözüne bakarsan oda kendi ailesinin sözüne bakar hayat herşey karsilikliBen gecen konu acmisdim. Aileler kavga ediyor diye. Dügün yüzünden. Dügün oradami olacak buradami olacak diye. Simdide babaannem acti telefon onlara. Sevgilimin babasi nineme bitsin bu is o zaman demis. Sevgilime yazdim. Baban böyle böyle demis diye. Oda iyi yapmis dedi. Resmen iyi yapti dedi. Babasina kizacagina iyi yapti dedi. Simdi ben napayim akil verin nolur. Yalvaririm...
Ben napicam simdi... biz iyi anlasiyorduk. Simdi 1 haftadir kavga ediyoruz. Sizce sevgilim ailesine sözünü geciremiyormu? Hep babasinin agzinami bakiyor sizce ?
Kendi paraniz var ise el ele tutusur dikilirsiniz ailelerinizin karsisina. Elimizdeki kendi paramizla ve kendi imkanimizla evlenecegiz istemeyen gelmesin dersiniz. Ben kendi imkanimla evleniyorsam babaannem kpimi arayamaz efendim,ne haddine dusmus? Ona ne? Karistirmayin ailelerinizi madem evliligi finanse edebilecek gucunuz var
Dogru haklisiniz. Ailemi ikna ettim. Sükür
Kendi paraniz var ise el ele tutusur dikilirsiniz ailelerinizin karsisina. Elimizdeki kendi paramizla ve kendi imkanimizla evlenecegiz istemeyen gelmesin dersiniz. Ben kendi imkanimla evleniyorsam babaannem kpimi arayamaz efendim,ne haddine dusmus? Ona ne? Karistirmayin ailelerinizi madem evliligi finanse edebilecek gucunuz var
Hala annem diyorsun amcamin karisi diyorsun. Onlarin ne dedigi onemli degil, cift olarak sizin ne dediginiz onemli. Gerisi halt etmisBundan sonra allah nasip kismet ederse. Kimseyi karistirmicam. Dün dedikoducu amcamin karisi geldi masus isleri tekrar karistirmak icin. Annem bir güzel tersledi. Konusamadi bile
tabikide bizim düsüncelerimiz önemli ama her kafadan bir ses cikiyor. O yüzden annemin benim tarafimda olmasina sevindigimi söylemek istemisdim.Hala annem diyorsun amcamin karisi diyorsun. Onlarin ne dedigi onemli degil, cift olarak sizin ne dediginiz onemli. Gerisi halt etmis
Güzel arkadaşım konu bir şekil çözüldüyse onu neden söylemiyorsun. Aileni neye ikna ettin? Emin misin ikna olduklarına? Düğüne 1 ay kala zaten biz de böyle istememiştik, sen mutlu ol diye alttan alıyorduk diye kriz çıkmasın? Aileni de tatmin edecek güzel bir orta yol bulmuşsunuzdur umarım. Nasıl çözümlendi onu da yazar mısın? Hatta konudaki ilk mesajını sen güncelleyebiliyorsun, oraya not düş bence. Şu şu şekilde hallettik arkadaşlar, yorumlarınız için sağolun gibi. Daha fazla yorum istemezsen konunu da kapatabiliyorsun.
evet Erkek tarafinda olucakYani erkek tarafında mı olacak düğün? İyi bari. Hele şükür.
erkek tarafi bunu kabul etmiyorEvet iyi yapmış. Babaannen ne alaka arıyor? Onun karışmaması gerekiyor. Düğünü erkek tarafı yaptığına göre onların yaşadığı yerde olması gerekir. Madem iki düğün yapın onu da sizin yaşadığınız yerde sizin taraf yapsın.
öyYarısını neden siz ödüyorsunuz. Madem öyle yarısından biraz fazla verip kendi memleketinizde düğün yapın iki tarafında gönlü olsun bırakın oğlan tarafıda kendi ödesin nerde yapmak istiyosa yapsın
hayir hepsi yari yariya ödenicekİki düğünüde erkek tarafına mı yıkmaya çalışıyorlarmış
aynen öyle. yol varmis diye istemiyorlar. onlar gene gene gel git yapmak istemiyorlarmis. bizim burdaki dügünü biz ödicektik ama kabul etmediler. onlarin orda olsun istediler. yari yariya ödenicekmisKonu sahibi pek bir detay vermediğinden ne olduğu anlaşılmıyor ama iki yerde düğün olmasını birini kız tarafı çekecekse erkek tarafı neden istemesin? Ne haddine yani? Öyle benim paramla yapacağım düğüne istemiyoruz dese erkek tarafı o iş olmaz diye ben derim zaten. İkna etmeye falan uğraşmam.
Aynı kafadayız arkadaşımDiğer konunda da yazmıştım düğün müğünü boşver sade nikahla evlenin masrafları harcanan parayla evlendikten sonra gezin yada kendine bir araba al
Biliyorum ütopik ama daha mantıklı değil mi?
Diğer konunda da yazmıştım düğün müğünü boşver sade nikahla evlenin masrafları harcanan parayla evlendikten sonra gezin yada kendine bir araba al
Biliyorum ütopik ama daha mantıklı değil mi?
Sükürki ailem üzülmeme daha cok dayanamadi. dün bütün gün agladim. Resmen sinirlerim bozuldu. Nisan büyük olucak salonda, kinada büyük olucak salonda. Ve yari yariya ödenilecek. Alayimda olucak gelip beni evden cikaricaklar gelinligimle.
evet ödeyeceklerPeki siz düğünün yarısını ödüyorsanız, onlar da en azından düğün gibi olacak kınanın da yarısını ödeyecekler mi?
ailem dügünsüz evlenemezsin dediler.biz öyle yaptık. milleti eğlendirmeye harcayacağımız paraya kendimize araba aldık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?