4 yılın ardından ilk günlerin heyecanı, aşkı kalmaz. Hele bir de adam çalışmayınca iyice insanın söylenesi, onu suçlayası gelir. Yaşın az değil sanırım.
Hep derler ya "İnsan doğası gereği çok eşlidir ama tek eşli davranmayı tercih edebilir."
Gerçekten de öyle. Eğer sevgilinden tek eşli olmasını bekliyorsan sen de öyle olmasın. Daha kaç yıl ömür yaşayacağımız belli değil. İlginç bulduğumuz insanlar illa ki karşımıza çıkacak, belki 5 belki 10 tane... Eğer sevgilin değerli biri ise ve sen de ona değer veriyor, onu seviyorsan, biraz heyecanlanmak için bir kahve içip aldatmanın önünü açmana değmez. İçgüdülerimizi biraz kontrolde tutmak lazım.
Sevgi başka, aşk başka şey. Aşkın uzun süreli olmasını ben zaten psikolojik sağlık açısından zararlı buluyorum. Çok mu sıkıldın sevgilinden? Hiç içinden "Ölse de kurtulsam, yeni bir başlangıç yapsam rahat kafayla..." gibi cümleler geçiyor mu? Yoksa bu yazdığımı okumaktan çok rahatsız mı oldun? Öyle bir ihtimali düşünmek seni dehşete mi düşürüyor, "Hayır, kesinlikle olmaz, ben onsuz ne yaparım, tam aradığım kişi" mi diyorsun?
Açık konuşayım, aynı şey benim da başıma geldi, o sırada benim ilişkim de 3 yıllıktı. Karşımda da görünürde karşı koyamayacağım biri vardı. Ama ben sevgilimin tam da aradığım gibi bir karaktere sahip olduğunu bildiğim için elimin tersi ile ittim bu heyecan yaratan yeni kişiyi... Sevgilim olduğunu gözüne gözüne soktum durdum. Biraz daha üsteledi, yine yüz vermedim. Şeytan dürtüyordu bu sırada. Ama insanın mantığını da kullanması lazım. Heyecan yaratacak çok erkek bulursun ama kalitelisini az bulursun. Bence bunu düşün. :)
Üstelik bunu yaşayan sadece sen de olmayabilirsin. Sevgilin de etkilendiği başka kadınlarla karşılaşıyor olabilir. Ama görünüşe göre o senle olmayı seçiyor. :)
Öncelikle çok teşekkür ederim, zahmet edip bunca şeyi yazmaya zaman ayırdığınız için.
Yeni bir başlangıç yapmayı hiç düşünmedim çünkü birini tanımak çok zor geliyor bana. Sanıyorum ki ilk gün kü heyecanım artık kalmadığı için böyle bir yola başvuruyorum. Dediğiniz gibi duygularıma içgüdülerime sahip çıkıcam.