Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Şimdi,bu kadar virgül yanlış onu söyleyeyim:)
Cocuğu da rahat bırakın,anadan babadan olmuş zaten,babaanne sevgi ve ilgisini kiskanmayin.
Siz de kucak açın yavruya,sizin evladinizdan ne farkı var?

Adam beni kandırdı , herşey için kandırdı ve yalan söyledi , dürüst olsaydı ben bu hayatı yaşamazdım
Baktınız ki kandırılıyorsunuz sizde koşa koşa çocuk yapayım belki düzelir dediniz sanırım.

hanımefendi balık baştan kokar, bir insanda durduk yere bir anda asla değişmez. Evet kabul kişiler önce hep iyi yönlerini gösterirler ama bu maksimum 3 ay sürer,sonra gerçek yüzü çıkar.
Kimseye çocuk yapmayın demem ama çocuk yapacaksanız ben kendime güveniyor muyum ? Şartlarım uygun mu? Hayata bakış açım,eğitimim,kültürüm , ortamım buna müsait mi ? Sağlıklı şartları sağlayabilir miyim? Olurda boşanırsam veya kocam ölürse çocukla tek başıma devam edebilir miyim? diye bir kereliğine bile düşünmüyor kimse.

neyse olan olmuş bari bundan sonra kendini bilen ayakları üstünde duran biri olun. Çocuktan daha ağır sizin sorumluluğunuz annenizin üzerinde , o yüzden kimseyi dilinize dolamayın . Anneniz bakıyor karşısında bir küçük çocuk birde kocaman olmuş kadın ...
Tabiiki çocuğu seçecek o şuan annenize muhtaç siz kaç yaşına gelmiş insansınız artık yolunuza devam edebilirsiniz

Adamı koca diye hayatına alan sensin ...yurt dışında kalmayı istemiyorken adam orada yaşamak istiyor diye kalan sensin..Türkiyeye çocuğun yokken eşinden uğradığın şiddet sonrası dönüp boşanmayıp koşa koşa geri kocasına dönen sensin!! " çocuğum olmazsa " diye gidip hergünü problemli olan ilişkiden çocuk sahibi olan , sonrasında çocuğun babasına/babasının çocuğuna olan sevgisini bile "bir gün boşanırsam çocuğum ya babasını seçerse " diye kıskanan yine sensin.Bütün bunları sen istedin ve yaşadın..şu an seçmediği hayatı yaşayan evdeki iki çocuk, belki bir de annen.
Klasik. Çocuk yapmadan rahat edememiş, illa o çocuk yapılacak. Yapmış öyle bırakmış adamın yakasını. Şiddet eğilimli olsun, esrarkeş olsun farketmez abi, bi tanesini kıstırıp nikahı bastıysan çocuk yapmadan boşamak büyük kayıp.

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
Başka kuşun yuvasına yumurtlanip gerçek yavruları yuvadan atan guguk ve bal kılavuzu kuşu gibisiniz:/

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
O çocuk dediginiz sizin yeğeniniz oluyor sanırsam, çok kötüsünüz dağdan gelmiş bağdakini kovmaya çalışıyorsunuz, rahat etmiyorsanız ayrı eve çıkın...

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
Sizin hırstan gözünüz dönmüş. O kızın yerinde sizin evladınızda olabilir. Hayatın ne getireceği belli olmaz.

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
Anladığım kadarıyla kimse size uğraş demiyor. Uğraşmayın ama kalkıp eleştirmeyin 6 yaşındaki çocuğu. Anneniz haklı ve çok saygı duydum annesinin ve babasının bakmadığı torununa sahip çıktığı için

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
Yaa afedersiniz de kazık kadar kadınsınız ya. Annem beni yalnız bırakıyor nedir çocuk musunuz?

Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım
Tahtinizi kaybettiniz küçük hanım,artık o tahtta yegeniniz oturuyor,anneniz onunla ilgilenecek.
Anneniz de ne bahtsız kadinmis be :KK61:
Birbirinden sorumsuz cocuklari var,kızı da gelmiş,kucağına başını sokmaya çalışıyor,soksun tabii de anasız babasız yavruyu iteklemese iyiydi:/
Ne dograrsan tabagina, o gelir kasigina der atalar,biline...

Tahtinizi kaybettiniz küçük hanım,artık o tahtta yegeniniz oturuyor,anneniz onunla ilgilenecek.
Anneniz de ne bahtsız kadinmis be :KK61:
Birbirinden sorumsuz cocuklari var,kızı da gelmiş,kucağına başını sokmaya çalışıyor,soksun tabii de anasız babasız yavruyu iteklemese iyiydi:/
Ne dograrsan tabagina, o gelir kasigina der atalar,biline...
Kadının kocadan da yüzü gülmemiş ki Deniz, sürekli aldatılmış, evlatlardan hayır yok, ona muhtaç küçük bir çocuk var, bu kadın anca mezarda dinlenecek. :(

Ben sanki sorumluluk aldıkça iyice bana bırakıp keyiflerine bakıyorlar , zaten hayatla kendi sorunlarımla zar zor baş ediyorum , annemi de çok özlüyorum
Annemi özlüyorum diyorsanız. Destek olun çocuklara oyun zamanı ayarlayın oturup annenizle kahve içip dertleşin ama siz yeğeninizi kıskanıyorsunuz ve bunun bir çözümü yok.

Herkes konu sahibine suç buluyor ama ben buna katılmıyorum. Benim gözüm önünde örnekleri var. Anneanne babaanne tarafından yetiştirilen çocukların geneli pohpohlanıyor ve ortamda başka çocuk varken ilgiyi üstüne almak için her türlü yolu deniyorlar. Normal oyun oynayan ve yaramazlık yapan cinsten değil daha uyanık davranıp sizden ilgiyi koparmaya çalışıyorlar. Konu sahibinin haksız olduğu nokta ise aile işlerine müdahil olmak. Onlar böyle yaşamayı seçmiş. Kalıcı geldiyseniz bulun evinizi bir an önce, kendi evinize çıkın. Kurulu bir düzeni siz değiştiremezsiniz.

Konu sahibi bile ortamda kendinden başka çocuk varken ilgiyi üzerine çekmek için her yolu deniyorsa 6 yaşındaki çocuğun bunu yapması çok normal.

Klasik. Çocuk yapmadan rahat edememiş, illa o çocuk yapılacak. Yapmış öyle bırakmış adamın yakasını. Şiddet eğilimli olsun, esrarkeş olsun farketmez abi, bi tanesini kıstırıp nikahı bastıysan çocuk yapmadan boşamak büyük kayıp.
Yani sabrım taşıyor artık içinizdeki pislikleri kusan sizsiniz , sizin kalbiniz kötü ve bence çocuğunuz olmadığı için kıskançlık içindesiniz, bir çocuk doğurmak anne olmak ne demek bilmediğinizden ipe sapa gelmez konuşuyorsunuz, ben hamileyken pek çok şeyi gördüm öncesinde haberim yoktu , bir çocukla bi başıma kaldım Aslan girişe ayakta durup kızıma bakıyorum onu kimseye muhtaç etmeden

Yani sabrım taşıyor artık içinizdeki pislikleri kusan sizsiniz , sizin kalbiniz kötü ve bence çocuğunuz olmadığı için kıskançlık içindesiniz, bir çocuk doğurmak anne olmak ne demek bilmediğinizden ipe sapa gelmez konuşuyorsunuz, ben hamileyken pek çok şeyi gördüm öncesinde haberim yoktu , bir çocukla bi başıma kaldım Aslan girişe ayakta durup kızıma bakıyorum onu kimseye muhtaç etmeden
Öncelikle benim 2 çocuğum var, konumuz o değil. Saçma sapan bir adamdan yapmadım onları. Çocuk kıskanılacak bir şey değil, kadınların hamile kalma gibi bir özelliği var, isteyen kullanır. Eski konularınızı okudum, hamile iken bir çok şeyi gördüğünüz büyük yalan, adam sizi sevmemiş, itmiş kakmış dövmüş sövmüş siz de ödül olarak çocuk vermişsiniz. Madem kimseye ihtiyacınız yok, afedersiniz neden ayrı ev tutup gitmiyorsunuz kızınız ile? Hep bi tutturmuşsunuz ailemden ayrıldım yurtdışına geldim eşim için, papağan gibi tekrarlayıp durmuşsunuz. Daha siz büyüyemeden bir de çocuk yapmışsınız.

Öncelikle benim 2 çocuğum var, konumuz o değil. Saçma sapan bir adamdan yapmadım onları. Çocuk kıskanılacak bir şey değil, kadınların hamile kalma gibi bir özelliği var, isteyen kullanır. Eski konularınızı okudum, hamile iken bir çok şeyi gördüğünüz büyük yalan, adam sizi sevmemiş, itmiş kalmış dövmüş sövmüş siz de ödül olarak çocuk vermişsiniz. Madem kimseye ihtiyacınız yok, afedersiniz neden ayrı ev tutup gitmiyorsunuz kızınız ile? Hep bi tutturmuşsunuz ailemden ayrıldım yurtdışına geldim eşim için, papağan gibi tekrarlayıp durmuşsunuz. Daha siz büyüyemeden bir de çocuk yapmışsınız.
Ben yalan olduğunu düşünüyorum , iki çocuğunuz yok sizin !
Tek başına anne olmanın ne olduğunun bilincinde de değilsiniz ,

Back
X