Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Ruyacik89

hayatın umut dolu huzurlu olsun prensesim
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
1.058
-753
318
İngiltere
Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, eşimle ayrıyım , eski eş oda çok sorunlu bir kzım var ,yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim , Annem istedi gelmemi. fakat ortamdan çok sıkılıyorum, birde yeğenim çok bencil ve sorunlu annemi herkesten kıskanıyor bütün ilgi benim olsun diyor , , kızım da ona çok düşkün ama yeğenim kızıma bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, adaletsizlik değil mi bu , , bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış

Son düzenleme:
öncelikle o kız dediğiniz çocuk sizin “yeğeniniz”

kızınıza kötü örnek oluyor diye dışlamak yerine aslında çocuğun derdi neymiş nasıl psikolojisini düzeltebiliriz diye düşünmeniz daha doğru olurdu siz kolay yolu seçip annesinden babasından ilgi göremeyen 6 yaşındaki yapayalnız bir çocuğu yargılamayı seçmişsiniz.

kızınıza kötü örnek oluyor diye dışlamak yerine aslında çocuğun derdi neymiş nasıl psikolojisini düzeltebiliriz diye düşünmeniz daha doğru olurdu siz kolay yolu seçip annesinden babasından ilgi göremeyen 6 yaşındaki çocuğa önyargı geliştirmişsiniz.
Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım

Siz baştan aşağı yanlışsınız. 👎

Abinizin kızı sizin öz be öz yeğeniniz oluyor. Zaten annesi, babası bırakmış bir çocuğa sizde vuruyorsunuz. Birde annesiniz desek ki analık duygunuz yok.

İlk defa bu kadar sert yorum yapıyorum. Cidden benim gibi birini bile sinirlendirebildiniz. Tebrik ederim... 👏

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Geçici bir süre gelmişsiniz. Düzen değiştirmekle uğraşmayın. Birakin kim ne hali varsa görsün.
Kızınıza kotu örnek oluyorsa ziyaretinizi kısa tutun bence.

Geçici bir süre gelmişsiniz. Düzen değiştirmekle uğraşmayın. Birakin kim ne hali varsa görsün.
Kızınıza kotu örnek oluyorsa ziyaretinizi kısa tutyn bence.
İşte bunu bilemiyorum , yurtdışında çok sıkıldığım ve yalnız olduğum için memlekete dönüş istiyorum burada gel git yaşıyorum,

o sizin düşmanınız değil yeğeniniz ,abiniz sorumsuz diye siz de mi öyle olacaksınız ,tavrınız o kadar ilginç ki gerçekten anlayamıyorum ,bu kadar merhametsiz olmanızı ..

4 (dört ) yaşında kötü örnek oluyor diyorsunuz ,doğru örneği gösterin öyleyse ,dört yaşında çocuk için kinlenip konu açıyorsunuz bir de ..

Siz baştan aşağı yanlışsınız. 👎

Abinizin kızı sizin öz be öz yeğeniniz oluyor. Zaten annesi, babası bırakmış bir çocuğa sizde vuruyorsunuz. Birde annesiniz desek ki analık duygunuz yok.

İlk defa bu kadar sert yorum yapıyorum. Cidden benim gibi birini bile sinirlendirebildiniz. Tebrik ederim... 👏
Analık duygum yok derken? Abim keyfine bakıyor ? Ben sorumluluk neden alayım ? Benim derdim yok mu?

o sizin düşmanınız değil yeğeniniz ,abiniz sorumsuz diye siz de mi öyle olacaksınız ,tavrınız o kadar ilginç ki gerçekten anlayamıyorum ,bu kadar merhametsiz olmanızı ..

4 (dört ) yaşında kötü örnek oluyor diyorsunuz ,doğru örneği gösterin öyleyse ,dört yaşında çocuk için kinlenip konu açıyorsunuz bir de ..
Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?

"O kız!" diye bahsettiğiniz çocuk sizin öz yeğeniniz! Anne babasının bıraktığı çocuğa bu şekilde davranmak doğru mu? Kendi annenizi ve abiniz ile yengenizi sorgulamadan önce kendinize bakın lütfen!

Sizde bir anneymişsiniz nasıl böyle düşüncelere sahipsiniz anlayamıyorum. Ben şu an anne değilim annelik duygusunu anlayamam lakin yeğenlerimin tırnağına zarar gelse yakarım zarar vereni ki siz "O kız" diye bahsediyorsunuz. PES!

Ne yapsını isterdiniz annenizin? Düzgün ebeveynlere sahip olmayan bir çocuğa sahip çıkmaya çalışıyor.

Yeğeniniz o evin sahibi, siz ise misafirsiniz. Yerinizi bilmenizi tavsiye ederim.
Yeğenim neden o evin sahibi oluyor? Bunu anlayamadım

"O kız!" diye bahsettiğiniz çocuk sizin öz yeğeniniz! Anne babasının bıraktığı çocuğa bu şekilde davranmak doğru mu? Kendi annenizi ve abiniz ile yengenizi sorgulamadan önce kendinize bakın lütfen!

Sizde bir anneymişsiniz nasıl böyle düşüncelere sahipsiniz anlayamıyorum. Ben şu an anne değilim annelik duygusunu anlayamam lakin yeğenlerimin tırnağına zarar gelse yakarım zarar vereni ki siz "O kız" diye bahsediyorsunuz. PES!
Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Yazık çocuğa be, ana bakmıyor baba bakmıyor, atmışlar yaşlı başlı kadının başına, hala burun kıvırıyor. :( Ya ne bekliyordunuz acaba bacak kadar çocuktan, tabi sorunları olacak. 2 çocuğunuz olsa biri diğerine zarar verse, o çocuğunuzu dışlar mıydınız?

Annenizin aşırı sahiplenir olması normal değil mi? Sizce de..Çocukla ne anası ne babası ilgileniyor diyorsunuz, bari bırakın da babannesi sahiplensin..Sizin de kendinizce sorunlarınız olabilir de..6 yaşındaki çocuk batmasın gözünüze, yazık çocuğa üzüldüm gerçekten..Kızınıza kötü örnek olduğunu düşünüyorsanız da çok fazla kalmazsınız olur biter..

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
O zaman çıkın gidin ordan sorunlarım var diye acısını 6 yaşındaki çocuktan çıkartmayın babannesi de istemiyor zaten böyle ileri geri konuşmanıza esas kötü örnek sizsiniz

Yazık çocuğa be, ana bakmıyor baba bakmıyor, atmışlar yaşlı başlı kadının başına, hala burun kıvırıyor. :KK43:
Bunun bilincindeyim fakat benimde bir evladım var onun babasıda 5 haftadır aramadı, ve ben yalnız bir anneyim nereye kadar sabredeyim

O zaman çıkın gidin ordan sorunlarım var diye acısını 6 yaşındaki çocuktan çıkartmayın babannesi de istemiyor zaten böyle ileri geri konuşmanıza esas kötü örnek sizsiniz
Bende mecbur kaldım aileme maalesef çocuğumdan dolayı çıkıp gidemiyorum öyle kolay babası yardım etmediği gibi sorunlu bir adam

Back
X