Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
Evet merhametsizlik bu. Bacak kadar çocukla boy ölçüşüyorsunuz. Kocaman kadınsınız, hayatınızın sorumluluğunu alın. Yeğeninizle ilgilenmiyorsanız ilgilenene köstek olmayın.

Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım
Siz farkında değilsiniz ama bizler "O kız" dediğiniz çocukcağızın yeğeniniz olduğunu dile getirirken siz hala "O kız, o kız" diye yazıyorsunuz . Görmedim bilmiyorum ama yazdıklarınıza göre sizin bence aile olarak farklı sorunlarınız var. Hatta aile misiniz bunu sorgulamanız gerek.

Bunun bilincindeyim fakat benimde bir evladım var onun babasıda 5 haftadır aramadı, ve ben yalnız bir anneyim nereye kadar sabredeyim
Kızınızın bir annesi var, o çocuğun kimi var? Bir yaşlı ninesi. Dokunmayın faydanız yoksa, dokunmayın.

İşte bunu bilemiyorum , yurtdışında çok sıkıldığım ve yalnız olduğum için memlekete dönüş istiyorum burada gel git yaşıyorum,
Cok klasiktir ama işe yarar. Boş bir kağıt alıp artilarini ve eksilerini yazin. Karar vermenizi kolaylaştırır.
Naçizane tavsiyem sadece sıkıldığınız için dönüş kararı almayın. Hislerinizle hareket etmeyin. Gün gelir burda da yalnız ve sıkkın hissedersiniz. Bu hisler gelip geçici. Hiçbir duygu sonsuza dek sürmüyor.

Ne yapmalı
Annesi babası sorumsuz bırakıp gitmis olan bütün çocuklar horlanmali öyle mi nasılsa ailesi sorumsuz ilgisiz terketmiş öyle ise onlar itilip kakilmaya layık degersiz kıymetsiz çocuk mu
Bir de kız cocuk diye bahsetmenizden o kadar belli ki kalbinizin çirkinliği
O çocuk orda büyüyor babannesi almış sahip çıkmış artık o çocuk o evin çocuğu bence daha fazla orda kalıp çocuğu huzursuz mutsuz edip psikolojisini bozmayin

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
Siz yurt dışına geri dönün kimsenin de huzurunu kaçırmayın. Çok çirkin bir üslubun var ve çok yanlışsin

Merhametsizsiniz , bu çok açık. Sizin ne diye annenize ihtiyacınız var? Koca kadınsınız. Sözde yurt dışında yaşıyorsunuz, ama hala kendinizi geliştirememişsiniz. O çocuğun daha çok ihtiyacı var, ihtiyaçtan ötesi mecburiyeti var. Babaannesi de bakmasa önüne bir tas çorba koyan olmaz. Nasıl kendinizi onunla bir tutup kıskançlığa kapılırsınız? Kaldı ki kızınıza kötü örnek olan da o çocuk değil. Evinize dönün.

Çünkü benimde anneme ihtiyacım var ve annem tamamen kendini o kıza adamış durumda … sıkıldım ve bunaldım
Sizin "sıkılıp bunalmadığınız " anı mı kollayacak anneniz kendi hayatını yaşamak için...annenizin torunu (sizin de yeğeniniz ama hissiniz yok çocuğa) yuvasız bir kuş ..anneniz de 6 yaşındaki bu kuşa sahip çıkmak istiyor..onla ilgilenmek istiyor. Bunu bile kıskanacak durumdasınız belli ki!

Bende mecbur kaldım aileme maalesef çocuğumdan dolayı çıkıp gidemiyorum öyle kolay babası yardım etmediği gibi sorunlu bir adam
Eee ne istiyorsunuz çocuktan sen geldin yerleştin diye onu yuvaya mi versin babannesi bakmıyormuş işte anne babası biraz kalbinizi düzeltin

Merhametsizlik mi bu? Boğuluyorum , annemin aşırı sahiplenmesini, dengeyi bulamamasını, beni yalnız bırakmasını, çocuğun şımarıklıklarını tahammül edemediğimi?
O zaman kalkıp başka ev tutacaksınız ve kimsenin huzurunu kacirmayacaksiniz. Düpedüz bır çocuğu kıskanıyorsunuz... Psikolojik sorunlarınız için yardım aliniz

Yo annene ihtiyacın falan yok koca kadınsın, çocuk yapmışsın. Kendi başına ev tutup çocuğuna kendin bakabilirsin.

Back
X