bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
İyi de sizin eski kocanız da çocuğunu 5 haftadir aramamis, önümüzdeki 5 ay arar mi,o da meçhul.
Madem sorumluluk,siz de eski kocaniza sorumluluk verin.
Almayan insana sorumluluk vermeyi basarabilirseniz bunu abinizin üzerinde de denersiniz. Ama siz daha kendi eski kocaniza babaligini hatirlatamiyorsunuz. Sorumsuz insanla uğraşmak ne zor,en çok sizin bilmeniz lazım...
Zamanında biz de annesinin babasının sallamadigi, mutsuz evliliklerine "aman yaşım geçiyor" diye çocuk doğurup bize biraktiklari bir bebeğe baktık Cook uzun yıllar.
Böyle bebekler söz konusu olunca, yani anne atmış baba atmış, insan daha hassas oluyor. Mesela sırf çocuğa kötü davrandı diye annemin kardeşini evden kovmustuk ablamla.
Çünkü çok zor bir durum. Bakan icin de çok zor. Bir yere yazdırmak, götürmek istiyorsun anne baba izni gerekiyor, anne baba bazen telefonuna çıkmıyor. Çocuk da her şeyi farkında, gündüz şımarık ama geceleri kedi gibi yatakta ağlıyor falan... Çok ilginç bir psikoloji.
O yüzden eger kendi cocugunuza kızan biri değilseniz bu çocuğa da kızmayın, bağırmayin . Belki de annesi olan bir çocukla aynı ortamda olduğu için kıskanıyordur, aksi tavırları bu kıskançlığınin dışa vurumudur