Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Anne babasının bıraktığı yaraları babaanesi sarmaya çalışıyor belli ki. Kendi evladı gibi görüp ama doğru ama yanlış bir şekilde eğitip büyütmeye çalışıyor.
Tatile gelmişsiniz.
Hala yeğen kuzen ilişkisi kurmaları o istemiyorsanız bile anne-babasının sorumsuzluğuna kızıp el kadar çocuktan çıkarmayın lütfen.

Yazık çocuğa, keşke herkes evlat sahibi olmasa. Çocuk yap at ananın kaynananın üstüne hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam et…O çocuk o evde ne yaparsa yapsın, ne yaşarsa yaşasın ne kadar da acı… Siz onun halasısınız, o sizin yeğeniniz sevmeniz (hele de böyle durumda bi çocuğu) sahiplenmeniz gerekirken yaklaşımınız çok itici kusura bakmayın. Kızınıza kötü örnek olduğunu düşündüğünüz konularda “Halacım bak o öyle olmaz çünkü…” diye ona doğrusunu öğretseniz hem kızınıza iyi örnek olursunuz hem çocuğa bir şeyler katarsınız..Annenizin size tepki göstermesi normal çünkü çocuk zaten kendi anne babasından bir şeyler görmüyor, bir de sizin tarafından irdenmesine gönlü razı gelmiyordur. Ellerine oyuncak, boya, yapboz vs verip “Halacım/annecim hadi siz yanımızda bi köşede oynayın biz kahve içelim.” diyip annenizle bi kenara çekilebilirsiniz. Bakın bu dünya fani, Allah gecinden versin ama size bir şey olsa sizin kızınız annenizin evinde o şekilde kalsa abinizin gözüne her yaptığı ettiği bu derece batsa nasıl hissederdiniz?

Yani kızdan öyle bir bahsetmişsiniz ki halasısınız siz. O çocukta el değil. Tabi ki anne babası sorumlu çocuktan ama siz de öyle bir yazmışsınız ki kötü üvey anne gibi

bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış
İyi de sizin eski kocanız da çocuğunu 5 haftadir aramamis, önümüzdeki 5 ay arar mi,o da meçhul.
Madem sorumluluk,siz de eski kocaniza sorumluluk verin.
Almayan insana sorumluluk vermeyi basarabilirseniz bunu abinizin üzerinde de denersiniz. Ama siz daha kendi eski kocaniza babaligini hatirlatamiyorsunuz. Sorumsuz insanla uğraşmak ne zor,en çok sizin bilmeniz lazım...

Zamanında biz de annesinin babasının sallamadigi, mutsuz evliliklerine "aman yaşım geçiyor" diye çocuk doğurup bize biraktiklari bir bebeğe baktık Cook uzun yıllar.
Böyle bebekler söz konusu olunca, yani anne atmış baba atmış, insan daha hassas oluyor. Mesela sırf çocuğa kötü davrandı diye annemin kardeşini evden kovmustuk ablamla.
Çünkü çok zor bir durum. Bakan icin de çok zor. Bir yere yazdırmak, götürmek istiyorsun anne baba izni gerekiyor, anne baba bazen telefonuna çıkmıyor. Çocuk da her şeyi farkında, gündüz şımarık ama geceleri kedi gibi yatakta ağlıyor falan... Çok ilginç bir psikoloji.
O yüzden eger kendi cocugunuza kızan biri değilseniz bu çocuğa da kızmayın, bağırmayin . Belki de annesi olan bir çocukla aynı ortamda olduğu için kıskanıyordur, aksi tavırları bu kıskançlığınin dışa vurumudur

Ne saçma konu, sizin çocuğunuz annenizin torunuysa oda torunu, o zaman sizde kızınızı alın babasına verin sorumluluk alsın babası baksın.
Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal gibi hissediyorum

Kendinizi yegeninizin yerine bir kere koysanız. Siz olsaniz onun yerinde nasıl bir birey olurdunuz? Kendi cocugunuzun yanında siz varsınız, yalnız değil. Peki ya o çocuk ne yapsın? Yapayalnız, kendi anne-babasinin bile ilgilenmediği bir çocuk. Nasıl bir travma yaşıyordur ve ilerki hayatında nasıl bir psikolojisi olacaktır kim bilir!

Biraz vicdan ve merhamet sahibi olun. Siz de annesiniz. Ziyarete gelmişsiniz. Zaten kısıtlı kalacağınız bu sürede kimsenin huzurunu kaçırmayın lütfen.

Ne saçma konu, sizin çocuğunuz annenizin torunuysa oda torunu, o zaman sizde kızınızı alın babasına verin sorumluluk alsın babası baksın.
Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal
Yo annene ihtiyacın falan yok koca kadınsın, çocuk yapmışsın. Kendi başına ev tutup çocuğuna kendin bakabilirsin.
öyle zaten yapabilirim , sinirleniyorum duruma abimin bencilliği , karı kızla gezip tozuyor kızına bir faydası yok , anne göt büyütüyor

Benimde bir sürü sorunum var çocuğun babasının alışkanlıkları ilgisizliği, benim o 6 yaşında kızla uğraşacak ne enerjim var ne de zamanım
Uğraşmayın? Aynı abiniz gibi kızınızın babası da sorumsuzmuş. O zaman anneniz de ben sizi çekemem çocuğunun babası da aramıyor zaten mi desin?
Ya bu neyin kafası insanlar ne kadar değişti artık. Abinize annenize bir şey olsa o çocuğa annelik yapacak kişisiniz. Halasınız. Ben kardeşlerimin çocuklarına kurban olurum ya.
O çocuk, şımarık olan sizsiniz.

Aile ne demek bildiğinizden emin değilim. O kişi sizin yeğeniniz değil de yardıma, sizin korumunuza ihtiyaç bir can. Merhametsizlik bu yaptığınız.

Zor durumdan geciyorsunuz bunu anlaya bilirim ,fakat öz yegeninize olan tavrinizi anlamiyorum.
Ufacik kizi kiskanmis gibisiniz.

Ilgiye ihtiyaciniz var Ama 6yasinda ki kiz ile bir misiniz siz Allah askina.
Umarim kendi kizinizada böyle duygusuz degilsiniz.
Aynen öyle. O gitse de annemin dizinde zırlasam diye bekliyor koca kadın.

Valla bu konuda gördüğüm kötü örnek yeğeniniz değil. Siz çocuğunuzu annenize verip takılmak istiyordunuz herhalde, annenizde benim sorumluluğum var sen kendi çocuğuna bak deyince kinlendiniz bence. Kalbiniz kararmış, yazık yazık. Benim kızkardeşimin sınıf arkadaşı vardı ilkokuldayken, yeğeniniz gibi anne-baba bırakmış babane bakıyor. Bize bile tembihlerlerdi sakın üzmeyin onu, küçük hatalarını görmezden gelin diye. Siz öz yeğeninize karşı böylesiniz, evlerden ırak. Siz evinize gidin, içinizdeki karanlıkla insanların canını sıkmadan.

Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal gibi hissediyorum
İnsan kendi yeğeni için nasıl böyle şeyler düşünür aklım almiyor. Yani ne istiyorsunuz? Çözüm ne sizce? O zaman çocuğu yurda verin siz ve kızınıza anneniz baksin.

Veremem kızımın babası esrar bağımlısı ( ne yazikki bilmiyordum) ve şiddet eğilimli , kızım şımarık hareketleri beni sinirlendiriyor annemin aşırı toleransı , anne ve babası ise kendi hayatlarını yaşıyorlar yani annelik babalık yapabilecekken yapmıyorlar ve insanların iyi niyetlerini sömürüyorlar, yani sorumluluk alıp iyilik yaptıkça aptal

öyle zaten yapabilirim , sinirleniyorum duruma abimin bencilliği , karı kızla gezip tozuyor kızına bir faydası yok , anne göt büyütüyor
Bu nasıl bir üslup ya, midemi bulandırdınız

Gerçekten igrencsiniz yazdiklariniz tüylerimi diken diken yaptı

Hala kızın hareketleri sinirimi bozuyor yazıp duruyorsunuz burda 1000 kişi söylüyoruz çocuk normal siz normal değilsiniz

Lütfen çocuktan uzak durun eğer o çocuğa sert davranırsanız kızar sesinizi yükseltir eziklerseniz Allah da sizin cezanızı misliyle versin günahsız 6 yaşındaki çocuğa bu ne kadar öfke kin kusma böyle

Çocuk ya o, çocuk. Üstelik sizin soyunuzdan. İnsan el çocuğuna bile böyle düşünmez. Faydanız yoksa olana mani olmayın bari.

İnsan kendi yeğeni için nasıl böyle şeyler düşünür aklım almiyor. Yani ne istiyorsunuz? Çözüm ne sizce? O zaman çocuğu yurda verin siz ve kızınıza anneniz baksin.
Çözüm şu ki konu sahibi annesinin obur çocuğu horlamasini azarlayıp ötelemesini eziklemesini onun terkedilmiş çocuk olduğunu hissettirip haddini bildirmesini ve de kendine ve kızına pozitif ayrımcılık yapmasını onları pohpohlamasını ah sizin psikolojiniz mi bozuldu yavrum severim sizin psikolojinizi bozmayın demesini istiyor

Analık duygum yok derken? Abim keyfine bakıyor ? Ben sorumluluk neden alayım ? Benim derdim yok mu?

Desek ki demiştim. Ama yaranıza dokundum galiba.
Siz anasız, babasız bir çocuğa böyle davranırsanız daha çok derdiniz olur. Biraz kalbinizi temizleyin...

Back
X