Ben nasıl davranmalıyım annem haklı mı?

Normal değil annem yaptıkça üstüne atılıyor , anne ve baba şımarık ve bencil kadın perşan
Bakın o çocuğun normal olmasını bekleyemezsiniz zaten..Şımarık gelebilir size ama o yaşında içinde ne fırtınalar yaşıyor asla bilemezsiniz siz..Yani anne baba ilgilenmiyorsa çözüm ne sizce, anneniz de ilgilenmesin çözüm bu mu? Buna inanıyor musunuz?

Ben iyilik yaptıkça ana bana daha da çok şımarıyor ,
Annem perişan halde , hiç sesi çıkmıyor , anne baba keyiflerini bozmasın , ben hakkımı aradığım için ve annemi düşündüğüm için mi kötü oluyorum
Bunun sorumlusu 6 yaşındaki kız değil. Büyüklerin yaptığı sorumsuzluğun faturasını ona kesemezsiniz. Oldu olacak çocuk esirgeme kurumuna verin çocuğu

Ne yapmalı
Annesi babası sorumsuz bırakıp gitmis olan bütün çocuklar horlanmali öyle mi nasılsa ailesi sorumsuz ilgisiz terketmiş öyle ise onlar itilip kakilmaya layık degersiz kıymetsiz çocuk mu
Bir de kız cocuk diye bahsetmenizden o kadar belli ki kalbinizin çirkinliği
O çocuk orda büyüyor babannesi almış sahip çıkmış artık o çocuk o evin çocuğu bence daha fazla orda kalıp çocuğu huzursuz mutsuz edip psikolojisini bozmayin
Hayır horlanmalı değil fakat çocuk ta biraz saygılı olmalı değil mi?

Hayır çocuğa kesmiyorum, çocuğun sorumluluğunu babadan çok alam kişiyim ve arada şımarıklıklarına terbiyesizliklerine tepki koyuyorum annem de bana yapma diyor , ben kötü hala değilim diye sinirleniyorum , hiç ses çıkarmamayayımmı?
Siz o evde taşının. İnsanların düzenini bozmayın

99 depreminde tüm düzenimiz değişti. 1 odanın içinde oda baraka, 2 sene geçirdik. Teyze denen şahıs eve sokmadı. Annem çalışmaya başladı. Kendi kulaklarım ile duydum tahammül edemiyorum demesini. Ameliyat oldum 11 yaşındayım su istedim, 1 bardak su. 5 lt bidonu önüme atti gitti. Akşam 7ye kdr annemi bekledim. Sonra da 1 hafta sonra evde yayılıp g... büyütüyorsunuz ben sizi adam etmeyi bilirim diye üstüme yürütmüştür sokakta annemi beklemiştim.
Aradan yıllar geçti isteme akşamım da tüm düzeni bozmadı diye perdenin arkasında ağlayıp kimseyle ilgilenmemisti.
Su an aklını 2 yıldır görüşmüyorum
Kendi işini kocasından para için gizlemiş. Eşimden ve kardeşimin eşinden yardım istemişti. (Mirasli ev satıldı biz boşalttık çünkü eşine soylemedi para sakladi)
Kardeşim 1 parça hatıra alıyor diye üstüne yürüdü. Bana bak bana biz artık bebek değiliz kucağında bebeği yanında kocası var artık sesini kes dedim.
Su aralar kafayi yemis, yalnızlıktan.
Umrumda mi inan değil sokaktaki insana daha çok acırım. 32 sene sürdü kurtulmam daha da bulaşmam
Hasta olduğumu duyunca anneme ah benim yavrum diyomus. Anne Allah aşkına sus 35sene yeni mi aklına gelmiş Ben artık yavru değilim dedim
Benim annem yanımdaydı ama çok zor günler geçirdik.
Bugün esirgediginiz o sevgiye bir gün muhtaç olacaksınız. O zmn bana verilmeyen su için şimdi kapıları bekliyor ama anlamı yok.
Hala vaktiniz varken vazgeçin. Gücünüzün yettigine isyan edin size cevap veremeyen o çocuğa değil.

Yani kusura bakmayın ama tüm çocuklar masumdur . Onları bozan büyükler bence . Kendi kardeşiniz ve kuzen çocuklarınız anlattığınız gibiyse , dönüp kendinizi sorgulayın . Ben neyi yanlış yaptım da bunlar böyle oldu deyin .
Bunca yıl öğretmenlikte öğrendiğim tek şey ; sorunlu (!) dediğimiz çocukların ailesi de sorunlu oluyor . Ya çok seviyorlar başarılarında ya da yerin dibine sokuyorlar hatalarında . Sonrada conta sık - bırak derken gevşiyor bir daha ayar tutturamıyor . Tüm çocuklar benim çocuğum gibi hissediyorum ve asla hiçbir çocuğun sizin dediğiniz cinste 😡 olması kendiliğinden olmuyor .
Onların öyle olduklarından bahsetmedim hiç bence siz bir mesleğinizi sorgulayın zira okuduğunuzu anladığınızı sanmıyorum 🤔 çocuklar masumdur ama aynı zamanda akıllıdır da, büyükler faktörü burda mesele. siz öğretmenmişsiniz siz onları okul hayatlarıyla bilebilirsiniz. Özel hayatlarının tamamına dair bilgi sahibi olamazsınız. Ben gözümün önünde örnekleri olmasından ve zorunlu bir şekilde deneyim kazanmak zorunda kaldığımdan bahsettim. Size konuyu özet yapayım en iyisi (okursanız) Zor bir ilişki yaşamış bir kadın var konuda. Annesinden destek beklemiş ama annesi istediği desteği vermemiş. Tıpkı hepimiz gibi bir birey kendisi de. Psikolojik ihtiyaçları karşılanamamış. Yavrucak da babaanne tarafından bakılıyor. Çocuk evde gördüğü herkesten ilgi bekliyor. İlgi beklemekte problem yok. Konu sahibi evde yerini doldurulmuş hissediyor gibi görünüyor. Ama bu demek değil ki küçük bir çocuğu sevemez. Kendisinin kurulu düzene karışma hakkı yok. Olay bu.

Merhametsizsiniz , bu çok açık. Sizin ne diye annenize ihtiyacınız var? Koca kadınsınız. Sözde yurt dışında yaşıyorsunuz, ama hala kendinizi geliştirememişsiniz. O çocuğun daha çok ihtiyacı var, ihtiyaçtan ötesi mecburiyeti var. Babaannesi de bakmasa önüne bir tas çorba koyan olmaz. Nasıl kendinizi onunla bir tutup kıskançlığa kapılırsınız? Kaldı ki kızınıza kötü örnek olan da o çocuk değil. Evinize dönün.
Bende çocukla bir başıma kalmış eski kocası problem bir anneyim , söyleyin ben çok mu iyi durumdayım?

Kendi kIzımla da sorunlar yaşıyorum haklısınız , bencilliklerim var dır fakat kötü kalpli değilim buna inanmıyorum, benim de zoruma gidiyor çoğu şey ve bende insanım, hala olarak yaptığım pek çok şeyde var , fakat insanların beni ve annemi kullanmalarına sinirleniyorum, o çocuk bilinçli yapmıyor çoğu şeyi ben sadece uyarıyorum , annem öyle çok benimsemiş ki algılayamıyor
Korktugum bir cevap oldu. Lütfen profesyonel destek alin.
Suan o iki kücüge cok üzüldüm. Gözünüze batiyor hersey ve herkes diye dusunuyorum.

Ben yurtdışına okumaya gittim bitirdim evlendim, boşandım , bir kzım var , 4 yaşında yurtdışında yalnız hissediyorum, ailemin yanına geldim bir süreliğine , abimin kızı annemlerde yaşıyor sürekli , 6 yaşında, kızın annesi hiç aramıyor çocuğu , abim çocuğuyla ilgilenmiyor keyfine bakıyor, bende kısa süreliğine annemlerdeyim kızdan çok sıkılıyorum, birde şımarık, kızım o kıza çok düşkün ama kız bazen kötü örnekte oluyor , , ben tepki verince en ufak anneme batıyor , bende anneme sinirleniyorum anne ben o çocuğun annesi babası değilim diyorum rahatsız oluyor annem , beni yalnız bırakıyor, bende bunun çözümü beni yalnız bırakmak değil, abime sorumluluk vermek diyorum , annem ne yapayım almıyor diyor … ben şaşırdım ne doğru ne yanlış

Kendi çocuğunuz annesiz babasız kalsaydı farklı mı olurdu sanıyorsunuz? 6 yaşındaki ufacık çocuğun yaşadığı travma yetmezmiş gibi bir de yersiz kıskançlık ve düşüncesizlik yapıyorsunuz. Ne kadar negatif bir insansınız. O kızın elinden tutmak yerine arkanızı dönmek neden? İnsan kıyamaz ya.

Kendi kIzımla da sorunlar yaşıyorum haklısınız , bencilliklerim var dır fakat kötü kalpli değilim buna inanmıyorum, benim de zoruma gidiyor çoğu şey ve bende insanım, hala olarak yaptığım pek çok şeyde var , fakat insanların beni ve annemi kullanmalarına sinirleniyorum, o çocuk bilinçli yapmıyor çoğu şeyi ben sadece uyarıyorum , annem öyle çok benimsemiş ki algılayamıyor

Anneniz büyük hata yapmış torununu benimsemekle🤣

99 depreminde tüm düzenimiz değişti. 1 odanın içinde oda baraka, 2 sene geçirdik. Teyze denen şahıs eve sokmadı. Annem çalışmaya başladı. Kendi kulaklarım ile duydum tahammül edemiyorum demesini. Ameliyat oldum 11 yaşındayım su istedim, 1 bardak su. 5 lt bidonu önüme atti gitti. Akşam 7ye kdr annemi bekledim. Sonra da 1 hafta sonra evde yayılıp g... büyütüyorsunuz ben sizi adam etmeyi bilirim diye üstüme yürütmüştür sokakta annemi beklemiştim.
Aradan yıllar geçti isteme akşamım da tüm düzeni bozmadı diye perdenin arkasında ağlayıp kimseyle ilgilenmemisti.
Su an aklını 2 yıldır görüşmüyorum
Kendi işini kocasından para için gizlemiş. Eşimden ve kardeşimin eşinden yardım istemişti. (Mirasli ev satıldı biz boşalttık çünkü eşine soylemedi para sakladi)
Kardeşim 1 parça hatıra alıyor diye üstüne yürüdü. Bana bak bana biz artık bebek değiliz kucağında bebeği yanında kocası var artık sesini kes dedim.
Su aralar kafayi yemis, yalnızlıktan.
Umrumda mi inan değil sokaktaki insana daha çok acırım. 32 sene sürdü kurtulmam daha da bulaşmam
Hasta olduğumu duyunca anneme ah benim yavrum diyomus. Anne Allah aşkına sus 35sene yeni mi aklına gelmiş Ben artık yavru değilim dedim
Benim annem yanımdaydı ama çok zor günler geçirdik.
Bugün esirgediginiz o sevgiye bir gün muhtaç olacaksınız. O zmn bana verilmeyen su için şimdi kapıları bekliyor ama anlamı yok.
Hala vaktiniz varken vazgeçin. Gücünüzün yettigine isyan edin size cevap veremeyen o çocuğa değil.
Haklısınız ama ben böyle değilim, o anne sütü varken ben inekmiyim diye o kıza yani yeğenime süt vermedi , yurtdışından bütün sütlerini 2 sene ben taşıdım , gıkım çıkmadı , beş kuruş ta vermedi abim bana , sonra hep sevdim kolladım, kızımdan ayırmamamaya çalıştım, fakat kızımı çok kıskanıyor bazen hırpalıyor , ve abim ve annesi keyiflerine bakıyorlar , buradayken hep gezdiriyorumki hayat nasıl pahalı , paraları hep ben ödüyorum, bir oyuncak aldım mı ona da alırım fakat yaptıkça daha gazla so bekleniyor ?çoxukta bencil ve şımarık bir insana dönüşüyor yani anne be babaya Yapamıyorum dedim ya ben de çok hırpalanmış ve yalnız kalmış bir insanım bana kim acısın?

çocuk zaten anne baba bakımından şanssız Allah yardım etmiş de babaannesi merhametli çıkmış sahip çıkıyor. kalbiniz taşlaşmış bence. aksi halde annenize kızmaz teşekkür ederdiniz
Annesinin ilgisini hizmetini kaptırmış çocuğa, ondan sinirli.

Hayır horlanmalı değil fakat çocuk ta biraz saygılı olmalı değil mi?
Iyide terk edilmis,Anne baba sevgisinden mahrum kalmis yegeninizden bahsediyorsunuz. Farkinda degilmisiniz bunun ?
Ne bekliyorsunuz bu durumda ??? Yurtdisina evinize dönün siz en mantiklisi

Bunun bilincindeyim fakat benimde bir evladım var onun babasıda 5 haftadır aramadı, ve ben yalnız bir anneyim nereye kadar sabredeyim
Neye sabredeceksiniz hanımefendi? Siz artık koskoca yetişkin bir kadın ve bir annesiniz. 6 yaşındaki çocukla bir mi tutuyorsunuz kendiniz? Resmen kıskanıyorsunuz. Kendi kendinize yetebilmeyi öğrenin artık. Ayrıca yeğeninizden “o kız” diye bahsetmeniz çok çirkin.

Yazık çocuğa, keşke herkes evlat sahibi olmasa. Çocuk yap at ananın kaynananın üstüne hiçbir şey olmamış gibi hayatına devam et…O çocuk o evde ne yaparsa yapsın, ne yaşarsa yaşasın ne kadar da acı… Siz onun halasısınız, o sizin yeğeniniz sevmeniz (hele de böyle durumda bi çocuğu) sahiplenmeniz gerekirken yaklaşımınız çok itici kusura bakmayın. Kızınıza kötü örnek olduğunu düşündüğünüz konularda “Halacım bak o öyle olmaz çünkü…” diye ona doğrusunu öğretseniz hem kızınıza iyi örnek olursunuz hem çocuğa bir şeyler katarsınız..Annenizin size tepki göstermesi normal çünkü çocuk zaten kendi anne babasından bir şeyler görmüyor, bir de sizin tarafından irdenmesine gönlü razı gelmiyordur. Ellerine oyuncak, boya, yapboz vs verip “Halacım/annecim hadi siz yanımızda bi köşede oynayın biz kahve içelim.” diyip annenizle bi kenara çekilebilirsiniz. Bakın bu dünya fani, Allah gecinden versin ama size bir şey olsa sizin kızınız annenizin evinde o şekilde kalsa abinizin gözüne her yaptığı ettiği bu derece batsa nasıl hissederdiniz?
Böyle yapıyorum fakat bağırıp çağırıyor ve şımarıyor, benimde sinir sistemim bozuk tolerans gösteremiyorum her seferinde kaçıvak yerimde yok dedim ya bende muhtacım şu an aileme

Back
X