Ben Nasil Doguracağım?

canım o kadar korkulacak bir durum değil zaten uyuşturularak yapılıyor epizyotomii merak etme en güzeli normal doğumm hiçde korkmaa allah sağlıkla dünyaya gtirmeyi nasip etsin not bu arada ebeyim :)

aaa süper,ozaman cok yardim edebilirsin bana bilgilerinle,lütfen..
Lagman tam olarak n nasil yapiliyor,aciyormu?
dogum sirasinda vajina yirtiliyormu?
dikisleri uyutarakmi yapiyorlar?
cok sordum,hirseyden korkuyorum

oylemi , anlamiyoruz demek(ben kesin anlarim ama) sanci nasil bir duygu ?? Neye benzetilebilir.

o sancinin siddetinden nezaman nasil kestiler anlmassin bile korkma
sancida regl agrisi gibi ama bikac kat daha siddetli, korkma canim
dogum hazirliklarina filan git , suda dogum arastir. cool ol biraz herkes nasil doguruyor , misal ben igneden bile korkan, normal dogum yaptim 4 saatde allahima sükürler olsun
ilk dogumunmu olacak

benimde ilk bebegim olcak ve dogumdan yana korkularim var ama Allah yardim eder bu kadar kadin korkunç bisey olsa herkesin 1 evladi olurdu 2. 3. çocugu yapmazlardi :107:

gerçi herkesin doğum hikayesi farklıdır ama lağmanda hiç bir şey hissetmiyorsun sadece verilen sıvının soğukluğunu hissediyosun
dikişlerde de uyutulmuyosun o anda senin bütün sancıların geçmiş bebeğinin yıkanışı giyinişini izlerken anlamıyosun
o kadar sancıdan sonra dikişi
hissetmen imkansız zaten en azından benim öyle oldu dikişten korkma

lavman makattan sıvı veriliyorr bağırsaklarının boşalmasıı için can acıtıcı bir durum değill bölgesel uyuşturularak dikiş atılıyor canım vajina çokkkk zor durumlarda olabiliyor amaa çok nadir onunda telafisi mümkün tatlım korkma

ayyy canım sorma bende derdine düşmüştüm ama hamilelik ilerledikçe

karnın şişmeye başlayınca bütün bunları unutuyormuşsun

daha bende şişme olmadı amaa,

ben sezeryan olucam allahım tez elden kurtarsın

hem sezeryan veya normal doğumdan başka doğum

yöntemi yokki nasıl çıkarıcam demişsin

allahım hayırlısını versin amin

Çatın dar ise sezeryan en iyisi. Karşı komsunun bebeği doğum kanalında sıkısıp öldü, nefessiz kalmış. Ben sezeryan yapacağım..

Merhaba canım sağ salim alırsın kucağına inşallah bebeğini.Benim hamilelik boyunca hiç vajinaldn bakılmadı.doğum zamanı gittik doktor baktı çatın dar zor olucak dedi.Bende sezeryana alın dedim bakalım duruma göre dedi olmazsa alıcaz dedi.Ama normal oldu sonuçta iyi doğurdun bu kadar kolay olacağını beklemiyordum dedi sonrasında.Zaten doğum değil önceki ağrı çok zor.Kesiktende korkma bence ben hiç birşey hissetmedim anlamadım bile kesildiğini.Tabi herkezin farklı.Allah kolay doğumlar versin sanada daha çok var, hayırlısı nasılsa öyle olsun.

Son düzenleme:

ilk olack tatlim o yuzden korkuyorum merak ediyorum her seyi.

ewet yaa sancı acı çekmk istemiyorsan sezeryan iyi

normal doğum aha iyi ama işte yürek gerekiyor

ama allah bilir orasını yaa bakmışsın bir anda doğurmuşuz ayy inşlhhhh

kaç haftalık hamilesin mervoş

bence kafana takmaa

hamile kadın sendromu yaşıyorsun

ayy bende ilk haftalar da nasıl depresyondaydım

ben doğuramam bakamam anne olamam diye endişe ediyordum hepsi geçti.....

9 haftalik benim :S
insallah allah hepimize guzel acisiz,yirtiksiz,dogumlar versin.

sen yeni hamilesin bunu düsünüyosun ama ben son ayımdaym ben ne yapayım acaba korkuyorum da ama cok da istiyorum son ay en zoru zaten agrıların olacak mide ekşimesi hele hele ölecek gibi olacaksın mide ekşimesinden bıkacaksın yemek falan yemek canın istemeyecek ama gene yiyeceksin bol bol sonra gene miden ekşiyecek ama hareket etmesi sana yetecek de artacak içinde kıpırdayışı dönmesi
daha neler neler allah hayırlı dogum nasip etsin herkese cnm dikkat et kendine bu arada benm adım da ayse memnun oldum tanıştıgıma

hele bir büyüt bebeğide öle düşünürsün doğumu

Son düzenleme:

cok iyi morel verdin cnm saol

kocaman bir igne degilmi

Cnm ben epidural normal dogum yaptım etrafındaki arkadslarim komşular herkes epidural dogum yapti ve cok kolay oldu bende hamileyken cok korkar ağlardin keske o günlerimin keyfini cikarsaymisim dogum sancısı adet sancısı gibi ztn epidural iğnesi de hic acitmiyo kesiyi dikişi lagmani hiçbiseyi hissetmiyorsunuz daha sonra ayrıca ille diks olcak diye bisi de yok bebek küçükse ve çatı geniş ise yırtılmıyor ztn korkmana hic gerek yok

valla mervoş ben de senin gibi kara kara düşünüyorum.. tam da senin bahsettiğin şeylerden korkuyorum.. vajinaya atılan çizikten..dikişten..
ben kan verirken bile şekerim düşüyo, damarlarım geriliyo içsel travma yaşıyorum resmen.. hatta kan işlemi bittikten sonra ağlarım bide, nedenini bilmiyorum ama o an çok değişik oluyorum.

bide bunları yaşarken ben nasıl doğurcam diye düşünmeden alıkoyamıyorum kendimi. sezeryan da istemiyorum..

ama her düşündüğümde de şu geliyo aklıma : doğumun, anneliğin apayrı bişey olduğu, allahın o durumda güç vereceğini ve tabi sonrasında kucağıma bebeğimi aldıktan sonra her şeyi unutacağımı.

boş yere tasalanıyorum be diyorum sonrasında..

kendi kendini telkin et canım, korkutursan ne hamileliğin ne de doğumun mucizesni yaşamayı kaçırırsın.
allah analı babalı büyütsün, hayırlı olsun bebeğiniz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…