Ben Nasil Doguracağım?

neden kötü kötü haberleri izliyorsun ki??
internete pozitif doğum öyküleri yazsan karşına milyonlarca güzel şey çıkacak,o gün gelsin de çatır çatır doğurayım diye gaza geleceksin..

ama bizim kadınlarımız sağolsun çektiği çileleri anlatmaktan delice zevk aldığı için hepimizin hafızasında komşu teyzelerin,bilmemkimlerin kanlı berbat doğum hikayeleri var,bilinçaltımıza doğum korkusu olarak yansıyo,yine aynı teyzelerimiz yüzünden çoğu kız daha cinsellik nedir bilmeden ilişkiden korkuyor,aklına hemen birisinden duyduğu yaşanıp yaşanmadığı da pek belli olmayan kanlı öyküler yüzünden daha eline erkek eli değmeden vajinusmus oluyo...

ben senin yerinde olsam-ki elbet birgün senin yerinde olucağım(inşallah)- doğal doğumla ilgili haberlere bakar,bu yüzyıla kadar insanların sezaryansız çatır çatır doğurduğunu kendime hatırlatır veeee en önemlisi bi doğum kursuna yazılırdım,nefes egzersizi falan..ama özel hastanelerinkine gitmezdim ki kulağıma sezeryan sezaryan diye fısıldamasınlar :))
doktorların da işine geliyo ne güzel,gelsin gündüz gözüyle doğsun bebek,ne uğraşacaklar saatlerce,dünyanın da parasını alsınlar...son 8 yılda kaç tane çocuk doğdu kuzenlerimden biri bile normal değil,hesapta hepsinin çatısı dar,kimine zayıf diyolar kimine şişko,çocuk büyük diyorlar vs vs..oysa eğer amirikada-avrupada yaşayan blog yazarlarını okursan göreceksin ki onların doktorları tam tersine,her durumda normali savunuyorlar,çocuk ters gelse bile...

Sevgililer Günü’nde Doğal Doğum « Pozitif Doğum Hikâyeleri

bak şu yazıdan başlayabilirsin okumaya..

bir avazda kurtulursun inşallah bebişten

canım hiç korkma, her anne adayında aynı korku var, o dikiş benide ürpermişti, normali sağlıklı diye bende normal olsam diyodum ama içimde hep o korku vardı, hep Allahım en hayırlı zamanda en hayırlı şekilde diye dualar ettim, ve bebegim yan durmasına rağmen sıkıntılı bir şekil bebk için 35 hafta yüzde 80 sezeryan dedi doktorum, hele benim doğumun çok sıkıntılı bir şekilde idi, bebegim yandı ve asla doğum sancısı çekmemem gerkiyordu, walla canımın acısından yavrumun sağlığını gece gündüz düşünür oldum, ve Allah öyle bir kurtardı ki ne bebgimde doğumla alakalı köü bir durum oldu ne ben çok sancılar çekip doğum yaptım, biraz sancı sıkıntı oldu, ama geçt bitti, bebgin için herşeye değiyor tatlım

Doğumu düşünmen için henüz çok erken diyeceğim ama normal doğum diye tutturmuş çok sağlıklı, doğal doğum yapacağım diye yırtınmış, "sezeryancı" diye bazı dr.lardan kaçmış sonunda 6cm açılma ile normal doğum yapmış biri olarak anlatıyorum çok zor ve gereksiz bişey Sezeryanda da doğacak çocuğun yap gitsin.Sen de doğumun keyfini sür.Kötü doğum hikayeleri anlatıp hamileleri korkutmak iyi bişey değildir ama öyle malesef.Epizyotomiyi de doğum başlamadan önce yapıyorlar.Vajinaya bacağına doğru diye tarif edeyim kesiyor.Çünkü doğumda yırtılırsa kontrolsüz yırtığa dikiş atmak ebe için daha zor oluyor (normal doğumu ebe yaptırıyor) Dr katılsa da izleyici olarak katılıyor.Sen yırtılacak da olsan yırtılmayacak da olsan onlar seni peşin peşin kesiyor.Yalnız o acının içinde ne kestiğini anladım ne diktiğini.Normal yaparsan epidurali araştırabilirsin.Bana ömür boyu bel ağrın kalabilir dediler epidural de yaptırmadım.Orta okulda din öğretmenim doğum ölüp tekrar dirilmek gibi bişeydir onun için kadının günahları silinir demişti.Haklıymış.Özetle sezeryan yap, mutlu doğum anıların olsun

ilk defa sezaryeni oneren birini goruyorum ,oda guzel.ama sezaryenden daha cok korkuyorum

ilk defa sezaryeni oneren birini goruyorum ,oda guzel.ama sezaryenden daha cok korkuyorum

bende sezeryan yaptım mervoşçum,hiçte korkulucak bişey değil..normal doğumda bende epizyotomiden çok korkmuştum,herkes normal yap deyip duruyodu ama ben kesin kararımı vermiştim hiçte pişman olmadım,epidural olucaktı aslında ama olmadı narkoz verdiler uyudum uyandım bitmiştişimdiden bunları düşünüp stres yapma...ben hiç düşünmedim..inşallah sağlıkla alırsın yavrunu kucağına...

cok tesekkür ederim cnm.Bir sorum daha var,hastaneye giderken dogum cantanizi hazirlamismiydiniz?Neler vardi icinde sizin icin.Bende hazirlamayi istiyorumda :S erken ama dalga gecmeyin herseyi merak ediyorum

hayırlı olsun bebişin canım :) sağlıcakla kucağına alırsın inşallah.
Benim 2 tane kızım var ve ikisinide epidural sezeryan ile doğurdum.
Hiçte pişman değilim ve iyi kide normal doğurmamışım diyorum.
Korkulacak hiç bişi yok emin ol. Hem o belden yapılan kocaman bi iğne diye düşündüğün şey doğru değil .
Küçücük bişi serum takarlarya hani koldan onun gibi bişi.
Ama senin bunları düşünmek için daha çok vaktin var şuan bence dert etme kendine ve hamileliğinin tadını çıkarr

cok tesekkür ederim cnm.Bir sorum daha var,hastaneye giderken dogum cantanizi hazirlamismiydiniz?Neler vardi icinde sizin icin.Bende hazirlamayi istiyorumda :S erken ama dalga gecmeyin herseyi merak ediyorum

evet canım erken ama olsun hevesleniyor insan işteben 10 gün önce falan hazırlamıştım,sezeryan olucağı için tarih belliydi...lohusa geceliği yada rahat edebileceğin bir eşofman takımı,bebek için bez 5,6 tane,bebek için pudra,hastane çıkışı,bebeğin battaniyesi,emzirme atleti koymuştum,çorap,ped yada hasta bezi hasta bezi daha iyi oluyor kanama fazla olduğu için bide ameliyattan sonra belli bir süre iç çamaşırı olmuyor hasta bezi daha kullanışlı,ayna falan koyabilirsin kendi bakım ürünlerini böyle şeyler yani..zaten fazla kalmıyorsun önemli bişey olmadıkça ben 1 gece yatmıştım

yanında biberon götürmeyide unutma derim ben
hemen anne sütü gelemeyebiliyor. Öyle durumlarda mama veriyorlar.
İlk kızımda kimse bana böyle bişi söylememişti. Ve hastane kendi biberonuyla mama vermişti malesef.
Aklında olsun canım

Evet arkadaşım normal doğumda ebeler işleri kolaylaşsın diye doğum yapan anneyi cart diye kesiyor, ancak doğum başlamadan evvel yani seni çatala çıkardıklarında kasıklarına o kesiğin atılacağı bölgeye anestezik iğne yapıyorlar, eğer yapmazlarsa sen özellikle iste.
Şuda bir gerçek ki doğum sırasında kendiliğinden oluşan vajinal yırtıklar, ebelerin attığı bıçak kesiklerinden çok daha hızlı iyileşiyor..
oyüzden ebenizden, doktorunuzdan özellikle çok gerekmedikçe kesmemelerini istemekte fayda var..

Valla omuriliğine iğne sokturmada nasıl doğurursan doğur.
Spinal yapacaklar diye 6 tane iğne yemiş biri olarak söylüyorum.
Ben bu bel ağrısını bilmem kaç sene çekerim heralde. Çektiğim baş ağrısını söylemeyeyim.
Normal yap gitsin.

sezaryen le doğum yapmış biri olarak şiddetlee normal doğumu tavsiye ederim arkadaşım.... çünkü o senin korktuğun dikey kesikten sezaryende kat kat yatay olarak oluyor.. dışarıda görünen haricinde içeriden katlarca kesik atılıyor... dogumumu ablamın hastaneden arkadaşı yaptırmıştı ve son ana kadar normale zorladı beni aama kısmet olmadı.. dr un dediği şöyleydi... kesik atmak iyidir... çünkü normalde bebeğin zorlayarak yırtacaği yeri biz düzgünce keserizki sonra dikmesi kolay ve muntazaman olsun diye....parçalanan yeri dikmek zordur ama düzgün kesilen yer düzgün dikilir demişti...bana çok mantıklı geldi... hatta eskisinden daha güzel yaparım ikinizde memnun kalırsınız diye kocama ve bana espri yapmıştı....

30. haftada çantanı hazırla, arabada bulunsun canım.Şimdiden hazırlamana gerek yok.Pijama alma, gecelik al 2 3 tane.Sezeryanda pijama giyemezsin normal olursa da alttan muayneye geliyolar falan daha rahat olur.Babanne kilodu al kendine Hastabezi takacaksın malum Bir de her hastanede bebeğe mama vermiyorlar ama doğar doğmaz sütün gelmediği için 30ml mama ver bence acıktığında.Bebek aç kalırsa sarılık oluyormuş.Biz yaşamadık çok şükür.Sarılık olduysa bile farkedemeyeceğimiz kadar az oldu.Bir de elektrikli süt pompası almanı tavsiye ederim.Benim sütüm hep azdı.6. ayda işe başlayınca pompa aldım.Spectra 3 markası.Ve sütüm cidden arttı.Bebek tam boşaltamıyor.Arz talep meselesi olduğu için de sütün az olabiliyor.Makine tüm kanalları açıyor ve göğsü tamamen boşaltıyor.Sağarsan 6. aydan sonra kendi sütünle yoğurt da yapabilirsin.Güzel heyecanlar bunlar.Tekrar tebrik ederim

En kolay acısız ve sağlıklı doğum suda doğum diye duydum. Videosunuda izledim kadın bi ıkınmada çıkardı valla çocuğu çok rahatmış Nurgül yeşilçayda o şekilde doğum yaptı. Ama pahalıya mal oluyor..

Çok mu pahalı ki acaba ya...Ben de böyle doğurmak isterim açıkçası rahatsa..

doğumdan korkuyorsanız bu tarz yazı video okuyup izlememelisiniz resmen tetikliyor, hayırlı doğumlar

Çok mu pahalı ki acaba ya...Ben de böyle doğurmak isterim açıkçası rahatsa..

Canım çok az yerlerde var suda doğum sayılı yerlerde. Hangi şehirde olduğunu bilmiyorum ama istanbulda doktorlar'ın çekildiği hastanede varmış çok iyi bi hastane orası ve istanbul sonuçta. 8 bin tl demişler normal yerlerde 5 bin falandır diye tahmin ediyorum. Rahatlığına gelince baya baya bi rahat hem bebek için hem anne için.

peki epizyotomi hakkinda ne dusunuyorsunuz,aranizda olan varmi?
ben o halde kacarim herhalde,oyle birsey yapmaya hazirlansalar.

bende bunu ilk annemden duymuştum.. o da öyle doğum yapmş.. acımadı mı nasl dayandın die sorduğumda doğum sancısından aklına o mu gelecek bi an önce kurtulsam da nasıl olursa olsun diye düşünüyorsun kesiyorlarmış falan hiç geliyormuş sana ..

yeni mi öğrendin ayyy kıyamam tabiki ama merak etme o acıdan anlamıyorsun ne kestiğini ne diktiğini zaten kesmeseler yırtılma olur o daha kötü makata kadar rahim falan hep yırtılıyor açılsın diye yapıyorlar zamanla yok oluyor benim ikinci kızım dünyaya gelicek 19 haftalık olduk ben ıkınırken doğumda bir dr elinde tahta gibi birşeyle karnıma bastırdı ezdi resmen çıksın diye ama acımıyor nefesim kesildi o güçle de ıkındım ve bitti bebeği doğurduktan sonra birde onun ağırlığında eşi oluyor onun içinde bir sefer ıkınıyorsun o zaten çok ilginç birşey acayip birşey çıkıyor içinden ben görünce şaşırdım bide 14 saat çığlıkla kıvrandım öldüm resmen kızım dünyaya geldikten sonra birdaha asla çocuk yapmam dedim dayanamam birdaha demiştim ama kızım daha 3 yaşına yeni girecek ben anne olduğumda 20 yaşındaydım şimdi 23 yaşındayım unutuluyor acılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…