Ben Nasil Doguracağım?

Ben 2007 de sezeryan oldum... Valla hicte hoş olmadı sonrası.. ne bebegimle ilgilenebildim nede başka biseyle... Yataktan kalkarken nekadar zorlandığımız günlerce çektiğim ağrıları... Soğuk havalarda sizlayan kesi yerimi neyi anlatayım daha kalan gobegimi bi türlü eritememi...normal doğumda kesi yeri tamamen iyileşirmis.. ben normal istedim hep baştan çekip sonra tahat etmek...şimdide nasil dogurucam diye kara kara düşünüyorum..5 sene sonra bir cesaret hamile kaldım..suan
o cesaretimi koruyamiyorum..kara kara düşünmeye basladim bile

Son düzenleme:
şimdiden bunları düşünme..doğum anında da içinde çıkacak olan mucizenin hayaliyle heyecanıyla hiç bişi hissetmezsin inşallah.

Selam arkadaşlar ya ben bu kesik olayı kaldırıldı diye duyduydum? Yalan mı yaa bende korkuyorum
hamile falan değilim ama şimdiden korkuyorum :)

Selam arkadaşlar ya ben bu kesik olayı kaldırıldı diye duyduydum? Yalan mı yaa bende korkuyorum
hamile falan değilim ama şimdiden korkuyorum :)
A.s valla ben okonuyla alakali bişey bilmiyorum ama benim annem beni evde doğurmuş yırtılmış dikiş atmışlar...

Üc kez normal dogum yaptim,kesi atildi ilk dogumda epizyotomi yani..
hic bir sey hissetmedim hatirlamiyorum,cocuk cok kolay cikti zaten kesi yapilinca
dikis yapmadan oncede bacagindan igne vuruyorlar dikisi hissetmiyosun.
ben norvecteyim,turkiyede neler uygulaniyor bilmiyorum fazla..
ama epidural 3 dogumdada nasip olmadi bana cok hizli acildi 4 cm den sonra :)
ikinci cok kolay oldu en zor ucuncu dogumum oldu benim..

ne kadarlik hamilesin bilmiyorum ama boyle kendini yipratma..dogum zamani yaklasinca nasil olsa olsun yeter ki dogurayim diyeceksin..emin ol)) herseyin normali iyidir..2 cocugumu da normal dogurdum kesik te attilar..normal zamanda elini kestigin gibi aci hissetmiyorsun az bir sizi sadece..benimki oyle oldu..Allah guc veriyor..hayirlisiyla kucagina alman dilegile..

ohoooo mervecim hayırdır....ne bu halin yaaa...biz seni delikanlı harbi cesur bi kadın olarak bilirdik nereye gitti o cüretkar merve? dur bakalım bi...daha şimdiden noluyor... en baştan hatan şu ki sürekli doğumla ilgili doğum hikayeleri ile ilgili araştırma yapıp durma...bu sadece seni korkutur başka işe yaramaz...bazı şeyleri özellikle doğum gibi durumlar fazla incelememek iydir.. bak canım benim çatım da dardı ve beni görsen 54 kilocuk bişeyim...kilom boyuma göre çok az..172 boyum var benim...ve doğuma da bu kiloyla gittim... ama senin gibi baştan salıvermedim kendimi... doktorum banada dedi doğumun zor olabilir diye...ama ben normal doğumdan hiç şaşmadım ve son ana kadar normal doğum istedim şükür ki öyle de oldu... bende o kesilen durumu son zamanda öğrendim ve haliyle korktum ama o sandığın gibi değil canım...normal doğumda sandığın gibi değil aslında... öyle eskiden evlerde yapılan doğumlar gibi çatlayana kadar acı çekme halinde değil normal doğum... doğum başlayacağına yakın vajina bölgesine bol bol bi sprey sıkıyorlar adını bilmiyorum ama çok uyuşturucu bi spreymiş hemşireye sordum... doğum olup bitene kadar iki veya üç defa belli aralıklarla sıktılar...yani diyeceğim şu ki eğer o bölgede bi kesilme işlemi yapılacaksa bile zaten hissetmiyorsun...doğumdan hemen sonra zaten dikiyor doktor...bir haftaya kadarda dikişler kendiliğinden kayboluyor...eskisi gibi dikiş aldırma olayları da yok artık... vücut yokediyormuş o dikişleri...yani aynı eski rahim ve vajinaya kavuşuyorsun....hiç korkma canım...belki biraz uzun yazdım ama bilgilendirmek ve korkuu almaya yardımcı olmak için tatlım....normal doğumdan vazgeçme...sezeryan çok kötü bi durum sonrası berbat bişey... ve mervecim şunu bilki benim gibi canı tatlı ve zapzayıf vücutlu biri bile normal doğum yaptıysa herkes doğurur inan :) ben hala inananmıyorum...ben doğum masasında daha saatlerce bağıracağımı sanarken beş dakka içinde doğuvermiş oğlum...çok şaşırmıştım....hiç korkma...doğum anı biraz senin elinde...kuvvetini kullanıp zorlayabilirsen bi kaç dakkalık bi durum...bi kaç dakkalık bi acıda öyle zor bişey değil..kimler kimler doğuruyor çevrene bi baksana...sıralıyorlar boy boy çocukları..:) seda sayanın bi lafı var bilirsin...çatır çatır doğurdum der hep :) sende normal doğumdan vazgeçme canım allah kolay doğumlar versin... öpüyorum canım...

spinal sezeryanla inanılmaz kolay bi doğum yaşadım. tavsiye ederim. yalnız böyle stres yapmaya devam edersen o 9 ay geçmez canım.

canım bunları düşünmek için çok erken bence... hamileliğini zehir edersin yoksa kendine.. ben de senin gibi deyip durmuştum hep hamileliğim boyunca.. sezeryan olmaz normal olmaz napıcam nasıl çıkıcak bu çocuk der dururdum... hamileliğim boyunca herşey normaldi doktor da normal doğum diyordu hep.... sonra benim sancılarım başladı ve hastaneye gittiğimde 7 cm açıklık olmasına rağmen doktor biraz daha bekleyelim dedi... tam 4 saat sancı çektim ama ne sancı... ölüyorum sandım... sonra mecburen sezeryana girdim... velhasıl her iki doğum şeklini de yaşadım diyebilirim... keşke o sancıyı çekmeyip direk sezeryana girseydim o kadar yıpranmazdım... ikisinden de korkma bence o an gelince karnın kocaman olunca bir an önce kurtulmak istiyorsun zaten... hakkında hayırlısı olsun bebeğine sağlıkla kavuşursun inş...

hele dur bakalim ya daha hamileliginin keyfini cikar ilk tekmesini hisset kucagina almak icin sabirsizlanacaksin ama zaman gecmek bilmeyecek canim
ayrica bu türkiyede moda oladu zaten catin dar cok zayifsin hatta boyun kisa normal doguramazsin diyen doktorlar bile var
bence herseyi aksiina birak ayrica video felanda izleme
ben iki dogumuda yasadim normal dogum gibisi yok bebeginle sen ilgileniyorsun kimseye muhtac degilsin

ayrica sanci esnasinda atiyorlar o kesiyi hic birsey hissetmiyorsun
allahim sana kolay bir dogum nasip etsin insallah

sezaryan yontemini icat eden cesar'dan sonra
baska bir yontem bulursan o da mervosh yontemi olur
ilahi ya cok guldum
simdiden bunu dusunme strese girme
igne vurdurmustum belimden
ayrica epizyotomi'mi neyse onuda yaptilar
hissetmedim sanirim epiduralden

canım şimdiden bunları düşünüp strese sokma kendini.ben sezeryan oldum cokta rahattı.genel uyudum kalktıgımda çocugum kollarımdaydı.bi zorlugunu cekmedim sonradan da yaniii.hamileliginin güzelligini yaşa.allahım cocugunu kucagın alamayı nasip etsin.psikolojini bunları düşünerek bozma sakın.

Her iki doğum videolarını izledim ve normal doğumda kesik atıyorlardı dediğin gibi..
Normal doğum yaşayanların dediğine göre diğer sancıdan o kesiğin acısını hissetmiyormuşun valla onların yalancısıyım :))
Ama tabiiki en iyisi normal doğum..Allah hayırlısıyla kucağına almak nasip etsin sağlıkla :)

Epidüral normal doğum düşünebilirsin daha az acı çekersin kesselerde hissetmesin herhalde

ya sezaryen ya normal, başka bir yol maalesef henüz keşfedilmedi canım...:))

ben iki kez düşük yaptım birsürü doğumhane gördüm ve bir tanesinde "sancını sev" yazıyordu...sancını sev çünkü o bebeğini sağlıkla sana getirecek...imkanın varsa daha az acılı yöntemler (epidural) araştırabilirsin ama şimdiden çekeceğin acıya değil sonucunda kucaklayacağın minik "merwosh" a odaklan...

ben ilk çocuğum annemin ilk sancısı ve bana "sen doğduğun an ne sancı kaldı ne başka bişey üzerime sıcak su döktüler zannettim inanılmaz bir huzur ve rahatlama hissetmiştim" dedi ben hep o anı yaşayacağımı düşünüyorum...

ben de 5 haftalık hamileyim ama nasıl doğuracağım diye hiç düşünmedim...dileğim bir sorun olmaması ve normal doğum ile kucağıma almak...

ve söylediğim gibi epidural yöntemlerini araştır oldukça rahat bir doğum şekli-imiş

ya benim anlamadığım doktor hemen altan muyanemi etti ? o 37. haftada bakılır normalde şimdi değil ki?

Bende evde test yapmıştım hamile çıktım sonra özel bi hastaneye doktora gittim benimde alttan muayene etti ilk gittiğimde canım. 6 haftalık hamile olduğumu söyledi. Sonra hep ultrasonla muayene ettiler kontrollerimde doğuma kadar. Hamileliğimin 10.haftasnda falan geceleri kanamam oluyodu düşük tehlikesi vardı sonra düzeldi çok şükür. İlk gittiğimde makinayla muayene etti alttan. En son doğum için gittiğimde ise doğum yaklaşmış mı diye kontrol etmişti makinesiz. Hayırlısıyla doğum yapmayı nasip etsin rabbim canım..

Kimse kusura bakmasın arkadaşlar ama;
Sezeryandan bakkaldan sakız alır gibi basit bişeymiş gibi bahseden insanlara sinir oluyorum ya
Sonuçta normal doğumun zorlukları olduğu kadar sezeryanında var.. Tamam normal olan normal doğumdur adı üstünde zaten.
Doktor aksi bi durum görmediği sürece normal doğum tercih edilmelidir o konuda kimseye bişey dediğim yok zaten.
Bazıları öyle bir bahsediyor ki ya arkadaş sanki normal doğum yapan acı çekiyorda sezeryanla acı çekmeden hoop kucağına getirip vermiyo kimse bebeğini sana..
Normal doğumun artıları eksileri olduğu kadar sezeryanında artıları eksileri var. Her türlü doğum doğumdur sonuçta.
Sezeryanda çocuğu dünyaya leylekler getirmiyo neticede

Son düzenleme:
hiç korkma şekerim,kafana takma bende 1 hamileliğimde çok kafama taktım,çatım dar olduğu için sezeryan oldum zor diilmi,zor tabi ama dayanılmıcak kadar diil.öyle olsa ikinci bebişime hamile kalmazdım ve bir çok insan 2 ci çocuğunu doğurmazdı.arkadaşım normal doğurdu,eşi hastane işlemlerini bitirmeden doğumu gerçekleşti.herkez bir olmaz yani,benimde canım çok tatlıdır,ama evlat candanda tatlı sağlıkla al kucağına...

Son düzenleme:

sezeryandan normalden baska turlu bebegın dogması ımkansız bence en guzelı normal dogum sezeryanı dogum anında anlamıyorsun ama o narkozun etkısı gectıgınde cok zor cok agrın oluyor dusunsene karnını kesıp tekrardan dıkılıyor o acılar ıcınde kıvranırken bebegının sana ıhtıyacı var onada bakmak zorundasın benm bebegım normal dogum pozısyonuna gecemedı ıcın sezeryan oldum mecburen bana sezeryanmı normal dogummu deselerdı kesınlıkle normalı secerdım korkulacak bırsey yok son haftalarında allaha artık yalvarıyorsun sag salım dogsunda gucama alayım dıe

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…