Ben Nasil Doguracağım?

Aman da amaan.. Genç annemiz doğumdan mı korkuyormuuuşş

Hemen kuzenimi aradım konuyu görünce. 20 Yaşında ve yeni bebeği oldu. Zaten doğumdan sonra konuşmuştuk ama emin olayım istedim.. Canı çok tatlıdır, kolunu sıksan ağlamaya başlar.. Öyle cins bir şey yani Ama bebeği henüz 2 aylık bir tane daha doğurucam diyor.. Düşün ki korkunç değil yani.. Adet sancısı gibi, kasıklarda sancı olduğunu söylüyor. Ve oraya atılan kesikten önce zaten uyuşturuyorlarmış.. Hiç his olmuyormuş. Sonra Allah'ın da izniyle pıt diye çıkıyor Dikişi dahi hissetmiyorsun.. Sezeryanı düşünmemen güzel olmuş. Arkadaşım yaptı neler neler yaşadı yazmak dahi istemiyorum.. Sen hiç sıkma canını.. Öyle acıdan kıvranılacak bir şey olsa, insanlar 1 tane doğurup bırakırdı.. Böyle düşün Hamileliğinin keyfini çıkar.. İnternette video izleme.. Çünkü doktor tanıdığım dedi ki, genelde sanal ortama her şeyin zoru ve kötüsü koyuluyor inanma demişti.. Umarım korkunu kısa zamanda yenersin

cok sagol canim yorumun icin.Bende aciya dayanikliyim biraz ama,bilmedigim daha once yasamadigim seyler olacak...
onun icinde korku var biraz

Kızlar yapmayın kendinize bu eziyeti... Allahım ol dedim mi bak nasıl da oluveriyor. Daha şimdiden düşünmek, kaygılanmak için o kadar erken ki. Sen en heyecanlı en keyifli günlerini yaşamalısın şimdi. İnan bana göz açıp kapayıncaya geçecek, hamileliğini bile hatırlamayacaksın. Anne olacaksın sen. Güçlü olmak zorundasın. İnsanlar evlat sahibi olabilmek için neler yapmıyorlar ki. Çok şükür allahım sana bunu lütuf etmiş. Bak ben ilk oğlumu epiduralsiz ve suni sancıyla doğurdum. Sancı odasına girdiğim anda dünya umrumda değildi. Ne acı, ne kesik, ne lağma. Önemli olan bebeğim strese girmeden, tehlikeye girmeden kucağıma alabilmekti.Öyle de oldu çok şükür. Bak ikinciye hamileyim. Günlerimi güle oynaya geçirmeye çalışıyorum. Doğum stersinden tamamen uzağım. Çünkü biliyorum ki o an geldiğinde yine elimden gelen tek şey dua etmek olacak. Bu arada ne kesik acısı ne de dikiş acısı hissettim zaten bir iki dikişim olduğunu söyledi drum. Ben o ara paşamı izlemekle meşguldüm

Mervoş hayırlı olsun canım,forumda yorumlarınla ve fotolarınla çok dikkatimi çekiyodun.
1 aydır falan foruma giremiyodum bi baktım evlenmişsin hamileymişsin hayırlı olsun tatlım bebeğin umarın hayırlısıyla doğumun gerçekleşir.
Doğum korkunla ilgili yorum yapamıycam çünkü daha anne değilim..Ama umarım kazasız belasız atlatırsın, hem daha çok var doğumuna,arkadaşların da dediği gibi hamileliğinin tadını çıkarmaya bak

öyle ya da böyle zamanı geldiğinde çıkacak o bebek oradan hiç on ay kalan duydunuz mu ? Bunları düşünceğine hamileliğinin keyfini çıkar, ilk insandan bu yana doğuruyo kadınlar öyle düşün ve senin de onlardan hiç bir eksiğin yok değil mi? Eskiden doktorda yoktu çatısı dar olanlar ne yapıyodu ki ? Doktorların kolaya kaçmak için bahanesi.. Doğum kolay değil hemde hiç kolay değil ama anne olmakta kolay değil ve asıl doğumdan sonra başlıyo :) Doğum sancısıymış kesikmiş acıymış hepsi bi günlük unutuluyo sonra korkma sen ve bebeğin kalıyosunuz

merve, yorumları okumadım ama çatının dar olup olmadığı 9. ayda hatta doğum başladıktan sonra belli olur. iyi bir dr bul kendine, şimdiden aklına sezaryeni,doğumu sokmanın anlamı yok. sen içindeki minişin hareketlerini hisset bak, doğum korkusu mu kalacak. kavuşmak için can atacaksın.

gercektenmi ,onuda bilmiyordum bak.:S ben bir sormam lazim ozaman tekrar kendisine.

ya benim anlamadığım doktor hemen altan muyanemi etti ? o 37. haftada bakılır normalde şimdi değil ki?

ya benim anlamadığım doktor hemen altan muyanemi etti ? o 37. haftada bakılır normalde şimdi değil ki?

bana bakti ama :S yanlismi dogrumu hic bir bilgim yok ki .. Ne istiyorsa yapiyor. Aa bu simdimi yapiliyor diyemiyorum bilmedigim icin.

bana bakti ama :S yanlismi dogrumu hic bir bilgim yok ki .. Ne istiyorsa yapiyor. Aa bu simdimi yapiliyor diyemiyorum bilmedigim icin.

kaç aylık hamilesin ? İlk aylarda testler yapılır mantar gibi vajinayla ilgili bi problem yoksa alttan bakması çok saçma

canim sen nasil doguracagini düsünme, o güzel bebisine kavusacagini düsün... o anki agri ve sancilardan ne kesikleri nede bir baska birseyi hissedersin... bosver düsünme bunlari...

Ben de korkuyorum doğumdan ama düşünüyorum etrafta yığınla kadın ve de çocuk var
Herkes bi şekilde doğum yaşamış demekki o kadar da zor bişey değil..
İyi düşünmek lazım ki iyi olsun..
Bi avazda kurtulalım inşş

Çatına yorum yapmak için bence erken,ona doguma yakın bakılıyor.o kesik olmadan dogum yapan benim çevremde yok annemin jenerasyonu var onlarında çogu yırtıkla yaşıyor çünkü yırtılan doku eski haline dönmüyor.o doğumunu kolaylaştıracak birşey korkmana gerek yok hissetmiyorsun sen anlamadan uyuşturuyorlar.internetten dogumla ilgili video izlemeni asla önermem ben 2 dogum yaptım ikisi de çok şükür çatır çatır denen cinsten :) geçenlerde sezeryan ameliyata bakiyim dedim devam edemedim ilk dakikadan sonra.herseyi bilmenin o anki ağrıya bir faydası olmayacak sen sadece kendini olumsuz şekilde kodlama...

ben hep su da doğurmak ıstıyordum yaa
sonra annem korkuttu, bebek boğulur dıye ne alakaysa

en sağlıklısı normal doğum bence,hem merwosh okadar kadın normal yolla doğum yapmış
hepsı dayanmış, sen mı dayanamıcaksın
öyle düşün, ıçını rahat tut

ewet yaa sancı acı çekmk istemiyorsan sezeryan iyi

normal doğum aha iyi ama işte yürek gerekiyor

ama allah bilir orasını yaa bakmışsın bir anda doğurmuşuz ayy inşlhhhh

sezaryenlilerin acımıyor muymuş
post op sorun bakalım, normal doğuranlar rahat rahat gezinirken onlar kaç saatte anca yerinden doğruluyorlardı

o kadar doğum gördüm, şahsi fikrim komplikasyon yoksa kesinlikle normal vajinal doğum

ayrıca pelvise (çatı) bakılabilir ilk haftalardan da ama genelde doğuma yakın tercih ediliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…