Ben nasıl evleneceğim

arkadaşlar başlığım maaş tartışmasına dönmüş.
ayrıca bazı arkadaşlar yalan söylüyormuşum gibi davranıyor.valla samimi olmadığımı düşünen yorum yazmak zorunda değil.benim derdim bana yeter. ...
bu sitede sıkça rastladığım üye tipleri var
hayretle okuyorum.kişiler dertlerini yazıyor, bi üye gelip derdi olana laf sokuyor falan.zaten canı sıkılmışta yazmış.dafa fazla can sıkmaya gerek yok diye düşünüyorum.

para biriktirseniz ve ailesinin karşısına çıkıp ben şu kadar biriktirdim düğünümü yapıcam diye rest çekebilme imkanı var mı?

zaten onlardan yardım beklemiyorum ben artık. ben başladım para biriktirmeye ama nişanlım ailesine yollamaktan beş kuruş biriktirmedi.düğünü kendimiz yapıcaz . nişanlımın çalıştığı şirket kredi vericek maaşından kesecekler. napalım başka çare kalmadı.benim korkum evlenince napıcaz yine para para diye mi tutturucak ailesi.

Elbette onlardan beklentin yok canım. Gölge etmesinler yeter diyorsun.
Gölge etmeseler ikiniz omuz omuza tüm engelleri rahatlıkla aşabilirsiniz.
Amma velakin aşılması gereken, aile engeli olunca tüm çözümler çözümsüz
kalıyor maalesef. Böyle sınırsız, hadsiz ana babaları kınıyorum.
Allah yardımcın olsun canım. Fedakarlık, anlayış, sabır gösterebilirsin ama
kariyerinden taviz vermemeni tavsiye ederim. Nacizane...

Nişanlından başka bu durumu çözebilecek biri yok bence.
O da bilindik ana kuzusu erkeklerdense imkansızdan biraz daha ihtimalli olarak bu duruma dur der..
Sen söylesen kötü olursun büyük bir ihtimalle ve aranız açılır..

Ben olsam düğünün ertelenmesini isterdim hem de öyle birkaç ay sonraya falan değil , nişanlıma ailen çok zor durumda madem onlar durumlarını düzeltsin o zaman para biriktirip evleniriz , yoksa zorluk çekeriz dediğin gibi haklısın canım der , ben de kariyer hedefime yoğunlaşırım hem diye eklerdim. Bunu gayet rahat ve inandırıcı şekilde söylerdim..

Biraz da nişanlın seninle olmayı erteleme korkusu yaşasın.. Buna neden olanın ailesi old. anlasın..

Son düzenleme:
merhaba canımm:)) topiğine biraz geç kalmışım yorum yazmakla herkes bir şekilde bir öneri sunmuş..ben de üşenmeyimde su kızcağıza belki bir yardımım dokunur diye şeyettim:))
valla burdakiler bana tepki mi verirmi vermezmi bilemem ama kimse kimsenin maaşını sorgulayamaz. ve bencede bir mühendis olarak gayet norlmal bir rakam hatta bence 2-3 yıllık mezunsunuz sanırım cunku daha bile olabilir.. yorum yazdım ama aslında bu beni bile ilgilendirmemeli..bazen deli oluyorum şu konu saptırılınca, içim şişiyor ya!
neysemm....
Valla bunlar virüs yemiş kaynana oluyor..aynen tavırları şu..kuş ucuyor yuvadan sonradan hayrını goremeyız şimdilik ne yurutursek o bize kar( yanlış aptalca ama var işte böyle yapıcak bişey yok..
her güzelliğin bir kusuru var işte..senin güzel nişanlınında nazar boncugu bu :)))

didik didik ettiğim nişanlının davranışları..şimdiye kadar gayet efendi davranmış. demek ki oda sadece ailesi oldugundan ve laf gelmesin diye yardımda bulunuyor yani o da senin gibi sabrediyor..bence en öneömli barajı atlamış..sakın ama sakın ailesi hakkında çok çok üsteleme oda zaten sorunlu olduklarını biliyor ama bunu ağır bir dille eleştirilnesine haliyle evlat olarak tepki verecek ve olan size olacak. yani ben de olsam , ben bile anama oyle yada boyle laf uzatana haklı haksız savunmaya gecerim bu kacınılmaz...bak ne güzel allaha cok sukurde saglıklısınız işiniz gucunuz var..para yakın zamanda toplanır sen hıc dert etme orasını en kotu ıhtımalle aldıklarınızın bır kısmını dugunden gelenlerle kapatırsın..Ben ilerde ne yapacağım diyorsun ya..kesinlikle cok dogru tespit bunlar kan emmeye kesinlikle sen sessis yapıda bir insansan devam edecelerdir. zor ama imkansız değil!.evlenirsiniz biraz maddi durumunuzu toparlarsınız..kucuk caplı ev yada araba yada arsa olursa bir krediye gırersınız..adı da kredi oduyoraa cıkar..ancak kendımıze yetıyoruza cıkar..onlara geri donmeyecek sekılde gıdecek para olacagına kendim kendim için sıkıntıya girerim daha iyi bence:))

amma uzun yazdım yaww:))) hee bu arada hayat arkadaşı olacak kişiyi seçmişsen yeterki doğru olsun er yada geç olsun ama doğru olsun..evlendikten sonra bir iki ayın ne önemi varki ömür diye giriyoruz biz bu riske..böyle düşün ve hiç üzme kendine!

ısrarla ayrıl ayrıl diyen arkadaşlara katılmamak elde değil canım ya...bunlar huyundan vazgeçmeyecek..çevremde o kadar çok varki böyleleri..ya boşandılar,yada boşanmasa bile cehennem hayatı yaşıyorlar..hasta oldular sinirden resmen...sinir hapları kullanıyorlar..ömürlerinden ömür gitti..
maddiyat önemli değil diyoruz ama önemli..hele eldekini sürekli sömüren birileri varken...
ben olsam çok ağlardım çok üzülürdüm ama ayrılırdım..nişanlınında değişipte ailesine rest çekeceği yok çünkü.

Çok zor bi durum cnm...

Ama nişanlın ipleri artık ailesinin eline tamamen vermiş bu duruma kendini ya çooook alıştıracaksınyada bazı arkadaşların yorumlarında dediği gibi sevgi aşk vs unutup kendine dha emin adımlarla bi yol çizeceksin :26: sölemesi kolay dieceksin belki ama olaylar öle değişik gelişecek ki artık pskolojin bozulana dek onlarla olacaksın ... ha bide dediğin gibi evliliğin en güzel yanı nişanlılık zamanıdır ... değişirler die sakın bekleme inan bana değişseler bile bu iyi yönde olmuyor... biz her gün düzenli olarak kaynana kavgası yapıyoruz eşimle kendini kurtar derim Allah yardımcın olsun ...

çok sağol canım üşenmeden yazmışsın...
nişanlımın tek kusur ailesine karşı zaafı... hayır diyemiyor onlara ...
tek tesellim evlendikten sonra farklı bir ilde olucaz belki biraz rahat bırakırlar...
bende sizin dediğiniz gibi krediye girip bişeyler almak istiyorum yoksa hakkaten burda tartışılan çok para kazanıyor konularına inat beş kuruşsuz hayat sürücez.

ben şimdi ayrılsam daha evlenmeden ne gördünde vazgeçtin... suç senin vs gibi konular konuşalacak... bence ayrılacaksam ha şimdi ha evlenince ayrılmışım.hatta bütün akrabalarım öyle düğün moduna girmiş ki şimdi ayrılsam 40 yıl konuşulacak dedikodu vermiş olurum ellerine... evlendikten sonra devam ederse bu durum tabi ki ayrılmayı düşünürüm hemen.

canım ben de mühendisim ve eşim öğretmendi.onun annesi de inanılmaz para gözdü onun gözünde para basıyoduk biz. en ufak bi şey de bile paranız var yaptırırsınız muhabbetine başlıyodu, beklenti içerisinde oluyolar kendi paraları olsun ya da olmasın..
her şey gönlünce olsun..

valla cnaım ne yalan söyleyeyim bana biraz seni istemiyorlarmış gibi geldi.
sanırım nişanlının maaşında da gözleri var onu sana kaptırmak istemiyorlar zoraki borca giriyorlar.
sanki evlenmenize para biriktirtmemeye çalışıyorlar çok ilginç.
benim ailem olsa kendi boğazlarından keser benim evliliğim için kendilerini yıpratırlardı. ben kendi çocuğuma da böyle yapardım açıkçası.
senin yerinde olsam da o işi kabul ederdim ben. madem beni kimse tınmıyor ben de kendi yoluma bakarım derdim. bahanem de hazır olurdu sizin aileden gelecek bir para yok ben kendi paramı kazanayım madem derdim.
ben de nişanlılığın bu kadar uzatılmasına taraftar değilim açıkçası. şaşkınım hatta. bu kadar alttan almak da iyi değil bence.

Öncelikle ''seni istemiyorlar''lafına katılmıyorum.
Onlar sadece seni değil kimseyi istemiyorlar,oğullarını evlendirmek
işlerine gelmediğinden seni pek haz etmiyorlar durum bu.
Kişisel alma derim,yerinde kim olsa bunları yaşayacaktı.
Var malesef bu tip aileler de,sanki evlatlarına düşman gibi
onların yuva kurmaları eve giren parayı eksilteceği için,
kabus gibi bir durum şu anda.Evlilik sonrası endişelerinde de son derece haklısın.
Malesef bu insanlar nişanlından para istemeye devam edecekler.
Bu kadar kesin konuşuyorum çünkü;
düşünmeden harcama yapan,evlatlarının bir kaç ay sonra evleneceğini umursamayan,
oğullarını gelir kapısı gibi gören bu insanların isteklerini evli olmanız değiştirmeyecek.
Sadece nişanlının tutumu bu gidişata dur derdi ama görünen o ki nişanlın da ailesine karşı
bir tavır alamıyor.Baştan beri çok sabırlı davranıp,sert bir tepki göstermediğin için,
evlendikten sonrada durumu değiştirmen zor olacaktır.
Nişanlınla bir kez daha ciddi ciddi konuşsan,
''ailesinin sırtında bir yük olmaktan öteye geçemediğini,
size maddi desteği bırak manevi destek bile vermediğini,
oğullarının yuva kurup aile olmasına gönülden razı olmadıklarını,
bunun tek sebebinin ise kendi çıkarları olduğunu''
açık açık anlatsan.
muhakkak biliyordur,farkındadır ama sen bu durumdan ne kadar endişelendiğini
ve ilerisi için ne kadar kaygı duyduğunu anlatsan,birazda sert çıksan belki bir faydası olur:44:
Çok haklısın çünkü endişelerinde,geçen sene bu zamanlar aynı telaşları yaşayan biri olarak
düşünüyorum da,evlilik masrafları büyük külfet yüklüyor ailelere.Eşimle konuşurkende
''çok şükür biz atlattık Allah bütün evleneceklerin yardımcısı olsun ''diyoruz.
Ailelerin böyle zamanlarda tam destek evlatlarının arkasında durmaları gerekirken,
aksine böyle kambur gibi sırtlarına binmeleri inanılmaz sinir bozuyor.
Evlendikten sonra da sorunlar devam edecek bunu bir kere göze al;
ama baştan bu mesafeyi korursan ve eşinede bu konuda ki tavrını kazırsan
sizden maddi anlamda beklenti içine girmeye çekinebilirler(öyle umuyorum yani:)
Bu arada ailelere maddi yardıma karşı olduğum düşünülmesin,
ben direkt konuyla alakalı yorum yaptım.
Sonuçta konu sahibi arkadaşın dediği gibi ''hangimizin kayınvalidesi dokunmatik telefon,
ray-ban gözlük,inciden ayakkabı kullanıyor ki:44:''
Bunlar lükse giren şeyler ve lüks harcama yapan herkes bu harcamaların geri ödemesini de
düşünmeli.kimse kimseye güvenerek açılmamalı.
Yoksa sağlık vs durumlarda tabi ki evlatlar ailelerine destek olmalı.
Allah yardımcın olsun,dilerim en kısa sürede bu sorunu hiç açılmamak üzere aşarsınız...

ağzınıza sağlık ne güzel yazmışsınız.ailesi peşimizi bırakacağa benzemiyor . dün duyduğum şey karşısında şok oldum . nişanlımın amcası bize destek olmak için 10bin lira vermişti.bu para da kayınvalidemdeydi, onu kredi kartı borcuna yatırmışlar(nişanlım ha bire düğünde 10bin vericekler deyip duruyordu bende hiç inanmamıştım vereceklerine. dünde bize vermesinler borçlarını kapatsınlar dedim.sonuçta nişanlımdan almasınlar da ben onlardan destek beklemiyorum.nişanlım da bizim 10 bini harcadılar onun için verecekler demezmi başımdan kaynar sular döküldü...
bunlar nasıl insan ya anlamıyorum...

Pesss!!!
Ne yalan söyleyim bu kadarını beklemezdim;
tamam çok da iyi niyetli olmadıkları aşikârdı ama,
amcasının sizin için verdiği paraya göz dikmeleri durumun ciddiyetini gösteriyor.
Bu insanlar alışmışlar birilerinin sırtından geçinmeye,
çok afedersiniz ama durum aynen böyle.
Ailesi nişanlınızın şanssızlığı malesef ama sizin mecburiyetiniz olmaları kötü.
Ne tepki verdiniz peki bunu duyduğunuzda?
Ve nişanlınız ne tepki vermiş ailesine?tahminimce çok sert çıkışamamıştır,
çünkü onların lüks harcamalarından doğan borçları oğullarının gözünde mağduriyete dönüşmüş
bir şekilde.Dilerim 10000 liranızı alırsınız geri.vermemek için çok bahane üreteceklerdir.
Burda nişanlınızın tavrı önemli,belki aralarında anlaşırlarda nişanlınızdan düğüne kadar para almazlar ve nişanlınızda maaşı eline kalınca fazlasıyla biriktirir.Çünkü 10000 lirayı size verselerde o yine nişanlınızın parası olacak.Çok sinir bir durum cidden.Bu arada evlendikten sonra ne kadar uzak oturursanız o kadar hakkınızda hayırlı olur gibi geliyor.

valla ben de eşim de mühendisis hatta babam da mühendis ama bu paraların yanına yaklaşamadık henüz..hangi şehir burası ya biz de gelsek? Allah kolaylık versin diğer mevzular için de...

Benim başıma gelene benzemiş. Benim altınlarım bir süre kayınvalidemde durmuştu. Düğünde takılanlar.
Ben orda bırakmazdım da çirkeflikle ellerinde tuttular. Anlattım ya yeni evliyken kaynım bir kısım altınımızı borç almıştı. Taksit taksit verdi. Bir taksidini de kayınvalidem ödedi. Ben de oğlunun borcunu kapadığını sandım, sen de zor duruma düştün, hay Allah dedim saf saf. Yok ben kendi aldıklarımı ödüyorum demez mi
Meğerse canı çektikçe altınlarımdan alıp alıp harcamış Bana sorma, izin alma gereği duymamış bile!
Hatta düğünlere filan gidileceği zamanlar, siz daha yeni evlisiniz siz takı takmayın ben sizin yerinize de takarım derdi. Meğerse benim altınlarımla bana hava atıyormuş

Son düzenleme:

sen devam et evlenince anlarsın..o kadar yorum yazılıyor sen hala polyanna olarak yola devam..hala harekete geçmeyip durumu kabullenmişsin..çok iyi yapıyosun devam güzelim!

cnm mutululuk 84'nde dediği gibi bu olay dikkat et...tecrübeyle sabittir. başıma geldiği için söyluyorum bu 10000 her an sana borç olarak dönebilir...size vermişti biz harcadık olmaz olay...szin için almıştık ödeyin olur...ben düğünden sonra benim düğünüm için alınan ne için alındığı açıklanmayan çok para ödedim

sizin için falanca amcanınzdan ...bin dolar aldık ödeyin, şundan şunu aldık ödeyin...ne zman alındı bu para bizim haberimizde olmadı harcama yapılırken gözümüde görmedi diyince...açıklmam yapamadılar hatta azarlayarak üste çıktılar dikkat et...dönüp seni bu bulmasın bu para...

genelde verecez derler ama vermezler saolsunlar...eğer eşin olacak kişinin ailesi sana bu parayı verirse kesinlikle al..bak yine diyorum al...sen götür ver amcasına...ben gelinliğimi kendim aldım kaynanam düğünden sonra parasını vercem dedi...eşimde al diyince bende tamam annem olur dedim...1 yıl olacak daha vercek yani...

sen bu inları görmüşsün...evlendikten sonra da bu durumun devam etmesini istemiyosan...yavaş yavaş gardını almaya başla cnm..sonra başın çok ağrır.

aynı benim durumum ama aramıda fark var..seninki parça parça olsada dönmüş...benim altınlarım elalamın düğünüde takıldı kayınperimin şanı yürüdü..bana küçük altınla gelen insana götürüp benim bileziğimi takmış saolsun...ama benim altınlarım parça parçada bütün olarak dönmedi maalesef artıkda dönmez ..giden gitti..

Hepsini ödemediler canım benimkinin de maalesef. Ödedikleri taksitler de komik rakamlardı alınan paranın yanında. İş kurmak amacıyla aldı benden altınları, 3-4 aya kalmaz ödeyeceğim dedi, 3 sene oldu, bir miktarı hala ödenmemiş kaldı daha da ödenmez artık :26: İşi de batırdı zaten.
Hatta şunu bile gördüm ben. Arabamızı kaynımın da tanıdığı birine satmıştık. Kaynımın da o adama borcu varmış. Adama sen kardeşime o borcu düş öyle ver arabanın parasını demiş, adam da eksik vermiş. Eşim de sağolsun gıkını çıkaramamış. Allahtan çok büyük rakam değildi ama, sinek küçük mide bulandırıyor işte:18:

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…