Ben nasıl evleneceğim

sana yedirmemek için parayı ogullarını borca soktular işte bunu göremıyo musunuz istenmıyosunuz kusura bakmayın

böyle söyluyorum dıyede kızmayın benim eşimde aynı durumda ve bende istenmeyen gelındım

bu ne ya arkadşım çok üzüldüm..beterin beteri var demekki bende benimkiler altınlarımı aldı yok para isityolar kayınlarım bunaltıyo die yakınıyorum..en azında bizimkiler ölü,diri.hastalık sağlık falan bilirler senikler insanlıktan çıkmış en iyisini yapmışsin..annem hep der ay benden yana olduktan sonra güneşi...işte..ama tebirkler taktir ettim.hem sabrınızı hem tavrınızı

sizin durumunuz da çok zormuş gerçekten.üzüldüm... allah sizinde yardımcınız olsun...
hayat gerçekten çok zormuş.... ben bunu yeni öğreniyorum...ağır geliyor...

sizin durumunuz da çok zormuş gerçekten.üzüldüm... allah sizinde yardımcınız olsun...
hayat gerçekten çok zormuş.... ben bunu yeni öğreniyorum...ağır geliyor...

Ele karışmak çok zor arkadaşım...İnsan tecrübe ettikçe mücadelede ustalaşıyor ama.
Eğer nişanlına güveniyorsan, değişmez diyorsan ben sana kaç kurtul demeyeceğim. Bu aşamada nişan bozmak kolay mı...
Erkekler evlenince ilk sene biraz değişiyorlar, ailesine söz söyletmez oluyorlar ama sonra tekrar taşlar oturuyor.
Benden sana nacizane tavsiye, nişanlın ve onun ailesiyle yaşadığın şeyleri kendi ailene aksettirme. Yeri gelir sen unutursun onlar unutmaz.
Bir de nişanlına "ailen şöyle, ailen böyle, şunu ettiler, bunu ettiler" gibi çok yakınma. Dırdır boyutuna ulaştırma yani. Evlenince sana geri döner bunlar.
Enerji gibi yani, yok olmuyor dönüşüyor erkeklerde dırdırın yarattığı etkiler

çok haklısın yazdıkların çok doğru.tek tek hepsine katılıyorum.bende bir zamanlar çok dırdır ederdim ailen böyle şöyle diye ama hem bir faydası olmuyor hemde erkeklerde bir yere kadar sabredebiliyor.zamanla alışılıyor oturuyor taşlar dediğin gibi yerine.Biz kendi iç huzurumuza evimizin huzuruna,birbirimize olan bağlılımıza bakmalıyız. zaten yeri geliyor hepimiz çiğ süt emmişiz nihayetinde en iyi olabilecek kayınvalide ve kayınpederde bile hata buluyoruz dedikleri batıyor.çok sevdiğim bir laf var.kapını kapattın mı herkes dışarda kalıyor,kapatalım kapımızı boşverelim gerisini.Allah büyük.Kurban olduğum Rabb'im veriyor parayıda puluda elhamdülillah.(düşünceden düşünceye atladım herhalde idare edin)

aynı dertlerden muzdaribiz biz de 3 yıldır çıkıyoruz 1 yıldır da nişanlıyım herşeyi nişanlımla ben yapmaya çalışıyoruz biz yeni ev kurmaya çalışıyoruz benim kaynanam evinin bütün eşyalarını değiştirdi şu ana kadar onun ailesinden bir tek çöp bile görmedim istemiyorum da bana olması gerekenleri nişanlım yapıyor senin yerinde olsam nişanlıma bu kadar çok taviz vermezdim en az 25 yasından büyüktür ve bu kadar çok aile kuzusu olmasın benim nişanlımdan da hiçbir yardımları olmadıgı gibi para bekliolar ama ben resti çektim ben de bütün gün çalışıorum o da bütün gün çalışıo onlar ne yapıolar bütün gün internet basından çok paraya ihtiyacları varsa kalksınlar çalışsınlar yemin ediorum dügünüme bile gelmelerini istemiorum bizim evimize bile adım atmasınlar o derecede sogdum

allah ikimizede sabır versin.çok zor durumlar gerçekten.allahtan senin nişanlın para yardımı yapmıyor.benimkinin para yardımları sayesinde bir kuruş paramız yok.allah sonumuzu hayır etsin.

Pardon , burası neresi 6000 ler felan havada uçuşuyor 2500 den işe başlamalar felan , eğitiminiz ne ki?

Pardon , burası neresi 6000 ler felan havada uçuşuyor 2500 den işe başlamalar felan , eğitiminiz ne ki?

Arkadaşım bu dediğin miktarlar çoğu insana çok gelebilir ama mühendis için bu miktarlar inan bana az bile. kayınpederi yaşlıdır herhalde mühendis olunca yaşa ve deneyime göre fiyat artıyor.bizlerde bu miktarlarda kazanıyoruz.ben inandım onun için yalan olduğunu sanmıyorum.Allah tabi önce ağız tadı versin.para pul hikaye.

bunu açıklamasını yaptım.yalan söyleyecek halim yok!!
kayın pederim mühendis
emekli maaşı:1500
özeldn aldığı:4500
bende mühendisim .2500 normal mühendis maaşıdır.

bunu açıklamasını yaptım.yalan söyleyecek halim yok!!
kayın pederim mühendis
emekli maaşı:1500
özeldn aldığı:4500
bende mühendisim .2500 normal mühendis maaşıdır.

Şirketine göre değişir o miktar. Şantiyecilerin %80 i 2000 i geçer. Ama normal bir şirketteki mühendislerin maaşı 1750 yi geçemiyor maalesef

Şirketine göre değişir o miktar. Şantiyecilerin %80 i 2000 i geçer. Ama normal bir şirketteki mühendislerin maaşı 1750 yi geçemiyor maalesef

tabi şimdi burda maaş tartışmasına girmeyelim ama mühendis arkadaşlarım var normal şirkette büroda çalışıyorlar ve hepsi ortalama 2200-2500 arası alıyorlar.eşim dahada fazla alıyor söylemiyim şimdi kimsede inanmak zorunda değil tabi.sibersevda 'ydı sanırım ismi bu topiği açan yanlış hatırlamıyosam onun derdi başka arkadaşlar maaş değil lütfen konudan sapmayalım.ama şu bir gerçek insanın yazdıkları doğruysa başkalarının yazdığını da inanıyor.yalan söyleyen de çok burda onlarda herkesi kendileri gibi sanıyorlar. tabi arkadaşım umutefe yazdığım sanada değil beni yanlış anlama.1750 yi geçmeyen mühendislerde var onlarıda biliyorum.mühendis çok piyasada ama kaliteli mühendis az.onlarda bu fiyatları inan haketmiyorlar fazlasını hakediyorlar.

Valla ben de mühendisim. Arkadaşın söylediği maaşlar normal. Yeni mezunlar belki dediğiniz rakamlar olabilir evet.
Ayrıca ile göre de değişir. İstanbulda gelir biraz daha yüksek mesela.

Evet katılıyorum. Burada konu maaş değil, konu sahibi kişilerin doğru söylediğini varsayarak yorum yapılıyor genelde.
Ama ben yalan olduğunu da düşünmüyorum dediğim gibi. Ortalama 2.500 TL sektörde 10 senesini doldurmamış, nitelikleri vasatın üzerinde bir mühendis maaşıdır. Elbette tecrübeye, sahip olunan niteliklere, firmanın maaş politikasına ve sizin iş ahlakınızın firma tarafından takdirine göre de değişir. Ayrıca mühendislik serbest bir meslektir, pazarlık gücünüz de önemlidir, dolayısıyla da geniş bir maaş aralığından bahsedilebilir.
Örneğin eşimin şirketinde, şirketteki konumuna, niteliklerine, iş görürlüğüne ve tecrübesine göre 2.000'den 10.000 TL'ye kadar değişir mühendis maaşları. Bunlar büroda ikamet edenlerdir
Şantiyelere +%40 düşünülebilir.

para biriktirseniz ve ailesinin karşısına çıkıp ben şu kadar biriktirdim düğünümü yapıcam diye rest çekebilme imkanı var mı?

arkadsım ne yapacağım diye dusunme, ayrıl! çok ciddi söyluyorum ayrıl o keneler parazitler evlenince dökülmüyor sırtından.bugun benim cebimde (öğretmen olduğum halde)15 lira para vardı butun maasımı eşim halletti ve 17 yasındaki kardesi gelmiş pc oyunu cd si istiyor 25 liraya. anası desen ayrı dert hepsi aynı hiç değişmiyolar. onları hiç tanımayan insanlar bile evlenmeden önce böyle olacağını söylemişlerdi de ben inanmamıstım. suan ki aklım olsa hemen ayrılırdım, anam beni bunların derdini cekmek için doğurmadı bunların keyfini yapmak için oktmadı ama su hale bak yada kendi dustuğun hale bak,benden sana tavsiye yol yakınken ayrıl,aklını basına devsir ayrıl ben cok pişmanım çoooookkkkkk,keske kafamı duvarlara vurmak yerine bana gelen o iş tekliflerini kabul edip şu kocam olaca adamı def etsem basımdan keskeeeee kocam olmasaydı keskeeeeee, BENİM YAPTIĞIM HATAYI SEN YAPMA AYRIL EVLENİNCE BU DURUMLAR DAHA DA AĞIRLAŞACAK

canım sana tek tavsıyem AYRIL.. AYRIL AYRIL... istenmeyen gelın olursan bır ömur çıle çekersın.. bır kaç ayrılık acısı çek. bitsin...

Bızım yakın bır tanıdıgımız bu şekılde kızı tam 9 sene beklettiler.. kız deprasyona girdi.. kısa sure ilaç kullandı.. çok iyi nıyetletle bunu nışanlısın ailesi ile paylaştı.. nışanlısının 6 kız kardeşi ve annesi bu kız delirmiş bunun ocugu olmaz deyip, ayrılmadan kız aramaya başladilar.. ve başka bırıyle evlendırdıler.. ve malesef evlendıgı kadından da 10 senedır çocugu olmadi...

buna ilaç kullandıgı için deli gözuyle bakan kız kardeşinin bırı de şu anda z.....x isimlı ilacı kullanıyor. yeşil recete ile...

bır digeri, kızının dugunu bıle istedigi gıbı yapamadı.. yabancı gıbı gıttıler dugune...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…