Ben nasıl evleneceğim

Hepsini ödemediler canım benimkinin de maalesef. Ödedikleri taksitler de komik rakamlardı alınan paranın yanında. İş kurmak amacıyla aldı benden altınları, 3-4 aya kalmaz ödeyeceğim dedi, 3 sene oldu, bir miktarı hala ödenmemiş kaldı daha da ödenmez artık :26: İşi de batırdı zaten.
Hatta şunu bile gördüm ben. Arabamızı kaynımın da tanıdığı birine satmıştık. Kaynımın da o adama borcu varmış. Adama sen kardeşime o borcu düş öyle ver arabanın parasını demiş, adam da eksik vermiş. Eşim de sağolsun gıkını çıkaramamış. Allahtan çok büyük rakam değildi ama, sinek küçük mide bulandırıyor işte:18:

seninkide benim kaynımdanda betermiş...terbiyesiz..kusura bakma ama tam bir asalakmış senin kaynında...ama bizim şimdi allahtan kayınpedr kayınvalide olayı kaldı..kayınları soyutladık artık onlar para istemiyo..çünkü sert çıktık biraz ama eşim annesine hayır diyemiyo..onun bizi tırtıklamasından kurtulamadık

bakma kayınlardan kurtulduk dediğimie aslında kayınvalide bizden alıp onlara veriyo..aman düşün düşün üzül üzül ömrümü yediler ...ne yaparlarsa yapsınlar gün gelir banada sira gelir herhalde artık eskisi kadar takılmamaya çalışıyorum cnm yoksa sonumu göremiyorum

seninkide benim kaynımdanda betermiş...terbiyesiz..kusura bakma ama tam bir asalakmış senin kaynında...ama bizim şimdi allahtan kayınpedr kayınvalide olayı kaldı..kayınları soyutladık artık onlar para istemiyo..çünkü sert çıktık biraz ama eşim annesine hayır diyemiyo..onun bizi tırtıklamasından kurtulamadık

bakma kayınlardan kurtulduk dediğimie aslında kayınvalide bizden alıp onlara veriyo..aman düşün düşün üzül üzül ömrümü yediler ...ne yaparlarsa yapsınlar gün gelir banada sira gelir herhalde artık eskisi kadar takılmamaya çalışıyorum cnm yoksa sonumu göremiyorum

Aynen canım. Benim eşimde ailesine hayır diyemez, hele annesine.
Haketseler gam yemem...
Yeni bir konu açtım şimdi, burda yazınca aklıma geldi, bir oku istersen de benim kaynım mı beter seninki mi karar ver :37:

valla ben de eşim de mühendisis hatta babam da mühendis ama bu paraların yanına yaklaşamadık henüz..hangi şehir burası ya biz de gelsek?:28: Allah kolaylık versin diğer mevzular için de...

arkadaşım maaş konusu önceki sayfalarda konuşuldu.bu konuları açmak istemiyorum.inanmaz tavırlarla yazmışsınız fakat benim sorunum alınan maaş değil bu maaşla yaşanan ekonomik sorunlar.kimseyi inandırma mecburiyetim de yok.

sen devam et evlenince anlarsın..o kadar yorum yazılıyor sen hala polyanna olarak yola devam..hala harekete geçmeyip durumu kabullenmişsin..çok iyi yapıyosun devam güzelim!

ben polyanacılık falan oynamıyorum.onlar gibi çirkef olmaya da hiç niyetim yok.sence o 10bin tl yi hiç sormadan kullanan insanlar.ben neden kullandınız dediğimde
bana; sana ne,evlenmeden karışıyosun ! bile derler.
ben bunların seviyesine inemem.düğünüm olunca,
insanların gözünde eşimin parası üzerinde hak sahibi olunca görücek onlar.

sanırm resimde ki sizsiniz, diyemeden geçemiycem çok yakışıyosunuz :nazar: inşallah bu sorunları aşar çok mutlu olursunuz :66:

cnm ya napıyolar bu kadar parayı .düğüne para biriktirmedikleri dibi sizden bekliyolar..ayaklarını yorganlarına göre uzatsınlar.emin ol sen nişanlınla ortak yapacaksın ya düğünü o zamanda elaleme düğünde çok borçlandık biz yaptık düğünü falan derler.
Bence aynı şehirde oturma şansın varsa.nişanlına da biz de bir aile kuracağız falan diye bişeyler söyle nereye kadar böyle ver ver.

ben polyanacılık falan oynamıyorum.onlar gibi çirkef olmaya da hiç niyetim yok.sence o 10bin tl yi hiç sormadan kullanan insanlar.ben neden kullandınız dediğimde
bana; sana ne,evlenmeden karışıyosun ! bile derler.
ben bunların seviyesine inemem.düğünüm olunca,
insanların gözünde eşimin parası üzerinde hak sahibi olunca görücek onlar.

kendinizi ne kadar da güzel kandırıyosunuz şekerim?

kızların güçlü olduğu dönem evlilik öncesidir.. o zaman yaptırabilirler ne yaptırabilirlerse..

nikah olmuş, seleyi suya vermişsin, sen boyun eyeceksin herşeye kuzu kuzu kuzum..

bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

canım inana o kadar üzüldüm ki sana dün yazdım ama sonra başka nick oluştırdım kendime o şekilde yazmaya karar verdim malesef kız eviyiz ama bir tütrlü naz yapamıyoruz bu aileler ne istiyor bizden bilmiyorum ki ya sankş uzatınca çok mu iyi oluy

bak canım biz 6 yıl çıktık 1 yıl nişanlıyız evleri eskiden tek kaltıydı sonra ikinci katını aynene seninkinin yaptıgı gibi gelin evi gibi yaptırdı ama biz çıkarken sonra kendi gecti neyse çok oturamdan zaten nişan oldu :3: neyse dedilerki siz birinci katta ben ikinci katta ok dedim bana uyar dedim

sonra nişsanlım dedi ben orada oturarmam kapısı penceresi mutfagı yeri banyo tuvalet derkennnnnn:17: (aklınca kurnazlık yapan kaynananm ) kayınbabam dediki öyle daha çok para gider
biz üçüncü kata bir oada amerikan mutfak yaptıralım dedi :))))

ama arkadaşlar ben öyle iyi niyetliydim ki anlatamam dedim ki nişanlıma canım ben yeterki senle olayım ne olsursa olsun bak annen yıllarca kötü evde oturmuş bizde oturalım dedim allah yukarda o biliyo ama arada kulagıma " hımmmmmm gelinmi çıkacak yukarıya " gibisinden söylentiler geliyo :)) bende dedim içimi allah bilsin gerisi yalan neyse bunlar yukarıyı yaptıracaz dediler kayın babamın maaşı iyi olmasına ragmen nişanlım kredi çekti bunlara verdi kaldıki eşim 1500 alıyo bende aynı şekilde .................

valla canım benim allah yardımcımız olsun benimkiler seninkine göre biraz daha mantıklı (kayınbabam) ama sana allah yardım etsin kız aileleri hem mütavazi eskiden olsaydı böyle mi olurdu altınlar evler istenseydi emin ol böyle olmazdı ayyy içim o kadar dolu ki belki konuları dağıtmışımdır kısmen senle aynı kaderi paylaşıyoruz allah yardımcınız olsun ama sinkilerinde onca para içinde yaptıkları aptallık yani

allah yardımcın olsun ama ailenle konuşsan iiy olur TAM YANSITMADAN TABİKİ ....

bence seni istiyolar ama o kadar lüxs yaşamaya alışmışlarki para makinesine yakın ogulcuklarınıda sömüre bildigince sömürmek istiyolar haliyle

arkadaşım maaş konusu önceki sayfalarda konuşuldu.bu konuları açmak istemiyorum.inanmaz tavırlarla yazmışsınız fakat benim sorunum alınan maaş değil bu maaşla yaşanan ekonomik sorunlar.kimseyi inandırma mecburiyetim de yok.

inanmıyorum demedim sadece imrendim..neyse size hayatınızda başarılar ve mutluluklar...

kızların güçlü olduğu dönem evlilik öncesidir.. o zaman yaptırabilirler ne yaptırabilirlerse..

nikah olmuş, seleyi suya vermişsin, sen boyun eyeceksin herşeye kuzu kuzu kuzum..

haklısın cnm..doğru söze ne hacet

benimde başımda başına gelmeyen bilemez ne poliyannacılığı arkadaşalr bende eskiden asarım keserim bilmem ne deridm ne oldu şimdi fısssss karışamıyorsun sevdigin için katlanıyorsun lütfen sen gaza gelme bunlar çok tahrik edici yorumlar allah yardımcın olsun

bu aile alışmış boyle lükse.benım kayınvalıdemde boyle ayranı yok içmeye tahtıravanla gider s..maya..
benımkı gıyım kuşam degılde boğazına çok düşkündür.. eve bişeyler alır kendı sevdıgı seylerı sonrada bana ' sana aldım sen çalısıyosun tabı sen yemıcende kım yıcek sen sevıyosun diye aldım der hep (kurnaza bak) BENDE YEDİM :9:

bu aile alışmış boyle lükse.benım kayınvalıdemde boyle ayranı yok içmeye tahtıravanla gider s..maya..
benımkı gıyım kuşam degılde boğazına çok düşkündür.. eve bişeyler alır kendı sevdıgı seylerı sonrada bana ' sana aldım sen çalısıyosun tabı sen yemıcende kım yıcek sen sevıyosun diye aldım der hep (kurnaza bak) BENDE YEDİM :9:

iyiymiş...:52::52::52::32::32::32::32:

iyi yapşsın :)
:21:

haha haha haaha evet haklısın

kayın pederimde mühandis. mühendis diye genel yazıyorum kusura bakmayın.açıkçası çekiniyorum da biri tanıdık falan okur diye.sevgilisi olduğunu sanmam.benim kayınvalidem harcar hemde çok güzel harcar. kaç kişinin kayınvalidesinde dokunmatik telefon var bilmem ama benim kayınvalimdem de var. ray-ban gözlük takar.böyle bi insan...

senin işin zor görünüyor ama biraz dişini göstermen gerekebilir,nişanlın yavaş yavaş azaltsın gönderdiği miktarı

benimde başımda başına gelmeyen bilemez ne poliyannacılığı arkadaşalr bende eskiden asarım keserim bilmem ne deridm ne oldu şimdi fısssss karışamıyorsun sevdigin için katlanıyorsun lütfen sen gaza gelme bunlar çok tahrik edici yorumlar allah yardımcın olsun

sağol canım allah hepimizin yardımcısı olsun. ayrılırım olur biter demek işin kolayı gibi geliyor.ben nasıl düzeltirimin derdindeyim...

sağolun çok güzel moral veriyorsunuz!!!

Back
X