Ben nasıl evleneceğim

canım inana o kadar üzüldüm ki sana dün yazdım ama sonra başka nick oluştırdım kendime o şekilde yazmaya karar verdim malesef kız eviyiz ama bir tütrlü naz yapamıyoruz bu aileler ne istiyor bizden bilmiyorum ki ya sankş uzatınca çok mu iyi oluy

bak canım biz 6 yıl çıktık 1 yıl nişanlıyız evleri eskiden tek kaltıydı sonra ikinci katını aynene seninkinin yaptıgı gibi gelin evi gibi yaptırdı ama biz çıkarken sonra kendi gecti neyse çok oturamdan zaten nişan oldu :3: neyse dedilerki siz birinci katta ben ikinci katta ok dedim bana uyar dedim

sonra nişsanlım dedi ben orada oturarmam kapısı penceresi mutfagı yeri banyo tuvalet derkennnnnn:17: (aklınca kurnazlık yapan kaynananm ) kayınbabam dediki öyle daha çok para gider
biz üçüncü kata bir oada amerikan mutfak yaptıralım dedi :))))

ama arkadaşlar ben öyle iyi niyetliydim ki anlatamam dedim ki nişanlıma canım ben yeterki senle olayım ne olsursa olsun bak annen yıllarca kötü evde oturmuş bizde oturalım dedim allah yukarda o biliyo ama arada kulagıma " hımmmmmm gelinmi çıkacak yukarıya " gibisinden söylentiler geliyo :)) bende dedim içimi allah bilsin gerisi yalan neyse bunlar yukarıyı yaptıracaz dediler kayın babamın maaşı iyi olmasına ragmen nişanlım kredi çekti bunlara verdi kaldıki eşim 1500 alıyo bende aynı şekilde .................

valla canım benim allah yardımcımız olsun benimkiler seninkine göre biraz daha mantıklı (kayınbabam) ama sana allah yardım etsin kız aileleri hem mütavazi eskiden olsaydı böyle mi olurdu altınlar evler istenseydi emin ol böyle olmazdı ayyy içim o kadar dolu ki belki konuları dağıtmışımdır kısmen senle aynı kaderi paylaşıyoruz allah yardımcınız olsun ama sinkilerinde onca para içinde yaptıkları aptallık yani

allah yardımcın olsun ama ailenle konuşsan iiy olur TAM YANSITMADAN TABİKİ ....

sağol canım ilgilendiğin için.sanırım insanlar yaşlandıkça bencilleşiyor.allah sanada sabır versin aynı apt da oturmak çok zor olacaktır.

benimde başımda başına gelmeyen bilemez ne poliyannacılığı arkadaşalr bende eskiden asarım keserim bilmem ne deridm ne oldu şimdi fısssss karışamıyorsun sevdigin için katlanıyorsun lütfen sen gaza gelme bunlar çok tahrik edici yorumlar allah yardımcın olsun[/QUOTE

arkadaşım gaza gelme diyorsun ama kızın duygularıyla oynuyorlar..herşey açık açık konuşumalı eşler arasında ..kız tek kelime bile etmemiş..bu şekilde gaza gelmezse bir 10 yıldaha sömürülen nişanlı rolünü oynar sonundada kızı terkeder olan olur..sorunda o zaten biraz gaza gelmesi ve tavrını koyması lazım...trilyon tane erkek var..bir kadının kendini küçük düşürmesi hoşumuza gitmiyorda gaza getiriyoruz..ben sevgilime cimrisin görgüsüzsün dedim..ertesi gün hediyelere boğuldum...erkek milleti öyle anlaması lazım kızın...birde açık olma meselesi bu kullanma meselesi değil..hayat kısa herşeyi gizleriseniz sorunları iteklerseniz ilişkiniizin kendisi sorun olur

eeeeeeee sibersevda sonuc ne oldu ya dugununuz oldumu senı ozellıkle takıp edıyorum ve cok merak ettımde bu kadar zaman gecı ustunde gelısmeler ne oldu canım allah yardımcın olsun hakkaden derdın buyuk

eeeeeeee sibersevda sonuc ne oldu ya dugununuz oldumu senı ozellıkle takıp edıyorum ve cok merak ettımde bu kadar zaman gecı ustunde gelısmeler ne oldu canım allah yardımcın olsun hakkaden derdın buyuk

düğünüm eylülde olacak...şuan herşeyi kendi seyrine bıraktım...işlerim yoğun zaten ...
ben kendi adıma evim için alıncak herşeyi tamamladım gerisini onlar düşünsün ...
benim kayın pederimin babası oğlunun evine hiç gelmemiş (yani kayınvalidem gelin olarak hiç kayınpederini ağırlamamış) bunu ilk duyduğum zaman kayınpederimin babası yeni vefat etmişti ve ben çok üzülmüştüm... sanırım allah herkese hakettiğini verecek.bende şuan onların benim evime gelmelerini hiç istemiyorum...
beni kötü gelin olmaya zorladıkları için onlardan nefret ediyorum.....

düğünü ertelememenize sevindim, eylüle şurda ne kaldı. inş yakanızı kurtarırsınız canım, hayırlısı olsun hakkınızda:71:

Bugün nişanı attım :( Çünki ne nişanlım nede ailesi hiç bir şey yapmadılar. 3 ay nişanlı kaldık; bir nişan , birde bayram geçirdik sonuç kocaman bir sıfır. Nişanda alel acele yüzüğü takıp gittiler, gidiş o gidiş. 3 aydır ailesi ne arıyor, nede geliyor. Gelseler düğünü yapın dememizden korkuyorlar. Annem yolda görsek bir birimizi tanıyamayız diyor.dünürler birbirini daha 1 defa gördü. bense onun ailesini 3 defa gördüm... babasının elini öptüğümde "sağol ablacım" dedi içime oturdu. nişanlıma onlarca kez söyledim, alışmışlar istiyorlar yollama, bak biz yuva kuracağız, aile olacağız, bizim daha çok ihtiyacımız var, destek olmuyorlar bari köstekte olmasınlar, yollamayacaksın duymayacağım dedim. gene yollamış... ve biz 3 ayda, bir çivi bile çakamadık.. bugün patladım, gel yüzüğünü al, sen evlenilecek adam değilsin, ne kendi başını yak ne benim başımı yak. sen kazan ailene yolla, onlarla mutlu mesut yaşa.. ama evlenipte kimsenin günahına girme dedim. sizlerinde dediği gibi erkekler malesef kabul etmiyor yanlış yaptıklarını.. bizlere cephe alıyor, ailelerinden yana oluyorlar. 3 ayda çok direndim ama artık gücüm kalmadı. sadece benim çabamla hiç bir şey olmuyor. sonunda inceldiği yerden koptu..

Bugün nişanı attım :( Çünki ne nişanlım nede ailesi hiç bir şey yapmadılar. 3 ay nişanlı kaldık; bir nişan , birde bayram geçirdik sonuç kocaman bir sıfır. Nişanda alel acele yüzüğü takıp gittiler, gidiş o gidiş. 3 aydır ailesi ne arıyor, nede geliyor. Gelseler düğünü yapın dememizden korkuyorlar. Annem yolda görsek bir birimizi tanıyamayız diyor.dünürler birbirini daha 1 defa gördü. bense onun ailesini 3 defa gördüm... babasının elini öptüğümde "sağol ablacım" dedi içime oturdu. nişanlıma onlarca kez söyledim, alışmışlar istiyorlar yollama, bak biz yuva kuracağız, aile olacağız, bizim daha çok ihtiyacımız var, destek olmuyorlar bari köstekte olmasınlar, yollamayacaksın duymayacağım dedim. gene yollamış... ve biz 3 ayda, bir çivi bile çakamadık.. bugün patladım, gel yüzüğünü al, sen evlenilecek adam değilsin, ne kendi başını yak ne benim başımı yak. sen kazan ailene yolla, onlarla mutlu mesut yaşa.. ama evlenipte kimsenin günahına girme dedim. sizlerinde dediği gibi erkekler malesef kabul etmiyor yanlış yaptıklarını.. bizlere cephe alıyor, ailelerinden yana oluyorlar. 3 ayda çok direndim ama artık gücüm kalmadı. sadece benim çabamla hiç bir şey olmuyor. sonunda inceldiği yerden koptu..

senin adına sevindim nede mi ? ilerde olabilecekleri baştan görmüşün çogu kişi bunu yapamaz helal olsun sana allah gönlüne göre versin inş

hic üzülme canim hayat boyu cekecegine cok az üzülürsün biter gider..

disaridan konusmasi kolay deme. Inan ki suradaki konulari okusan neler neler geliyor insanlarin basina.

Ucuz atlatmissin de gec. Evlenip de ayrilirim daha iyi demistin. Ama hic mi hic öyle olmaz güzelim. Sonra cok daha pisman olurdun.

Allah hayirlisini cikaracaktir karsina hic merak etme.

Teşekkür ederim arkadaşlar. Zaten buradaki konuları okuduktan sonra korkularım daha fazla artmaya başladı. Başlığı açan arkadaşımdan özür diliyorum, hemen hemen aynı sorunları yaşadığım için yazdım buraya. Mesela nişanımda bana yüzükten başka bişey yapılmadı. Ama benim nişanım için kız kardeşine gidip abiye alınmış. Saçlar kuaföre. Ben evde maşa ile yaptım saçımı, günlük kıyafetimle nişan takıldım. Neyse ya, boşverin.. Ailesine para herzaman var , bana yok.. Bitti gitti...

Son düzenleme:
bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

kusura bakmayın ama ben suçu nişanlınızda bulurum herkes boyu kadar borca girişsin düğün yapamyız deyip de 200.000 e ev alıyorlarsa bunu ailem duyduğu anda bna kyımet vermediklerini zaten anlayacaktır ve bu evliliğe izin vermeyecektir... koskoca insan vermesın parasını nasıl alabılıyorlar maaşından 2000 tl anlayamıyorum şaşırdım yni... biz 3 yıldır beraberiz öğrenciydik ama staj paralarımızı biriktirdik biz bile biriktirebılıyorsak bahanesı olmaz bunu ni şanlının elinde herşey siz bu şekilde ev de geçindiremesizin sizin rızkınızı lük şylere harcayarak bitiriler... bolluk içinde darlık çekersiniz... nişanlınızn birz gözünü açıp kendini çekmesi lazım ne demek her ay 3000 yolluyor ya hastalık olsa tmm dersin ilaç parası bilmem ne böyle lüks şeylere bnm sevgilim kuruşş yollamaz....

Teşekkür ederim arkadaşlar. Zaten buradaki konuları okuduktan sonra korkularım daha fazla artmaya başladı. Başlığı açan arkadaşımdan özür diliyorum, hemen hemen aynı sorunları yaşadığım için yazdım buraya. Mesela nişanımda bana yüzükten başka bişey yapılmadı. Ama benim nişanım için kız kardeşine gidip abiye alınmış. Saçlar kuaföre. Ben evde maşa ile yaptım saçımı, günlük kıyafetimle nişan takıldım. Neyse ya, boşverin.. Ailesine para herzaman var , bana yok.. Bitti gitti...

zararın neresinden dönersen kardır kurtulmuşsun şükret inşallah daha iyisi karşına çıkar:71:

İnsanlar gerçekten çok bencil olmuşlar.Gözler para mal mülk hırsla dolmuş.Yapılması gereken erkek tarafı cömert davranacak aman gelinimiz mutlu olsun diyecek.Kız da mütevazi olup gözü gönlü tok olacak.Aman zor duruma düşmesinler.Lükse fazla harcamaya hiç gerek yok diyecek.İnsanın kendi nefsine bakarsan ne diyor peki?Erkek aman paramız gitmesin diye kıstıkça kısıyor cimrileşiyor.Kız da aman her şey mükemmel olsun.Her şeyin en güzeli olsun.En güzel takılar takılsın istiyor.Ve mutsuzluk başlıyor ne huzur kalıyor ne bişey.Evliliğin de tadını alamıyorsun böylece
Sevgilerimle

bir kaç ay önce açıtığım konudan alıntı yapayım hatırlatma için
altına yeni gelişmeleri yazıcam

maalesef ki bu kötü senaryolar bir bir gerçek oldu.kayın pederim işinden ayrıldı... düğünümüz eylüle ertelendi... ben iş teklifini kabul etmedim:((

arkadaşlar bazen kendime bakıyorum ne kaderim varmış diyorum.son zamanlarda inanılmaz bunalıyorum kimseye anlatamıyorum sıkıntımı... sizlere anlatmak en mantıklısı sanırım...
bu nişanlılık ne zor şeymiş... birde evliliğin en güzel dönemi derler gerçekten koca bir yalan...
size son yazdığımdan beri nişanlımla baya kavgalar ettik naptı etti düğünü eylüle erteledi. neden mi? ailesinin yüzünden babası işten ayrıldı emekli maaşının tamamı krediye gidiyor başka da hiç bir gelirleri yok. üstüne üstlük dünya kadar kredi kartı borcu olunca bütün sıkıntılar nişanlımın sırtına bindi.düğünümüz adına düğün salonuna kapora verilmekten başka hiç bir adım atılmadı.nişanlımında artık psikolojisi bozuldu her ay ailesine 3000 tl göndermeye başladı.ben nasıl düğün yapıcam deyip duruyor. bu nasıl aile allahım bu kadar mı düşüncesizlik olur.bu kadar mı bencillik olur.geçen gün nişanlım babasının mailinden bişeye bakmamı istedi.bende açınca kredi kartı extresini gördüm bakim bakalım ne kadar borçları varmış dedim.allahım bakmaz olaydım o ne kadar keyfi harcamalardır.derimod.dan giyinmeler,inciden ayakkabılar,teknosadan alışveriş,falan filan o kadar canım sıkıldı ki paramız yok diyen insanlar bunu niye yapıyor.hadi bana yapıyor oğlunu niye sıkıntıya sokuyor.bu arada halaaa ziyaretimize gelmediler...artık gelmesinler zaten.gıcık oluyorum hepsine....
ya kızlar nişanlımı nasıl engelleyebilirim artık para göndermemesi konusunda?biz evlenince bu aile nolucak biz mi bakıcaz onlara?düğün için dünya borca giricez.birde ikimizinde hala ödenmemiş üniversiteden kalan öğrenim kredisi borçları var. düğün yapmasakta şuan -15 bin deyiz:((

Bacım Allah size sabır versin.İşin çok zor.Elim kolum bağlandı doğrusu.Ne yapacağımı bilemedim.Ama sabırlı olmaya çalış.Senden daha kötülerini düşün şükredip mutlu olmaya çalış.Nişanlınla da güzel güzel konuş.Ama konuşurken sakın ailesini rencide edecek sözler söyleme.VE dua et.Dua her şeyin ilacıdır.Allah'a sığın o sana emin ol bir yol gösterecektir.
Sevgilerimle:69:

konu sahibi evlenebildi mi acaba?

evlendim... suan eşimle mutluyuz henüz daha çok yeni nazar değmesin... tabi düğün arefesi başka sorunlar falan filan... anlatmak bile istemiyorum... allah kimseyi huzurundan etmesin... inanıyorum ilahi adalet var ve bir gün yerini bulacak...
nişanı bozan arkadaşımın yazısını yeni okudum.ona da geçmiş olsun diyorum... hakkımızda hayırlısı...

evlendim... suan eşimle mutluyuz henüz daha çok yeni nazar değmesin... tabi düğün arefesi başka sorunlar falan filan... anlatmak bile istemiyorum... allah kimseyi huzurundan etmesin... inanıyorum ilahi adalet var ve bir gün yerini bulacak...
nişanı bozan arkadaşımın yazısını yeni okudum.ona da geçmiş olsun diyorum... hakkımızda hayırlısı...

çok sevindim evlenmiş olmanıza Allahım bir yastıkla kocatsın..mutlu,huzurlu,sağlıklı,bereketli bir yuvada birarada sevgi yumağı içinde, olacak bebeklerinizle güzel,uzun yıllar geçirmeniz dileklerimle..

Back
X