Doğum tecrübem yok ama doğum anında açılma oluyor zaten, orası öyle daracık kalmicak, korkutma kendini :)Kızlar merhaba, bende hala eşimle ilişki yaşarken acı ve yanma var yanmanın sebebi çok sık enfeksiyon ama acını sebebi girişin darlığı doktor zamana bırakmam gerektiğini tavsiye etmişti ancak şuan hamileyim ve doğumuma sayılı günler kaldı ve ben hep şunu düşünüyorum eşimle ilişkide bile canım bukadar yanarken o bölgeden yaklaşık 3 kiloluk koca bir bebiş çıkacak nasıl dayanacağım buna ? Lütfen normal doğum tecrübesi olan yada bu konuda bilgi sahibi olan hanımlar tavsiyede bulunun
Oncelikle Allah sag salim bebegine kavusmayi nasip etsin insallah. Ben de ayni sorunu yasadim iliski boyunca. Esim kaptan oldugu icin 6 ayda bir Turkiyeye geliyor. Dogal olarak her gelisinde ben yine basa donuyordum. Sonra hamile kaldim ve 9.aya girdigimizde bebegimi kaybettim ne yazik ki. Doktorlar sezaryana da almadilar hakkim sinirli oldugu icin. Suni sanciyla normal dogum yaptim. Tek sorunu acilmayi kontrol etmelerinde yasadim ama doktorlarim cok anlayisliydi. İyi doktora denk gelirsen sabirla senin rahatlamani bekliyorlar. Sonra sancin basladiginda zaten orasi darmis nasil cikcakmis hicbi sey dusunmuyosun merak etme. Sezaryan olursa zaten bunlarin hicbirini yasamayacaksin. Nasil olursa olsun saglikla kucagina al insallah.Kızlar merhaba, bende hala eşimle ilişki yaşarken acı ve yanma var yanmanın sebebi çok sık enfeksiyon ama acını sebebi girişin darlığı doktor zamana bırakmam gerektiğini tavsiye etmişti ancak şuan hamileyim ve doğumuma sayılı günler kaldı ve ben hep şunu düşünüyorum eşimle ilişkide bile canım bukadar yanarken o bölgeden yaklaşık 3 kiloluk koca bir bebiş çıkacak nasıl dayanacağım buna ? Lütfen normal doğum tecrübesi olan yada bu konuda bilgi sahibi olan hanımlar tavsiyede bulunun
Canım benim çok çok üzüldüm rabbim sana çokça güç versin, dediğin gibi nasıl olursa olsun sağlıkla kucağıma alırım inşallahOncelikle Allah sag salim bebegine kavusmayi nasip etsin insallah. Ben de ayni sorunu yasadim iliski boyunca. Esim kaptan oldugu icin 6 ayda bir Turkiyeye geliyor. Dogal olarak her gelisinde ben yine basa donuyordum. Sonra hamile kaldim ve 9.aya girdigimizde bebegimi kaybettim ne yazik ki. Doktorlar sezaryana da almadilar hakkim sinirli oldugu icin. Suni sanciyla normal dogum yaptim. Tek sorunu acilmayi kontrol etmelerinde yasadim ama doktorlarim cok anlayisliydi. İyi doktora denk gelirsen sabirla senin rahatlamani bekliyorlar. Sonra sancin basladiginda zaten orasi darmis nasil cikcakmis hicbi sey dusunmuyosun merak etme. Sezaryan olursa zaten bunlarin hicbirini yasamayacaksin. Nasil olursa olsun saglikla kucagina al insallah.
Rabbimin bir hikmeti varki biz hanımlara böyle güzel bir duyguyu vermiş. Normal doğum temizliktir. Allah onun kolaylığını verir hiç sıkma canını yaa rahat oll.. Tek sen değilsin normal doğum yapan senin gibi birsürü insan varr.. İlk bebeğini sen görceksin düşünsene bundan güzel duygumu varr ben hiç korkmuyorum sabırsızlıkla doğum yapacağım günü bekliyorum vee hep dua ediyorumm Allahım benii sezeryan olmaya mecbur bırakma diyee. Çok istiyorum normal doğum yapmak.. Yalnız değilsinn korkma güçlü ol.Kızlar merhaba, bende hala eşimle ilişki yaşarken acı ve yanma var yanmanın sebebi çok sık enfeksiyon ama acını sebebi girişin darlığı doktor zamana bırakmam gerektiğini tavsiye etmişti ancak şuan hamileyim ve doğumuma sayılı günler kaldı ve ben hep şunu düşünüyorum eşimle ilişkide bile canım bukadar yanarken o bölgeden yaklaşık 3 kiloluk koca bir bebiş çıkacak nasıl dayanacağım buna ? Lütfen normal doğum tecrübesi olan yada bu konuda bilgi sahibi olan hanımlar tavsiyede bulunun
Ya bisey sorucam...canıım ilişki konusunda yorum yapamıycam çünkü biz son güne kadar devam'dık
ama normal doğum konusunda şuan miniminnacık diye düşündüğün yer sana bebeğini kavuşturmak için açılıcak onun geçebileceği kadar büyüklüğe gelicek ve esnek bi yer olduğu için kısa zamanda da toparlıycak.
bebeklerin kafalarındaki kemikler zaten çok yumuşak doğarken kolaylık olsun diye,
kaldı ki şuan teknoloji çok ilerledi istersen epidural normal doğum yapabilirsin az bi fark ödeyip.
bak mesela benim belim incecik; ilk hamile kaldığımda bebek nasıl sığıcak buraya dedim şakayla karışık tabi,
hamileliğimin son ayında arkadan bakan bana hamile demiyodu düşün ama 3.400 kg oğluşum sığdı oraya..
zerre kadar hücreden bi insan oluşuyo onu düşün.. sana bahşedilen bu mükemmel hissi düşün..
hiç korkma Allahın izniyle hemen biticek o an ve sen bebeğinin sesini duyunca ne acı ne ağrı kalıcak..
bana sorsan normal doğumda nasıl bi ağrı çektin diye anlatamam çünkü dediğim gibi geçti gitti hatırlayabildiğim ve bana kalan tek his bebeğimin içimden balık gibi kayıp kucağıma gelişi oldu...
doğum başladı lafı ve oğluma kavuşmam toplam yarım saat bile sürmedi
soru sormak istersen özelden falan da yazabilirsin..
Ya bisey sorucam...
O sanci nasil ?
Adet sancisi gibi bisey mi ?
Birde acilma oluyor ya saatlerce acili bi sekilde mi oluyor ?
Eki acilma sirasinda cinsel organinda aci sizi olusuyor mu ?hmm nasıl desem, karnında belinde kasıklarında aynı anda olan bi ağrı,
adet ağrısı gibi ama tabi biraz daha şiddetlisini düşün.
saatlerce acılı sancılı şekilde olmuyo. kesintisiz acı değil yani ara ara geliyo. belli süreleri var.
mesela 1 dk - 40 saniye sancı çekiyosun sonra 2-3 dk duruyo.
sonra tekrar sancı geliyo yine 40 saniye yada 1 dk sürüyo sonra yine duruyo..
yani ha bire sancı çekmiyosun canım.
ben kendi sancımla kalkıp geziniyodum mesela 7 cm'e ulaşana kadar o şekilde devam etti..
7 cm'de durdu benim kendi sancımla açılmam, bi kaç saat bekledik devam etmeyince suniyle desteklediler.
bebeğimi kucağıma almam yarım saat sürmedi.
bak bu linkteki benim doğum hikayem okumak istersen ;
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...iran-anneleri-dogum-hikayeleri.808996/page-16
hayır canım sızı olmuyo zaten dış kısmı değil açılan. rahim ağzı. diye biliyorum.P
Eki acilma sirasinda cinsel organinda aci sizi olusuyor mu ?
Benim simdiden var arada...kemigi mi derisi mi tam olarak nasil bir sanci agri cozemedim....
dusunuyorum da dogumda daha mi kotu olcak diye....
benim adetler fena gecerdi....saatlerce agri siz ...delirecek gibiydim...o yuzden...merak ediyorum...
simdi hikayeni okumaya gidiyirum ♥
Allah razı olsun canım darısı senin başına..Okudum canim
allah anali babali buyutsun :)
Ama ben o siddetli sancilardan cok korkuyorum
Benim adet sancilari da 1 gun surerdi....ondan daha kotu olucak
Evet paranoyak oldum bunca yildir o sancilardan her ayhayır canım sızı olmuyo zaten dış kısmı değil açılan. rahim ağzı. diye biliyorum.
zaten o sancı esnasında alt tarafta ne olup bitiyo bilmiyosun ki en azından ben öyleydim yani..
ağrıya konsantre olmuş bi durumdasın...
bi de aynen benim de regl dönemlerim berbat geçerdi.
hastanelik olurdum iki ağrı kesici (dikloron ve ya voltaren) ya da bi serum yemeden de geçmezdi. her ay aynı terane..
doğumdan sonra geçer diyolar bakalım 4.5 ay önce doğum yaptım hala regl olmadım bekliyorum bi değişim var mı görücez
cannım zaten hamilelik başlı başına bi mucizeEvet paranoyak oldum bunca yildir o sancilardan her ay
Neyse insallah bir mucize olur da pit diye gelir
tesekkur ederim
bebeginle saglikli bir hayat diliyorum
Yok zaten bu korkuya ragmen normal dogum diyorum....cannım zaten hamilelik başlı başına bi mucize
ve evet pıt diye gelicek.
şimdi "ne diyo bu kadın yaaa" geliyo sana biliyorum, bana da öyle gelmişti ama bebeğin kucağında evine girdiğinde bitti işte diyceksin.. sezeryan olursan evine gelirken başkası taşıycak bebeğini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?