Ben ne yapacağım şimdi...Kendimi tanıyamıyorum artık...

kikirikliiiii bacım noldu sana öyle topiğe de gelmiyosun artık valla benim ev bayramdan beri temizlik yüzü görmüyo
uğra arada hem bizi motive et hem kendin ol. kaç gündür giriyorum topiğe sen yoksun. ev sahibi olmadan gidilen ev gibi hissediyorum sen olmayınca. toparlan bakalım bismillah de. haklısın sıkılmakta eşine kırılmakta ama olmuyosa başka şeyler yaparsın üzülme.bi arkadaş ailenin yanına gitmeni tavsiye etmiş iyi olur aslında havalar da soğudu ama belki deşarj olursun. tebdili mekanda feraklık varmış. üzme kendini

nekadar guzel hepsini yazmissin eline saglik bende hep evde dantel isi yaptim ama artik yapmak istemiyorum
arkadasim sende yapabilirsin havlu kenarlari masa ortuleri vitrin takimlari

Canım bilgisayarla aran nasıl?? Öğrenmek istersen sana msn üzerinden filan artık bir yol düşünüp çalışabiliriz . Evden yapılabilecek en kazançlı işlerden, birilerine modelleme yapar para kazanabilirsin gerçekten.Ben de öğrenciyim iş hayatında olsaydım daha güzel yardımcı olmak isterdim ama şimdilik sadece öğrenmene yardım edebilirim seve seve. ( 3dmax.. )

Gittigidiyor dan da dikiş makinelerine bakabilirsin.Bir arkadaşım çok ucuza almıştı dikiş makinesi o siteden takip edip.

Kader...Çok sağol ya ilgilendiğin için.Hepsine tek tek bakıcam kızımı uyutunca.Kesinlikle yaparım.Çok istekliyim...Çok sağol ya Allah razı olsun...

Canım bilgisayrla aram iyi.Yapacak bir şey olmayınca pc deyim devamlı...Çok sağol...Modelleme dediğin ne tam olarak...Öğrenmeme yardımcı olman en büyük yardım zaten benim için...Allah senden de razı olsun...

Gittigidiyor dan da dikiş makinelerine bakabilirsin.Bir arkadaşım çok ucuza almıştı dikiş makinesi o siteden takip edip.

Oradan alıcaz büyük ihtimalle.Bende bakıyorum bir kaç gündür evet uygun fiyatlarda var...İnşallah şansım iyi gider...

Grip gibiydim temizlik yapamadım bende.İki odaı şöle bi topladım kapadım kapıları...Mutfakla hol ve oturma odası arasında gidip geliyorum.İnşallah iyi olucam canım ya çok sağol.Hayatımı düzene sokabilsem.Mesela oyalayacak bşir şey olsa sabah işlerimi bitirir onun başına geçmek için heves ederim.Temizliğimide yapmaya heves olur.Ama böylşe sürekli aman nasılsa işim yok ev temizlerim diyip duruyorum.Sallıyorum anlayacağın.Ya da yapınca da off bıktım diyip bırakıyorum :) Manyadım ben manyadım:))

Senden de Allah razı olsun.. Modelleme çok alanda yapabilirsin..Hazır tasarımları modellersin. Modellemek dediğim bir cismin 3 boyutlu bilgisayarda çizimini yapmak.En basitinden tabela yaparsınız ya da atıyorum bardaktan tutun evin içinde herhangi bir mobilyaya kadar size 3 boyutlu çizim işi verebilirler. Ama iş nasıl bulunur bilmiyorum açıkçası.. iyi işleri yapıp mesela bir sitede yayınlayıp adınızla belki denenebilir ya da tanıdık varsa olur. İş bulsanız bir iki kendinizi ispatlasanız gerisi çorap söküğü gibi gelir. Çünkü illa bir ünvan gerekmiyor işinizi iyi yaptıktan sonra.

Pek çok kişi kursa gidip öğrenmeye çalışıyor artık modelleme çünkü etrafınızda gördüğünüz her şey modellenebilir.Arabalar binalar hepsi..

Netten bakıyorumda deminden beri.Boncuk veya paket yapımı işleri falan var.Benim bu işleri evde yapmak için kimlere başvurmam lazım? Kastamonuda yaşıyorum.Merkezinde dğeilim ama.Bu tarz bir iş yapan var mı kızlar?

kıyamam geçmiş olsun. inş. bulabilirsin kendine uygun zevkle yapabileceğin meşgale. bulana kadar ben kitap ve kuran okumayı da tavsiye edeceğim sana. allah gönlüne feraklık versin, kolay gelsin...

Bir ara bim'de dikiş makinesi veriyolardı. 100 tl mi neymiş ? Var mı sizin orada bu marketten ? Bir sor istersen canım.
Ayrıca üzülme, yanındaki kızına bak, ona sarıl , şükret. :

ben ağlanıcak birşey göremedim can sıkıntısından ağlıyorsun .kızın var yuvan var bunlara şükür et .insanların başlarına neler geliyor .boş durmak istememen birşeyler yapmak istemen güzel birşey tabikide ama yani ben birşey yapamıyorum diye ağlamak ne ki anlamadım .ben istanbulda doğmuş büyümüş biriyim evlendim geldim buraya henüz bebeğim yok hamileyim eşim bazı geceler çalşıyor iş seyahatleri olabiliyor yoğun çalışan bir adam .ben yalnız kalıyorum evde yinede şikayet etmiyorum .sende etme şükür et her zaman .kızına ilgilen onu eğit yabancı dil öğretmeye çalış sende öğren bilmiyorsan nette herşey var .sesli dil anlatımları falan .ufaktan alıştırırsan birşeylere öyle gider o.

Ben artık abarttığını düşünüyorum. Yani şu bakımdan herkes çalışmıyor ki burada çalışmayan bir sürü ev kadını var. Kızın kaç yaşında? Anaokulu vs yok mu orada? Kızını anaokuluna ver sen de orada gönüllü çalış. Tamamen tercih meselesi ve zevk meselesi ama evde boncuk yapmaktan daha güzel olabilir. Devletin anaokullarından bahsediyorum. Kayıt sırasında bilgi veriyorsun kendi hakkında:
- Çocuklara masal anlatabilirim.
- Gezilere yardımcı olabilirim.
- Yarım gün/tüm gün çalışabilirim.
- Resim yapabilirim.
Gibi kendine uygun aktiviteleri işaretliyorsun ve katılıyorsun. Hem çocuğunla birlikte olursun hem de kendini geliştirirsin, çevren genişler. Her gün gitmek zorunda da değilsin. Haftada istediğin gününü ayarlarsın. Ben çalışmıyor olsaydım böyle bir şey yapardım.

Bilmiyorum abartıyor olabilirim.Ama bana kalırsa 4 senenin birikimi.Yaşadığım yere kim gelse iyi dayanıyorsun buraya diyor.Bütün gün evdeyiz sokakta kadın bile göremiyorsunuz.İnsan yıpranıyor bir süre sonra.Ben dediğim gibi isyan etmiyorum.Sadece içimdeki sıkıntıları bir şekilde atmaya çalışıyorum.Çok sağolun yazdıklarınız için.Zaten ağlanıp sızlanmakla bir yere varılmaz bunu biliyorum...Buranın insanları zaten alışkın...ama bir memur geldiği zaman arkasına bakmadan gidiyor.Yaşayışta buna etken...

Kreş yaşında değil kızım demin bir kreşi aradım kızımı kreşe verip bende kursa giderim hem o hem bana iyi olur diye.Ama 3 yaş denildi.Bekleyeceğim.Evde yapabileceğim işleri listeliyorum bir yandan...
Birde o ağlama krizleri geldiği zaman aslında neye ağladığımı bende bilmiyorum ama gerçekten kötü oluyorum o an.Birikim...

kızın 3 yaşın altında ise nasıl boş vaktin kalıyor
uslu bir çocuk demek ki maşşallah
dikişi illa makinede yapmana gerek yok ki
tamam elbise dikemezsin ama ufak çaplı şeyler yapabilirsin
ben elimde dikerek oğluma yatak örtüsü takımı yapmıştım
sende o tarz şeyler dene
el işleri, ahşap boyama, keçe çalışması yapabilrsin
hiçbirşey yapamazsan bir blog aç yemek tarifleri dene ve yayınla
emin ol blog çok işe yarıyor hem arkadaş ediniyosun hemde vakit geçiriyosun
açmak için yardımcı olabilirim çokda kolay zaten kendin halledebileceğin birşey
bu kadar sıkma canını bende karabükte (kastamonuya 1 saat yine okadar küçük bir yer) doğdum büyüdüm ben sıkıntıdan patlamadıysam sen hiç patlamazsın

hayatını dikiş makinasına endekslemişsin sanki... tamam her şey çıkmazda. o zaman çocuğuna bir şey yap. onun için oyunlar hazırla. hem sen eğlen, hem o eğlensin hem de öğrensin. ben izindeyken evde akşam yapardım yemeğimi gündüz vaktini çocuğumdan çalmamak için..neler yapabilirsin...
1.) duvara boyutları büyük kağıtlar yapıştır. duvar boyasın.
2.) sulu boya al: boyama yapın çok muntazam olmasın ellerinizi batırın...
3.) birlikte pasta yapın. sen hamurunu yap biraz ona ver o da kendininkini yapsın. hem akşama çayın yanında bir şeyler olur hem de zaman geçmiş olur.
ben bir ara çok takmıştım bunlara. değişik şeyler yapabilmek için...
kendini geç bir de çocuk merkezli düşün bakalım neler çıkacak?

Canım ben merkezde değilim köyündeyim.Bütün gün evde olduğumdan sıkılıyorum ve birşeyler yapmak istiyorum.Konuyu açmamdaki asıl amaç bu.Sağolun fikir veriyorsunuz.Bende araştırıp artık bir şeyler yapıpı sıkılmamak kafamda kurmamak için uğraşıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…