Ben şu yazdığınıza takıldım bir cevabınızda maalesef 2 yıllık mezun bana göre cahil, ben ondan daha yüksek kademedeyim filan demeniz bana hiç hoş gelmedi. Bazı erkekler lafın nereye gideceğini bilemiyorlar ama sarılmış filan gönlünü almaya çalışmış anahtar unutmanıza, botu dışarıya koymanıza laf demiş olabilir ama ağlayarakta bir yere varamazsınız seni ezmemiş ki aslında öyle olsa başka yerde öğretmenlik yapmanıza izin vermez benim onan yüksek olmamı kaldıramıyor filan demişsiniz ama bakın size saygı gösteriyor ve siz yalnız yalamaya alıştığınız için tam bir aile ortamı yaratamadığınız için ne söylese batıyor haliyle. Her ailede tartışmalar olur eşler bu tür laflar der herşeyi çok biliyor havası olur benim eşimde de var ayrıca eşim çok takıntılıdır ama görmezden geliyorum tabi hakaret filan yok. Bence bir arada olmanız lazım eşiniz sizin olduğunuz yere gelemiyor mu.
Yanlış anladınız sanırım..bunu eşime hiçbir zaman ima etmedim bizzatta söylemedim, sadece bazı konuşmalar oldu başlarda ailesi hatta benim onu ezeceğimi düşündüler bizim oğlumuz okumuş insanlardan daha akıllıdır, ne okumuşlar gördük misal..ama ben yine terbiyemi bozmadım tabiki önemli olan terbiyedir dedim..arkadaş sordu o da sadece eşimin kompleksli oldugunu düşündüki bana göre de öyle...ben de kendimce bu sebeblerden kaynaklandıgını düşündm. ama aslla ve asla eşime dememişiimdir bile ben senden cok kazanıyorum diye..
önceki konunda da yazmıştım burada da yazıyorum
ayrı olmanız gereksiz bence
tamam araba kullanmaya yeni alışıyorum demişsin ama
bir an önce evleri birleştirmeye bakın
eşin de sende birbirinize daha kolay alışırsınız
ayrı olmaktan da oluyor böyle şeyler
evet sorun bu sanırım..o alışık oldugu düzen gibi istiyor ..yani kendi ailesinde nasıl gördüyse öyle..çünkü evimizde sırf sağlıksız oldugu için çay demlenmıyor..çünkü kendi evlerinde öyleydi. kahve yemekten yarım saat sonra içiliyor ..çünkü anne öyle alıştırdı..işte bana yansıyanlar da hep kayınvalidemin öğrettikleri ve bana birçok şey saçma geliyor.. mantıklı yanı yok değil ama insana daima mantık ta ağır gelıyorbirlikte yaşamaya alışamamışsınız.
bu konuyu yukarıda da açıkladım, hiçbir zaman dillendirmedim dillendirmeyi de düşünmüyorum..çünkü benim derdim onun eğitimsizliği değil..sadece sürekli cocuk gibi beni azarlaması..bana saygı gösterıyor biliyorum, sevdiğini de biliyorum..hatta kıyamadığını da..ama eşim annesince cok pohpohlanmış ki bunu eşim der sen beni hiç pohpohlamıyorsun diye, annem her zaman bana muhtaç oldugunu hissettirir. ben de buna yanı pohpohlanmaya ihtiyacı olmadıgını söylerim..bazı şeyler kişilik meselesi..ben yalaka bir insan değilim, neyse o.. kırıldıysam kırıldım, alındıysam alındım..ağlama da bir nevi benm rahatlama tarzım..
sorunumuzda sanırım hala aile ortamı olmadıgı için dediğinz gibi..ya da benm aşırı gururlu olmam..o nasıl annesince pohpohlanmışsa ben de babam tarafından hiç azarlanmamış biri olark yetiştiğim için alışmak zor oluyor diyim..ben ona haksız demiyorum, haklı olabilir fakat bence abartmaması gerekir, tezgahın üstü temızken bile kaşıgı neden tabagın içine koymuyosun diye söyleenen bir eşin olsa sen ne düşünürsün?
Ne alakası var yalaka olmakla biz yalaka mıyız yani yalakalık dalkavukluk çıkarın varsa yapılacak birşeydir eşimden ne çıkarım olacakta yalakalık yapıcam. Annesi tarafından pohpohlansa ve siz tarafından da pohpohlanmak istese tek başınıza başka yerde yaşayıp, kendisi evde yalnız kalmazdı sizi yanınızda ister yemeğini yap evinin işini yap dizimin dibinde otur derdi dimi demek ki o kadar pohpohlanma delisi değil. Ayrıca anlamadım ben anahtarı unuttunuz diye, ya da botları neden çıkardın dedi diye vs gibi şeylerle pohpohlanmak istemenin ne alakası var hiç siz hakkı olmasın bana hiç laf etmesin istiyorsunuz bana göre de siz pohpohlanmak istiyorsunuz. Benim eşim de yeri geldiğinde aşırı titiz az bir ocağı silmesem alır eline bezi deterjanı siler hiçte sorun etmem ama dengelemeyi bilmek zorundasınız. Siz hiçbir şekilde eleştirilmek istemiyorsunuz sorun bu bence ailenizde kimse size yanlışlarınızı söylememiş. Yani kaşıpı tabağın içine mi koy diyor sen koy o zaman ben akıl edememişim dersin. Bende alındığımı kırıldığımı eşime söylerim her zaman o da düzeltmeye çalışır ama siz istiyorsunuz ki size hiçbirşey denmesin her insanın eksileri olabilir. Bu adam o evde sizsiz yaşıyor farkındaysanız sırf sizin mesleğiniz için pohpohlanmaya ihtiyacı olsa buna dayanamazdı öncelikle.
evet sorun bu sanırım..o alışık oldugu düzen gibi istiyor ..yani kendi ailesinde nasıl gördüyse öyle..çünkü evimizde sırf sağlıksız oldugu için çay demlenmıyor..çünkü kendi evlerinde öyleydi. kahve yemekten yarım saat sonra içiliyor ..çünkü anne öyle alıştırdı..işte bana yansıyanlar da hep kayınvalidemin öğrettikleri ve bana birçok şey saçma geliyor.. mantıklı yanı yok değil ama insana daima mantık ta ağır gelıyor
İnşallah bende onu beklıyorum zaten..ama neredeyse 1 yıl aynı evde kaldık hemen hemen incir çekirdeğini doldurmayan sebeblerden tartıştık hep..umarım bundan sonrası daha iyi olursiz evinizde duracaksınız ki eşiniz sizin düzeninize alışsın.
böyle uzaktan evlilik yürütmek çok zor
adaylığınız kalktığında mutlaka tayin isteyin
ben bunları yapanlara yalaka demedimki, ben pohpohlamayı seven bir insan değilim kaldı ki eşimin pohpohlanmaya ihtiyacı oldugunu zaten düşünmüyorrm eğer akllıysam zaten ona gerek olmadıgını bilirim.bence siz ile ben pohpohlanmayı farklı algılıyoruz..benim anlattıgım şu atıyorum ben bot meselesinde bana kızdıgında ay tamam bitanem haklısın ya nasıl düşünemedim hemen siliyorum ! demem çünkü bu bana göre ses yükseltecek birşey değil..haksız değil haklı, hatalı değilim demiyorum hatalıyım..ama azarlanmam gerekmıyor..eşim bunu bana daha uygun bir dille söyleyebilir. ses yükseltmesine gerek yok..alıp eline paspası silseydi mesela ben cok utanırdım veya atıyorum oraya basmak istediğinde bitanem sence ben buraya basmadan geçıyorum neden dese ben hatamı hemen düzeltirdim..bakın yanlış yorumluyorsunuz yazdıklarımı..mhtemelen siz eşinize benm eşimin yaptıgını yapıyorsunuz o yüzden benim eşimi yanlış anladıgımı düşünüyorsunuz..evet bana hiç yanlışlarım gösterilmedi ama ona da gösterilmemiş..sen hiç sigara iç oğlum onun da içinde faydalı maddeler varmış insan vücudunun ona da ihtiyacı varmış ama az iç diyen bir anne duydunuzmu..peki bu oğlan yaptıgı şey de hata arar mı?
ben pohpohlanmak istemıyorum sadece bilgimin, kişiliğimin bunlarla ölçülmesini istemıyorum..ben farklı bir şehirdeysem bile yine bu bizim kendi hayatımız, geleceğimiz içindir. yoksa benim de hoşuma giden bir durum değil..benim tek isteğim şu ben onun gitme dediği yere gidiyorsam, giyme dediğini giyiyorsam, onu yok sayıp kendimce kararlar alıyosam, onun gururunu kıracak onu ezecek bişiler yapıyorsam o zaman gelsin bana bağırsın..hakettim derim..ama kusura bakmayın hayat bu hiçbir çöp bidonunu ömürlük kullanmak için almıyorsun..ya da orası kirlendi diyipte kalp kırmaya gerek yok..kaldıki botlarımı da her çıkarmamdan sonra temizler portmantoya öyle koyarım..çünkü öğretmenim öğrencilerim karşısına pis cıkmak istemem..
Bakın ben tamamen sizin yazdıklarınıza yazdın pohpohlanmak bir işi onun yerine yapmaktır, ya da övülmek istemek, sürekli methedilmeyi istemek ama eşinizin böyle bir durumu yok bence sadece kendine göre sizi eleştirmiş. Sürekli çöp kovasını yıkama derken, bir şaka yapmış yıkaya yıkaya eskiteceksin diye eşimde bana öyle sözler kullanır ya da kapılar aşındı sen sile sile der ama ben yine de silerim. Yalaka değilim ki sürekli onan tamam canım cicim diyeyim demişsiniz ben de her istediğine tamam canım tamam bitanem deyin demedim zaten ama bu sözü kullanan sizsiniz eşine ses çıkarmayan duymazdan gelen biri yalakalık mı yapmış oluyor dedim. Eşiniz sizi eleştirebilir, siz de onu eleştiriyorsunuz yüzüne karşı demedim deseniz de bence işte bu eleştiri kabul etmez tavrınızla bunu belli ediyorsunuz "maalesef eşim önlisans mezunu" tabirini kullanan sizsiniz ve nedense sizi eleştiriyor diye, ben ondna süt seviyedeyim okudum daha iyi bir işim var o yüzden hakimiyet kurmak beni ezmek istiyor gibi algılıyorsunuz ama bende öyle değil dediğim gibi eğer bundan rahatsız olsa sizin eşinizden ayrı olmanızı bahane eder yanıma gel derdi sizi desteklediğinin kanıtı tek başına yaşamayı kabullenmesi zaten ama ben ondan seviyece yükseğim diye burada belirtmeniz bile onun eleştiri hakkı olmadığını savunmanız anlamına gelir ki zaten kırıldığınızı farkedip gönlünüzü almaya çalışmış erkekler bir şey söylerken kırıcı olduklarını farketmeyebiliyorlar güzellikle ben bu konuşmalarından rahatsız oldum diyebilirsin. Bakın kendiniz söylüyorsunuz babam bile bir kere beni azarlamadı diye demek ki ailenizde el üstünde tutulmuşsunuz kimse sizi eleştirmemiş ama aynı şekilde eşiniz için annesi şımartmış kimse bir şey dememiş diyorsunuz. Aynı şey size de yapılmış ama. Böyle ayrı gayrı evlilik zaten olmaz siz kendi kendinize yaşıyorsunuz ayrı evde kafasnıza göre karışanınız yok eve geldiğinizde eşinize yemek yapmak temizlik yapmak zorunluluğunuz yok eşinizi haftada bir iki kere belki görüyorsunuz elbette eşiniz eleştirdiği zaman size garip geliyor ama karşılıklı eleştirilerde bulunabilir insanlar. Üslub konusu farklı onu uyarabilirsiniz ama hiç eleştiri istememeniz sizin başınıza buyrukluğunuzdan ve hala aile olamamış olmanızdan kaynaklıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?