• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ne yapmalıyım akıl verin ne olur?

Seviyorumonuben

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2017
195
38
13
27
Ben beş aylık evliyim ve kaynanamlarşa yaşıyorım. Eşim bi süre önce kendine ev almak istediğini söyledi kaynanamlarada açtı konuyu. Hatta bi bina alalım herkesin evi ayrı olsun ve kimse kirada kalmasın dedi. Eşim öyle dediğinden beri kayananam tutturmuş dört katlı ev alalım diyo. Dört katlı ev olsa bize hak düşmüyo. Ben konu açıldığında laf aralarında hep beş katlı olursa olur diyorum. Eşimede söyledim hep böyle diyo annen diye. Bina alırsak kendime hak istemeyecek kadar salak bi insan değilim diyo eşim de. Eşim ev almak istiyo ama birikim yapmamız lazım. Ben işe giremem eşim çalıştırmıyo. Eşim araba alıp satıyo öyle birikim yapıcak. Ev fiyatları da malum. Ben ne yapsam akşam gelince eşimle konuşmak istiyorum bi yandan da sürekli sürekli açıp bunaltmak istemiyorum. Her şey olucağına varır zaten ama kayannam öyle deyince deli oluyorum. Akıl verin ne olur

Beş katlı binayı alacak para varsa niye kv ile yaşıyorsunuz.

Tabi ki eşiniz sizi dinlerse kendinize tek daire almanız en doğrusu.

Eşim ev almak istiyo ama birikim yapmamız lazım. Ben işe giremem eşim çalıştırmıyo. Eşim araba alıp satıyo öyle birikim yapıcak.

20-25 yılda yaparsınız artık birikimi
biraz gerçekçi olun kiraya çıkacak kadar paranız yok ev almaya kalkışıyorsunuz
buna halk arasında ayranı yok içmeye atla gider...... denir

Şuan hali hazırda 30.000 tl miz var ama eşim kredi fazla çekmekx istemiyo faizden dolayı

Hem çalışmana izin vermiyor hem kiraya çıkamıyorsunuz ee nasıl ev almayı düşünüyorsunuz ?

Degil mi ama. Ne ayri eve cikabiliyor ne kendi evini alabiliyor ama apartman aliyorlar! Tek maas ile ev parasi biriktirme hayali. Matematigim yetmiyor bu hesaplara..

Yani ben anlamıyorum ki sizin zihniyetinizi. Size ev düşmeyeceğini nerden biliyorsunuz. 2 bekar kaynına düşmüyordur belki .siz niye evsiz kaldık diye derdine düştünüz ki.

Hem çalışmana izin vermiyor hem kiraya çıkamıyorsunuz ee nasıl ev almayı düşünüyorsunuz ?
Eşimin kiraya çıkmak istemeyeşinin sebebi birikim yapmak. Kaynanamlardan parasını da ayırdı bilmiyorum
Yani ben anlamıyorum ki sizin zihniyetinizi. Size ev düşmeyeceğini nerden biliyorsunuz. 2 bekar kaynına düşmüyordur belki .siz niye evsiz kaldık diye derdine düştünüz ki.
Sanırım haklısınız. Ama hepsi ödüyecek ee şimdi ben kaynanamlarla yaşadığıma göre bana düşmez diye düşündüm. Eşime söyledim hele bekle dedi sabret bi dedi

Eşimin kiraya çıkmak istemeyeşinin sebebi birikim yapmak. Kaynanamlardan parasını da ayırdı bilmiyorum

Sanırım haklısınız. Ama hepsi ödüyecek ee şimdi ben kaynanamlarla yaşadığıma göre bana düşmez diye düşündüm. Eşime söyledim hele bekle dedi sabret bi dedi
kendi kendinizi eziyorsunuz. Sen para koyacaksın ve ayrı evde oturacaksın. Ben kayınvalidemle oturamam diyeceksin. Diğer kayınlarının ne özelliği varda onlar ailesiyle yaşamıyor.

Çok garip ben mi anlamıyorum şimdi beraber neden oturuyorsunuz apartman alacak kadar paranız varsa ?
O zaman çıkın kiraya orda oturun huzurunuz olur en azından.
30.000 tl var diyorsunuz iyi hoş da bu apartman için peşinat bile sayılamaz..
ay bilemedim valla Allah sabır versin size

Para koyacağınız halde size ev verilmiyorsa ayrı, asla koydurmayın o parayı. Çıkın kayınvalidenin evinden başka biryerde biriktşrşn paranızı

Birakin bi bina alinsinda varsin dort katli olsun. Daha sizi ayri eve cikaramamis bes katli bina alacak diyosunuz.bosyere aksam kayinvalidenizle veya esinizle tartismayin. Dere yok daha ortada siz komple pacayi sivamissiniz.

Ya ne apartmanı az daha biriktirip kredi çekin eşinizle kendi evinizi alın gidin. Bir de çalıştırmıyormuş bu ne demek ya of nasıl izin veriyorsunuz böyle kendinizi ezdiriyorsunuz hayret ediyorum

Back
X