Ben ne yapmalıyım bilemedim. ...

bicirik54

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2015
1.027
934
123
Eşimle arada aşamadığım bi sorun var ben mi yanlış yapıyorum o mu yapıyor bilemedim. 2006dan bu yana devlette çalışıyor.kendisinden yaşça küçük erkek kardeşi var biz birllikteyken o üni okuyordu.
Eşim o zaman yani biz sevgiliyken kardeşinin yurt parası harç paralarını ödedi. Sınav paralarını falan yatırdı.4 yıl böyle oldu.bunların dışında her ay 300 ile 500 arası kredi kartı borcu ya da başka borcu olurdu.onları ödedi abartmıyorum her ay..

İlk başlarda gençtir kız arkadaşı vardr yapar eder harcar diyordum.sevgilime de ne zamn sorsam patates yemeği pişirir para harcamaz bi cafede çay içer kalkardık.arada ben öderdim hep sen ödeme derdim.ve bunları derken ben de öğrrnciydim.çok uzun zaman sesi çıkmadı çok Karışma hakkım olduğınu düşünmedim. Ama anne baba ve evde bekar çalışan bi abla varken hep benim sevgilim niye koştıruyor ki dedimgözüme battı zamanla. abla yemin etmiş harçlık bile vermemiş.

Annesi de kardeşine çok verme hep harcıyor diye uyarırmış.

Gelelim benle ilgili olan kısma ben de ailem okuutu.köyde ilk üniversiteye giden kız ben oldum.o zaman ayıplardı köylü.babam sen okuluna bak derdi.
2013un sonunda atandım 2014un ortasına gelmeden evlendim.aldığım maaş bir kaç aylık çeyizime falan derken gitti.paramı hiç gönlümce harcayıp etrafımdakilre hiç fayda olmadı.eşim ben işe grince şuna bilezik aldım yok bun çu aldım diye anlatrdı
Şimdi yeğenlerime ara sıra hediye alıp yemek yedirmeye götürmek istiyorum.ablamın maddi durumu çok iyi değil ev hanımı.eniştem borçları vardı.kredi çekip onu ödüyorlar.3 çocuk var 1i ufak bez alayım diyorum onu bile aldırmıyor. Bayramda çocuklara 50şer lira harçlık vercektım. Çokmış 20 yetermiş kıyafet alayım sevinsinler dedim.izin vermedi.
Her şeyime karışıyor.ama sen yaptın zamanında diyorum kardeşine bunları kızlarla yedi belki ben yeğenlerime yapacağım diyorum.ben bekar dım şimdi vermiyorum kimseye senin ailene ablanın çocuklarına yapmak zorunda mıyım diyor.zaten kardeşi mezun oldu.

maaşım var ama aileme giderken elim boş gitmemi istiyor. Ben meyve falan alıyorum kavga gürültü.üstelik süt yumurta teryağ yaz kış sebzelerin annemden geliyor konservelerim de falan .ellerim dolu gelirim annemden.aileme ve ablama çocuklarına bi şey almayayim istiyor. Üzülüyorum....
Haksız mıyım

Son düzenleme:
Takmayın böyle şeyleri para sizin hayat sizin ne istiyorsanız yapın laf söyletmeyin
Babanız bile sen okuluna bak köylü anlamaz demiş
Aynı şey gene :)
İnsan üzülüyor.ben hep kardeşine hediye alırım kime olursa olsun elim boş gitmem
huzurla yapamıyorum bazı şeyleri

çifte standart eşininki.
abartmadan, yarım elma gönül alma iki tarafa da hediyeler olmalı zaman zaman.
bütçenizi tabiki düşünün ama 3ün 5in hesabını yapıyo kocan.

Haklisin onun sana karismasina izin verme ne hakla senin kazancin ile ailene alacagin uc kuruşa karisabilir! Onun parasini harcamiyorsun sen istedigini al istedigine harca karismasina izin verme istedigi kadar tartisma cikarsin! Zamanla ogrenir.

aylık gelir ve gideriniz nasıl? bi de ona bakmak lazım tabi.
ona göre akıl vercem

Siz evleninceye kadar yaptığı harcamalar sizi ilgilendirmez. Fakat siz evlendikten sonra eğer ailesine harcarsa sizde konuşun eşinizle. Kardeşi evlenirken destek olmak isterse yada yeğeni olunca hediye almak isterse söylersiniz. Şimdi fazla tepki göstermeyin. Huzurunuzu bozmayın.

çifte standart eşininki.
abartmadan, yarım elma gönül alma iki tarafa da hediyeler olmalı zaman zaman.
bütçenizi tabiki düşünün ama 3ün 5in hesabını yapıyo kocan.
Ailesi uzakta ama anneler günü babalar günü kendiminkine ne aldıyam ona da aldık asla ayırmam

Babalarımız bizi başkasının eline bakmayalım diye okuttu sevgili konu sahibi. Bu konuda duruşunu koruyup, belirli bir kısmını istediğin gibi harcayacaksın tabi. Sakın ama sakın ona söz hakkı verme. Bir zamanlar bu sorunu ben de yaşadım. Aileme ihtiyaçları çok olduğu halde destek olamadım eski kocamın dırdırı yüzüne. Hala pişmanlığını yaşıyorum.

Gerekiyorsa zamanı gelince onu da yapsın ama şu an alacağım 3 kuruşluk şeyden kavga çıkıyor.oda hep diyor ben bekar dım. Ama kendine kıyafet almaz market yapmaz her ay kardeşine yapardı.ben de erken evlendim atanır atanmaz biraz hoşgörü diyorum

Ben de pişman olurumkimsenin beklentisi yok sadece ufak tefek şeylerle mutlu etmek istiyorum.en basit çocuklara aldığım markette şeylere bile laf etmeye başladı.alıştırıyormuşum. köye her gittiğimde bi şey götürmek zorunda değilmişm.annem her gittiğimde 5 çeşit yemek yapar onlara hak değil bu düşünce

Çok haklısınız ne güzel hep bu erkekler böle mi acaba kend ailelerine sınırsız yap ses çıkmaz ola ki kendi ailemize yapalım ooo. ben iyi damat olarak birini tanıyrum valla görmedim ondan başka futbolcu kendisi komsumuzn damadı sivassporda oyunuyr.Allahım herkese öyle damat versin kayın babasına özel araba bile tuttu adam ya mükemmel eş mükemmel damat bu çokk belli. Umarın düzelir ne diyim açıkca konusun böyle böyle diye

Son düzenleme:

Kaç kez konuştum ağladım. Bi kez dedi haklısın biraz taş kalpli oldum tamam düzelicem senin de hakkın dedi.şimdi aynı ben kimseyi nüfusuma almadım kimseyi tek senle evlendim diyor

o baba cahil köylünün lafına bakmamış sizi okutmuş neden kendi ayaklarınız üzerinde durabilin ekonomik bağımsızlığınızı kazanın diye.. el oğlunun himayesinde içinize uhde edein diye değil..

ailenize hediye ve maddi yardımı sizin geçiminizi etkilemeyecek şekilde yapabilirsiniz buna karışmaya hiç hakkı yok.

Ailene akrabana haksizlik etme derim ben...
icinden geliyorsa almak al....
kocan da sussun bi zahmet...
bekar ya da evli ne fark eder
sonucta kardesine yardim ettigi yillarda da sen vardin yaninda
baska kiz olsa o paraya goz diker harcatmaz....bir suru sey ister de isterdi....kocan soyle okkali bir kiz hic gormedi sanirim....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…