ben ne yapmalıyım sizce?

manizis

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2014
335
391
78
37
merhaba bayanlar; ben bir kamu kurumunda çalışmaktayım.. aynı işi yaptığım kişilerden maaşım yarı yarıya düşük ünvan farklılıklarından dolayı.. ben 3 binlira alıyorum çoğu arkadaş 6 bine yakın alıyor kurumda..bende yükselmek istiyorum bu yüzden sınava girmem gerekiyor. 2016 yılına hazırlanmayı düşünüyorum ama 19 aylık kızımla bu durum biraz imkansız gözüküyor. iş yerindeki durum beni aşırı rahatsız ediyor kendimi enayi gibi hissediyorum. size sorum şu ben izmirdeyim ailem istanbulda kızımı sizce iki yaşını geçtikten sonra 1 yıllığına istanbula göndermelimiyim kariyerim için? siz olsanız ne yapardınız?

Eşiniz ne düşünüyor?

Ben olsam göndermem, tabiki sizin fikriniz. O çocuğun oyun çağları, kreş çağları, anne babanın yanında olması gereken yaşlar, zaten çocuğun kişiliği 5 yaşına kadar oturur. Neden uzaklaştıracaksınız kendinizden. Benim annem hemen benim evimin yanında ben onu kalmalığına yollamam, ha zaruri durum olur, hasta olur bir şey olur bir gece kalır veya bende onunla kalırım. Çünkü onun bir evi ve düzeni olmalı. Ben olsam yollamam. Ayrı kalamam.

İş yerine gelince çocuğumdan 8-9 saat ayrı kalacağım fikri bile beni yeterince üzerken siz 1 yıllığına çocuğunuzu sırf kariyer için nasıl göndermeyi düşünebiliyorsunuz ki. Ben yapamam. varsın az maaş aliyim yani çocuğumdan önemli. Henüz çocuğum olmadığı halde ben böyle düşünüyorum.

çocuğumdan önemli değil işte. sorun şu ki onun geleceği için iyi olacağını düşündüğüm için...

çocuğunuzu göndermek yerine ailenizi yanınıza çağırsanız yada çocukla ilgilenecek birini ?

Gondermem calisirim sinava kismet derim
sınava çalışışamıyorum çünkü elime ne alsam onu istiyor. başka kitap veriyorum illa bendekini istiyor.. yani şöyleki ya sınav yada kızımdan 1 yıllık bir ayrılık tercih yapmam lazım..

Başıma bi şey gelmeyecekse " gönderin" derim.3000 Tl maaş farkı az değil ilerde çocuğun geleceği de sizin şu anki iş hayatınızda yaptığınız atılımlara bağlı. Daha yüksek bir mevkiide olurasın çocuk hem maddi hem de manevi çok daha rahat eder. bU 3000 sizin ve ailenizin yaşam standardını değiştirecek bi para bence.

ne bileyim çok zor bir karar
ben olsam herhalde göndermezdim.. büyük konuşmak da istemiyorum
bilemiyorum

başına bisey gelmeyecekse derken bunu kimse bilemezki:-( şimdide evde kayınvalidemle yani yine ben yanında değilim.

Cocugunuzun gelecegi icin bu cok cok onemli. Gonderilebilinir aslinda..

başına bisey gelmeyecekse derken bunu kimse bilemezki:-( şimdide evde kayınvalidemle yani yine ben yanında değilim.
Kusura bakmayın yanlış yazdım. BAŞIMA BİŞEY gelmeyecekse demek istedim. Yani şimdi size "gönderin" diye tavsiyede bulundum ve kesin çok acayip tepkilere maruz kalabilirim diye dedim.
Yoksa gerçek anlamda her an herkesin başına bişey gelebilir ...

Bu gerekçeyle evladımı bir yıllığına göndermezdim.
Gönderemezdim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…