- 12 Kasım 2009
- 5.763
- 4.816
- 698
- Konu Sahibi Hayat ne garip
-
Ben kızımı zor büyüttüm sonra ise girdim de kızıma kıyafet ve oyuncak alır olduk.Cocugu aldirmayi dusunene kadar esinle konus canim allah allah. Onun borsada para kaybetme ihtimali olacak diye bilerek kaldiginiz hamilelikten mi vazgececeksiniz? Patronlarinizi da esinizi de taniyorsunuz gorunuse gore. Buyuk cocugunuz icinde durumu anlatirdiniz kucuk degil anlayacak yasta. Biraz daha beklememiz lazim diyebilirdiniz. Millet bir cocugu olmasi icin her seylerinden vazgeciyor. Kazara, tecavuz veya evlenmeden basiniza gelen bir hamilelikte degil. Esinle konus, gerekirse cocugunun odev saatleri disinda lamba bile acma evde tasarruf yap. Zor degil tasarruf ile kazanc yapmakz
Anne olunca bu kadar gurur fazla kusura bakma mide bulantisi vs durumuda 8 haftalik hamilelikte nasil oluyor pek anlamadim neyse siz bile bile lades demissiniz kusura bakmayinBen işte böyle açık sözlüğünün desem aptalimmi desem işimi bilmiyomki desem bana ne derseniz diyin ben aptalimmi önde gideni yok
Ama ayrılma meselesi söylenince orda kalanı istemedim zaten benimde böyle huyum var
Yüzlerine bakmak dahi istemedim çok kırıldım
Arkama bakmadan çıktım işten çantamı alip
O kadar baskı altına girdim ki hem eşim hem kızım cokkk istediÇocuğun aklıyla iş mi yapılır ?
En azından bir süre çalışıp borçlarınızı tamamen kapatıp sonra hamile kalsaydınız.
Ne deseniz haklısınız ben aptallığıma doymayayim hepsi benim hatamAnne olunca bu kadar gurur fazla kusura bakma mide bulantisi vs durumuda 8 haftalik hamilelikte nasil oluyor pek anlamadim neyse siz bile bile lades demissiniz kusura bakmayin
TSK ederim yazdıklarınız bana iyi geldiHamilelik sürecinde çalışmak zor, siz çıksanız anlardım da çıkarılmanız yanlış olmuş. Ev borcu mu araba borcu mu nedir tam anlayamadım ama araba borcuysa satıp daha uygun bir araba alın mesela en azından borç yükü gider veya ev borcuysa da aynı şekilde satın daha uygun bir ev alın, en azından bebeğiniz büyüyene kadar borç sıkıntısı içinde olmazsınız, o parayla ihtiyaçlarını karşılarsınız.
Eşinizin kötü alışkanlıkları varsa bunun çocukla bir alakası olamaz siz de onu para yok diye baskı altında tutmamaya çalışın, çocuğunuz biraz büyüyünce çalışır ve daha rahat edersiniz o zamana kadar sabırlı olun, herkesin bir derdi sıkıntısı var dua edin evladınız sağlıklı olsun bu daha önemli. Eşiniz çalışıyorsa tek maaşla iki çocuk büyüten hatta 3,4 çocuk büyüten aileler de mevcut. Çocuğu aldırınca rahat edeceğinizi düşünmüyorum hem bir cana kıymış olacaksınız hem de eşiniz çocuğu aldırınca düzelmeyecek sonuçta. Hamile olmasanız da işten çıkarabilirdi, görselliğe önem veriyor demişsiniz, kaza falan geçirseniz de çıkaracaklardı demek ki. Bence sabırlı olun, çocuğunuza da kendinize de zarar vermeyin. Ben de çalışmayı düşündüğüm sırada gebe kaldım, kiradayız, borcumuz da var ama insanlar ne koşullarda çocuk yetiştiriyor, savaşta evsiz barksız kalanlar, yetim öksüz kalanlar dahi büyüyorlar bir şekilde, Allah'ın işine karışılmaz, onun yiyecek ekmeği vardır elbette.
İnanın bunları biliyorum fakatHamile olmanız işten çıkarılmanıza sebep değil yasalda değil. Avukatla görüşüp dava açabilrsiniz.
keşke dikkatli olsaydınız ve iş yeri hemen nasıl sizi işten çıkarııkiBayanlar ben 35 yaşında 9 yıllık evli bir çocuk annesiyim.( Ve şu an hamileyim 8 haftalık))kızım ikinci sınıfa gidiyor.ve ben rahat çalışıyordum.maddi sıkıntımız var ama toparlanmak üzereydik.fakat bir yıl alır.ben su an işten çıkarıldım hamile olmam sebebiyle.Bana Allah Aşkına yardımcı olun ben depresyondayım psikolojim hiç iyi değil sağlıklı düşünemiyorum.isten erken çıktığım için tekrar başa saracak borçlar ödemeniz gereken borçlar var ve benim tazminatım ve işsizlik maaşım borclarimizi tam kapatmaz.az bir miktar olsada borç kalacak ve üstüne bebek dogucak masrafları olacak ve bebeğime bakacak kimsem yok nasıl çalışacağım.esimin maaşı az ve bu süreçte borçları ödemek için yanlış şeylere başvurup bizi tekrar dibe batırır diye korkuyorum(borsa idaa oynayarak eksra kazanacağını sanan hep kaybeden biri) başı sıkışınca buna başvurur.ve ben en başa döneceğim diye korkuyorum. ilk defa hayatımız rahata girmişti maddi manevi.hayatimiz bu bebekle dibe batarmi tekrar hatamı ettim ben ne yaptım.ikisinede bakamamak yetememek beni oldurur.sizce ne yapmam lazım bebeği aldırmayı bile düşünüyorum .ben nasıl böyle bir hata yaptım böyle olsun istemedim
Hayır şunu söylemek istiyorum zaten çalışmayacaksınız ama işten çıkarıldıktan sonraki 7 ay boyunca da kendi maaşınız kadar ücreti talep ediyorsunuz az para mı?İnanın bunları biliyorum fakat
Çalışmak istemesinden sonra benle bende orda daha çalışmam
Yüzümüze bakmamız arık zor olur bu şekilde ise donsem güzel ayrıldım çıktım gittim
Nasıl yani anlamadımHayır şunu söylemek istiyorum zaten çalışmayacaksınız ama işten çıkarıldıktan sonraki 7 ay boyunca da kendi maaşınız kadar ücreti talep ediyorsunuz az para mı?
Şöyle ki; bir tanıdık diyeyim istifa ettiği halde elinde mobbinge uğradığına ve istifaya zorlandığına dair kanıtlar vardı. Dava açtı. Hem tazminatını aldı hemde 7 aylık maaşı ayrıldıktan sonra hesabına yattı.Nasıl yani anlamadım
Ben işsizlik maaşı alacağım
Oda 700 TL gibi bir tutar
Başka bir şey yok
Bence depresyonda gibisiniz. Sanirim esinize guveniniz yok. Ama sorunlarinizi ancak konusarak cozebilirsinizz. Kendinizi suclayarak daha iyi bir yere asla varamazsiniz.Ben kızımı zor büyüttüm sonra ise girdim de kızıma kıyafet ve oyuncak alır olduk.
Şimdi böyle tepetaklak olmak beni yıktı
Yine başa dönemi bu ay kızıma bez nasıl aliraz diye düşünmek ne pişirsem diye düşünmek.cok zor çalışmamak eşimin eline bakmak.bebegim olursa bakacak kimsem yok çalışmam tekrar.kendime yıllardır kıyafet almadım.ben ne yaptım ben ne salağım ölmek istiyorum.kendimide kızımıza esimide doğacak bebeğinize ateşe attım çok zor durumdayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?