- 6 Aralık 2018
- 6.691
- 15.598
- 248
- Konu Sahibi Kndihalinde
Gerekli gereksiz çok bölüm var zaten. Ona bende katılıyorum ama öyle bir duruma geldik ki artık insanlar bir umut sürekli bir şeyler okumaya çalışıyor. O gereksiz bölümleri açanda yine devlet.iyi de bu 2 yillik bolumler cok fazla ve oradan mezun olan herkesin de mezun oldugu bolumun isini yapacagini dusunmesi garip degil mi? ben egitim kalitesinden degil baya bildiginiz okul sayisindan bahsediyorum. ise yaramaz degilse bile cok mezun veriyor, orayi seciyorsun diye %100 o isi yapacagini bekleyemezsin yani. ne 4 yillik mezunlari, yuksek lisanslilar issiz kalirken ben “ben kasiyerlik yapamam” lafini komik buluyorum. e bunu o okula baslarken dusunecekti, turkiye burasi maalesef. dunku doktor konusu gibi sihirli degnek yok ki dokununca duzelsin. sistem buysa ayak uyduracaksin, senin onune secenek geldiginde de degistirmek icin gerekeni yapacaksin. oyle aglayarak bir yere varilmiyor maalesef.
2 yıl ya da 4 yıl daha işsizlik oranının düşmesi gözüyle bakıyorlar olaya. Hatta barajı bile kaldırlar. Haberlerde açık açık bu niyetle kaldırıyoruz diye söylendi bu hatta. Bunlar daha iyi günlerimiz. Kaldıki olay zaten artık ne okudun,kaç yıl okudun ondanda çıktı aslında. Tabiki her okuyan iş bulacak diye bir şey yok ama bu kadar bölüm açıyorsan istihdam alanıda yaratacaksın.