İş sahası zaten azsa ve vaktinde millet işe yerleşmişse o bölümü/programı okumanız hata olmuş. Bunu siz o yaşınızda öngöremediniz. Okulun yönlendirmesi gerekirdi. Bile bile seçtiyseniz ve şansımı deneyeyim diye düşündüyseniz hata yapmışsınız.
Sağlık meslek lisesinden mezun olan artık cart curt yardımcısı oldu. Kastettiğiniz buysa bir şey diyemem ama o liseye girmiş olanların elinden o hak alınmamalıydı. Aslında eğitim müfredatının içi günümüze göre geriyse makul da. Hiç o tür bir kurumda çalışmadığımdan bir şey diyemeyeceğim.
Yasak varsa ve o alanda çalışamayacaksanız öğrenseniz ne olacak ve kan almanın nesine ilerleyecekler? Kalpten kan alma gibi mi? Birkaç gün gözlemleyin ve bir kere deneyin birinde, yeterli.
Ben öyle bir şey demedim. Yanlış numara.
Ben neyi beğenmediğimi de hatırlamıyorum ya da neyi kastettiğinizi de anlamadım. 1 haftada kan almayı öğrenirim ki öğrenmiştim de. Cihazları da gözünüzde büyütmeyin. İlk defa göreceğiniz için vakit alır ama eğer anlama kapasiteniz iyiyse cihaz öğrenme 1 saati bulmaz. Zaten ne amaçla kullanıldığını, mantığını bilmek de kafi. Markaya göre değişiklik arz ediyor cihazlar zaten. Bir yerde başlayınca her türlü öğrenmek zorunda kalacaksınız.
Kan almada, biyokimyasal analizlerde ilkokul mezunları var. Benim bulunduğum yerde de vardı. İşlerini iyi yapıyorlardı. Vaktinde işe girmişler. Önceden izin veriliyormuş demek. Belki temizlik elemanı diye girip oraya aktarılmışlardır.
Biyoloji veya moleküler biyoloji ve genetik okuyanların sadece otlarla ilgilendiğini mi sanıyorsunuz? Komikmiş. Tipik kıskanç tıbbi laboratuvar teknisyeni/teknikeri hareketleri. Ne okuduğunuzu buldum. 13 yıldır biliyorum ki tıbbi laboratuvarda çalışmak kısıtlı yıllardır. Açık pek yok da. Sanki çok fazla biyolog/moleküler biyolog/tıbbi biyolog alınıyor da size yer kalmıyor. Çalışma koşulları bile farklı. Kim kimin işini kapmış acaba? 2014te yayımlanan iş kanununu paylaşıyorum.
Eki Görüntüle 3031146
Eki Görüntüle 3031145
Bilgisayarla ilgili bölüm okuyup da işsiz kalan varsa sebebi kendini geliştiremediğindendir. İlgi alanıyla ilgili. Bilgisayarla ilgili de bilgi edinmek daha kolay. Bir sürü seçenek var. Meraklı ve ilgisi olan videolarla da öğrenir. Kaynak çok. Uygulama tecrübesine bakmak da kolay, hem garanti de. Uygulamalı sınav yaparsın ve varsa ürünlerine bakarsın. Şu cihazı, tekniği biliyorum diye sallamaktan daha garanti yol.
Devlet dairelerinde atama olunca ilgili bölümler belirtiliyor. Yoldan geçen ben biliyorum diye başvurmuyor. Masa başı görev için bilgisayar kullanılacaksa veya bir iş yerine alınacaksa temel bilgisayar kullanımını bilmek yeterli. Bilgisayarla ilgili bölüm okuyanı küçümsemek olur zaten bu. Onların işi bu değil. Donanım, yazılımsal şeyler. Lisansta 4 dönem bilgisayar dersi gördüğüm için KPSS Lisans atamasında genel başvurulardaki bazı bölümlere başvurabiliyorum. Bilgisayar ile ilgili bölüm okunmasına gerek yok. Beğenmediğiniz bilmem kaç saatlik kurs belgesi de geçerli.
Sizin ve sizin durumunuzda olanlara da üzüldüm. Kariyer konusunda yanlış yönlendirilmişsiniz. MYO ile hemşirelik okuyun, o kadar aldığınız biyokimya eğitimi de boşa gitmez.
~THE END~