Ben niye böyleyim?

pepperony

Nirvana
Pro Üye
9 Eylül 2013
12.048
27.758
798
Kendimi çok elestiriyorum bu aralar
Insanlara sınır koyamiyorum.
Olabildiğince nazik,yardimci olmaya çalışıyorum ama bu karşı tarafa beni rahatça kullanabilirsiniz olarak gidiyor sanırım
Çok saf görünüyorum ki bir ay gecmeden yüzüme gülüp arkamdan iş cevirmeye basliyorlar.

Ben çok iyiyim etraf kötü demiyorum ama insanlar birbiriyle olmadik kavgalar edip yuzlerine bakiyorlar.
Benim kavga bile degil en basit bir istege hayir demem olay oluyor.
Çok mu konuşuyorum?
Çok mu kendimi açıyorum bilmiyorum.
Bu defa toptan kendimi kapayip evden çıkamıyorum.
Bu huylarımi nasıl törpülerim boyle olup degisebilenler var mi?

Ben eskiden böyle hayır demekte zorlanan bir tiptim ama sonra sınır çizmeyi bir öğrendim tam öğrendim şimdi de fazla sınır çiziyorum 😂
Nezaket farklı bir şey, sınırları korumak farklı bir şey. Kendinizin kıymetini bilin.
Ben kendi kendime aydınlanmıştım zaten 20'li yaşlarımdaydım daha gençtim, öyle kendi kendime otururken farkına vardım ve kendiliğinden çözdüm

Ben eskiden böyle hayır demekte zorlanan bir tiptim ama sonra sınır çizmeyi bir öğrendim tam öğrendim şimdi de fazla sınır çiziyorum 😂
Nezaket farklı bir şey, sınırları korumak farklı bir şey. Kendinizin kıymetini bilin.
Ben kendi kendime aydınlanmıştım zaten 20'li yaşlarımdaydım daha gençtim, öyle kendi kendime otururken farkına vardım ve kendiliğinden çözdüm
Yine 20'li yaslarda çözmüssünuz.
Yas oldu 36 hala çözemedim .
Kaç kişi yaptığım islerin üstüne yattı, dünya kadar yardımcı olduğum insanlarin arkamdan neler konuştuğunu duydum saymadim.

Yine 20'li yaslarda çözmüssünuz.
Yas oldu 36 hala çözemedim .
Kaç kişi yaptığım islerin üstüne yattı, dünya kadar yardımcı olduğum insanlarin arkamdan neler konuştuğunu duydum saymadim.
Sizin sınırlarınız han kapısı değil, böyle düşüneceksiniz. İsteyen istediği gibi konuşup, canının istediği gibi davranıp karşılığında nezaket bekleyemez.
Hayır diyin ve konu kapansın. Hayır dediğinizde kötü olacağım diye korkmayın, bunca zaman bu kadar iyi olmanın bir faydasını gördünüz mü? Aynı yolda ısrar etmenin manası yok. Ayrıca hayır diyebilmek zaten sizi kötü bir insan yapmaz, sizden istediği yanıtları alamadığında tavır gösteren kişiyi kötü yapar.
Dünyaya ikinci kez gelmeyeceksiniz.

Olabildiğince nazik,yardimci olmaya çalışıyorum ama bu karşı tarafa beni rahatça kullanabilirsiniz olarak gidiyor sanırım
Çok saf görünüyorum ki bir ay gecmeden yüzüme gülüp arkamdan iş cevirmeye basliyorlar.

Ben çok iyiyim etraf kötü demiyorum ama insanlar birbiriyle olmadik kavgalar edip yuzlerine bakiyorlar.
Çok mu konuşuyorum?
Ben birazcık gereğinden fazla bilgi vermemeyi ve hayır diyebilmeyi öğrendim sanırım ama beni eş olmak ve annelik değiştirdi açıkçası.
Kendi uğradığım haksızlıklara ya da bana yapılanlara çok okeydim ama eşime de benzer şeyler yapılmasına hiç dayanamadım. Hele çocuk olunca dark side’a geçtim.
Ben sanırım kendime değer vermiyorum belki sizin de benzer bir eğiliminiz vardır hiç düşündünüz mü? Yazdıklarınızdan problemi kendinizde aradığınızı ve kendinizi suçladığınızı hissettim ben. Belki de sadece insanlar böyle deyip hayır diyebilmek gerekiyordur.

Ben birazcık gereğinden fazla bilgi vermemeyi ve hayır diyebilmeyi öğrendim sanırım ama beni eş olmak ve annelik değiştirdi açıkçası.
Kendi uğradığım haksızlıklara ya da bana yapılanlara çok okeydim ama eşime de benzer şeyler yapılmasına hiç dayanamadım. Hele çocuk olunca dark side’a geçtim.
Ben sanırım kendime değer vermiyorum belki sizin de benzer bir eğiliminiz vardır hiç düşündünüz mü? Yazdıklarınızdan problemi kendinizde aradığınızı ve kendinizi suçladığınızı hissettim ben. Belki de sadece insanlar böyle deyip hayır diyebilmek gerekiyordur.
Vardır bende bu özellik her şeye kendimi suçlarim.
Aslinda kimse bizzat gelip istemeden yardimci olmamak lazım
Özellikle is yerinde
Hayir dedim mi benden kötüsü yok zaten

Aslinda kimse bizzat gelip istemeden yardimci olmamak lazım
Özellikle is yerinde
Hayir dedim mi benden kötüsü yok zaten
Kesinlikle öyle sizin yardım etmek için yaptığınız ama göreviniz olmayan şeyler bir bakıyorsunuz göreviniz oluyor.
Duruma göre hayır yapamam demenin bir zararı olmaz bence. Ben ilk etapta şimdi vaktim yok, kendi işimi halledeyim vakit kalırsa bakabilirim falan gibi ufak tefek geçiştirmeler yapıyordum hayır demekte çok zorlandığımda. Doğru bir yaklaşım mı belki değil ama benim için ufak da olsa bir basamak olmuştu.

Çok mu konuşuyorum?
Ben de hâlâ hayır demekte zorlanıyorum ama bazen hayır diyorum gerektiği yerde. Kimseyi kırmayı, kötü söz etmeyi, incitmeyi sevmiyorum. Nazik ve hassas davranıyorum insanlara karşı ama söz konusu kendim olunca çok eleştiriyorum bu negatif yönümü azaltmam lazım biraz. Eleştiri güzeldir ama yıkıcı değil yapıcı olmalı.

Çok mu konuşuyorum?
Kendinizden çok bahsetmemek sizin için daha iyi olur. Çünkü insanlar bildiği kadar hayatımıza müdahale etme hakkı görüyor kendinde.

Back
X