ben niye böyleyim

3 tam 1 robot

bin şükür 🍀
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2011
5.610
22.480
Ya ergen haykırışı gibi algılamayın ama bilinçaltımda şöyle bi düşünce var;

Okulum bitiyor ve hayattaki güzel, rahat günlerim de bitiyor gibi hisssediyorum bundan sonrası rutin, sıkıcı, boğuk, buğulu...

Belki kestiremediğim içindir bilemiyorum. Geleceğim için yeterince şey yapmadım sanırım işsiz ve depresyonda olurum gibi geliyor ya da çok çalışıp nefes bile alamam. Bu kafamdaki milada da 3-4 ay var. Yani mutluluk vadem bitiyor gibi geliyor.

Bu karabasan düşüncemden nasıl kurtulabilirim acaba ?

Okulum bitiyor ve hayattaki güzel, rahat günlerim de bitiyor gibi hisssediyorum bundan sonrası rutin, sıkıcı, boğuk, buğulu...

Belki kestiremediğim içindir bilemiyorum. Geleceğim için yeterince şey yapmadım sanırım işsiz ve depresyonda olurum gibi geliyor ya da çok çalışıp nefes bile alamam. Bu kafamdaki milada da 3-4 ay var. Yani mutluluk vadem bitiyor gibi geliyor.

Kelin ilacı olsa başına sürer bende senin gibiyim 3.sınıftayım şimdiden başladı bilinmezlik korkum

yapacak bsıey yok canım bende mezun oldum bunalıma grdım hemen de çalısmaya baslamıstım...okuldaki rahat hıcbıyerde yok ama yasanacagın onune gecemezsın kendını hazrlamak zorundasın

mezuniyete yakin herkesin gark oldugu dusunceler bunlar.. ogrenciligin bitiyor olmasi hissi.. uzun surmuyor :KK66:

Haklısın aslında, ben de bazı bazı üniversite yıllarımı özlerim :cry: dersler dışında hiçbir sorumluluğum yoktu :KK42:

Hep bardağın dolu tarafına bakmalısın hayat felsefem. Hakkında senin için hayırlısı olsun.

Benim için iş hayatı okumaktan çok daha güzel.
İyi bir mesleğin olunca, Allahım da güzel bir iş nasip ederse hayat çok kolaylaşıyor.
Kendi paranı kazanabilmek,zorluklara karşı dik durabilmek öyle güzel ki...

Keşke Üniveristem hiç bitmeseydi.. sevdiğim mesleği yapmama rağmen iş hayatı berbat. Yine kendi ayaklarımın üzerinde durabilme ise paha biçilemez. Saçma sapan şeyler işte

mezuniyete yakin herkesin gark oldugu dusunceler bunlar.. ogrenciligin bitiyor olmasi hissi.. uzun surmuyor :KK66:

evet bitiyor diye üzülüyorum çok hem de : )

Haklısın aslında, ben de bazı bazı üniversite yıllarımı özlerim :cry: dersler dışında hiçbir sorumluluğum yoktu :KK42:

ben daha bitmeden özlemeye başladım bile ..
Benim için iş hayatı okumaktan çok daha güzel.
İyi bir mesleğin olunca, Allahım da güzel bir iş nasip ederse hayat çok kolaylaşıyor.
Kendi paranı kazanabilmek,zorluklara karşı dik durabilmek öyle güzel ki...

umarım benim için de güzel olur )

Merhaba ponti sanırım ben sana en iyi örneklerdenim:KK70:
İİşsizlerin kraliçesi seçicem kendimi.
Ama olsun okul bitince biraz kafa dinlemek çok iyi geliyor.
Allah elbet bir kapı açacak diyorum..

amin inşallah herşey gzüel olur ikimiz için de ))

Ne bolumu okuyosun ki ?

mühendislik okuyorum

Canım moralini bozmak istemem de okul cidden en keyifli, en boş vaktinin olduğu zamanlar.
Çalışmanın bir artısı hayat standartının artması ve ona göre maddi açıdan yapmak istediğin bir takım şeyleri yapabilmek. Ama onun dışında sene boyunca sadece bir kaç hafta izninin olması, sabahları ya busabahki derse girmeyeceğim uyuyacağım deme lüksünün iş hayatında olmaması, falan filan can sıkabiliyor.

Canım moralini bozmak istemem de okul cidden en keyifli, en boş vaktinin olduğu zamanlar.
Çalışmanın bir artısı hayat standartının artması ve ona göre maddi açıdan yapmak istediğin bir takım şeyleri yapabilmek. Ama onun dışında sene boyunca sadece bir kaç hafta izninin olması, sabahları ya busabahki derse girmeyeceğim uyuyacağım deme lüksünün iş hayatında olmaması, falan filan can sıkabiliyor.

yani realist yaklaşmışım dimi :KK12:

evet bitiyor diye üzülüyorum çok hem de : )

ben daha bitmeden özlemeye başladım bile ..

umarım benim için de güzel olur )

amin inşallah herşey gzüel olur ikimiz için de ))

mühendislik okuyorum

Ne muhendisligi okuyosun herhangi ekstra bir kursa gittin mi dil ogrendin mi yds ales e girdin mi falan felon...bunlarin hicbirini yapmadiysan okudugun okul da ileri gelen bi uni degilse bu skntilari stresleri cekmen dogal...

Ama bunlarin hepsinden once girisken bi yapida olman gerek. Yani hicbisey bilme ama ozguvenin yerinde olsun illa ki is bulursun...

Okulu bende çok özlüyorum aklıma getirdin anılarım depreşti :KK61: ama bu kadar karamsar da olma bana kalırsa sana zarar iyi tarafından bakmayı denesene kendi ayaklarının üstünde duruyorsun paranı kazanıyorsun ne mutlu sana bende mühendislik okudum Tekstil mühendisiyim işimi seviyor muyum dersen pek değil :KK43: yıllarca okumaya devam etme şansım olsaydı yine okula giderdim ama hayatımızı idame ettirmek için çalışmamız lazım :KK75:

Ne muhendisligi okuyosun herhangi ekstra bir kursa gittin mi dil ogrendin mi yds ales e girdin mi falan felon...bunlarin hicbirini yapmadiysan okudugun okul da ileri gelen bi uni degilse bu skntilari stresleri cekmen dogal...

Ama bunlarin hepsinden once girisken bi yapida olman gerek. Yani hicbisey bilme ama ozguvenin yerinde olsun illa ki is bulursun...

okulum iyi dil kursuna gittim tabi ama ingilizcem çok iyi diyemem ales ve yds ye yeni giricem

Canım bunlar hep çevremizin cok özlersiniz okul hayatını demesinden bence. 5 senedir calısıyorum valahi 1 özledim 2 özledim 3 ye hiç özlemedim. Çalışıp kazandığın paranın bi tadını al bakalım ondan sonra nasıl düşünceksin :) mezuniyetin hayırlı olsun .

okulum iyi dil kursuna gittim tabi ama ingilizcem çok iyi diyemem ales ve yds ye yeni giricem

O zaman stres yapmana gerek yok ki... ne mallar var muhendislik okuyor 4 sene dana gibi yatip kendine hicbisey katmiyor onlar stres yapmiyor sen yapiyorsun :)

Ama soyle soliyim sana okuldaki rahat tabiki olmicak ama ayaklarin ustunde durmanin verdigi hazzi termodinamik akiskanlar mekanigi de veremez yani...

X