• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben olmadan evlendirilebilirmiyim? acil lütfen

nikah imzayla değil. nikah memuru huzurunda " evet" kelimesiyle kıyılmış olur.

Oyleyse nıcın, evlılık cuzdanı verılıyor?
Yahut farz edelım kı, bır otelde kalacagım esımle,
resepsıyon, 'evlılık cuzdanınız lutfen' dıyor.
Benım yanıtım;
'belgem yok ama, bır dakıka nıkahtakı vıdeo kaydımızı ızleteyım,
nıkah memuru evet demıstı, buda bır cesıt belgedır' dıyebılır mıyım?

artık basv uruları bile tek getirdiklerinde almıyuolar gelinle damat aynı anda gelip belgelerini teslim edip gün alacaklar ayrıca diğer arkadaslarında söylediği gibi sahtecilik yaparlarsa onların va y haline çok büyük ceza alırlar ayrıcada sana biton tazminat öderler

sen nikah memuruna evet demeden nikahın kıyılırsa bu evlilik yok hükmündedir sen gidip iptal ettirebilirsin yani yokluğunu tespit diyelim .

kızlar korkutmak için değil ama birdaha söyleyim böyle bir risk olabilir ama tabiki mahkemeye intikal ettiği zaman kazanır tazminat bile alırsın yani aslında onlar suçuyla kalır..
şöyle diyeyim abim ve eşi resmi nikahını kıydırmaya gitti.düğünden 1 hafta evvel..ben sordum döndüklerinde takılarak"hastalıkta ve sağlıkta" dediler mi diye.."yok ya kimse imzayı atıp çıktık o kadar" deyince çook şaşırmıştım..yani böyle bir sahtecilik olabilir ama mahkemede kesin ceza alacak bi suç olur bu..belediyeye gidip herşeyi iptal ettirebilir içi rahatlasın..
(oh be düzelt linki koymuşlar:DD )

arkadaşlar evlenmemize 10 gün kala ayrıldık günümüz alınmıştı herşeyim resimlerim kimlik fotokopimevlenmek için izin belgem onların elinde.ben olmadan bu nikah kıyılabilirmi? zor durumdayım yardım edin
medeni hukuk dersleri almış biri olarak cevaplıyorum. nikah sözle yapılan bir sözleşmedir. yani siz evet demeden olmaz. imza değil bakın sözle yapılır.

Ya öyle bişey mümkün değil, sonuçta o evrakları bir şekilde bulabilirler, ama ıslak imza gerekir o nedenle bişey yapamazlar.
Öyle taklit imza ile falan olmaz bu işler, yani belediyede tanıdıkları olsa bile o riski alamazlar çünkü büyük suç...
Bir kere evlenecek çiftlerin muhakkak oarada bulunması gerekiyor

senin imzan olmadan hic bir sey yapamazlar öyle bir sey olursa mahkemeye verirsin yok artik cnm öyle bir sey olmazzzz daha neler takma kafana sahte imza atacak halleri yok yaaa imzan olmadan islem yapamazlarrr

evlenecek taraflardan birinin bulunmadığı nikah bulunmayan tarafın rızası olsa bile geçersizdir. bu sebeple endişelenmene gerek yok. en kötü ihtimalle dava açarsın nikah mahkeme kararı ile hiç olmamış gibi ortadan kaldırılır. ancak bu nikahı sen olmadan kıyacak memurlar kendilerine de dava açılacağını bildiklerinden bence zaten böyle bir işe kalkışmazlar. için rahat olsun.

aLLAH aLLAH BÖYLE BİŞEY OLMASI İMKANSIZ SENİN İMZAN OLMADAN.BÖYLE BİŞEYİ NEDEN YASINLARKİ SEN OLAMADAN SENİN NİKAHINI NE YAPACAKLAR

Back
X