• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ortalık malı mıyım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi mesleğim nörobilimcilik, araştırmacılık
Psikoloji diplomam da var ama pek istemiyorum açıkçası danışmanlık veya psikologluk yapmak
Dolayısıyla araştırma için de doktorayı bitirmem lazım
Bizde hiç endüstride var mı nörobilim bilmiyorum açıkçası
Üniversitelerde var ama onlar için de doktora diploması lazım işte

Aman deyim evlilik falan en son öyle işlere kalkışıp ben burada kalıcam moduna geçtiğimde, en son yaşadığım ülkedeydim kendime gelince napıyordum diye etrafta koşturdum panikten :KK70:
Bölümleriniz çok güzel aslında çalışmak isterseniz psikoloji alanında iş bulmak kola gibi
Ama nörobilim daha spesifik bir alan araştımak lazım endüstri alnında illaki iş alanınız vardır, bu kadar donanimliyken bunları degerlendirmemek yazık olmaz mı 😊

Selam kızlar
Yurda dönüş yaptım, doktoraya başlayana kadar buradayım.
O da 2020ye tekabül eder en erken çünkü başvurular kışın açılıyor
Önümüzdeki 2 ay baya meşgulüm yine yurt dışı git-gel, bürokratik şeyler var halledilecek ancak...

3 derdim var, 3ünü de sizlere sormak istiyorum :KK70:

1) Ben hiçbir yere ait hissedemiyorum. Yani önceden Türkiyeye gelince ben buraya aitim hissi olurdu, şimdi nereye gitsem ne oraya yabancı hissediyorum ne ait??? Sanki her yer aynı. Bu kötü bir şey mi, sanki benim yerim yurdum yok gibi.

2) Küçük bir şehre geldim, burada arkadaş edinmek istiyorum, nasıl yapabilirim? Etkinlik, festival vs de yok ki. E okulum/işim de yok nereden bulacağım arkadaş? Keşke eskisi gibi gidip "arkadaş olabilir miyiz" diyebilsek :))

Şu an için aklımda okçuluk ve spor salonu var belki oralarda edinirim diyorum, sizin var mı fikriniz? :)

Çalışmak için başka şehre gitmeyi düşündüm ancak o zaman da aldığım maaş zaten yeni ev açma, kira vb onlara gidecek. Zaten kendi mesleğimi yapma şansım da yok TRde.

Sizce 1 sene çok mu vakit kaybederim evde olarak, o arada diyorum programlama vs becerilerimi geliştirsem beni ileri atar başvurularda o tip şeylerle uğraşabilirim diye düşünüyorum, bir de hayalimdeki bedene kavuşma hedefim var : D

3) En son Türk bi' flörtüm/sevgilim olduğunda lisedeydim, onlar da ergenceydi zaten. Yetişkin hayatımda nasıl bulurum? :KK70:

Büyük şehirde olsam bence aynı yurt dışı gibi olurdu ama @AbsolutPromise şu kızçe dedi ki öyle yapma üstüne atlarlar burada? :KK70:

O zaman nasıl tanışabiliriz, bir de ciddi bir şey çok istemiyorum yoksa çekip gitme olayı zorlaşır ülkeden :KK45:

Napayım :KK45:
Sizin yaş grubu ne bılmıyorum ama çevremdeki insanların çoğu yanı benım arkadaslarım istedıgınız tarz ilişkiler yaşıyor birbirinin üstünü de kim atmıyor.
Bence spor salonu iyi fikir.
Kendiniz gibi olmanız yeterli

Bölümleriniz çok güzel aslında çalışmak isterseniz psikoloji alanında iş bulmak kola gibi
Ama nörobilim daha spesifik bir alan araştımak lazım endüstri alnında illaki iş alanınız vardır, bu kadar donanimliyken bunları degerlendirmemek yazık olmaz mı 😊

Ben de bu kadar ilerlemişken harcamak istemem ama doktora şart işe girebilmek için :/
Sırf yüksek lisansla pek bir işe yaramıyor nörobilim diplomam, klinik psikolog olarak saydırıp öyle bir şey yapabilme şansım varmış ancak psikologluk da beni sarmıyor :confused:
Ayrıca teşekkür ederim, inşallah güzel bir yerde doktoraya başlarım da 2020de :KK200:

Sizin yaş grubu ne bılmıyorum ama çevremdeki insanların çoğu yanı benım arkadaslarım istedıgınız tarz ilişkiler yaşıyor birbirinin üstünü de kim atmıyor.
Bence spor salonu iyi fikir.
Kendiniz gibi olmanız yeterli

Yurt dışında benim de yaşıyorlardı ama Türkiyede nasıl ilerleteceğime dair bir fikrim yok işi :D
Yani "ya benimsin ya kara toprağın" moduna da girmesin ama sevişiyoruz diye "vay bilmem ne" de demesin.
Düzgün olsun ya saygılı olsun...

Yurt dışında benim de yaşıyorlardı ama Türkiyede nasıl ilerleteceğime dair bir fikrim yok işi :KK70:
Yani "ya benimsin ya kara toprağın" moduna da girmesin ama sevişiyoruz diye "vay bilmem ne" de demesin.
Düzgün olsun ya saygılı olsun...
Hayır ya anlatıldıgı gıbı degıl cevremde o kadar çok var ki bazıları söylemeyi tercıh etmıyor ya da saklanıyor

Çok büyük kayıp olmaz değil mi ya
Herhalde bünyem alıştı sürekli koşturmacaya şimdi boşlukta kalırsam hayatımı boşa mı harcayacağım diye korkuyorum
26 olacağım bir de ondan panikledim :D
İşte o kendiliğinden mi olacak çünkü ben genelde iş ve okul çevresiyle gidilen etkinliklerde arkadaş buluyordum :KK45:

Maddi kaygilarin yoksa bu süreçte dinlen, yoga yap, hem güzel şeyler ye hem de kilo ver. :) Evet işin kariyerin için bir şeyler yap ama kendin için de üretken ol. Genis dusun. Mesela dikiş dikmeyi öğrenmek veya atıyorum aikido ğrenmek gibi. Hatta ikisini de öğren.

Hayır ya anlatıldıgı gıbı degıl cevremde o kadar çok var ki bazıları söylemeyi tercıh etmıyor ya da saklanıyor

Sen de küçük bir yerde mi yaşıyorsun peki?
Büyük şehir olsa daha rahat olurdu gibime geliyor ama belki dediğin gibi ben bilmiyorum.

Maddi kaygilarin yoksa bu süreçte dinlen, yoga yap, hem güzel şeyler ye hem de kilo ver. :) Evet işin kariyerin için bir şeyler yap ama kendin için de üretken ol. Genis dusun. Mesela dikiş dikmeyi öğrenmek veya atıyorum aikido ğrenmek gibi. Hatta ikisini de öğren.

Maddi olarak rahatım bu yıl, evet.
Bünyemiz çalışmaya, koşturmaya programlanmış sanırım iki durup hayatın tadını çıkarınca bi' suçluluk hissi:)

Ya arkadasşlarıyla yaşıyor çoğu böyle ilişkileri sorun olur diye saklıyorlar.Bir de ünideyiz ünide her tipten insan var

Aa ondan işte, üniversiteye gidiyor olsam arkadaş/flört edinmek ikisi de kolay olurdu ama şu an ne çalışıyorum ne üniversiteye gidiyorum :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X