"ben oyle bir sey demedim"

Shalini

Guru
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2013
3.646
4.273
333
merhabalar iyi geceler herkese. cok uzun zamandir bazi problemler yasiyorum esimle. bilen bilir, yaklasik 2 hafta once de konu acmistim yasadiklarimla ilgili. esimle 1 gun tartismazsak 2. gun tartisiyoruz mutlaka. cunku artik bazi seylere tahammul edemiyorum, ofkemi kontrol edemez hale geldim. aslinda ofkemi kontrol edememin bir sebebi de esimin yalan soylemesi, kendince beni manipule etmesi. diyelim ki bugun herhangi bir konu hakkinda bir sey soyledi, 2 gun sonra soylediklerini hatirlatiyorum. bana "ben oyle bir sey demedim ki" diyor. yahu daha dun soylemissin ben bir yerimden mi uyduruyorum? yazin buyuk bir olay yasadik lanet ablasi ile ilgili. ablasinin tepkileri karsisinda ;" ben ablami hic boyle bilmezdim, cok sasirtti beni" dedi. ama aradan daha bir hafta gecmeden " ben oyle bir sey demedim ki" demisti. ilk o zaman şok olmustim esimin bu dönek tavrina. ama bu manipulasyon yontemini son zamanlarda o kadar sıklastirdi ki.. en basit seylerde bile bugun bir sey soyluyor, ertesi gun ben demedim diyor. Pascal' ın "Ikili Iliskilerde Duygusal Manipulasyon" isimli bir eserini okumustum. o kitapta bazi eslerin ozellikle eslerini cildirtmak icin manipule ettikleriyle ilgili ornekler vardi. o ornegin canlisini yasiyorum simdi. bana "kafayi yemisim " hissini yasatmak istiyor sanki. bilincli yapiyor. hani bazi insanlar bir sey soyler ve sonra unutur ya, oyle degil. siz olsaniz ne yapardiniz?

Ben olsam sesini kaydedip dinletirdim yüzleşsin diye , ne kadar doğru bir şey bilmiyorum ama sanırım delirmek yerine bunu yapardım

Ben olsam sesini kaydedip dinletirdim yüzleşsin diye , ne kadar doğru bir şey bilmiyorum ama sanırım delirmek yerine bunu yapardım
hangi birini ses kaydina alayim ki..mesela 3 gun once bebegin bakimi ile ilgili bir sey soyledi. ve bunu isten gelir gelmez soyledi yani vaktini saatini ikimizde cok iyi biliyoruz. ertesi gun "neden oyle soyledin? nerde okudun o bilgiyi" diye sordugumda " ben oyle bir sey demedim ki" dedi. cok basit bir seydi.

Unutkanlık mi var acaba ya bilinçli mi sizce en iyi siz anlarsınız bunu

Unutkanlık mi var acaba ya bilinçli mi sizce en iyi siz anlarsınız bunu
benim ailemle ilgili kendince olumsuz seylerin hicbirini unutmuyor, ayrintisina kadar hatirliyor. kesinlikle unutkan degil. bebek bakimi ile ilgili olan cumlelerinin uzerinde de baya durmustum. uzerinde konusmustuk. unutmasi mumkun degil

Bence eşinde alzaymir baslangici var yada isine gelmeyeni unutma hastalığı. Ses kaydı yapın bir dahakine o unutmaz . Resmen piskolojik şiddet uyguluyor adam

benim ailemle ilgili kendince olumsuz seylerin hicbirini unutmuyor, ayrintisina kadar hatirliyor. kesinlikle unutkan degil. bebek bakimi ile ilgili olan cumlelerinin uzerinde de baya durmustum. uzerinde konusmustuk. unutmasi mumkun degil
Siz dirayetli olun hatta üstüne gitmeyin demiştin demiştin diye , sizde ona yapın aynisini çay koy desin mesela koymayın sordugunda bana öyle bir şey demedin hatırlamıyorum diyin

Ay cıldırdım. Eşimde bazen öyle yapar. Agxına çakasım gelir

En son sorunuza dayanarak sürekli böyle bir problem yasiyorsam bı kaç tane koyu sohbetimiz arasinda ses kaydı alır bı kaç gün sonra o konuştuğumuz konu hakkında soru sorar yine ben öyle bişey demedim deseydi dinletirdim sanırım. Belki unutkanlık gibi bir rahatsızlığı da olabilir eşinizin bunuda göz önünde bulundurun

En uç örneğini hasancan programına katılan bir kadın anlatmıştı. Kadını adam aldatıyor sonra kadının eşyalarını teker teker kaldırıp bir şey anlatıp sonra ben bir şey demedim diyor veya kadın eşyayı sorduğunda öyle bir şey yoktu diyor. Kadını delirtmek için kadın şutluyor bunu en sonunda

evet bu sekilde yapabilirim, bir konu acip ozellikle esimi konusturmaliyim ki inkar ettiginde dinletebileyim. unutkanlikla ilgili bir rahatsizligi olmadigina eminim. benimle ilgili veya ailemle ilgili kendince olumsuz olan her seyi en ince ayrintisina kadar hatirlar ve unutmaz.

Dayanılmaz bir durum bu gerçekten , yapılacak 3 şey var ya ses kaydı ya aynısını karşı tarafa yapmak ya da son olarak ayrılık yani insana kafayı yedirtir bu şekilde 1-2 kere olur unutabilir de her defasında basit konularda bile bunu yapması korkunç

pişkinlik ayni zamanda bu. bazi erkekler aptal saniyor kadinlari

Kaynanamın hastalığından bu. Çok geçmiş olsun. O kadar boş konuşuyor o kadar kendi konuştuğunu dahi ciddiye almıyor ki, yarın sor, ben öyle bir şey demedim der. Bir de herkesi kendi gibi sanıyor. Bazen de işine gelmeyince inkar ediyor. Bende aksine hiçbir şeyi unutmam. 20 yılda geçse de bu yazdığımı bile hatırlarım. Allah da böyle sınıyor işte insanı. En olmayacak yerden yani. Ne yaparsın işte.
Çözüm olarak aynısını uygulayabilirsiniz. Ben bazen yapıyorum. Çok eğlenceli oluyor.

Bu sefer sen delirmişsin evde benım kaydımı alıosun dıcek. Boylelerıyle karsılasmayan bılemez

Bu sefer sen delirmişsin evde benım kaydımı alıosun dıcek. Boylelerıyle karsılasmayan bılemez
Karşılaşmadim evet zaten ben olsam böyle yaparım dedim , delirmişsin derse de sürekli dediği şeyleri ben demedim diyen insan mı delirmiş, yoksa bundan dolayı delirmek üzere ses kaydına alan kadın mı delirmiş diye sorardım

Merak ediyorum, bu kadar sorun yaşıyorsanız (eski konularınizdaj dolayı eşinizden baya sogudugunuzu hissettim) neden bosanmiyorsunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…