Ben sana demiştim dedi

Yargılamam çünkü 21 yıldır hayvan bakıyorum; seveni ve sevmeyeni biliyorum
İnsan hayatı her zaman güllük gülistanlık değil, her türlü sorunu hayvanlarımızla birlikte yaşıyoruz, uyum süreçleri geçiriyoruz, zorlandığımız zamanlar oluyor tabi ki bunlara çözüm arayacağız, insanız her şeyi doğru yapacağız diye bir kaide de yok benim için mühim olan onları sevmek gerisi sonra halloluyor, mesele ondan kurtulmak istemeniz olsaydı bende kızardım ama çare arayan birine bunu yapamam, umarım en kısa zamanda çözülecek sorunlarınız, o güzel burnundan öpün benim için meleğinizi

Yok bakmadim , böyle konularda uzaktan konuşmak çok kolay olur ancak mutlu değilse ya tedavi ettirmeli ya da misafir olarak denemeli başka bir evi diye düşündüm.

Köpekler içinde depresyon tedavileri var sonuçta.

Konu sahibi çok seviyor evet ama bıkmış gibi geldi bana. Çocuktan sonra ilgisi de azalmış.

Bu bir uyum süreci, hayvan bakan her taze anne yaşıyor bu durumları aşağı yukarı. Bazen inatla sağa sola tuvaletini yapan bir hayvan canından bezdirebilir insanı, şu anda dünyanın en huysuz ve inatçı kedisiyle yaşıyorum, tüm tecrubemin boşa çıktığı zamanlar oluyor, inatla sabrımı sınıyor ama evlattan vazgeçilir mi asla, üç yaşında şu an epey yol katettik bunlar hep sevgiden

burda sanirim bana gondermeye yapmaya calismissiniz, ben size acikca yazayim.
tabi sizin kadar uzun yillardir, en en en kotu durumdaki hayvanlara bakma mertebesine henuz erisememis olsam da ben de kendi capimda bir hayvanseverim, yaptigim iyilikleri sayip dokmeyi de ucuz buluyorum.

ben bu konuyu ilk acildigi gunden bu yana takipteyim. konu sahibinin ilk yorumlarini okursaniz kesinlikle ama kesinlikle yardim isteme uzerinde degil aynen su sekildeydi:

heryere isiyor
dayanamiyorum
onu sevemiyorum
kocam ben demistim dedi (en olayi da bu)
napicam ben bu hayvanla

yani hicbir sekilde arkadaslar egitimi nasil verecegim ya da cok uzuluyorum cunku kopegim uzgun gibi bir ifade icermiyordu. ne zamanki burda benim gibi birkac laf soyleyen oldu o zaman bir anda kopegine asik oldu konu sahibi. benim kendisine ilk mesajim kisirlastirdiniz mi olmustu. kendisi isaretleme cisinin kisirlastirmayla direkt iliski icerisinde oldugunu bilmeyecek kadar kopegine yabanci ve kopegi 11 yasinda. bu yasina kadar kisirlastirma ile ilgili herhangi bir websitesinin basligini dahi acip okusan isaretleme cisi yazisini okursun. bu kadar ilgisizlik var su anki durumda.

benim de kopegim erkek maltese. yegenimi cok kiskandi. cis yapti, oyuncak parcaladi, kustu, herseyi yapti. bir an bile sinir olmayi birak -ki benim titiz annem dahil- bu hayvan cok uzgun onu nasil mutlu ederiz diye dusunduk, ki dogrusu da budur. cis temizlenir.

bugun konu sahibinin yazdigi mesaj amcam boyle dediiii seklindeydi. mujdeli haber seklinde. ben de kendisini tebrik ettim.

sizi rahatsiz eden seyleri pasif agresif sekilde begenmedim verip/acikca soylemeden gonderme yapip beyan edeceginize acikca yazabilirsiniz. iletisim oluyor boyle, iyi bir sey.

Opuyorum ❤ burda cocuklari hakkinda sikayette bulunanlar oluyor illaki onlardami sevmiyor ve vermek istiyor. Bunu anlatmak istedim aslinda.

11 yıldır bakıyorsunuz ve kisirlastirmadiniz öyle mi? Kisirlastirmaniz lazım. Koku bırakma probleminin temelinde bu var

Köpeğiniz erkek mi , kısırlaştırmayı düşünür müsünüz, ozaman daha uysal ve uyumlu oluyorlar. Koku bırakmaları da üreme duyguları kaybolduğu için bitiyor.

Acikcasini bunu bu konuda ogrendm
Kısırlastırma yapmadan, evde bakmak çok zor. Köpekler sonuçta çiftleşme ihtiyaçlarına karşı koyamiyorlar . Bir an önce kısırlaştırın, basit bir operasyon . Benim kedisi ve köpekleri olan arkadaşlarımın çoğu yaptırdı çok rahat ettiler.

Bir dönem bende köpeğimi eğitime göndermek istemiştim. Veterinerimiz eğitim değil ama terapiyi tavsiye etmişti. Eğiten kişi yanında olmadığında, mekan yada komut sesi değiştiğinde vb durumlarda aldığı eğitim etkisini kaybediyor demişti. Terapide o hareketi neden yaptığı bulunuyor ona göre terapi uygulanıyor ve kalıcı oluyor demişti.

Eğer köpeğiniz kısır değilse kısırlaştırılmalı diye düşünüyorum, veterinerinize danışın bu konuyu.

Merhaba, kendinizin de söylediğiniz gibi aldığınızda küçücükmüş. Sizi annesi olarak sahiplenmiş. Şu anda bir buhran yaşıyor. Bebeği kıskanıyor kabullenemiyor. Kokusunu bırakması çişini yapması bu yüzden. Arkadaşımın köpeği de aynısını yaptı. Salonun ortasına yapardı gözümüze baka baka biz bebeği sevince. Ama zamanla ona sevgisini ve ilgisini arttırdı. İkisini birbirine alıştırmayı başardı. O kadar tatlı oldular ki beraber oyun oynadılar uyurken bebeği başında beklerdi. Biraz zamana ve taktiğe ihtiyacınız var. Youtube’da kesin videolara vardır. Lütfen izleyin ve vazgeçmeyin ilk bebişinizden. 11 yaşına gelmiş zaten bırakırsanız mahvolur. Balkona kilitlemek ya da başkasına vermek gibi şeyler yapmayın lütfen. Zaten çok sevgi dolu ve vicdanlı biri olduğunuz yazım tarzınızdan anlaşılıyor. Eşinizin istemediğini ve sizin tereddütünüzü de hissediyordur. Siz daha iyi bilirsiniz çok duygusallar. Dilerim bir yol bulur evli mutlu iki çocuklu yaşarsınız mutlu mesut

11 yasinda ya masada kalirsa traş ettirmeye korkuyorm uyutuyorlar diye

Burda yazilanlardan sonra daha dikkat ettim Iki gundur iyi aslinda komutlara cvp veriyor. Yataodama cişini yapmiyor.

Cok üzüldüm hepiniz icin. Ikiside evlat ikisindende vazgecilmez. Kopusun yasida varmış kıskanıyordur büyük ihtimalle. Insallah bir cozum yolu bulursunuzda iki bebek birlikte büyür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…