- 23 Ağustos 2012
- 51.871
- En iyi cevaplar
- 1
- 241.590
- 898
- Konu Sahibi Latinachica
-
Bence sende bi problem yok , çalışma ortamındaki insanlar çiğ.
Zaman zaman tıpkı senin gibi hissettiğim olmuştur. Çünkü ben de dışarıdan soğuk, konuşunca biraz sert geliyorum insanlara. Beni daha yeni tanımaya başlayan birinin herkesin içinde bana "Soğuk nevale."demesini de ömrüm boyunca unutmayacağım. Ama barıştım tüm bunlarla biliyor musun? Eskiden, yani bu soğukluğumu ilk fark ettiğimde kendimi yumuşatmaya çalıştım özellikle. Yeni girdiğim işyerinde herkes kadındı ve bunu fırsat bilip içlerinden dostlar edinmeye çalışarak yumuşak davrandım herkese. Sonuç? Her fikrini açıkça belli eden bir arkadaşın söylediği "Sen hiç samimi değilsin. Yapmacık davranıyorsun." oldu. İşte o gün barıştım tüm sertliğimle. Sevmeyen sevmesin arkadaşım, biz yalaka olamıyoruz ne yapalım? Biz kikir kikir gülemiyoruz sıradan gündelik sohbetler sırasında. İnsanlar belki eğlenmiyor bizim yanımızdayken ama onlarla da dert ortağı olamıyorlar mesela. Tavsiyem, sen de kendinle barış. Eminim hepsi yüzeysel insanlardır. Sen hepsinden farklısın bu yüzden de yalnızsın muhtemelen.
YAni benim selam verdiğim bir insan selam vermese, anında sorarım ona.Bir sıkıntı varsa konuşurum, asla içimde tutamam, o an beni rahatsız eden şeyi sormazsam çatlarım ben.vermem gerekiyor değil mi. hiç beceremem ki ben
Canım, sana öyle diyorum ama illa ki ben de takıyorum emin ol. Sonuçta insanız. İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nde bile yeri var sevilmenin, sayılmanın. Sen sadece artık kendini suçlamayı bırakmalısın. Kendini olduğun gibi kabul etmelisin. Ben buyum diyebilmek bir başarıymış bunu öğrendim. Kendini törpülemek elbette gerekir ama bazı şeyler vardır ki senin mayandır, özündür çıkarıp atamazsın. Herkes sosyal olamaz mesela, konuşkan olamaz, ben burada konuşuyorum ama dışarıda bu kadar bile cesaretim yok belki... Ama çok iyi dert dinlerim dediğim gibi, bana akıl danışan hiç değilse 1 tanecik dostum var. Kendime meşgale edindiğim şeyler var, hobi dedikleri işte :) beceriler kazanmaya çalışıyorum vs. vs. yani artık kim benim hakkımda ne demiş pek umrumda olmuyor. Biliyorum ki ben onların gördüğünden fazlasıyım. Hadi sen de üzülme artıkNe güzel yazmışsın, gözlerim doldu. damladı hattabugün bayağı kötü hissediyorum evet. ne oluyor biliyor musun insanların bakışlarındaki beni görüyorum. yabancılıyorum kendime. söylediğim cümleleri toparlayamıyorum o kadar yabancılaşıyorum. biliyorum cünkü, yakalıyorum cümlelerin arasındaki benim hakkımdaki düşünceleri. ama acıtıyor işte. ah takmasam, gün boyu düşünmesem neden öyle dedi, neden böyle yaptı diye. ben de bi barışabilsem..
iyi geldin çok teşekkürlerCanım, sana öyle diyorum ama illa ki ben de takıyorum emin ol. Sonuçta insanız. İhtiyaçlar Hiyerarşisi'nde bile yeri var sevilmenin, sayılmanın. Sen sadece artık kendini suçlamayı bırakmalısın. Kendini olduğun gibi kabul etmelisin. Ben buyum diyebilmek bir başarıymış bunu öğrendim. Kendini törpülemek elbette gerekir ama bazı şeyler vardır ki senin mayandır, özündür çıkarıp atamazsın. Herkes sosyal olamaz mesela, konuşkan olamaz, ben burada konuşuyorum ama dışarıda bu kadar bile cesaretim yok belki... Ama çok iyi dert dinlerim dediğim gibi, bana akıl danışan hiç değilse 1 tanecik dostum var. Kendime meşgale edindiğim şeyler var, hobi dedikleri işte :) beceriler kazanmaya çalışıyorum vs. vs. yani artık kim benim hakkımda ne demiş pek umrumda olmuyor. Biliyorum ki ben onların gördüğünden fazlasıyım. Hadi sen de üzülme artık
Rica ederim, özelden de yazabilirsin istediğin zaman.iyi geldin çok teşekkürler
haklısın aslında benimki de garip. okadar bozuluyorsun ama o anda hiç renk vermiyorsun. bu da baya beceri isteyen bir şey galiba. ama hani şakayla falan söylesem eğreti duruyor bende. çünkü insanların gözünde bir ben var, silemiyorum. yada laf soksam kavga eder gibi söylerim. yüz ifadem gereken şekli almıyor o anda:)YAni benim selam verdiğim bir insan selam vermese, anında sorarım ona.Bir sıkıntı varsa konuşurum, asla içimde tutamam, o an beni rahatsız eden şeyi sormazsam çatlarım ben.
aminnSen sana yakışanı yap mesela kimseyi hor görme kibirlenme iyimser ol kendinlede barışık baktın yinede karşılık bulmuyorsun boşver seni seven sever sevmeyenide zorla sevdiremezsin kendini . Rabbim beni sevsin kulları sevsede olur sevmesede olur ben böyle söylüyorum sende kendine bunu söyle canım Allah yar ve yardımcın olsun amin
Bazının çekim gücü zayıftır ama sende konuşkan ol çok sus pussun sanırım benim en sevmediğim insan tipi konuşmayandır ve bana sinsi gelir uzak durmaya çalışırım ,cana yakın olan konuşur zaten ,sen bunu düzelt
haklısın aslında benimki de garip. okadar bozuluyorsun ama o anda hiç renk vermiyorsun. bu da baya beceri isteyen bir şey galiba. ama hani şakayla falan söylesem eğreti duruyor bende. çünkü insanların gözünde bir ben var, silemiyorum. yada laf soksam kavga eder gibi söylerim. yüz ifadem gereken şekli almıyor o anda:)
aminn
Denedim. ama düzeltebilceğim bir şey değil. samimi gelmiyorum insanlara o zaman da zorlama oluyor, öyle geliyordur olabilir
Selamun aleykum canım. Şöyle bir söz var:Çocuk gibi kimse beni sevmiyor diye ağlayasım var evet
soğuk ve sert bir insan olduğum doğru
ama konuşunca öyle değilim
dedikoduyu sevmiyorum, birine söylediğim tek bir cümleyi başkalarından duymaya tahammülüm yok
öyle gereksiz konuşmayı da sevmiyorum
ama sebepsiz yere insanların benden beni kıracak şekilde hoşlanmamasını anlayamıyorum.
seyahatten beraber geldiğim kişiye hoşgeldin diyip bana hiçbir şey demeden giden kişiyi anlamıyorum
işyerinde bundan sonra doğum günleri düzenli kutlanacakmış diyip, seninki de geçen ay mıydı hiç belli etmedin diyenleri anlamıyorum
amir konumunda birinin ben bize kahve alıyorum o da ne alırsa alsın demesini de
insanlar beni sevmiyor.
işin kötüsü saygı da duymuyor
ben de yok olmak istiyorum
un ufak olmak
silinip gitmek
Çocuk gibi kimse beni sevmiyor diye ağlayasım var evet
soğuk ve sert bir insan olduğum doğru
ama konuşunca öyle değilim
dedikoduyu sevmiyorum, birine söylediğim tek bir cümleyi başkalarından duymaya tahammülüm yok
öyle gereksiz konuşmayı da sevmiyorum
ama sebepsiz yere insanların benden beni kıracak şekilde hoşlanmamasını anlayamıyorum.
seyahatten beraber geldiğim kişiye hoşgeldin diyip bana hiçbir şey demeden giden kişiyi anlamıyorum
işyerinde bundan sonra doğum günleri düzenli kutlanacakmış diyip, seninki de geçen ay mıydı hiç belli etmedin diyenleri anlamıyorum
amir konumunda birinin ben bize kahve alıyorum o da ne alırsa alsın demesini de
insanlar beni sevmiyor.
işin kötüsü saygı da duymuyor
ben de yok olmak istiyorum
un ufak olmak
silinip gitmek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?