• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben şimdi bulimia hastası mıyım ???

Sadece dişlerin cüremez canım sen kusarak vucudunu vitaminsiz bırakıyorsun 2 sonra vitaminsiz kalacaksın saçların dökülecek ve unutkanlıkların başlıyacak dün ne yedin onu hatırlamıyacak konuma geleceksin özellikle b12 vitamin eksikligi bugunlerde çok görülüyor vitaminsizligin yanıra kansızlıkla mücadele edersin onun yanı sıra bilerek kusmak midene ve yemek boruna zarar verir reflü,gastirir gibi rahatsızlıklarla ugraşırsın.

evet hepsini okudum belirtiler kısmında bende bu yuzdeb bir telaş başladı anlatamam ailem anlatıcktım nerdeyse işte ben her yediğimi çıkarmıyorum sabah yediklerimi genelde cıkarmam gün içinde yaktıgım için ama bazen cok borek tarzı seyleri yeyınce huzursuzluk baslıyo çıkarıyorum vitaminsiz kalmadım o yuzden ama ilerlerse hastalık bırkmazsam ki ilerliycek bu kadar hastalık çıkarıcam kendi ellerimle buna dur demem lazım artık:18:

bende malesef :(( sinirlerim hat safhada cevremde kim var yok kırıyorum ailemi özellikle kustugum zamanlar dahada sinirli oluyorum güzel yiyicekleri çıkamak zoruma gidiyo acıkcası ama kilo aldıgımı düşününce dayanamıyorum şu hem kilolu hem hayat dolu insanla hayranım keske bende öyle olsam takmasam bu kadar ama nerdeeee :18:

şuan yaşın itibari ile bukadar takıyorsun canım ayrıca zamanla yeme alışkanlıklarıda değişiyor insanın.Bende senin ysşındayken aynısını yapıyordum kusmaya başladığımda bulimiadan haberim bile yoktu diyet yapmaya başlamıştım yemeden kesmiştim kendimi bir gün aşırı acıktım ve tıka basa yedim tabi mide kaldırmadı kıvrandım durdum kusma fikri geldi o an...bende 4 yıl devam etti ilk başlarda her yemeden sonra bir paket bisküvi veya bir elma farketmiyordu midem hep boş olmalıydı daha sonra seyreldi ve bitti hiçbir zaman doğal kusmadım fakat midem şişiyordu ister istemez kusmak zorunda kalıyordum.Ben zamanla yeme alışkanıklarımı değiştirm Karataya uygun beslenmeye çalışıyorum ve kilo derdim hiç yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

şuan yaşın itibari ile bukadar takıyorsun canım ayrıca zamanla yeme alışkanlıklarıda değişiyor insanın.Bende senin ysşındayken aynısını yapıyordum kusmaya başladığımda bulimiadan haberim bile yoktu diyet yapmaya başlamıştım yemeden kesmiştim kendimi bir gün aşırı acıktım ve tıka basa yedim tabi mide kaldırmadı kıvrandım durdum kusma fikri geldi o an...bende 4 yıl devam etti ilk başlarda her yemeden sonra bir paket bisküvi veya bir elma farketmiyordu midem hep boş olmalıydı daha sonra seyreldi ve bitti hiçbir zaman doğal kusmadım fakat midem şişiyordu ister istemez kusmak zorunda kalıyordum.Ben zamanla yeme alışkanıklarımı değiştirm Karataya uygun beslenmeye çalışıyorum ve kilo derdim hiç yok.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

bende hep diyet yapan insanım ama beslenme alışkanlıgı edinemedim bir türlü oolmuyo bazen öyle bir yeme krizlerim geliyoki tutamıyorum kendimi yiyorum nefes alamayacak duruma geliyorum oan ya kusucam yada 1 saat falan bekleyip spor yapıcam kesinlikle kilo almamak için... işte bu kusmak fikri de bana kolay geldi 1 senedir aralıklarla çok yediğim zamanlar kustum... hastalık oldugunu bilmiyodum bende hatta kendimce süper bir formul bulmustum ye ye kilo alma... hatta bazen çigneyip çigneyip tükürdüğüm bile oluyo... kilo yüzünden yasadıklarım aklıma gelince kabus gibi... bu yollara başvurdum... ama tabiki en iyisi dogru beslenme alışkanlıgı edinmek... bi diyetisyene basvurcam... bulima hastası insnların hikayelerini okudum da çok feci öyle olmak istemem hastalık tam yerleşmeden önlem almam lazım... inşallah bende kurtulurum senin gibi :18::17:

Evet başlangıç önce kendin kusuyorsun sonra vücut alışıyor sen istemesen bile kusuyorsun fakat o kadar zararlıki bünyen çökebilir çünkü su içen bile kusacak dereceye geliyorsun doktora gitmelisin vakit kaybetme lütfen kendin için çünkü ileri derecede tedavisi mümkün olmayabilir

Ben bir aydir falan ara ara kendim kusmaya calisiyodum parmak yardimiyla ama kusamiyodum vazgectim sonra cok yedigim bi donem yine denedim ve 1 haftadir surekli kusuyorun hic zorlanmadan hem yemek yemek istiyorum hemde zayiflamak kusmak ise yaramiyomus gibi geliyo 2 gundur yemek yememeye calisiyorum en ufak birseyi dahi cikarmak istiyorum ama daha cok yeni yani 1 hafta falan sayilir size de boyle mi olmustu ? Bu hastaligi cpk arastirdim butun tehlikenin farkindayim ama bunu bile bile kismak istiyorum ve dun cok sevdigim bi cikolatayi yedikten sonra elimde olmadan kusmam gerekti ilk haftadan boyle bisey olamaz degil mi? :18:

Baslangicindasiniz. Bir sure sonra mide bi sey kabul etmeyecek ve içtiğiniz su bile cikacak siz istemeden. Yol yakinken bi doktora basvurun kesinlikle.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Ben bir aydir falan ara ara kendim kusmaya calisiyodum parmak yardimiyla ama kusamiyodum vazgectim sonra cok yedigim bi donem yine denedim ve 1 haftadir surekli kusuyorun hic zorlanmadan hem yemek yemek istiyorum hemde zayiflamak kusmak ise yaramiyomus gibi geliyo 2 gundur yemek yememeye calisiyorum en ufak birseyi dahi cikarmak istiyorum ama daha cok yeni yani 1 hafta falan sayilir size de boyle mi olmustu ? Bu hastaligi cpk arastirdim butun tehlikenin farkindayim ama bunu bile bile kismak istiyorum ve dun cok sevdigim bi cikolatayi yedikten sonra elimde olmadan kusmam gerekti ilkihaftadan boyle bisey olamaz degil mi? :18:

Bilerek kusmak çok zararlı,uzman birisiyle görüşmeniz sizin için çok doğru olacaktır.

Baslangicindasiniz. Bir sure sonra mide bi sey kabul etmeyecek ve içtiğiniz su bile cikacak siz istemeden. Yol yakinken bi doktora basvurun kesinlikle.

Diyet yapamiyorum bi turlu yaptigim diyetlerde tek basarili oldugum hic bisey yememek iki hafta hic bisey yemedigimi hatirliyorum 5 kilo vermistim sonra ailem zorla bozdurdu boyum 1.55 kilom 58 ama baya kilolu gorunuyorum zayiflamam lazim

Diyet yapamiyorum bi turlu yaptigim diyetlerde tek basarili oldugum hic bisey yememek iki hafta hic bisey yemedigimi hatirliyorum 5 kilo vermistim sonra ailem zorla bozdurdu boyum 1.55 kilom 58 ama baya kilolu gorunuyorum zayiflamam lazim
.
1.58 civari ve 56 kiloyum benzeriz asagi yukari.Evet zayif degiliz ama sisman da degilsin boyle kotu yollari tercih etmeyiz.Hic bir sey sagligimizdan onemli degil.

Ailem baski yapiyo surekli sisko falan diye senelerdir hemde olur olmadik yerlerde hirslanip zayiflamam icin yapiyolar ama bende ise yaramiyo sonuc bu oldu yani :D ben cokta kontrolumun disina cikicagini dusunmuyorum kendim kontrol edebilirim bence

Hala zayiflamak diyorsunuz. boyle giderseniz cok yakinda 30 kiloya kadar duseceksiniz zaten iciniz rahat olsun, ne diyim.

Uzun sure yeme bozukluklariyla mucadele etmis olarak sana tavsiyem bir uzmandan yardim al.ben de baslangicta senin gibiydim.bir iki derken kisir bir dongunun icine giriyorsun.bazi arkadaslar bir sure sonra istemeden su icsen bile kusuyorsun demis.boylr bir sey yok.sadece mide o kadar lacka oluyor ki kusmak icin egilmek yeterli oluyor.bulumiada yeme ataklari oluyor.asiri bir sekikde yiyip pismanlik duyup cikariyorsun.ilk baslarda kendini iyivhissedeceksin.suan senin asiri yeme ataklarin yoktur.zamanla sosyal ortamlardan kopacaksin.dislerin dokulecek ...herseyi unutacaksin..cevren taradindan tahammul edikemez biri haline geleceksin.bu biraz uyusturucuya benziyor.birskacagim deyip birakamamak .ben yasadim ....cok zor gunler gecirdim.tek istedigim normal insanlar gibi olabilmekti.uzun cabalar sonucu yendim.lutfen daha henuz baslangictasin hic bulasma.bu hastaliktan olenler var.kusmugunda bogulmak ister misin???

Bende sizlerin soylediklerinden sonra biraz dusundum ve kusmamaya calistim ama tartida 61 kilo oldugumu gorunce gozum dindu dun hic bisey yemedigim halde iki kere kustum bugunde meyve yedim ve onuda kusmam gerekiyo diye dusundum sonra durdurdum kendimi ama hala gidip kusmak istiyorum bi meyveyle bile pisman oluyorum o yuzden hic bisey yemiyorum artik zaten yediklerimi kustugum icin butun yemeklerden sogumaya basladim 😔

Hamile olduğumu öğrendim kusmalar başladı kilo almak istemiyodum kusmak aldırmadı da 4 aylık oldum ve almadım. Ama aa hayattan zevk alamaz oldum insanlarla yemek yiyemiyordum kusarim diye.disarida yemek yiyemiyorum şu icemiyorum aciksa canım bişey ceksede yiyemiyorum çünkü yersen kusarim dışarıda rezil olurum diye disardami sadece misafirlere bile.ben zor bi süreç yaşadım kusmanin sosyal yaşamı nekadar etkiledigini anladım işte okulda evde sokakta zor ben şimdi rahatladım kusmuyorum yemek yiyebiliyorum ve kilo umrumda değil sağlık gibisi yok.benimki hamilelikti örnek olsun diye anlattım seninki hastalık olcak böyle yaşamak istermisin hep boğazın ve miden yara kusmaktan zevksiz ve mutsuz hemen toparlanmalisin

Kusmanin neresi kolay yol ya... :37:
Dusunemiyorum yemekten sonra kendimi kusturmaya calistigimi. Iskence resmen.
5 km yurumeyi tercih ederim.
Irademle kusmak demissin, o kadar iraden varsa diyet yap, spor yap.
Kendini kusturmalar hastalikli davranislar.

Kusmanin neresi kolay yol ya... :37:
Dusunemiyorum yemekten sonra kendimi kusturmaya calistigimi. Iskence resmen.
5 km yurumeyi tercih ederim.
Irademle kusmak demissin, o kadar iraden varsa diyet yap, spor yap.
Kendini kusturmalar hastalikli davranislar.

Aynen ben kilo takıntısı olan bir manyağım. Evet manyak olduğumu kabul ediyorum, çünkü her gün tartılırım. Asla ekmek ve türevi şeyler yemem. Yersem vicdan azabı beni yer. Yıkılmaz tabularım var. Yani ben olarak yaşamak oldukça zor.
Ama zayıf kalmak için de kusmam. Çünkü iğrenç ya hu, üüff ağzımda bıraktığı iğrenç his falan :53:
Onun yerine 5 km yürümek benim için de daha mantıklı:27:

Haklisiniz daha yolun basindayken vazgeciyorum kusmicam artik yememe dikkat ederim biraz yani ugrasirim hepiniz cok iyi insanlarsiniz cok tesekkur ederim 😙

Back
X