• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben şimdi ne yapacağım?

forevergirl11

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2017
6
0
1
32
Merhaba kızlar.. Çok kötüyüm! Hemen konuya gireyim..
Ben 24 yaşındayım. Üniversite okuyorum. Ama uzatma okuyorum. Benim annem çok sert bir insan ona uzadığını söyleyemedim 1 dönemdir kendi kendime idare etmeye çalışıyorum. Annem hemde tansiyon hastası. En ufak bir şeye haftalarca ağlar bağırır küser. Ben küçüklüğümden beri bana küserdi her naparsam. Ama kardeşlerime hiç öyle değil tabi. Her neyse söyleyemedim korkudan biliyorum hata yaptım ama bu korkumu size nasıl ifade edeyim bilmiyorum. Şehir dışında kalmak için iş buldum tecrübe kazanana kadar orda kalıcam akrabamızın evinde dedim ona bile 1 ay konuşmadı benimle. İş bi yandan okul bi yandan derken işten ayrılmak zorunda kaldım sebebi sözleşme. Arkadaşlarımdan borç harç idare ediyorum. Ama o kadar dibe vurdum ki artık derslerime odaklanamıyorum çok çalışıyorum çok emek veriyorum ama istediğim sonucu alamıyorum. Çok bunaldım şimdi bana kızacaksınız annene neden söylemedin falan diyeceksiniz ama o konuyu şimdi anlatmaya kalksam sayfalarca sürer. Ben aynı evin içinde olsak bile çok annesiz kaldım. Her hatada küstü kızdı küfretti dilinin ayarı yok maalesef o yüzden ondan herşeyi sakladım küçükkenden beri hiç açık olamadım ondan dolayı hep hata yaptım ama şimdi ilk kez bu kadar çaresiz hissediyorum bana bi akıl fikir verin nolur

24 yaşında çalışıyor kendi paramı kazanıyordum...annene muhtac olacak yasta değilsin kendine bakabilirsin..o yasta ben ev tutmus kendim calışıp tek yasıyordum...okulun uzaması dunyanın sonu değil...iş bul ve oku bunu yapan cok kişi var yani...çocukluktan cıkman lazım

Babanız hayatta mı ? Ya da görüşüyo musunuz?

Haftada kaç saat dersin var

Yani okulun Full mu uzadı

Gider garsonluk yapar yine okursun yalnız o yanında kaldığın akrabalar da mı bilmiyor çalışmayıp okuduğunu

Bana çok ütopik geldi böyle bir yaşam

Yıllarca küsmüş kızmış vs de bir de bunun için küsseydi bu hayati bir durum belki de son saklanacak şey

Haftada kaç saat dersin var

Yani okulun Full mu uzadı

Gider garsonluk yapar yine okursun yalnız o yanında kaldığın akrabalar da mı bilmiyor çalışmayıp okuduğunu

Bana çok ütopik geldi böyle bir yaşam

Yıllarca küsmüş kızmış vs de bir de bunun için küsseydi bu hayati bir durum belki de son saklanacak şey
Evet bilmiyor kimse. Ben söylemeyi denedim konusunu bile açtırmadı. Öldürürüm seni dedi gene ağlar üzülür diye söylemedim. Üstelik ben Mayıs ayından beri ailemden 1 kuruş para almıyorum

İş bulma arayışınız devam etsin...
Annenizin psikolojık sorunlar olduğu aşikar...,
Oyuzden mücadeleni bırakma ve iş bul ve bir yandan da okulunu bitir.
Zor belki ama yapmalısın canım... Pes etme!!
Baktın çok mu sıkıştın söyle annene okulunun uzadığını, dök içini annene ne olucaksa olsun ucunda ölüm yokya!!
Neden annelik yapamıyor bazı anneler gerçekten anlamıyorum.
İnsan üvey evladına bile yapmaz bunu, sizi sürekli yanlışa götüren anneniz ama farkında değil çünkü hasta tedavi şart...

Evet bilmiyor kimse. Ben söylemeyi denedim konusunu bile açtırmadı. Öldürürüm seni dedi gene ağlar üzülür diye söylemedim. Üstelik ben Mayıs ayından beri ailemden 1 kuruş para almıyorum

İyi o sizden para istemiyor

Asılın derslerini hayat sizi yıpratır daha da uzarsa

Ben şimdi kk dan çıkıp ders çalışacağım zira final haftası sen de çalış sıkı çalış

İş bulma arayışınız devam etsin...
Annenizin psikolojık sorunlar olduğu aşikar...,
Oyuzden mücadeleni bırakma ve iş bul ve bir yandan da okulunu bitir.
Zor belki ama yapmalısın canım... Pes etme!!
Baktın çok mu sıkıştın söyle annene okulunun uzadığını, dök içini annene ne olucaksa olsun ucunda ölüm yokya!!
Neden annelik yapamıyor bazı anneler gerçekten anlamıyorum.
İnsan üvey evladına bile yapmaz bunu, sizi sürekli yanlışa götüren anneniz ama farkında değil çünkü hasta tedavi şart...
Çok söyledim psikoloğa gidelim diye ama hep geri tepki küçükken bu içime kapanmalarım yüzünden beni çocuk psikoloğuna götürmüştü bende daha 15 yaşında falandım doktor bişeyler sorunca nedense ağlamaya başladım doktor anneme kızı çok sıkmışsın bu bildiğin kız kurusu olmuş dedi ama ben doktora annemi şikayet etmemiştim ki. Sonra eve gittik günlerce konuşmadı benimle. Kardeşlerime diyoduki '' ablanız doktorun yanında ağladı annem beni dövüyor falan dedi herhalde" dediğini duydum kinayeli kinayeli. içim öyle bi yandı ki anlatamam

Anneniz babanız da sindirmiş anlaşılan. Sert anne ve kızı hikâyesi, iletişim kopuk. Ama yine de babanıza durumunuzu çıtlatıp size annenizden gizli para yollamasını isteyemez misiniz? Hemen annenize yetiştirir mi mesela? Sizi çok iyi anlıyorum. Hem çalışacak hem de bir an önce bütün derslerinizi verip mezun olacaksınız. Başka yolu yok. Okulu uzattığınıza göre devamsızlık sorununuz yok demektir, tabii hocalar cins değilse. Çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.

Çok söyledim psikoloğa gidelim diye ama hep geri tepki küçükken bu içime kapanmalarım yüzünden beni çocuk psikoloğuna götürmüştü bende daha 15 yaşında falandım doktor bişeyler sorunca nedense ağlamaya başladım doktor anneme kızı çok sıkmışsın bu bildiğin kız kurusu olmuş dedi ama ben doktora annemi şikayet etmemiştim ki. Sonra eve gittik günlerce konuşmadı benimle. Kardeşlerime diyoduki '' ablanız doktorun yanında ağladı annem beni dövüyor falan dedi herhalde" dediğini duydum kinayeli kinayeli. içim öyle bi yandı ki anlatamam
Canım sen derslerini çalışş.. Gerçekten annenize diyecek söz bulamıyorum...
Sen çalışmana devam et...
Ne bölümü okuyorsun?

Anneniz babanız da sindirmiş anlaşılan. Sert anne ve kızı hikâyesi, iletişim kopuk. Ama yine de babanıza durumunuzu çıtlatıp size annenizden gizli para yollamasını isteyemez misiniz? Hemen annenize yetiştirir mi mesela? Sizi çok iyi anlıyorum. Hem çalışacak hem de bir an önce bütün derslerinizi verip mezun olacaksınız. Başka yolu yok. Okulu uzattığınıza göre devamsızlık sorununuz yok demektir, tabii hocalar cins değilse. Çalışabilirsiniz diye düşünüyorum.
Babam biraz parayı sıkar. Yani normalde de annem verirdi bize para ondan dolayı Babam bana asla yardımcı olmaz. Hatta ben versem para alır o derece

Onu burda söylemek istemiyorum kendimi deşifre etmekten çok korkuyorum yeterince rezillik yaşıyorum zaten
Tamam canım saygı duyarız tabi ki söylememene...
Allah yardımcın olsun, kesinlikle pess etmee..
Ve dua et Allah'a, inşallah her şey iyi olucak zamanla iyi düşün iyi şeyler olsun...

Babam biraz parayı sıkar. Yani normalde de annem verirdi bize para ondan dolayı Babam bana asla yardımcı olmaz. Hatta ben versem para alır o derece

Babaya alkış o zaman. Dediğim gibi devamsızlık sorununuz yoktur artık uzatmaları oynadığınız için. Tam zamanlı iş bulabilirsiniz. Bizim öyle çok arkadaşımız vardı. Hocalarla da konuşmuşlardı çalışmak zorundayım diye, hatta biri bankaya girmişti. Hem çalıştılar hem de son kalan derslerini verip mezun oldular.

Kendini çıkmaza sürükleyerek bi yere varman imkansız.
Üzerinde ağır stres ve korku olduğu sürece başarıya ulaşman da mümkün değil.
Küsse de kızsa da bağırsa da bu senin hayatın senin seçimlerin senin hataların veya doğruların.
Sen 15 yaşında küçük bir kız çocuğu değilsin, öncelikle aileye olan bağımlılığından kurtul.
Anneni ara anlat kaçak göçek nereye kadar götüreceksin bu işi?

Okul uzadiysa uzadi napalim calis cabala en kisa zamanda bitirmeye calis aile kotu gunde de evladinin yaninda olmali.gerekirse babana anlat o annene anlatsin.

Back
X