Ben şimdi ne yapmalıyım:(

csk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
33
0
86
İzmir
Selam arkadaşlar fikirlerinize ihtiyacım var ..

Son düzenleme:
bence de size büyük haksızlık yapılmış olur

10 sene emek vermişsiniz o işe bu az bir süre değil

bu zaman zarfında en ince ayrıntısına kadar öğrenmişsinizdir işi.

bence patronla konuşun 10 senenin sonunda terfi etmeyi hak ettiğinizi söyleyin

sorun üniversite mezunu olmama sanırım vefasızlık var bu işte sen 10 sene emek vermişsin ne önemi varki tecrübesizler gelicek bide ben onlara yardım edip iş göstericem herkez ayrılacak çünkü birkaç ay sonra bi fırsatını yakalayıp konuşmayı düşünüyorum bakalım

Gerçekten can sıkıcı bir durum...

Vaad edilmemiş olsa belki bu kadar zoruna gitmez insanın...

Bence açık açık belirtin düşüncelerinizi...

Olursa da hayırlısı olmazsa da hayırlısı dersiniz...

kötü bir durum.. Bende çalışan biri olarak başıma böyle birşey gelse, durumu açık açık söylerim patronuma, ikna olmayacaksa gerekirse işi bırakacagımı söylerim... nede olsa işi ögrenmişsin seni elinden kaçırmak istemez...

patronunuzla acık acık konussanız
eskı personel ısten ayrıldıgında acılan boslukta yer almak ıstedıgınızı ve yapabılecegınıze ınandıgınızı soylesenız
hem ıcınızde kalıp kendınızı yemezsınız hem de kabul etmese bıle sebebını ogrenır
bundan sonrasına ona gore yon verırsınız

Hayatım sanırım bana güvenmiyor herhalde 3 tane yeni eleman ne güzel değil mi ne olucak be burda hangi sıfatta olucam bilemiyorum tabi böyle kendi kendimi yiceme uygun bir zamanda açıkça söylicem hayırlısı..

Patronunuzla 10 yıl içinde çok şey öğrendiğinizi ve bu işi çok istediğinizi, vaadini belirten açık bir konuşma yapın.Sonra geç kalabilirsiniz.

sakın işi siz öğretmeyin...patron birşey dersede sonuçta ben onca emek harcadım dersininz muhattap olun yenilerle ama her koyun kendi bacağından asılır hesabı olsun....bence...he ben göyle mi yaparım yenilere işi ayrıntılı gösteriyorum ama bnm burada zaten yeniyim 1 yıl olmadı.... sizin gibi emeğim yok 10 yılım olsaydı siz gibi ben bu şekilde yapardım diye düşünüyorum.....

Son düzenleme:
Öğrendiğim acı bir gerçek var ki, iş hayatında çok spesifik işler dışında hiçkimse vazgeçilmez değildir. Çalıştığım şirketin kuruluş aşamasında, gece gündüz demeden alt yapı kuran aylarca şirkette yatıp kalkan bilgi işlem direkterönün işine son verildiğini duydum. Düşünün ki ; yalnızca onun server odasına giriş izni vardı. Ama iş hayatı acımasız. İşinizi kaybetmeyi göze alıyorsanız retsi çekin. Ben 3-4 defa çektim resti sonuç istediğim oldu ama şanslıydım çünkü bir başkasının benim dosyalarımı öğrenmesi- 10 yıllık dosyalar falan vardı- uzun sürerdi, kara kaşıma kara gözüme değil yani. hiçbir patron emeği var yılları var demiyor maalesef. Umarım dilediğiniz olur.

msj ım ikilemiş gitmiyor diye ard arda basmıştım cavep a

Son düzenleme:
Arkadaşlar eğer durum değişmez ise burda çalışmanın bir anlamı yok sanırım değil mi sizler ne yapardınız? Konuşunca sizlere haber vericem bugün bile olabilie toplayım kendimi öğlen de de konuşabilirim..

Başka bir işte çalışma durumunuz var mı ? Kendinize zemin hazırlamadan fevri davranmayın derim ben.

başka tarafta işiniz hazır mı sonuçta herşey daha başlangıç....eğer çalışmanız gerekiyorsa fevri davranmayın derim başka daha iyi bir bulmadan çıkmayın derim....

Canım bence patron sizi deniyor sen şimdi nasıl ilgilenirsen ona göre karar verecek bence elinden geldiğince yardımc ol,çünkü o gelen tecrübesiz dediğini sana yardımcı yapacak ilerde ama yok ilgilenmez de kendin öne geçmeye çalışırsan bu üst yönetimin gözünden kaçmayacaktır,bunuda şuna dayanarak söylüyorum erkek arkadaşım bir şirketin yönetim kadrosunda bazen böyle işe alımlarda taktikler uyguluyorlar benimlede paylaşır,asla yeni geleni birine şef yaptıklarınıda görmedim heleki yeni mezunsa sadece işi öğrensin terfi edeceklere el ayak olsun diye alırlar,bu arada terfi bekleyenlerinde tavırları işe gösterdikleri saygı çok önemlidir,sen bencillik edip iş konusunda yardımcı olmayıp birşeyler öğretmezsen şirkete zarar veren konumunda olursun,unutma öncelik her zaman şirket çıkarlarıdır sende kuralına göre oyna ve sabret bence

seni anlıyorum fakat bu bir çok kurumda böyledir, ben de geçici süre gelinlikçide çalışmıştım o sıra işsiz olduğum için boş durmaktansa. aynı ay 3 kişi başladık. ben aynı zamanda başka iş bakıyordum patronda biliyordu, bir kız 12 yaşından beri terzide çalışıyormuş, diğeri de yeni mezun moda tasarımı bölümünden, kız ölçü almayı bile beceremezdi, diğer kız koskoca gelinliği kendi başına yapabilecek kapasitedeydi ama tabiki üniversite mezunu kızın bizden çok maaşı vardı, aynı işi yapardık daha doğrusu o yapmaya çalışırdı sadece, beceremezdi de. şimdi de patronun bir numaralı elemanı olmuş. halbuki her sıkıştığında koşa koşa tecrübeli kıza gidip rica minnet yardım istiyor

off off nasıl bir dünya bu

özel sektörün cilveleri...bence patronunuzla görüşün bu şekilde bir duyum aldım eğer uygun görürseniz ben bu sorumluluğun altından kalkacağıma inanıyorum diyin..çok saçma ya işi bilmeyen birini 10 yıllık elemanının yanını üs diye getir..her işyerinin işleyişi farklıdır gelecek kişi başka yerde 10 senede çalışsa sizin işyerinize geldiğinde illaki bocalıyacaktır...

Son düzenleme:
İş bilmiyenlere iş öğreteceksin sana iyi davranacaklar sonra öğrendikten sonra seni işinden etmek için uğraşacaklar ünili olunca zamanla seni aşağlamaya kalkacaklar okumamışsın diye ben patron ile konuşur isteklerim onaylanmayınca kullanılmamak adına çıkardım beni düşünmeyen patronu ben niye düşüneyim?!

10 sene yanı 1,2 senede deıl bence kusurbkma ama o patavassız patronuna sole hakkın oldugunu ne var yanı 10 senenı vermısın o ısın basına gecsen ne olcuk hem daha guvenılır olur ama ıste gelde bu patrona anlat bence konus ...kedını bı işe yaramıs sanneden patronlara gıcıgımdır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…