"Ben sizi daha sonra bekliyordum" diyen kv🙄

Mihmandar_34

Rabbime şükür 🤲
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2012
5.761
5.078
198
35
Karantina boyunca kimseye gitmedik bayram sonrasi kv ye ziyarete gittik çünkü bizi bayram öncesi çağırdılar eşim de çarşamba günü gelicez diye belirtti... Neyse.. Önce kvye sonra da benim aileme uğrarız dedik. Gittik ve kv ben sizi daha sonra gelirsiniz diye bekledim arasaydınız iyi olurdu dedi iyi de çarşamba dedik zaten🤦‍♀️ illa ki saat de vermemiz gerekiyormus demek ki. Insan anne babasına gelirken izin mi almalı dedim, yemekleri önce koyardım dedi ve sofrada sürekli tekrarladi. Biz yemege gelmiyoruz dedim. Millet karantinadan sonra bile cikmiyor disari biz yine de gelmek istedik bu da sırf eşim istiyor diye. Pişman ettirdi bizi. Bu kadın ona gideceğimiz zaman da istemiyor. Benim yan cebime istemesin. Ama gitmeyince de arayıp gelmiyor musunuz diye soruyor.
Sadece kendi uygun olduğu zamanlarda kabul buyuruyor ve ben artık iyice sinir olmaya başladım. Sorunlu kadının ta kendisi. Bayramda giderken haber vermeyi de ilk kez bu ailede duydum yani.
Bu konuda gerektiği yerde lafımı da söylesem yine yapacağını yapıyor. Kızlar gitmemiz en başta yanlıştı ama eşler maalesef bu konuda ikna edilemiyor. Peki siz söyleyin hangimiz ailemize bayramda önceden arayıp gidiyoruz? Zaten amaç bellidir ziyaret yani. Anlam veremediğim için soruyorum. Yazarsanız eğer ben de yanlışımı veya doğrularımı sayenizde görebilirim.
Teşekkürler.

ben ufakken anneannemlerle her haftasonu kahvaltı yapardık. hem o haftasonları hem de bayramlarda arar, bir saatte kararlaşıp o saatte giderdik. bana normal geldi araşmak, ne bileyim insan o saatte markete gider, banyoya girer, hazırlık yapar neyin. bana da x gününde buluşucaz dense otomatik olarak saat kaçta diye sorarım, yoksa ucu çok açık geliyor.

Kaynananızın başka sorunu var mı bilmem ama sebep buysa kadına haksızlık etmeyin. Kötü birşey dememiş ki bence. Ayrıca ben bayram da dahi teyzeme dayıma kime gidersem ararım önceden. Anneme gideceksek eşimle muhakkak ararız. Belki müsait değil belki o gün Keyifsiz. Ne olur büyütmeyin. Kadının bir hatası kusuru yok bu konuda. Sanırım siz de kaynana altından da olsa sevilmez lafını doğruluyorsunuz azıcık 😂

Bence kim olursa olsun gelmeden en az yarım saat önce 'biz çıktık geliyoruz, çay koy geliyoruz' ve şeklinde aranmali. Benim babam bile kendi evi olmasına rağmen mutlaka arar gelmeden önce 'geliyorum,bir şey lazım mi?' diye. Ben öz ablamin evine 'is çıkışı gelirim' dediysem mesela metrobsuten inince ararım, geliyorum diye.
Yani nezaketen aranması gerekir. Hiç yoktan ortalığı toparlar. Ne bileyim,bilir ona göre birşeyler yapar, tuvalete girer vs vs.
Siz tee ne zaman demissiniz Çarşamba diye. Kadın ne bilsin kahvaltıya mi geleceksiniz akşam yemeğine mi...saat belirtseniz bile varmadan aramanız gerekirdi.
(Benim ananem bile yaşlı kadın. Gittiği Akraba getirecek mesela sabah. Biliyoruz ki sabahtan gelecek. Ama yine de o arabaya binince arar 'kizim ben geliyorum ha,bindim' diye. Ben böyle gördüm,bence doğrusu da budur yaa)

biz hem annemleri hem kayınvaldemleri bayramdan önce ziyaret ettik. bayramdan sonrada edeceğiz. kayınvaldıem bu gun musaıt değilim ıkı gun sonra gelin derse iki gün sonra gideriz. ayni şekilde annemde müsait olmadıgı zamanlarda gelmeyin diyor. eşimde bunu pproblem yapmıyor. büyükler ne zaman isterse o zaman gidilir diye biliyorum. ha bizde istedigimiz zaman gideriz o ayrı ama kayınvaldem su gün israRLAgelin derse gideriz. sorun etmeyiz. çünkü onunda bizim gibi kendine göre planları olur.
Gitmemiz yanlıştı konusuna gelince karantına 1 yıl sürse 1 yıl mı ailemizden ayrı kalacağız ? Gerekli tedbirleri iki taraftada alırsa görüşmemizde bir sıkıntı yok diye düşünüyorum.
biraz daha makul olmakta fayda var. kayınvalden bayramdan önce gitmediniz diye darılmış da o lafı soylemiş olabilir. bende darılırdım sanırım ...
Ama zaten eşinleaynı fikirdeymişsin sorun yok gibi ..

Bence kim olursa olsun gelmeden en az yarım saat önce 'biz çıktık geliyoruz, çay koy geliyoruz' ve şeklinde aranmali. Benim babam bile kendi evi olmasına rağmen mutlaka arar gelmeden önce 'geliyorum,bir şey lazım mi?' diye. Ben öz ablamin evine 'is çıkışı gelirim' dediysem mesela metrobsuten inince ararım, geliyorum diye.
Yani nezaketen aranması gerekir. Hiç yoktan ortalığı toparlar. Ne bileyim,bilir ona göre birşeyler yapar, tuvalete girer vs vs.
Siz tee ne zaman demissiniz Çarşamba diye. Kadın ne bilsin kahvaltıya mi geleceksiniz akşam yemeğine mi...saat belirtseniz bile varmadan aramanız gerekirdi.
(Benim ananem bile yaşlı kadın. Gittiği Akraba getirecek mesela sabah. Biliyoruz ki sabahtan gelecek. Ama yine de o arabaya binince arar 'kizim ben geliyorum ha,bindim' diye. Ben böyle gördüm,bence doğrusu da budur yaa)
Gelen çocuklarına da böyle sofrada sürekli laf çarpıtan bir anneanneye mi sahipsiniz peki?

Yeri geliyor dr a randevusuz gidiyoruz anneye giderken saati saatine kararlaştırmak da ne bileyim. Yeri gelir çat kapı gidersin evde yoksa geri dönmeyi göze almışsındır zaten evde ve müsait değilse de halden anlayıp geçerken bi uğradık dersin olur biter.

Yeri geliyor dr a randevusuz gidiyoruz anneye giderken saati saatine kararlaştırmak da ne bileyim. Yeri gelir çat kapı gidersin evde yoksa geri dönmeyi göze almışsındır zaten evde ve müsait değilse de halden anlayıp geçerken bi uğradık dersin olur biter.
Aynen öyle. Açıkçası aynı fikirdeyim. Gün belirtmesek haklı tabiki. Bu kadar randevulaşma olayı o kadar garip geliyor ki anne baba arasında bana. Ne bileyim.
Kadın mahcup olmuştur ondan diyip diyip durmuştur bence.
Hep aynı şeyi yapıyor.
Geçen ay da gittiğimizde ben sizi önce bekliyordum geciktiniz gibi laflar söyledi. Yanı o istiyor ki sadece kendi istediği saatte oraya gidelim ve eve gelelim. Bizim uygunluğumuz hiç önemli değil.

Back
X