Ben söylemeden harekete geçmeyen söyleyince küsen eş

Bikahvebisohbet

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2022
321
145
33
40
Merhaba kk.
40 yaşında 11 yıllık evli kendi işini yapan hatta aşırı stresli bir iş yürüten (avukatlık) 9 yaşında bir çocuk annesi kadınım.
Doğumdan sonra nasıl olduysa oldu oğlumla birlikte eşimin de annesi oldum. Kendimi sürekli onu bir şeyler yapması için dürterken buluyorum. Ben hatırlatmadığımda defalarca söylemediğimde hatta bazen sonunda kriz çıkarmadığımda hiç bir şey yapmıyor. Sarılmadığımda sarılmıyor o kadar söyleyim. Tatil planlarını gün içinde nereye gidileceğini hatta onun çocukla yapacağı şeyleri bile ben organize ediyorum ve neredeyse hepsi için dil dökmem savaşmam gerekiyor. Her şeye karşı çok ilgisiz. Benim ve oğlumla ilgili. Evin icinde elinde telefon yatıyor tüm gün onu kendi haline bıraktığımda. Dürttüğümde yaptıklarını saymazsak.
Geçen gün oğlunla vakit geçir çoçuğun tatili evde mi ğeçecek dedim hiç mi acımıyorsun şu çoçuğa baba oğul vakit geçirin vs dedim. Sinirlendi yater beni boğma ben robot değilim benden böyle verim alamazsın üstüme gelme ben zorlandığımda aksini yaparım vs gibi bağırdı çağırdı evden çıktı gitti geldi çocuğu güya avm ye götürdü ama 1 saat sonra geri geldiler orda da isteksizmiş. Sürekli hem suçlu hem ilgisiz hem de küsüyor. Şimdi artılarını eksilerini anlatmak istemiyorum çünkü konu eşim iyi mi kötü mü boşanmalı mıyım değil. Hem çoçuğumun hem benim iyiliğim icin nasıl bir tavır almalıyım. Yoruldum ve bunaldım. Küsmelerden kendimi geçtim çoçuğa ilgisizliğinden. Kendi haline bıraksam diyorum yapımda yok. Her şeyi düzeltmeye muktedir olduğum inancım yerleşik problemlere dayanamıyorum çözene kadar. Belki meslekidir bilmiyorum. Akıllı kadınlardan yorum bekliyorum.

Telefonunu kırıp eline vermek herşeyi cozse keşke neyse biraz sorumluluk almaktan vaz mi gecseniz acaba, biraz ona da iş yükü biraksaniz, bizim tabiatimizda var herşeyi çekip çevirmek, herşey düzeninde gitsin istiyoruz özellikle bı vakitten sonra düzen arıyoruz ama birazda bırakmak lazım, üzerlerinden herşeyi ala ala rahata alistirip tepemize çıkarıyoruz hazır bekliyorlar.

Peki... Koca? Koca ne demek? İnsan neden evlenir?

Bu adam sizin kocanız değil evlatlığınız olmuş. Ona bakmakla yükümlü müsünz?

İnsan neden kendine bunu yapar? Dünyada kalan son hormon tanesi mi? Onsuz hayat sizin için cehennem mi? Onsuz kalırsanız ölür müsünüz?

Motivasyonu yok adamın.
Heyecanını kaybetmiş yok inancını kaybetmişş
Ben de zorlandığımda aksini yaprım hatta hiç yapmam ama adam bir anda mı böyle oldu?
Beklentileriniz uyusuyormu?
Çocuk fikri ortak mıydı?
Hayatı monotonlasmıs veya başka biri olabilir mi aklında?

Çok mu düzene takık dikte eden birisiniz?
Aklıma başka bir şey gelmiyor adam zorla sizle tutuluyor gibi davranıyor çünkü
Ekonomik konularda nasıl bir de ?

Anlattıklarınıza göre eşiniz düzelmezse boşanmaktan başka yapılacak bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Ben nasıl davranmalıyımı düşünmek yerine onun değişmesi gerektiğini düşünmeniz gerekmez mi?

Sevmediğimle olmam seni seviyorum ama özgüvenini kaybetmiş bir adamım ben diyor. Yine telefon bakıyor diye söylendim kahvalı hazırladım tabi benim moralim modum düştü içeri geçtim yiyemeden o oturmuş yemiş kendi kendine şimdi ğene geçmiş bıraktığı yerden telefon bakmaya devam ediyor ben çocukla oynuyorum :/

İnanın boşanmamakla ilgili çok daha mantıklı sebeplerim var ama şuan bunu konuşmaya gerek yok.

Ne iş yapıyor bu koca?

100 tane konu açıyorsun anlattıklarının tek çözümü de boşanmak. Ama boşanmama inadın var.

Haftada bir konu açacağına terapi al belki katlanabilirsin koca olmayan o adama.

Artık oğlunun da psikolojisi iyi değildi sinir krizi geçirmişti. Sence babasıyla aktivite yapmak istiyor mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…