Ben tembelim.

Ben hamileliğime kadar çok temizlik yapmazdım ama yapardım toplardım iyiydim hamilelikte sizin gibi başladı ama benim durumum tehlikeliydi bebekle alakalı neyse sonra iki bebek üst üste olunca saldım gitti oturup kızlarla oyun oynuyorum her gün sadece oyun çamaşır dağ bulaşık dağ falan vs neyse birkaç kez buaraya yazdım beni yerden yere vurdular sonra tekrar yazdım tekrar saydırdılar. Amacım kendime gelmekti çünkü ısrarla yazdım çoğu kadının ne yaptığını nasıl yaptığını öğrendim rutinlerini. Şimdi bir rutin oluşturdum ve zaman verdim kendime çünkü iki küçük bebeğim var ve onların bana çok ihtiyacı var. Uzun temizlik yapmıyorum ama bir günde dağınık olanı toplayıp pis olanı yıkayıp yemek yapıyorum kızlarıma vakit kalıyır bol bol bence buarada yazılan çoğu şeyi dikkate alarak başlayın.

Çalışıyordum özel okulda öğretmenim ama bu pandemi sürecinde hamilelik de eklendi yeni anlaşma yapmadım marttan beri evdeyim . Kalk yapalım desem yapar ama ben nasıl kalkacağım:*
Önden eşinizi gönderin yapılacak işe, belki onu yaparken görünce azıcık gaza gelirsiniz. Ha yine olmuyorsa, bırakın eşiniz bitiriversin, hamile olarak bu salmaya gayet de hakkınız var bana göre. =) Lakin bebekli hayata geçince bu tembelliği isteseniz de devam ettiremezsiniz. Emzir, yatır, kaldır, bezle, yıka, uyut, pışpışla, uykusuz kal rutininde bir de ev işleri birbirine girerse ayvayı yediğinizin resmidir. Ya bir yardımcı almanız gerekir ya da eşle güzel bir iş bölümü yapmak zorundasınız.

Ay aynı ben 🙈

Kolilerce kitap okuyabilirim, bir sürü elişi yapabilirim, dışarıda saatlerce çalışırım, hiç erinmem, ama gel gelelim ev işi yapmak işkence, bu konuda çok tembelim. Yaptı mı çok titiz yaparım, ama bir devamı yok. İş arkadaşlarımla konuştuğumda asla inanmıyorlar, “sen hem çok çalışkan, hem de titizsin hayatta inanmayız evin öyle olduğuna”derler. Birkaç ay düzene koyuyorum, ama bir elimden kaçınca da tam kaçıyor, sanırım hiçbir zaman istediğim gibi biri olamayacağım 😔

Ben duygusal değilim ama tembellik konusunda birebir sizle aynıyım. Tanıyan herkes bittin sen çocuk doğunca dedi. O çocuk perişan olacak dediler. Şöyle bir şey oldu,kızımın dolap mis , çamaşırları hep temiz ütülü ,kızımın biberonlarına mamasına süper özen gösteriyorum evin geri kalanı kalkmış gidiyor 😁 Bende çok okurum ,hergün ev sileceğime mis gibi okurum dedim hep. Hiç spor yapamadım ,salonlara yazıldım gitmedim,yürüyüşlere gitmedim ama pandemi döneminde kızıma organik yedireceğim diye bostan yaptım ve it gibi çalıştım 🤭🤭🤭 Kızımla ilgili herşeyde aktifim ama geri kalan konularda umrumda değil. Hep böyleydi,32 yaşındayım hiç değişmedi. Biraz yengeç olmanın etkisi herhalde 🤭🤭

Bu arada şu an çalışmayan dış ticaret sorumlusuyum. İşte tembel değilim ama. Sanırım sorumluluk olunca idare ediyoruz.

Ben normalde cok calışkanımdır cok severim çalışmayı iş olsun,hobi olsun,gezmek olsun, bi dakika boş durmak istemem üniversitede sehirdeki sosyal faaliyet kisitli olduğu icin girmedigim stk kalmadı.Hobi olarak sehir ici-dışı projeleri arastirir giderdim, kendim projeler hazırlar kurum kurum gezerdim.Ama ev isi ve yemek söz konusu olunca yüzüm buruşuyor, yemek yaparken istahım kesiliyor kusasım geliyor. Nefret ederim ev isinden.Aşırı toplu,temiz bir evde ve cinsiyetci bir ailede büyüdüm bundan kaynaklidir belki. Sizinde böyle olabilir mi ? Babanizin söylenmeye ne hakkı var, o mu yaşıyormuş o evde ? İki çalışan insanmışsınız robot süpürge ve camasir kurutma alın. Yemekleri de haftada 4 ev yemeği satan bir yerden alın maks. 600 falan tutar.Dipbucak temizlik yapicam diye kendinizi zorlamayın. Birakin camlar pis kalsın.Robot süpürgeyi calistirirsiniz. Camasirlari tuvalet-banyoyu da esinizle bölüsürseniz haftalik 2 saatinizi daha almaz. Onun disinda muhtemelen evinizde birsürü mobilya vardir onlardan kurtulun. Eşyaniz azsa esinizle ortak gardırop kullanın. Tvyi duvara sabitleyip tv ünitesinden kurtulun. Biblolardan kurtulun. Gereksiz masalardan sanyalerden kurtulun.Büyük halilardan kurtulun. Komidin,şifonyer,sehpa sayisini azaltin.Mesela salonda sadece koltuk,tv,halı olsun. Mutfakta sadeve mutfak dolapları ve yemek masasi olsun. Kiyamasaniz da okudugunuz kitapları kütüphanelere bağışlayın. Evinizde fazla yastik,yorgan,nevresim,havlu,kıuafet ne varsa bağışlayın.2 kisilik esyadan fazlasi olmasın. Misafir gelirse diye birsürü esya aliniyor kullanilmıyor. Boşa eziyet evinizin küçük olmask avantaj.Cok esya olmasi insanin gözünde büyüyor çünkü

Son düzenleme:
Bebek doğduktan sonra sıkıyorsa yapma 😂 üzmek istemem ama tembel insan bebek bakamaz çok zorlanır çok bocalar o yüzden şimdiden rutine bindirdin bindirdin sonra yandın. Sabah erken kalk önce kahvaltını yap mutfağını topla evini topla makine açacaksan aç öğlene kalmaz işin biter uzatır ayağını okursun kitabını yada yatar uyursun. Benim artık rutinin rutini oldu bu işler. Ve ben sağlıkçıyım canım çıkıyor işyerinde. Bebek olunca ekstra özen gerekiyor çünkü heryerde geziyor bulduğunu ağzına atıyor mikrop kapabilir. Her akşam yatmadan önce banyoyu ovalar paspasları yıkar asarım sabah geri sererim akşam yemeğinden sonra bulaşıklar direk makineye yerler süpürülüyor ve bitiş. Alıştım artık yapmazsam rahat edemiyorum

Tek eldivenler, çoraplar fazla geldi bana. Dolap içini ne nerede bilecek, arandığında bulacak halde tutmak işinizi de kolaylaştırır günlük hayatta.

Eşinizle beraber başlayın toplamaya, ikiniz birlikte sohbet ede ede yaparsanız daha kolay olur belki.

Diğer türlü, temizlik ve yemek yapmayı sevmeyebilirsiniz, asgari düzeyde öldürmeyecek kadar yaparsınız. İmkan dahilinde yardım alırsınız.

Hem tembelim hem çok duygusal . Gençken de böyleydim ben . Elim işe güce varmazdı . Koli koli kitap okuyayım ellemesin kimse beni derdim . Evlendim aynı oldu . Eşim yemek temizlik beklemez koy onune makarna her gün yer . Işe gittim işten geldim zorunlu isleri yaptım oturdum okudum . Hep okudum .
Bebeğimizin odası gelecek yakın zamanda o yüzden kocaman bir elbise dolabim vardı ondan vazgeçmek zorunda kaldım çünkü evim küçük . Inanamazsiniz. Eldivenlerin teki var teki yok. Çorapların da keza öyle . Her şey birbirine gitmiş. Ayakkabılar da öyle yaz geldi hala raflarda botlar çizmeler var kaldırmam lazım elim kolum kalkmıyor . Onca iş var ya kitap okuyorum ya kafamda felaket senaryoları yazıp ağlıyorum .
Niyetleniyorum her gün bir dolabı düzelticem diue içimden gelmiyor iş yapmak,yemek yapmak . Bi girissem tek dolapla kalmayacak biliyorum. Bugün dolabı sökmeye babamla annem geldi yardıma babam bu ne kadar dağınıklık falan dedi homurdanarak çok üzüldüm . Onlar gidince ağladım ama hala iş yapasım yok. Bu hal nas geçer
Amaaaan yapan da ölüyor yapmayan da. Boşverin. Olur gider hepsi zamanla. Bebeğiniz ve siz iyi olun yeter

Ne demek istediniz ?
Siz de dahil burda bazıları eşinizin Allah'tan iyi olduğunu söylemiş ama iyilik bu değil çalışan kadınla birlikte işleri yarı yarıya bölüsmektir. Yaptığınız yemeğe laf etmemesi değil. Dikkatimi çekti sadece.

Back
X