• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben ücüncüyü dogurdum sen hala evleneceksin

kadının kadına yaptığı zulüme hayır! sanki üç çocuk doğurmak çok büyük bir meziyet mi? insan olsa o lafı demez, bazı insanların içinde yaralar vardır, zaafları vardır, dert ettiği şeyler vardır. öyle boş boş konuşulmaz. öyle insanlara parlamayın, bekar hayatın tadını çıkarıyorum daha ne olsun deyin ve gerçekten de öyle düşünün. hayırlı bir evlilik değilse olmasın lütfen, etrafınızda bin türlü hikaye duymuşsunuzdur.

Kizlar bu lafi bana bir tanidik dedi. Bende cevabini verdim tabi. Ama yinede icim acidi, insanlarin diline düsmekten. Evlenememek ayip bisey mi? Neden kadn olarak birbirimizubu kadar kiriyoruz? Yas 30...
3 tane doğurmanın maharet olmadığı gibi evlenememek de ayıp bir şey değil.

Bende yenı dogum yapmısım gerızekalının biri bu yasta daha 1 tanemı dogurdun dedı
Bana bunu dıyen benden 4 yas kucuk lıse mezunu 2 cocugu var lıseyı bıtırır bıtırmez evlendı
Ben unv okudum calıstım 28 yasımda evlendım

Cevap bıle vermemıstım ne cıddıye alıcam cahil işte
Sızde hıc cıddıye alıp onemsemeyın bu zıhnıyetde kı ınsanı

benim arkadaşım söylemişti
ben 3. yü doğuracağım sen evlenemedin :KK57: (şuan görüşmüyorum)

etraftakiler de; sürekli bebek görmeye gidiyorsun
onlar askere gidecek sende tık yok :KK57:

ben alıştım ve takmıyorum
evlenebileceğimi de düşünmüyorum çünkü vakti zamanında çok çok büyük konuştum

ilk zamanlar çok üzülüyordum hatta en yakın arkadaşlarım hamileleliğinde doğumunda ağlamıştım içime oturmuştu
şimdi kendimde kendimle dalga geçiyorum

etrafta bilmiş dengesizlikler çok maalesef:KK39:

Bana da geçenlerde annemin yanında aile hekimimiz '' ee artık yaşın 30 a gidiyor evlende çoçuk doğur daha fazla geç kalma'' dedi .
Ben şok tabi böyle bir şey duymayı hiç beklemiyordum .
Bakakalmıştım :olamaz: Annemin yanında bir de düştüğüm durum:oops: yerin dibine geçtim
İyi niyetli Espri yapmış olsa bile kötüydü .
Yaş biraz ilerleyince malesef önüne geçilmiyormuş bu sözlerin bende üzülüyorum
Yeni biriyle tanışınca bile ilk sözü bu yaşa kadar neden evlenmedin ki oluyor çıldıracağım :KK47:bu arada yaşımda daha 28 yani:KK12:Oysaki ben evliliği daha yeni düşünmeye başladım millet ise geç kaldığımı düşünüyor

Kizlar bu lafi bana bir tanidik dedi. Bende cevabini verdim tabi. Ama yinede icim acidi, insanlarin diline düsmekten. Evlenememek ayip bisey mi? Neden kadn olarak birbirimizubu kadar kiriyoruz? Yas 30...

'evlenememek' değil. bunu bi kere aklınızdan çıkarın. 'evlenmemek' olacak o.
evlenmediniz çünkü öyle biri çıkmamış karşınıza. 3 çocuk doğurmuş da nolmuş?
doğurduysa bana mı doğurdu. üzmeyin kendinizi. bizim toplumda hala bazı şeyleri aşamıyoruz maalesef.

offf bu cahil sıfatı altına gizlediğimiz; kıskanç, fesat ve kendini bilmez, mutsuz insanlardan nedir çektiğimiz:sinirli::sinirli::sinirli:
bana da geçen yıl çok sevdiğim bir tanıdığım, ağzının dolusuyla "doğurmaya doğurmaya kısır kalacaksın" demişti.
31 yaşında 6,5 yıllık evli, paşa keyfi istemediği için çocuk sahibi olmayan biri olan bana bile bunu söylemesi içimi acıtmıştı.

30 mis gibi yaş. Evlenip evlenmemeye karar vermek için, evlenirsen çocuk sahibi olmak isteyip istemediğini tartmak için. 30'lu yaşlar insanın en güzel zamanlarından bence.

Arkadaşın 3 çocukla balatayı sıyırmış, nereye saldıracağını şaşırıyor bence.

seninle uğraşacağına doğurduklarıyla uğraşıp analık yapsın. Kimseye "çok doğurdun" ödülü verilmiyor. Napmış doğurmuş da nasaya mı atamışlar. 20 kromozomunu çocuklarına dağıtıp topluma kötülük etmiş. Evlilik de çocuk da zamanı gelince olur. Kedi gibi çoğalmak Doğum kontrol bilmediğinin göstergesi, hata.

Hepinize tsk ediyorum kizlar suan okudum mesajimi. Evet 30 yasindayim, belki yine bi iliskimde hayal kirikligina ugradim ama biliyorim ki bununda allah tarafindan bi nedeni var. Insallah bekar olan herkese ALLAHim hayirli bir evlilik ve saglikli cocuklar nasip eder.

Aferin ona, dördüncüyü de doğurursa bdv ekibi olarak ona madalya takacağız. :deli:
Hayattaki tek başarısı evlenmek ve doğurmak mı olmuş? Yazıııkkkko_OÇok şey kaçırıyor farkında değil, ya da farkında böyle yaparak da acısını başkalarından çıkarıyor. :kahve:

Tatlım madem o seni bozmus sende onu bozsaydın bizim bir arkadasada öle demiş akrabası arkadasta bende önüme gelen ilk insanla evlenseydim benimde o kadar cocugum olurdu demiş yerin dibine girmiş koy lafını madem karsındaki densiz...

Tatlım madem o seni bozmus sende onu bozsaydın bizim bir arkadasada öle demiş akrabası arkadasta bende önüme gelen ilk insanla evlenseydim benimde o kadar cocugum olurdu demiş yerin dibine girmiş koy lafını madem karsındaki densiz...
Hzirliksiz yakalandim diyelim ama yinede benim lafa krsilik bozuldu.

Böylelerine sorsan çoğu Allah'a, Allah'ın yazdığı kadere inanırım der ama öyle hareket edip davranmaz.

Bazı şeyleri çok isteyip çabalasak da, gayret göstersek de ya olmuyor ya da zamanı gelmemiştir daha. Allah bize bu yaşamı nasip edip uygun görmüş onların bu laf vurmaları Allah'ın nasibine bir eleştiri gibi. (Allah affetsin)

Ne diyeyim bu ve buna benzer sözlerle mücadele etmek de bizim sınavımız olsa gerek. Milletin lafı, dedikodusu, iğneleyici lafları hiç bitmez nitekim..

Hepinize tsk ediyorum kizlar suan okudum mesajimi. Evet 30 yasindayim, belki yine bi iliskimde hayal kirikligina ugradim ama biliyorim ki bununda allah tarafindan bi nedeni var. Insallah bekar olan herkese ALLAHim hayirli bir evlilik ve saglikli cocuklar nasip eder.
amin...
Allah kocanın da evladın da hayırlısını versin.
30 yaş kaldı ki geç bir yaş değil bence evlilik çocuk için ideal bir yaş
ben de 29'da evlendim, iyiki de öyle yapmışım çünkü şimdi ev sorumluluğu çocuk derken gezmeyi tozmayı bırakın kendime ile kısıtlı zaman ayırıyorum ama zamanında fazla fazla kendime vakit ayırıp gezdiğim tozduğum vs için hiiiiçççç zor gelmiyor şu anki sorumluluklarım

Back
X