Ben ve umursuz gençler

Tek mazeret hamile olmak değil tabiki ama biri kucakta biri karında otobüse binip aynı durumu yaşayınca daha iyi anlarsınız emin olun ve ayrıca ben hasta oldugumu da belirttim başta
Tabi zor durum ama eşiniz size haksızlık etmiş. Maddi durum iyiyse taksiyle rahatça giderdiniz. Diyelim kötü, diğer çocuğu Da babası tutar, siz tutunurdunuz. Yer verselermiş iyiymiş de, vermemişler. E istememişsiniz de, Kızacak bişey yok .

Hamileliğim çok mutlu geçmişti sebebi de kimseden bişey beklemiyo olmamdı.Pastanelerde tatlılar ikram edilirdi, yer verilirdi, öncelik tanınırdı, hizmet edilirdi.Ama mutluluğumun tek sebebi insanlardan beklenti halinde olmadığım halde gösterilen yardım ve anlayış duygusuydu.

Sizi şu durumunuzda eşiniz bile düşünmemişken elin otobüsteki çocuklarından düşünülmeyi beklemeniz saçma bence.İnsanlardan beklentiye girecekseniz önce sizi o halde otobüse bindiren eşinizden beklentiye girin.

bende belediye kullanıyorum 1. ve 2. durak mesafesi ortalama 1,5 saat bu gençler dediğiniz kulaklık takanlar vrya sabahın erken saatinde uyanıp ya okula ya da dershaneye gidiyorlar her gördüklerine yer verseler 1,5 saat ayakta gidecek o uykusuzluk ve yorgunluk ile ders dinleyecek . siz olsanız çocuğunuzun bu şartlar altında yer vermesini ister misiniz ?

Beş aydan fazla gebeligim gormedim Sorani yoksa yazardim
Ben sadece incelik bekledim ama olmadı
Burda sadece dertleşmek istedim ama bazı arkadaşlar beni görse dovecek nerdeyse...
Tek sizin konunuza değil, geçenlerde ben ve birkaç arkadaş gene böyle bebek arabalı anneler için açılan konuda bazı noktalara değindik.
Biz daha farklı düşünüyorduk o arkadaşlarla birlikte.
Yani biraz insanlar dolmuş bence.
Mesela ben eskiden yaşlılara otobüste yer verirdim ama şimdi sadece gerçekten ayakta duracak mecali olmayan yaşlılara yer veriyorum.
Bazıları gerçekten gezmekten, eğlenceden rahatça geliyor, yorulmuyor ama hemen oturacak yer arıyor, yer bulamazsa biz gençlerden yer istiyor.
Yani bu beklentiden bıktık artık bence genç de olsak yaşlılar gibi yorgun ya da hasta olabiliriz.
Hamileler için bir şey diyemem isteyen ver verir, istemeyenden zorla yer istenemez onun için kavga mı edeceksiniz kimseye minnet etmeyin derim ben. Zaman değişti kendinizce hakkınızı aramak isterken haksız duruma düşersiniz karşılarında.
Ama tabii ön koltuklar yaşlılar ve hamileler bir de engelli vatandaşlarımıza öncelikli olarak ayrılmış.
Orda oturan insanları ricayla kaldırabilirsiniz ama sonuçta öncelik sizin ve genelde önceliği olmayanlar orayı dolduruyor.

Valla bende yer vermiyorum kimseye.kusura bakmasin kimse.kac kez sıkıstırdılar o otobüslerde hayvanlar.en sonuncuda artik herkesi ite kaka arkaya dogru gittim biri dioki napioon sen sanane napiosam dedim biri saolsun yer verdi en sonunda ama istemez artik inicem dedim.kimsenin ne yasadigini bilemezsiniz herkes ücretini verip biniyo.en fazla rica edersiniz hamileyim yer verirmisiniz diye yer verirse ne ala..

benimde anım depreşti bende 9 aylık hamileydim doğumdan önce son kontrolüm için minibüse bindik eşimle karnımın belli olmaması imkansız ve 1 saat yol gittik hastaneye kadar kimse kalkıp yol vermedi ve oturanların hepside gençti minibüsten iner inmez ağlama krizine girmiştim çok zoruma gitmmişti şimdi oğlum 4 yaşında ve kurum servisine beraber biniyoruz şimdiden oğluma öğretiyorum büyüklere yer verilir diye

Bence de hamile ve çocuklulara yer verilmeli, ani bi frende en çok onlar zarar görebilirler. Hamilelikte zaten denge sorunu çok oluyor maalesef. Ben de yıllar önce genç bi bayana buyurun siz oturun dedim bana bön bön baktı, hamile değil misiniz buyurun dedim yoooo değilim dedi herhalde o günden sonra göbeği eritmeye yemin etmiştir.

Öğrencilik zamanlarımda ilk zamanlar yer veriyordum ama 2.senemden itibaren çok mağdur değilse karşıda ki kişi yer vermemeye başladım . 50 yaş üstü değilse ve karnı burnumda hamile değil de yer vermedim .
Ne zaman yer versem o kalabalık otobüste elin erkekleriyle tepis tepiş gittim birkere biri dokunmaya çalıştı ve o günden sonra çok ok mağdur durumda olmayanlar dışında kimseye yer vermedim .
Herkesin haklı sebepleri olabiliyor, bende tepiş tepiş otobüste genç kızlardan yer istenmesini doğru bulmuyorum mesela .

hahahahaaa aynı hataya ben de düşmüştüm yıllar önce genç bi kadındı çok bozuldu

Hamile ve bir çocuğu da yanında tutmaya çalışarak ayakta yolculuk eden kadına yer verilmemesi... Konu, üzerine tartışılası bir konu değil çünkü vicdani bir durum, kişi kendine neyi yakıştırıyorsa o durumu görüp, öyle davranır zaten.
Mümkün değil o halde bir kadını göreceğim de oturmaya devam edeceğim... Oturmaya utanır kalkar, yerimi veririm bu kadar.

bencede kimse size yer vermek zorunda değil. size ayrılmış koltuklara oturulmuşsa uyarırsınız ama onun dışında böyle bir hakkınız yok. duramıyorsanız taksi kullanın. o insanların ne durumda olduğunu bilmeden haklarında konuşmayın.

İnanın 4 yaşında oğlum var her seferinde oğlum teyzeme güzel konuş oğlum şunu yap diyorum ağaç yaş iken eğilir sonuçta bazı komşuların çocukları küfür ediyor koca kadınım utanmıyor musun diyorum anne gülüyor çocukmuş o işte ilerde o çocuk böyle saygısız davranan biri oluyor bizim zamanımızda hiç daha oturarak trene binmedim annem hep ya kucağına ya kalk teyzeye amcaya yer ver derdi annede bitiyor herşey

Boyleleride bi tuhaf işte ben ilkinde hic zorlanmadm ikinci cok agrili ama genede yer istemek gbi olmasn diye kimsenin yüzüne bakmiyorm basında beklemiyorum ortada duruyorum Çünkü o başında bekledigmde hasta olabilir Benim istediğim yorgunluğu olur uzun yol gideni olur onlar dışında sağlıklı olur kısa mesafesi vardır bir hamileye yaşlıya yer verebilir

Ben hep veririm.karsiligini Allahtan bekleyerek ki aliyorumda.kendi sehrimde erkeler kadınlara yer verir hep oturmusumdur.gecen yaz izmire gittik bindik otobüse nasil kalabalık anneme hemen yer verdiler.ki.annem 60 yaşında sağlıklı maşaAllah.daha yaşlı teyzeler ayakta gittiler ve bu surekli oldu.hatta içinden.gecirdim çocukları yer vermiyor kesin diye

Bu arada konu sahibi Pozitif bir uye den ben kendi adıma şöyle bir özür dilemek istiyorum, siz bir şey dediniz, kimimiz hak verdi kimimiz vermedi, ama şimdi konu sizden çıktı genel topluma yayıldı... Bazı söylediklerimiz / söylenenler aslında tam birebir sizi hedeflemiyor Biraz da doluluk var herkeste

On koltuklar hamile cocuklu ve yasli insanlar icin orda uyarisida var siz en one gecip kim oturuyosa otursun kaldircaksiniz hakkinizi arayin ne munasebet cocuklu ve hamile bi kadin ayakta duruyo bu tarz seylerde incelik beklemiceksiniz bi fren yapsa elinizdeki yavrucak ne olucak karninizdaki ne olucak kesinlikle hakkinizi arayin

Sadece o da değil, benim kızımı küçüklüğünden beri araba tutar, otobüs, kendi arabamız dahil karada giden herşey tutuyor, otobüs çok kalabalık, havasız ve sıcak olunca fenalaşıyor, bir gün böyle bir durum oldu, yaşlı bir teyze dikildi başımıza dik dik kızıma bakıyor yer versin diye, rica falan yok ama, sadece bakış atıp kendi kendine söyleniyor, dedim teyze kızım kalkamaz şu an kötü durumda, onun yerine ben kalkayım oturun rahat rahat gidin.

Mecbur kalınca ben de otobüse biniyorum, yer beklentim olmuyor, çözümü buldum zaten, en arkaya gidip dikiliyorum, yorulursam yere oturuyorum, koltuklardan daha rahat :))

Şaka bir yana da karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü kaybediyoruz, herkes bir diğerinin durumunu bilmeden yargılıyor, kimse ne eve kapansın ne de yer vermiyor diye eleştirilsin, biraz höşgörü biraz anlayışla hallolur aslında da işte o da bizlerde kalmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…