- 25 Nisan 2018
- 4.773
- 9.183
- 158
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
Hanimefendi bir buçuk saatlik yolun hepsinde otursunlar birşey demiyorum illaki yoruluyorlar ama hiç mi birazda kalkayim ben zaten bir saattir oturuyorum demezlerbende belediye kullanıyorum 1. ve 2. durak mesafesi ortalama 1,5 saat bu gençler dediğiniz kulaklık takanlar vrya sabahın erken saatinde uyanıp ya okula ya da dershaneye gidiyorlar her gördüklerine yer verseler 1,5 saat ayakta gidecek o uykusuzluk ve yorgunluk ile ders dinleyecek . siz olsanız çocuğunuzun bu şartlar altında yer vermesini ister misiniz ?
evet abla anlayış kimsede kalmamış malesef çocuk genç gördüler mi bizim teyzeler amcalar yer bekliyorlar . ben kıyamıyorum o gençlerin yükü yorgunluğu bizden daha ağır geliyor bana nedense . en iyisini de sen yapıyormuşsunSadece o da değil, benim kızımı küçüklüğünden beri araba tutar, otobüs, kendi arabamız dahil karada giden herşey tutuyor, otobüs çok kalabalık, havasız ve sıcak olunca fenalaşıyor, bir gün böyle bir durum oldu, yaşlı bir teyze dikildi başımıza dik dik kızıma bakıyor yer versin diye, rica falan yok ama, sadece bakış atıp kendi kendine söyleniyor, dedim teyze kızım kalkamaz şu an kötü durumda, onun yerine ben kalkayım oturun rahat rahat gidin.
Mecbur kalınca ben de otobüse biniyorum, yer beklentim olmuyor, çözümü buldum zaten, en arkaya gidip dikiliyorum, yorulursam yere oturuyorum, koltuklardan daha rahat :))
Şaka bir yana da karşılıklı anlayış ve hoşgörüyü kaybediyoruz, herkes bir diğerinin durumunu bilmeden yargılıyor, kimse ne eve kapansın ne de yer vermiyor diye eleştirilsin, biraz höşgörü biraz anlayışla hallolur aslında da işte o da bizlerde kalmamış.
Anladim çok incesiniz,ben herkes aynı fikirde olmasini beklemedim zaten ama kimi gerçekten sertlikte abarttiBu arada konu sahibiPozitif bir uye den ben kendi adıma şöyle bir özür dilemek istiyorum, siz bir şey dediniz, kimimiz hak verdi kimimiz vermedi, ama şimdi konu sizden çıktı genel topluma yayıldı... Bazı söylediklerimiz / söylenenler aslında tam birebir sizi hedeflemiyor Biraz da doluluk var herkeste
Hamile ve bir çocuğu da yanında tutmaya çalışarak ayakta yolculuk eden kadına yer verilmemesi... Konu, üzerine tartışılası bir konu değil çünkü vicdani bir durum, kişi kendine neyi yakıştırıyorsa o durumu görüp, öyle davranır zaten.
Mümkün değil o halde bir kadını göreceğim de oturmaya devam edeceğim... Oturmaya utanır kalkar, yerimi veririm bu kadar.
Öyle çok yolculuk yaptım, hamileliğim rahat geçti, o dönem eş sabah gidiyor akşam geliyor, benim evde işler öğlene kadar bitiyor diye soluğu sokaklarda alıyordum, keyfi gezmeler bunlar, otobüse binerdim, ki benim karın da görülmeyecek gibi değildi, çift katlı otobüs gibi :)) yer yoksa geçerdim arkaya yere otururdum :))evet abla anlayış kimsede kalmamış malesef çocuk genç gördüler mi bizim teyzeler amcalar yer bekliyorlar . ben kıyamıyorum o gençlerin yükü yorgunluğu bizden daha ağır geliyor bana nedense . en iyisini de sen yapıyormuşsun
Konuyu okuyunca aklım aynı şeye takıldı benim de. Karnınızda eşinizin çocuğu, biri de yanınızda, o adam vicdan yapmıyorsa başkalarından beklemek ne kadar doğru.Kusura bakmayın ama daha eşinize laf geçiremeyen insansınız hem maddi imkanım var diyip eşinize taksiyle gidelim diyemiyorsunuz hem de otobüste size yer vermeyen gençlere kızıyorsunuz.
SİZ HATALISINIZ.
Önce esinize çemkirin bir zahmet. Ne demek imkan olduğu halde hamile eşini ve çocuğunu taksiyle gideceği yere götürmemek yada taksi parası vermemek. Önce eşiniz insan olsaydı da sonra diğer gençlerin insanlığını sorgulasaydiniz ya neyse. Bundan sonra taksiyle gidiverin size zahmet hem siz rahat edin hem de gençler.
Kesinlikle hani konu sahibinin gerçekten imkanı olmasa tamm ben de hak verirdim ama imkan oldu halde kendi kocasına laf edemeyen kusura bakmasın elin insanına laf edemez ASLA.Konuyu okuyunca aklım aynı şeye takıldı benim de. Karnınızda eşinizin çocuğu, biri de yanınızda, o adam vicdan yapmıyorsa başkalarından beklemek ne kadar doğru.
Hala kimse size yer vermek zorunda değil diyorlar ya şaka gibi.
Kendilerine bunu yakıştırıyorlar demek ki vicdandan ve merhametten bu kadar yoksun insanlar mümkünse hamile kalıp dünyaya çocuk getirmesinler ya sizin yetiştireceğiniz çocuklarda sizin gibi olurlar pes diyorum başka da bişey demiyorum.
Hala kimse size yer vermek zorunda değil diyorlar ya şaka gibi.
Kendilerine bunu yakıştırıyorlar demek ki vicdandan ve merhametten bu kadar yoksun insanlar mümkünse hamile kalıp dünyaya çocuk getirmesinler ya sizin yetiştireceğiniz çocuklarda sizin gibi olurlar pes diyorum başka da bişey demiyorum.
Ben Bursada yaşıyorum , hamileyim. 6 yaşında kızım yarım saatten fazla mızmızlandı annee oturmak istiyorum yoruldum diye. 8 genç erkeğin arasında bir tek kızımla ben ayakta, savrulmadan tutunmaya çalışıyorduk. Bir durak kalmış bir yer boşaldı, kızım hemen atladı oturdu, çocuk o ben sabrederim diye düşünüyordum ki yeni binmiş bir kadın o tekli yere kızımı sıkıştırarak oturdu yanına. Bu sefer ezildim diyor yüzüme çocuk ki , kilolu çocuk öyle zayıf değil yanına oturulabilse ben otururdum o halimle , o bir durağı da kadınla kavga ederek geçirdim , rahatına düşkünsen taksiyle gideydin dedi bana. Kızımı ezdiği sıkıştırdığı için bağırıştık ve herkes seyirci kaldı.İstanbul mu böyle acaba?
Bende İstanbuldayim ve çok sık yaşanan bir durum,bazen Anadolu yakasına geciyoruz metrobüs ile bir saatten fazla belki ayakta oluyoriz herkes aynı umursuzluk ta
Beş aydan fazla hamileligimHamile olduğun belli oluyor mu yoksa daha ilk aylarda mısın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?