- 22 Eylül 2015
- 4.682
- 39.785
- 548
- 36
- Konu Sahibi Pozitif bir uye
-
İnsallİn cço teşekkür ederim evet bende kapaliyim...Canım benim bence eşinle sakince konuş. Otobüslerde sıcakta Kalbinin sıkıştığını söyle mutlaka bir çaresine bakacaktır. Kapalı bir bayansan daha da zor. 3-4 yıl önce kapalı bir kız bulunduğum otobüste sıcaktan kalp krizi geçirdi. Ambulans la hastaneye zor yetiştirdiler. Eğer sizde kapalıysanız iki katı sıcaklar ve bunalırsınız böyle ortamlarda. İnşallah böyle bir durum bir daha başınıza gelmez
Hamilelere, yaslilara, gazilere, engellilere ayrilan koltukta oturanlar da kalkmiyor ki.
Gidip de onlarla muhattap olmak zorunda mi bu insanlar? gidip rica etmek agiz egmek zorunda mi? Orasi bu gruptakilerin hakki. Zaten insanlar tuhaf olmus. Bir sey soylesen dovmeye kalkarlar. Ki abartmiyorum, abartmadigimi haber izleyen herkes anlar.
Hamileye yer verilmemesini hakli bulabilenlere de artik sasirmiyorum. Onlar zaten bu toplumun icindeler. Bindigimiz otobusteler
ama emin olun o hamile, karni burnunda kadin zaten otobuse adimini bile zor atiyor. Hergun bosuna otobuste kendisini surundurmuyordur. İlla ki mecburdur o yere gitmeye, o otobusun kokusunu kalabaligini çekmeye! Herkes konfor, rahatlik ister de herkesin arabasi mi var?
Bizi bu hale biraz da suistimal eden iyi niyetlerin getirdiğini düşünüyorum. İnsanlar sürekli yer bekleme moduna girdi. Yaşlı ve hamilelere tabi ki yer verilir ama ben 27 yaşımdayım 40-45 yaşında biri binince gözümün içine bakıyor yer vereyim diye. Laf söyleyeni mı arasın ima da bulunanı mı? Yoksa görsen teyze desen kızar ama otobüste yer bekliyorum. Ben de çok yaşlı olmadıkça veya karnı burnunda hamile olmadıkça yer vermiyorum.Beş aydan fazla hamileligim
Haydi oturdular diyelim, sonraki duraklardan bu gruptaki insanlar binerse yer vermeleri gerektigini bilmeleri lazim.Yazdıklarınıza hak veriyorum yalnız bunun eğitim şart, özellikle yaşlı, engelli ve hamilelere ayrılmış olan koltuklara hiç oturmamak gerekir, o koltukların boş bırakılması gerekir ama bunu yapacak kaç kişi vardır?
Avm vb yerlerdeki otoparklarda engelli otoparkı olarak ayrılmış yerlere bile patır kütür park edenler oluyor, biz uyarıları, tabelaları okumayan, pas geçen, kendimizi düşünen bir yapıya sahibiz.
zayiat agir olurKadinlar kulubu otobusu olsa ve sadece uyeler binebilse ne yeriz birbirimizi haaa
Dün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Hamilelere ayrılan yerde oturanlarA orası benim yerim diyebilirdinizDün otobuse bindim ,hamileyim ve aynı zamanda kızım yanımda bakiyorum etrafıma ayakta duracak yer var tamam ama ben kızımı mi tutayım kendimi mi?
Neyse dedim bekledim illa duyarlı biri olur diye
Yasli bir teyze cocuk duracaksa kucağıma alayim dedi ve bunu yanimizda ki genç kızlar duyuyor yok teyzecim durmaz cok teşekkür ederim dedim,ve yine bekledim ayakta olan nadir kisiler arasindayim tamam kızım sizde yorgunsunuz olabilir anlayışla karsiliyorum ama yarim saatten fazka yolda hiç mi kalkayim da şu çocuklu hanıma yer vereyim demek geçmedi aklınızdan yok geçmedi inanin birde ayahim kaydı otobüs durdukça dengemi kaybettim ama kimse umursamaz ki ne gerek var bizim gençler kulakligi takip muzik dinlerken uyusun çok yoruluyorlar.bende çalıştım inaninki 14 yaşımda ffabrikalarda uykusuz gucsuz ama yinede boyle bir saygısızlik yapmadım hic
Neyse dedim ikinci otobuse bindik eşimde yanımızda o çocuğu tuttu ben de nefes darligi var ve ayakta durdukça kotu oldum zaten.ikinci otobusde de aynı hava bütün gençler uyuyo
Artik dayanamıyorum bağıracagim birine dedim ki abinin biri taa arkadan buyrun buraya oturun diye seslendi.sinirden catladim görmüyorlar gormek istemiyorlar ne zaman bu kadar duyarsiz oldu bu insanlar yada aileler mi böyle ogretti bilmiyorum ama çok uzildim ve dertlesmek istedim basinizi agrittiysam özür dilerim...
Kadinlar kulubu otobusu olsa ve sadece uyeler binebilse ne yeriz birbirimizi haaa
Kadinlar kulubu otobusu olsa ve sadece uyeler binebilse ne yeriz birbirimizi haaa
Kusura bakmayın da öğrenciler de sırtlarında 10 kiloluk çantayla tüm gün sanki çocuk taşıyormuş gibi dolaşıyorlar.Tatlim ben zaten hem hamileyim hemde cocuklu,bu benim en doğal hakkim tepkin hiç normal değil farkindaysan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?