Ben yalnız mı öleceğim?

sanat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2008
589
3
96
Diğer
arkadaşlar beni bi korku sardı burda anlatıp rahatlamam lazım. ben evin tek çocuğuyum annem babam yaşlı. baba tarafından akrabalarımdan da anne tarafından akrabalarımdan da hayır yok 500 milyona ihtiyacım oldu koskoca sülaleden 1 kişi çıkarıp vermedi düşünün artık.
ben annemin babamın ölmesinden hayatta yalnız kalmaktann korkuyorum. kendime güzel sağlam bi yuva kurmak istiyorum ama aileme söylüyorum bana yardım etmiyolar iş yerindeki herkes de arkadaş gözüyle bakıyorum. tabi evlendim yuva kurdum diye bu yuva bozulmaz diye bişey yok her çocuk da hayırlı evlat olmuyo buunu da biliyorum ama.
hayatta yapayalnız kalmaktan korkuyorum allah ailemi başımdan eksik etmesin tek çocuk olmak çok kötü.
:çok üzgünüm::çok üzgünüm:

Canim hersey kader kismet, mutlaka birgün seninde kismetin kapiyi calacak, sende bir yuva bir aile kuracaksin insallah...Acida olsa ölüm hayatimizin gerecegi hatta ta gerecegi, her canli ölümü tadacak...rabbim gecinden ama hayirlisindan temizinden versin, cekmeden cektirmeden alsin yanina diye dua etmeyliyiz hem kendimiz hem sevdiklerimiz icin....a.s

Böyle düsüncelerden kendini arindir canim....tabiki keske bir ablan bir kardesin bir abin olsaydi, basin darda oldugu vakit kosabilecegin, fakat olmamis rabbim böyle nasip etmis demekten baska elden ne gelir...:teselli:

Üzme kendini ve her zaman herseyin hayirlisini dile...Allah yardimcin olsun:Saruboceq:

canım arkadaş,,
neler neler düşünüyorsun öyle.. fazla yüklenmişsin sen.. biraz arınmalısın..
bugünler de seni cidden üzen birşeyler mi yaşadın.. öyleyse, onlar tetiklemiştir bu düşüncelerini.. inan ki sanat, her dört duvarın hali kendine.. kardeş olmuş da ne olmuş.. ne kardeşler var da madden çokçok iyiler de umurlarında olmuyor canları,kardeşleri,anne-babaları.. huzurevlerin de ki yol gözleyen anne babalar neden yakınıyorlar sanıyorsun.. insanlık ile alâkalı.. kardeşimden yakın derler ya.. bunun için derler işte... dur bakalım,, öyle hemen fersah fersah yol alma.. zaman ağır ilerliyor.. sen de uy içinde bulunduğun zamana.. gerisi berisi yok.. zaman, yaşam an dan ibaret.. bu kadar.. hepimiz kendi içimizde tekiz zaten.. soyut olarak tekliğe alışmışız hepimiz bu yüzden farketmiyoruz kendimizi.. somutlaştığında da bunun farkına varmaktan ürküyoruz.. düşünsene, kendimizi farketmekten ürküyoruz.. şaşırtıcı,gülümsetici işte.. keyiflenmeye bak sen.. olacak olan olur,, bize yaşamak kalır.. bu.. yaşam bu.. üzülerek değiştirebileceksen birşeyleri.. sonsuz üzül.. ama, ı-ıhh.. yine kendinden eksilticeksin.. o halde üzülmeye ne gerek..
bu kadar derinlere inme sanat.. nefessiz kalırsın..
çık oralardan.. arınırsan,, ferahlarsın da..

ya baktım hiç bi akraba sallamıyo bizi sinirlerim bozuldu sağol canım.

seni o kadar iyi anlıyorum ki senin yaşadığın sıkıntıyı bende her zaman yaşıyorum bende evin tek çocuğuyum ve dediğin gibi ne anne tarafından ne baba tarafından hayır var dediğin doğru evlenip hele çocuğun olana kadar yapayalnızdem evlendim 14 günlük bebeğim var ve inan ne korku ne yalnızlık ne anne ne baba ne koca herşeyin evladın oluveriyo doğru kardeş duygusunu belki bilemeyiz ama bekarlığa hele hele mutlu bir yuva kurduktan sonra çocuğun olana kadar inşallah seninde karşına helal süt emmiş biri çıkar hayırlı evlatlara kavuşur sıkıntılarında gider canım

bende tek çocuğum.akrabalarımdan baba tarafını at gitsin,nefret dolular hayır değil sadece şer gelir.anne tarafı iyidir ama sırtını yaslayabileceğin insanlar değillerdir.senden çok fazla farkım yok.allah ailemin yokluğunu vermesin ama bunu bu şekilde düşünüp kendini yıpratma.çünkü birgün inşallah bizde kendi yuvalarımızı kuracağız.bunun için şimdiden kaygılanmak ve üzülmek sadece yıpranmaya yarar.herşey zamanı gelince olur bence hayırlısı olsun diye dua etmemiz gerek.
seni çok çok iyi anladım tatlım.ama üzme kendini:teselli:

akrabaları bırak benim sırtımı yaslayabilirm dediğim bi arkadaşım da yok. insanlar niye böyle hayata bakışım karardı valla

canım benim tam da beni çok düşündüren bi konuyu açmışsın, bende tek çocuğum ve anne babamın yaşları ileriydi babam vefat etti biz annemle kaldık,baba tarafımla hiçç görüşmüyorum görüşsekde onlardan kimseye hayır gelmez,yedi kat yabancıdan daha yabancılar bana,anne tarafımdada yaşlı bi anneannem ve de dayım var anneme bişi olsa yapayalnız kaldım bu dünyada,ilişkilerimin hiçbiri de evlenmeye müsait ilişkiler değildi hep büyük hayalkırıklıklarıyla son buldu bitürlü bi yuva kuramadım bende,bu endişeler ben de de çok var,bazen en ileri yaşlarımı hayal ediyorum kafamda planlar yapıyorum geleceğe dair yapayalnız kimsesiz yaşlanmaktan korkuyorum desteğimdi annemle babam benim hemde yıkılmaz desteklerimden bi tanesiydi ama göçtü gitti hayattan,çok endişeliyim bu konuda benimde yardıma ihtiyacım var :1no2:

biraz kırıldım sana sanat,,
o kadar şey yazdım,, durup bir düşünmemişsin bile..
sana bakış açını, görüş açını genişletmelisin gibi müthiş bir ipucu verdim..
ya görmedin,,
veyahutta görmezden geldin.. buna üzüldüm biraz..

.... akrabaları bırak benim sırtımı yaslayabilirm dediğim bi arkadaşım da yok. insanlar niye böyle hayata bakışım karardı valla ......

demişsin,,
dediklerime kulak atsaydın böyle demezdin..

Allah aşkına.. kimin var ki sırtını yaslıyabileceği birileri.. hem neden birilerini kendini yaslayacakmışsın ki.. kendine dayan.. kendin kendine fazla mı geliyorsun.. o halde yükü neden bir başkasına yüklüyorsun.. olmaz.. başkalarını da düşünmek gerek.. bak,, yazı kendiliğinden nerelere geldi.. benciliğe geldi, nereden nereye..
evet.. işte böyle olmalısın.. oradan oraya,, hep bir yerde takılırsan, eşelenip durursun.. derinlerdesin diye bu yüzden demiştim zaten..

lütfen.. iki yazımı tekrar oku.. kendini farket.. herkes yalnız!!.. bunu farket..ve kabullen.. ışıltılı paketlere inanma..

inş sende yuvanı kurarsın .işte tek çocuk olmak bu yüzden zor oluyor ama bundada vardır bır hayır.çok çocuk olupda hayırsız olanlarda var belkıde sağlık sorunları yüzünden aiilende tek çocuksun.bunları şimdi düşünme ailenın yanında ol ne güzel mesleğin var kıymetını bil.

canım kusura bakma çok sanatsal yazmışsın da ben pek anlayamadım galiba.:sm_confused:

ben de katılıyorum sana hayatta yalnız olduğumuzu kabullenmemiz lazım hatta arkadaşıma böyle söyemiştim geçenlerde ama. ben annem babam ölücek ben hasta olsam düşkün olsam kimse imdadıma koşamayacak diye korkuyorum . kimin önce gideceği belli değil tabi ama. biraz da saçma ama dün hırsımdan ağladımya

başın sağ olsun canım

başın sağ olsun canım

:çok üzgünüm: çok teşekkür ederim canım,benim de yıllardır en büyük korkum hep buydu,yapayalnız kimsesiz kalmak hayattaki en temel desteklerimi yani anne babamı kaybetmek,hep yalnız kalırsam naparım diye korkup endişeleniyorum. gelecek endişesi ve korkusu taşıyorum

prensessss yawrımmmm yaaaaa((((((((bnmde babam yok ...ama olsunn..kaderimiz bu....allahdan gelen birsey isyan edemeyız...halımıze bınlerce sükür ki bir işimiz var para kazanabiliyoruz.bunlar bizim için çok onemlı...bol bol dua et...

canım bukadar kafana takma bunları herkesın kendıne gore endıselerı var tabıkı
benım cok sukur destegını esırgemeyecek kardesım aılem azda olsa bı kac akrabam var
ama her koyun kendı bacagından asılıyo
bı derdın oldugunda gene kendın basa cıkmak zorundasın
ne ınsanlar var kalabalıgın ıcınde kendını yanlız hısseden
sen kendını motıve et dua et cunku hepımızın Allahtan baska sıgınacak kımsemız yok aslında

isyan etmiyorum selincim ama onu çok özlüyorum ve çokk endişeleniyorum işim var tamam ama hayatımı sürdürmek için yeterli olurmu bu ilerde bilmiyorum korkuyorum işte gelecekteen

ayy canım benm yaa amma üzmüşsün kendin...kader kısmet bu işler allah geci,nden versn annen baban da başında dursun inşallah...

üzme kendini sen..inş gönlüne göre birini bulursun...

hayatta herkes yalnız.kendimize tutunabilecek kadar güçlü olmaktan başka şansımız yok o yüzden.karamsarlık yapmayın kızlar içimizi karartmayalım:teselli: allah sahip olduğumuz sevdiklerimize sağlık ve uzun ömür versin.kaybettiklerimiz nur içinde yatsın.
alın yazımızda olan ve ne zaman yaşayacağımızı bilmediğimiz şeyler için önceden endişelenmek yerine,bu günümüzü yaşamak ve elimizden geldiğince iyi bir gelecek için uğraşmak en iyisi.hem kendimizi yıpratmayız,hem bunları düşünüp üzülmeyiz.
bu konuyu okuyana kadar 1 aydır filan unutmuştum bu meseleyi çok düşünüyordum bende.biliyorum insanın kafasına takıldı mı çıkmıyor ama,oluruna bırakıp hayırlısını dilemek en doğrusu sanırımCADIARZU.

benim de kafamı karıştırdınız kızlar vallakaydirigubbakcemile3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…