BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

canım üzülme bebeğin daha çok küçük, uykusu ve yemesi düzensiz olabilir. bi söz vardır bebeklerin düzeni düzensizliktir die, çok doğru. benim bebeğim de öle küçükken yarım saatlik uykular uyur uyanırdı, şaşıp kalırdım 1 yaşına kadar ek gıda almadı desem yeridir, hala bile yemek konusunda sıkıntıları oluo zaman zaman. ama geçio inan ki geçio. stres yaparak geçmesin bari, bunu düşün sadece. ek gıda adı üstünde ek... diğer çocuklar gibi yemese de emio ya da devam sütü içio, sıkma canını. biraz ek gıda almasa bişey olmaz ama ikiniz stres olursanız daha kötü. benim bebeğim ne zaman ben kendimi yemek konusunda kasmamaya başladım, o zmn daha düzelmeye başladı yemesi. uykusu da öyle, evet yorulucaksın bu dönemde anlıorum seni ama bi bakıosun bişeyler zamanı geldiğinde düzelmiş, ama zamanı geldiğinde. şuan çok küçük, yapman gereken biraz sabretmen ve stres olmaman. umarım mutlu anne, mutlu bebek olursunuz ve stressiz geçer bundan sonraki zamanlarınız

Hayırdır benim yazdıklarıma hiç cevap yok. Küstün mü yoksa? Ya da yalanların ortaya çıktı diye utandın mı biraz? Bu kadıncağızı taciz edip duruyosun 4 gündür. Neyin acısını çıkarıyosun çok bilgili hemşire. Sen doktor tavsiyesini bırak da dediğim gibi 2 kitap oku. Sahi çocuğunla oyun oynamak için izin mi aldın bu arada? Senin hastanede olman gerekmez miydi???

Son düzenleme:
canım ya çok güzel yazmışsın kendimi gördüm 11 aylık kızım ve gerçekten çok zor bi bebek iyi ki var Allah'a şükürler olsun ama yalnızim başka şehirdeyim çok bunalıp bağırıyorum sonrada çok üzülüp ağlıyorum melek o bilerek yapmıyor ki diye ama psikoloji altüst

Cok tesekkur ederim ya biliyorum gecicekde nasil gecicek.Tahammul sinirlami zorluyo bu cocuk :).Rabbim saglik versin oncelikle

Canım seni çok iyi anlıyorum.geçicek bu günler öncelikle her çocuk bir olmuyo benim ilk kızım hiç mizmizligi yoktu uykusu gelince uyur açıkça yer kimseyi yabancılamazdi, küçugu aynı seninki gibiydi emerken ağladı sallayarak sallayarak hoplata hoplata emzirirdim öyle uyurdu,bu seferde uyanana kadar emerdi.ben de çok bunaliyodum o stresli hallerim çocuğu çok etkiledi eşin yardimci olsun sana ve gönlünü hoş tutsun.inşallah bu zorlu zamanlari çabuk atlatirsiniz.bide sakinleştirici ona iyi gelecek müzik yada dua dinletebilirsiniz oda iyi geliyo.ben hamileyken dinlediğim müziği dinletiyodum,biraz sakinlesiyodu.benim sesimle ninni de bazen sakinlestiriyodu.sen sakin olmaya çalış sakin ve sabırlı davranırsaniz bu süreçte daha iyi gEcer bu donem. .

Siz onun yalanlarini soylediniz ne yüzle cevap versin.Ama ben guya cocugumu dövuyom diye bisey yazmisim karaktersizligini örtmek icin bunu ötup duruyo.Gercekten muhatap alinacak bi insan deil.Benim deilde onun psikolojik destege ihtiyaci var.Kendi kendine baska hesaplardan savunuyo

Hadi ya bu beni cok rahatlatti.Umarim bnm kizimda iyi olur buyuyunce :)

Ben cok cocugum olsun istiyodum Kalabalik olmak istoyodum.Simdi diyorum nasil bakarim hepsi boylemi olcak diye

Ben cok cocugum olsun istiyodum Kalabalik olmak istoyodum.Simdi diyorum nasil bakarim hepsi boylemi olcak diye
her çocuk farklı oluyo bazılarının ikiz ucuz oluyo nasıl yapıyorlar diye bende hep düşünüyorum da bakıyorum çevremde var gayet te uslular her çocuk farklı canım havalar ısınıyor bol bol çıkın hava alın inan evde durmakta sıkıyor hem çocuğu hem anneyi allah kolaylik güç kuvvet versin canım..

Amin ins cumlemize.Oyle yapcam ins disarsi iyi gelir

sizi cok iyi anliyorum bugunler gececek birazcik sabir gerektiriyor. 2 cocugum var . ilk cocugumda tecrubesizdim ve yardimci kimse yoktu. esim calisiyordu tek basima buyuttum. inanilmaz yorucu bir surecti. hic uyumazdi ve kolikti. ikinci cocugum tam tersi oldu masallah nazar degmesin cok uysal ve sakin su an 13 aylik aksam 6 yatar gece 2 defa kalkar emer sonar sabah 7 kalkar. ve sallama felan yok besigine birakirim 10 dakka sonra uyumus olur. her cocugun fitrati farkli. ikiside kardes ama ilk cocugum cok zor bir cocuktu .su an okula gidiyor ve duzeldi. bende rahatladim cok sukur.

benim yazdığımı okudun mu gözden kaçırdın sanırım onu oku :) senin bebeğin benim bebekliğimin yanında melek melek :)

ah ahh Allah kolaylık versin canım çok iyi anlıyorum seni... kendini suçlama, üzme sen ne kadar depresif olursan bebeğin de o kadar huysuz oluyor. annemle kayınvalidemle aynı şehirde olmama rağmen geçen seneyi çok zor geçirdim. kendimle ilgili sıkıntılarım vardı, psikolojim kötüydü geceleri çocuk yüzünden değil ders çalışmaktan uyuyamıyordum. küçücükler ama ilgi eksikliğini hemen hissediyorlar. nereye yeteceğimi şaşırdım kaç parça oldum.
az kaldı biraz daha sabret günlerini güzel geçirmeye gayret et, büyüdükçe önce uykusu düzene girecek sonra dillendikçe birbirinizi daha iyi anlayabileceksiniz.
senden daha fazla ilgi isteyecek, hakkıdır tabi ki ilgileneceğiz ama büyüdükçe beraber geçirilen zamandan daha çok şey anlıyorsun, duygularını ifade ediyor.
bu arada git gide inatlaşacak senle, ne dersen tersini yapacak şaşıracaksın bazen "bu benim çocuğum mu?" diye ama kendini ifade edebilmesi ve özgüven gelişimi için muhalefet ediyor, bunu bilip geçici olduğunu da hep aklında tutarak orta yolu bulmaya çalışacaksın.
ama annelik öyle bir şey ki bunca eziyete, alt üst psikolojiye rağmen sana verdiği mutluluk, yaşattığı duygular o kadar eşsiz ki...
güzel tarafları ömre bedel, o yüzden gecelerin uykusuzluğunu, yorgunluğu sinir bozukluğunu bir kalemde silebiliyorsun.
mesela ben bebekliğinden geçen seneye kadar olan süreçte yaşadığım sıkıntıların çok azını hatırlıyorum aynı doğum sancısı ve lohusalıktaki halimin kötü yönlerini hatırlamadığım gibi...
bu seneki sıkıntılarımı biliyorum sadece ve eminim inşallah seneye çıkarsam da bu senekiler unutulacak

bu duygular normal ve geçici...
öyle olmasa kim birden fazla çocuk yapardı ki
onların varlıkları, sağlıkları en büyük ödül

Yok okudumda beyin dolu ya unutmusum.Ay ins bnde kizimla cay icerim karsilikli cokta severim bi cay bile icirtmez.:).Bugunde uyamadi besige koyunca zaten basiyor cigligi.Oyun istiyo ilgi istiyo

Bu yorumunuzda cok ic rahatlatici gercekten.Belkide insan yanlizliktan bi destekcisi olmadigindanda bu kadar bunaliyo.Ins bnde seneye bu seneyi gulerek hatirlarim.

ALLAH size bagislasin .Annelik hayattaki en zahmetli sey kim ne derse desin.Hem beden yoruluyo hem beyin

Hadi ya bu beni cok rahatlatti.Umarim bnm kizimda iyi olur buyuyunce :)
Olur olur inşallah biraz aklı ermeye başlayınca daha sabırlı davranın ona karşı aklında kötü hatıra kalmasın :)
Ben küçükken işte annem usanırmış babama al götür biraz benden uzağa dermiş babam da beni sokakta gezdirirmiş annem benim yüzümden benden sonra çocuk yapmamış ama şimdi pişman keşke yapsaydım diyor :)

annelik içgüdüsel birşeydir, her çocuk birbirinden farklıdır. öncelikle kıyaslamayı bırakmalısın bence anneliğin tadını çıkar, havalar güzelleşti dışarı çıkar, dışarıda farklı şeyler gören çocuk seni çıldırtmayı bırakır,seninle uğraşmaz, her ağladığında yanında olma, şımarık olmasın , sadece muz ve yoğurt yiyorsa bırak onları yesin daha çok küçük zaten illaki mercimek yada brokoli yada balık çorbası içirmek zorunda değilsin... bizler bebe bisküvisiyle büyümüş bir grubuz :)) Allah kolaylık versin, kesinlikle kıyaslamayı bırakıp onu çözme yoluna gittiğinde rahat edeceksin :)) yeğenimden biliyorum her yarım saaate bir bişeyler verirdi ablam, ee bebek tiksiniyor öyle olunca , uyku koçluğu eğitimi veren gruplar var oralara üye olabilirsin...

Bu yorumunuzda cok ic rahatlatici gercekten.Belkide insan yanlizliktan bi destekcisi olmadigindanda bu kadar bunaliyo.Ins bnde seneye bu seneyi gulerek hatirlarim.

inşallah bu günler geri gelmiyor, güzel geçirelim şükredelim her zaman...
bir bakacaksınız pıt pıt yürüyor peşinden koşturuyorsunuz "ay şurda bırakırdım kendi kendine oynardı şimdi peşinden helak oluyorum" diyeceksiniz.
"niye konuşmuyor konuşsun artık" diyeceksiniz (ben uzmana bile götürdüm ) sonra ard arda sıraladığı sorulara cevap yetiştiremeyeceksiniz

valla biz anneler de memnun olmuyoruz bir türlü

çok şükür, Allah evlatlarımızı bağışlasın sağlık sıhhat versin.

Ek gıda için endişelenmeyin yolun çok başındasınız daha, elbet alışacak ama damak tadını çözmeye çalışın her gün farklı birşey deneyerek illaki birşey hoşlarına gidiyor mesela benim kızım tarhana severdi istediğim sebzeleri içine koyar yedirirdim bu şekilde yemesi gereken her şeyi yedirirdim, sizinkide yoğurt seviyormuş yoğurtla deneyin içine sebze koyun meyve koyun tadına alıştırana kadar sevdiği şeylerle verin yemesi gerekenleri , birde ben hiç takılmadım yok pütürlü yok bulamaç vs.. Çocuğum nasıl seviyorsa öyle verdim
pütürlü istemedimi blendırla çektim bulamaçmı istedi öyle verdim ama reddettiği şeyi de sevdiği şeylerle ufak ufak deneyerek ısrar etmeden denedim durdum.. Ek gıda gerçekten çok zor, bence çocuğun ilerideki yemek alışkanlığını doğrudan etkiliyor
Uyku konusunda bende ilk 2 yıl uyumayanlardanım benim kızımında zor bir bebekliği vardı huysuz bir bebekti uyku sevmez kucaktan bir dakika olsun inmezdi ama büyüdü 4 yaşında şuan yemeğini kendi yiyor odasında kendi yatağında uyuyor ben kucağıma almak istesemde bazen canı istemedimi benden kaçıyor :) geçiyor hepsi yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…