BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

S SELSERHA hamileliğiniz nasıl geçti mutlu huzurlu muydu? Çocuğunuz îstenen bir bebek miydi? Ben merak ediyorum da bebeklerin bu durumuyla hamilelik süreci arasında bir bağlantı var mı diye

Aynisibenyasadim canim uzme kendini o gunler cabukngeciyor ozlersin onun simdiki halini kendinide cocugunuda yipratma emin ol gecer canim diger yorumlari okumadim ama sana tafsiyem baska cocukla kiyaslama canim sakin benim dustugum hataya dusme biraz sabir ve dua canim

siz benim bebekliğimi anlatmışsınız. annem anlatır seni ne zor büyüttüm diye suçlanırım hep

geceleri aslaaa ama aslaa uyumaz gözümü kırpmazmışım. işin kötü yanı beni sallamazlarsa hep ağlarmışım. o yüzden beni çarşafa koyar iki uçtan tutar sabaha kadar sallarlarmış. babam işe gideceği için geçer uyurmuş annem ayağında sallarmış kimse yoksa. biri varsa da (teyze, görümce,elti vs) çarşafla sallarlarmış. çarşafın üstüne tülbent örterlermiş ışık gelmesin de uyuyim diye. sonra açıp bakarlarmış ki halaa gözlerim açık etrafı izliyorum. sabaha karşı uyur geri 8-9 gibi uyanırmışım.

bana bi şeyler yedirmek sadece bebekken değil 4-5 yaşıma kadar işkence gibiymiş. annemin verdiği lokmaları ağzımda bekletir yutmazmışım.sütü içmez içersem de kusarmışım.

annem ben neler çektim diyor.. ama gördüğün gibi hepsi geçiyor şu an annemle çay içiyoruz siz de ilerde böyle olacaksınız inşallah.

sabret güçlü ol etrafa da aldırma. her bebek klonlanmış gibi aynı olacak diye bişey yok. benim kız kardeşim de maşallah uykudan uyanmazdı gidip nefesini dinlerdik artık. her bebek bir değil ki. bebeğinize gece-gündüz kavramını öğretmeye çalışın. gece emzireceğiniz zaman bile loş ışık olsun. bi arkadaşta bu yöntemler işe yaramıştı. sessiz ve karanlık olmalı bebeğin gecesi.

ama içim rahat olsun diyorsanız bi doktora götürüp sağlık sorunu var mı baktırın. belki de huyundan suyundan değil de rahatsız olduğundan böyledir.

S SELSERHA hamileliğiniz nasıl geçti mutlu huzurlu muydu? Çocuğunuz îstenen bir bebek miydi? Ben merak ediyorum da bebeklerin bu durumuyla hamilelik süreci arasında bir bağlantı var mı diye
Benim de uyumayan bir bebeğim var ve kendimden örnek vereyim; ufak tefek bulantı dışında müthiş kolay ve huzurlu, mutlu bir hamilelik geçirdim. Öyle ki hayatımın en güzel dönemlerinden biriydi. Bebeğimi çok isteyerek dünyaya getirdim. Eşim, aileler ve herkes daha karnımdayken sevdi onu. Ama gel gör ki uykumuz sorunlu. Gebelik bebrk huzurı ilişkisi başkalarında varsa bilmiyorum ama bende hiç yok.

Cevap için teşekkür ederim Rabbim ömrünü hayırlı sağlıklı etsin :)

Sadece esinizin destegi bile olsa yeter.Bu kadar dolmamin sebebide herseyi kendim yapiyo olmam

O zaman sen anneligini sorgulama bırak eşin babaligini sorgulasin. Bunlarin hepsini yapiyorsan sen mükemmel bir annesin demektir. Ayrıca anneler de yorulabilir sinirleri bozulabilir. Sonuçta insansın robot değilsin.

Böyle oy oy eminem gibileri kafana takma :)

Ayni benim durum :) ben de bulanti dışında gayet rahat ve huzurluydum. Bence bununla alakası yok. Bizim kiz da hem gaz hem uykusuzluk ne ararsan var :)

Bu yazdığın bana da iyi geldi valla. Benim cadi kizim da hemen buyur de karşılıklı cay içmek nasip olur inşallah :)

Merhaba arkadasim. Yanliz degilsin.. Bak bu saatte tek elle besik sallarken diger elle sana yaziyorum. Hala bebek uyutmaya calisiyorum. Gunduz kesintisiz 15 dk uyumayan ben odadan cikinca katilarak aglayan 4 aylik bir bebegim var. Hic birsey yapmadan ayagimda salliyorum butun gun. Salincak aldim ama onada yatmayi kabul etmedi. Mamayida kavga dovus yiyoruz anne sutu az ama onuda reddediyor verince oguruyor.Ilk cocugum cok usluydu ama bunda gece gunduz uykusuzluktan inan ki felegim sasti. Kendini anneligini suclama. Annelik boyle sabir isi. Sabredeceksin. Elbette bende cok sinirleniyorum kendi kendime banada yazik ama diye agliyorum:)) gram uyusa rahat edecegim ama yok.. yardim edecek kimsemde yok..esime serzenislerimde bana "ama napayim sen annesin"diyodu ilk basta.
Anneysem essekde degilim diye bikere cemkirdim cocugu yaparken beraber yapiyoruzda bakmaya uykusuzluga tum cefayi neden anne cekiyormus diye. Ben anneyim diye dinlenmeye gezmeye uyumaya kafami bosaltmaya hakkim yokmu. Simdi isten gelince hep bebekle ilgileniyor. Bazen kiziyo ee uyu artik diye. Nasil oluyomus diyorum... o yuzden kimse yasamadan anlamaz. Ek gida olayinida bence doktora danis. Cocugunu hep ayni doktora gotur onu tanisin ve reddttikleri konusunda daha yardimci olur boylelikle

Bak hava atmak gibi olmasın ama benim kızım her gece 9da uyur da kaçta uyanır Allah bilir Bu gece 2.30da kalktık şimdi uykuya geçmek üzere. Yatakta baktım uyumayacak kalkıp biraz oynadık. Uyumuyorsa zorlama bence. Her akşam 9 da , kendi yatağında uyumuyor diye, yatağıma koyup orada uyutuyorum pıt pıt yöntemiyle. Yanına uzanıyorum iki ninni söylüyorum sonra sağa sola dönüp 15 dk içinde uyuyor. İlk günler 1 saat uğraştım ama değermiş. Bu yöntem 1 yaşını geçince işe yaradı. Gece uyanıyor 2 3 kere. Ne yapalım buna da şükür.

Yazın çorba yapardım 3 kaşık yerdi kavga dövüş. 2-3 aydır doğru düzgün yemeye başladı. Bir de milupa nın cam şişede çorbaları var onu dene istersen.

Hamilelikte ise tek bir iş yapmadım eşim sağ olsun. İşe o götürüp getirdi. Her akşam eve gelip biraz şekerleme yaptım. İşin zaten ağır değildi memurum. Midem hiç bulanmadı. Hamile olduğumu unuturdum. Çocuğum huzurlu bir bebek maşallah diyim ama uyku problemimiz hep var.

Son düzenleme:
Benim teyzeminde öyle oldu stresle geçti çünkü düşük tehlikesi vardı hep evde yatıyordu iş yapamıyordu yemek yapamıyordu ondan eşiyle tartışıyordu bende hatta teyzeme diyorum bu huysuzluk ondan geliyor diye. Kimseyi kafaya takmamaya çalışıyorum da illa bir sorun oluyor bende gezerek alışveriş yaparak geçirmeye çalışıyorum ki cocugum mutlu bi çocuk olsun

Esim dogdugundan beri yanimda bile uyumuyo uykusu bolunmesin diye.Kaldiki cocuga bakicak .Biraz rahat olmaya calisiyorum ama panik bi insanim malesef
O zaman bence anneliği beceremeyen sen değilsin ama babalığı beceremeyen o.
Ne kadar ayıp yaptığı. Sanki sen tek başına yaptın çocuğu da eve misafir geldi.
Mutlaka bu problemi çözmelisin asıl kaynak bu bence. Eşinin biraz yardımını görsen öyle rahatlayacaksın ki cnm...

Sabır , birazcık sabır , inanın hepsi gelip geçiyor ,
Anın içindeyken geçmiyormuş gibi geliyor yalnızca...
Allah kolaylıklar ve güç versin size ve tüm annelere insallah ...
Sizden tek ricam ; çok yorgun, çok asabi olduğunuz zamanlarda bebeğinizden uzak durun, ona bağırıp öfkelenmeniz bebeğinizi daha da hırçınlaştırır, gerekirse bebeğiniz orada tek başına birkaç dakika ağlasın ama siz diğer bir odada rahatlayıp gelin, ona yansıtmayın .
Allah sağlıklı güzel ömürler versin insallah kuzucuğunuza...

Ben buraya kizimla alakali bilgiler edinmek icin giriyorum.Tum konularimda onunla ilgili gir oku.Ama sen kendi karekterini daha olgunlastiramadan anne olmussun.Asıl senin cocuguna aciyorum.Yazik sana.
Evet cocuk nasil dovulur diye bilgi almak istedim ama bulamadin. Beni. Cocuguma aciyomusun ya guldurdun beni cahillikten baska bisey degil senin yaptigin neyse simdibebnim kizimla oyun zamanin senle vakit harcayamammm doktora gorunmeyi unutmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Hamileligim hem bedensel olarak hemde psikolojik olarak kotuydu hep aglardim onla baglantili bnce

Valla ben esimle bunu tartisamoyorum artik.Ona gore ben bisey yapmiyorum bi cocuga bakamiyorum.Yada onun isi cok saga agirmis.Ben annelik gorevimi yapmaya calisiyorum gerisi onun vicdanina kalmis.Tabiiki sukrediyorumki bi evladim var.Yoksa yanliz bi evlilik gecirmis olcaktim.

Hamileligim hem bedensel olarak hemde psikolojik olarak kotuydu hep aglardim onla baglantili bnce
Olabilir ya, ama ben de illallah ettiren bir bebek+çocukmuşum sürekli herkes benden ne kadar yaka silktiğini anlatır ben üzülüyorum ne bileyim bile isteye yapmadım ya hatırlamıyorum bile

Açlıktan ölecek hale gelirde yemek yemezmişim 24 saat susmadan ağlarmışım çok inatçı ve huysuzmuşum

Ama şimdi annem babam benden evlat olarak çok memnun akrabalarım da beni çok sever sizde sabredin birkaç yıl sonra geçecek inşallah

bir arkadaşımın bebeğinde de uyku problemi vardı.. bebek 8 aylık.. uyku eğitimi diye bir şey var internetten araştırıp bulmuşlar. kadın istanbulda imiş telefonla yönlendirerek çocuğu 2 haftada uyur hale getirmiş.. şimdi çocuğun saatleri var bildiğin annesi o saatlerde koyuo hadi iyi uykular dio çocuk uyuyo.. benim dilim tutuldu inan ama işe yarıyor.. 750 tl gibi bi ücret ödemişler.. yemek çok sorun değil bence hele de yoğurt yiosa o bile bi nimet. ama bence uyku konusunda böyle bi destek alabilirsin.. o uyursa sen de kendini ve kafanı daha güzel toparlarsın..

bu içinizdeki nefretle kinle nasıl yaşıyorsunuz siz? neden buraya gelip böyle bi yorum yapma ihtiyacı duydunuz? gidip bebeğinizle ilgilenin ve burdaki kötü (!) annelerle muhatap olarak seviyenizi düşürmeyin hanımefendi. hadi güle güle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…