BEN YAPAMIYORUM BU ANNELIGI

Herkesin her şeyden yorulmaya hakkı vardır. Anne=robot muamelesi nedir yahu? Arada dengemiz bozulur, yoruluruz yine de kıyamayız. Anneyiz biz. Hepsi geçecek arkadaşım, sabret. Güzel şeylerin emeği büyük olur.

İlk öncelikle bende şuan acaba bebeğim emmezse huysuz olursa korkusundayim o yüzden sizi cok iyi anlıyorum çünkü teyzemin oğlundan çok çektik 1 yaşına kadar. Kendim çocuk gelişimi ve eğitimi mezunuyum ben bile anlayamadım onu (bu arada şuan 2.5 yasında bay bilmiş). Ama düzeldi kendini üzme boşa hiç hepsi geçicek şimdi teyzem ne kadar yorulsa da geçmişi hatrlayınca gülüyoruz bizimkisi sokakta battaniyeler de sallandığı günler bile oldu hemde kaç saat şimdi kendi uyuyor ☺☺☺

Ins bnmkide cok hanimefendi olur.Zaten buyuy ek bigun ins.Ayni kalmiyolar ama huyu ins degisir cok iyi bi evlat olur
Insallah olur sabir ve coook iyi egitim gerekiyor bu tarz cocuklar kuzarak bagirarak degilde sabirla islene islene buyur

Sana bisey soyliyimi hanfedicimmmmm sen bi doktora gorunnnn iyi degilsin bebegine yazik ediceksin yoksa hicbir anne evladindan bu kadar sikayetci olmaz haa bide sana sunu soylicem.senin bir bebegin ve evin var sen surekli burdasin ve belliki elinden tlf dusmuyo benim kizim 2.yasinda ben zor ayiriyorum vakit sen nasil yapiyosun anlamadm tlf birakta bur laf yarisinu birak bence evladina vakit ayir suan sana ihtiyaci var buda bir annelik iste yargiliyomusm ya sni gorunen koy kilavuz istemezmis neyse benim kizmla ilgilenmemm lazmmm byyyy

Ben buraya kizimla alakali bilgiler edinmek icin giriyorum.Tum konularimda onunla ilgili gir oku.Ama sen kendi karekterini daha olgunlastiramadan anne olmussun.Asıl senin cocuguna aciyorum.Yazik sana.

A
ALLAHim hayirli bi sekilde kucagina almayi nasip etsin.Bnm bi arkadasim ben hamileyken bol bol uyu dinlen hic biseyi kafaya takma hersey bebege geciyo demisti.Ama bnmki cok stresli gecti ve 9 ay boyunca nerdeyse uyumadim dogru düzgun.Simdi ona bagliyorum bebegimim bu gerginligini.Ve sen hamileliginin tadini cikar kimseyi takma hayatini yasa

Herkesin her şeyden yorulmaya hakkı vardır. Anne=robot muamelesi nedir yahu? Arada dengemiz bozulur, yoruluruz yine de kıyamayız. Anneyiz biz. Hepsi geçecek arkadaşım, sabret. Güzel şeylerin emeği büyük olur.
Ins ins .Bnde kendime kiziyorum hamdolsun bi evladim var saglikli ama sadece hayatimda sorumluluk olarak cocuk yokki.Ev var tekizlik var yemek var koca var aile var misafir var yani varda var.Hjc dinlenemiyorum herseyi dakik yapmak zorundayim

Bana çocuğunuz gayet normal göründü bence siz biraz sabırsız acelecisiniz, biraz da abartıyorsunuz.
Bazı bebek zor oluyor bazı bebek daha uslu büyütmesi kolay oluyor. Çocuklarımızı biz seçmiyoruz. Olduğu gibi kabullenin, uyumuyor emmiyor ek gıda almıyor diye sinirlerinizi çok bozmayın. Öyle ya da böyle büyüyecekler. Belki bazı anneler burada beni yargılayacaklar ama çocuğu yemek yesin diye zorlamanın illa şu saatte uyusun diye beklemenin hiçbir yararı olmuyor.
Birkaç ay daha geçsin daha da yoluna girer her şey. 1 yaşına girince bir nebze kolaylıyorlar.
Sabredin, sizin olduğu için şükredin, o sizin için dünyanın en güzel çocuğu olmalı başka bebeklerle karşılaştırmayın ondan. O sizin gerginliğinizi stresinizi de hissediyordur o da huzursuz ediyordur onu.
Eşinizden ve annenizden size biraz yardımcı olmasını isteyin. Mesela bazı günler o uyutsun bebeği, siz o sırada takın kulaklıklarınızı dinlenin. Başka hiçbir yolu yok bunun, birlikte yollar türeteceksiniz ki altından kalkabilin.

Esim dogdugundan beri yanimda bile uyumuyo uykusu bolunmesin diye.Kaldiki cocuga bakicak .Biraz rahat olmaya calisiyorum ama panik bi insanim malesef

yahu bir gün de şurada bir anne konu açınca eleştirilmediğini yargılanmadığını göreyim ben!
insanız ya insan! bunalabiliriz, çaresiz kalabiliriz, çocuğumuza hak etmese de öfkelenebiliriz.
kızım 1 yaşındayken tam bir hafta gece uyuyamadım perişan oldum, gecenin yarısında oturup "yeter artık ben de insanım" diye ağladığımı bilirim. çocuk bilerek mi uyutmadı beni? çocuğun suçu yok biliyorum ama bu benim bunalmama engel mi?
evliya mısınız siz eleştirenler?
yaşamadan bilebilir misiniz?
hepiniz çok süper çok mükemmel anne madalyası almak için mi burada sinirleri bozulmuş yıpranmış kadınları daha fazla yıpratmaya çalışıyorsunuz?

Onlar çok mükemmel öyle demeyin. Kusursuz onlar asla sinirlenmezler. Bebekleri uyumasın ay ne güzel 1 senedir uyku uyumuyorum derler. Bizde işte kıytırıktan anneyiz

Ben zaten o kendini surekli öven annere aciyorum.Karaktersiz geliyo bana.Ben bi cok anneye gore cok fedakarim.Ne zorluklar yasadim yemedim icmedim uyumadim kizima sut sagdim anne sütu alsin diye.Gelmis bana yok kizim 2 yasinda hic kizmadim bilmem ne diyo.Bnde zaten kizimi düsünmesem burda bu konuyu acmazdim

Eltimin cocuguda bnmkiyle ayni dogdular.MasaALLAH hic uyku sorunu yok.Gecen bi gece anlatiyo oste eltim.Diyoki cok sinirlendim bebek uyumadi felan.Dedi saat 1e kadar ugrastim.Düsünebiliyomusunuz 8 aydir bi defa cocugunu 1e kadar uyutmak icin ugrasmis ve bu ona cok koymus sikayet ediyodu.Bütün kilolarimi yemek yiyememekten ve uykusuzluktan vermis bi anne olarak bu kadar da sinirlenmeye hakkim yokmu.Tabiiki o bnm canim kanim ama bazende insanin sabri tükeniyo.

Onlar çok mükemmel öyle demeyin. Kusursuz onlar asla sinirlenmezler. Bebekleri uyumasın ay ne güzel 1 senedir uyku uyumuyorum derler. Bizde işte kıytırıktan anneyiz

hiç sormayın anneliğin nirvanasındalar, onlara erişmek ne mümkün :)

konu sahibi arkadaşım, daha önceki konularınızda da yazışmıştık biliyorum zor bir süreçtesiniz anlıyorum sizi, sizin kadar olmasa da ben de çektim bir ara
tekrar söylüyorum rica ediyorum ne olur kendinizi rahatlatacak stresinizi azaltacak bir çözüm bulun.
kendinize de yazık bebeğinize de...
bu günler geçip gidiyor pişmanlıklar kalıyor

ayrıca, tabiri caizse sizin derdiniz size yeter bir de buradaki sanal yargıçları kafanıza takmayın. bugün başka bir mesajda da dedim Allah herkesi kalbine göre iflah etsin.

Cok haklisiniz ins biraz olsun pozitif olurum.Ben zaten onlari hic takmiyorum merak etmeyin.Ben zaten bebegim icin en cok burdayim

cnm bebeğin Allah size bağışlasin simdi sana soyliceklrimi adım adım uygularsan biraz düzene oturtabilirsin ilk once bebeğin yeme problemini ele alalım beyaz tarhana baharatsiz muhallebi kıvamında dene bi iki kasık yedirtadını alsın tel şehriyeli çorbasını sebze çorbası bunları değişik değişik yedir vazgeçme bebegini kahvalti yaptirdikdan sonra 4-5 saat ac bırak bu söylediği çorbalardan baslar emin ol açıktgnda bak nasıl yiyor eğer açlık süresini uzatırsan yer öğlen bebeğinle oyun oyna onu yor gun içerisinde iki defa uyut uyku süresi 3 saati geçmesin fazla olursa kaldır uykudan gece yatmaya yakın duş yaptir güzelce yaglayip masaj yap göbekten kasığa dogru geceleyin acikicaktir devam sütunu hazırla yanına açıklığında ver ışığı açma karanlık olsun hic bir sekilde tepki verme konuşma sütunu içtikten sonra uyku sürecine devam et baktın cok ağlıyor oyala ve tekrar devam et uyku sürecine sen sakın olmazsan bebekde huzursuz olur bebeğine gun içerisinde papatya icerebilirsen iyi olur sakinlesmesini saglar bu eğitimi 10 gun kesintisiz uygula Dip not: bebek gun içerisinde 3 saatten fazla uyumicak 2 günde bir yatmaya yakın duş alicak ) bunları uygulayip tekrar bana yazarsın eminim sonuc verecektir

Son düzenleme:
Hangi üyeliğinle yazdın bunları? Yani eminsin değil mi oturumundan? Yarın da diğeriyle yazıp kendine destek olursun. Aman oturum kapatmayı unutma nolur. Çok belli oluyor sonra.

Ha bir de profiline ilkokul mezunu yazmışsın. Bir konuda doğum hemşiresiyim demişsin ama yazım tarzın biraz uyumsuz açıkçası. İnsanların anneliğine laf etmeden önce; 1- Anne göğsünde bekleyen süt ekşimeeeeeeez, 2-emziren anne süt içtiğinde bebeği zehirlenmeeeeeez, 3-sezaryen olan kadınların hepsi lavaboya çıktıklarında sıkıntı yaşamaaaaaaz. 4-emziren anne göğsüne maydonoz koyduğunda bu onun eski sütünü geri göndermeeeez ve 5-bir doğum hemşiresi alanıyla ilgili konularda cahilce, hurafelere dayanan şekilde konuşmaaaaaaaz!

Şimdi anneliği öğretmek yerine bence madem hemşiresin, iki kitap oku da alanınla! ilgili bir şeyler öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…