• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben yaptım siz yapmayın diye yazıyorum.

Kısırlaştırmada böyle bir komplikasyon riski yok
Muhtemelen başka bir rahatsızlığı vardı
Veterinerin yakasına yapışın, mutlaka bir şey var
Benim oğlum işinin ehli olmayan, hatalı kısırlaştırma yapan bir veterinerin yüzünden 10 yıl çekti
Öldürüyordum adamı elimden alamadılar
Üzerine gidin, ne olduğunu mutlaka öğrenin
Cesedi veterinerlik fakültesine götürün ve orada otopsi yaptırın, hatalı bir şey varsa rapor tutuyorlar
Eğer veterinerin bir ihmali varsa cezasız kalmamalı
Benim de 7 bucuk aylik bir kizim var. Eski veterinerimiz 7 aylik kisirlastirmanin uygun olacagini soylemisti. Simdi oradan tasindik sonra hastalandi bizim kiz antibiyotik almasi gerekti yeni veteriner cok kanatmis igne vururken bir daha oraya goturmeyecegim.Kisirlastirmadan ne kadar sure idare edilebilir? Hic yaptirmasak olmaz mi? Kizginlik donemine girerse diye cok korkuyorum elbet girecek ama o zamana kadar beklemeyi dusunuyorum. Kizima com duskunum onu kaybetmekten cok korkuyorum bu konuyu okuyunca iyice endiselendim :(

Benim de 7 bucuk aylik bir kizim var. Eski veterinerimiz 7 aylik kisirlastirmanin uygun olacagini soylemisti. Simdi oradan tasindik sonra hastalandi bizim kiz antibiyotik almasi gerekti yeni veteriner cok kanatmis igne vururken bir daha oraya goturmeyecegim.Kisirlastirmadan ne kadar sure idare edilebilir? Hic yaptirmasak olmaz mi? Kizginlik donemine girerse diye cok korkuyorum elbet girecek ama o zamana kadar beklemeyi dusunuyorum. Kizima com duskunum onu kaybetmekten cok korkuyorum bu konuyu okuyunca iyice endiselendim :KK43:

Dişi kediler 5 aylıktan itibaren kısırlaştırılabiliyor
Problem erkek kedilerde, idrar yolları tam gelişmediği için 1,5 yaşa kadar beklemek gerekiyor, yoksa böbrek hastası oluyorlar, çok dikkat etmek lazım. İstanbul'daysan 15 yıldır çalıştığım çok sağlam bir kliniğim var, önerebilirim. Ev hayvanlarının kısırlaştırılmasını doğru buluyorum ben, yazık günah çiftleşemiyorlar eziyet çekiyorlar. İnsan gibi değil ki, debeleniyor, ağlıyor, hasta oluyorlar. Çok geciktirme bence ve yaptıracağın yeri seç. Operasyondan sonra bir gün bakmayan kliniğe verme. Bazıları aynı gün eve gönderiyor, tehlikeli bir durum, tam teşekküllü bir yerde yaptır mutlaka

Dişi kediler 5 aylıktan itibaren kısırlaştırılabiliyor
Problem erkek kedilerde, idrar yolları tam gelişmediği için 1,5 yaşa kadar beklemek gerekiyor, yoksa böbrek hastası oluyorlar, çok dikkat etmek lazım. İstanbul'daysan 15 yıldır çalıştığım çok sağlam bir kliniğim var, önerebilirim. Ev hayvanlarının kısırlaştırılmasını doğru buluyorum ben, yazık günah çiftleşemiyorlar eziyet çekiyorlar. İnsan gibi değil ki, debeleniyor, ağlıyor, hasta oluyorlar. Çok geciktirme bence ve yaptıracağın yeri seç. Operasyondan sonra bir gün bakmayan kliniğe verme. Bazıları aynı gün eve gönderiyor, tehlikeli bir durum, tam teşekküllü bir yerde yaptır mutlaka
Disi kedilerin karin altindan operasyon yapildigi icin daha tehlikeli ve iyilesme sureclerinin zor oldugunu duydum. Evet İstanbul'dayim onereceginiz yer uzak degilse mutlaka gotururum cok tesekkur ederim.

Kizim 4.5yasinda.kisir degil.arada bir cosuyor ama henuz bi sikinti yasamadik.hamile kalir mi bilmem.kalirsa da hayirlisi.eger anneligi yasamak kaderinde varsa yasar.yeter ki saglikli olsun..senin de basin sagolsun...

Çevremde ve bizde bir sürü kedi var, hiç birinde kısırlaştırılınca sorun olmadı. Kendini suçlama.
Çok üzüldüm. Başın sağolsun.

Tam da bugun bu konuyu gormem manidar oldu : (

Ben de 17 gun oldu ama oglusumun ardindan agliyorum her gece yatmadan aklima geliyo ya o kadar iyi anliyorum ki burnusu patileri kulaklari of :(

ayy bizde köpeğimiz kısırlaştıracaktık. o bizim bebeğimizzz. yapmayalım bari doğurup doğurup salsın ortalara napalım :(

ben de kedimi kısırlaştırdım. çok şükür 10 yıldır sapasağlam
ama oluyor böyle talishsizlikler maalesef :KK43:
iyi güvenilir bi yere yaptırın bu çok önemli
kısırlaştırmak sağlıgı içinde cok önemli

Canım başın sağolsun ...
Acını paylaşıyoruz

Benim daha mart ayında bi kedim ölmüştü ama 15 yaşındaydı eceliyle ölmüştü bu kadar ağlamamıştım sapasağlam kediydi 1 yaşındaydı çok mutluydu bnm yüzümden öldü gitti bilmiyorum nasıl atlatıcam

acınızı anlıyorum, off çok üzüldüm, kendi kedim geldi aklıma hem yazıyorum hem de hıçkırarak ağlıyorum
iki kedim vardı kızım elvan'ın rahiminde pyometra olduğundan mecburen kısırlaştırdım. sonra oğluşumu sahiplendik. dünyalar güzelik bir oğlandı, iyi huylu iştahlı mutlu. elvan'ı rahat bırakmamaya başlayınca mecburen onu da aynı veterinerde kısırlaştırdık. ama güzel oğlum ertesi gün ciğerleri su topladı ve kaybettim. ellerimin arasından gitti, 24 saat klinikte başında bekledim,kucağımda gözlerimin içine bakarak öldü,ellerime işedi, ellerime kustu, bişey yapamadım. kızımın kazağını çok severdi ona sarıp gömdük.
aylarca ağladım, Allah başka acı vermesin.
o boş sepetle eve gelişimde elvan'ın sepeti koklayarak gizmo'yu aramasını hiç unutamam.

başınız sağ olsun.
üzüntüyle söylediklerinizi anlıyorum ama kısırlaştırma önemli bir olay. sokakta bir sürü perişan kedi var, yavruları olsa daha fena olurdu.
ya veteriner hatasından, ya da başka türlü bir rahatsızlıktan kaybetmişsinizdir kedinizi. sizin bir suçunuz olamaz bunda, kendinizi yıpratmayın.

2 hafta önce kedimi kısırlaştırdığmı yazmıştım kedim 3 gündür kusuyodu dün veterinere götürdük kan tahlili böbrek bilmem ne bişiyi ( inanın hatırlamıyorum) 2 kere röntgen çekildi karın boşlugunda bişey vardı ama kedim kendinden geçtiği için ameliyata alamadılar ilaç verip bekledik kendine gelince ameliyata alıncaktı ama kedim kendine gelemedi 1 saat önce öldü. Sabahtan beri başında ağlamaktan başka bişey yapamadık keşke kısırlaştırmasaydık da kedim 20 tane birden doğursaydı baksaydım ben salaklık yaptım dha öncede kedimi kısırlaştırmıştım hiç bişey olmamıştı ama belli olmuyo işte minnoşum öldü bu acıyı ben yaşadım siz yaşamayın bnde bişey olmaz diyerek yaptırdım ama yarın kedimin ölüsünü almaya gidicem. Buda benim minnoşum. Eski sapasağlam hali. Eki Görüntüle 1230722
tüm yorumları okumadım ama tartışmada değil amacım o konuları açtığınızda bi arkadaş daha vardı yırtmıştım kendimi..teorimi iyice desteklemiş oldunuz böylece..başınız sağolsun melek oldu sevgili kediniz.

Allah sabir versin.
14 yasinda kedim hasta bisey olacak diye ödüm patliyor.Agliyorum ona bakip bakip...
Zor cok zor :(

Acınızı anlayabiliyorum ancak lütfen insanları "ben yaptım, siz yaptırmayın" diye yanlış yönlendirmeyin. İşinin ehli bir veteriner için sağlık sorunu olmayan bir kediyi kısırlaştırmak çok kolay bir ameliyat ve herhangi bir komplikasyon olmazsa kedi sapasağlam yaşamına devam ediyor, hatta bazı kanser türlerine yakalanmaması, evden kaçmaması, evi işaretlememesi ve huzursuz olmaması için bu operasyon bence gerekli. Binlerce sahiplenilmeyen, açlık sınırında yaşayan kedi var sokaklarda, bu nüfusu bir de bizim artırmamızın ya da dışarı salmadığımız hayvanın hormonları sebebiyle mutsuz ve huzursuz olmasının anlamı yok.
Kediniz için de çok üzüldüm, hemen başka bir kedi evlat edinmenizi ve sevginizi ona vermenizi tavsiye ederim.

canım başın sağolsun çok üzüldüm ama şöyle düşün 20 tane de doğursa bakardım diye şuan duygusal düşünüyorsun ancak bakamazdın. o 20 tanesinden en az yarısı arabaların altında can verecekti belki de, kalanı da barınaklarda sokaklarda sürünecekti. 1 canın gitmiş ancak sokak hayvanlarına üredikleri hızda ev bulamıyorken kısırlaştırmak en doğrusu.

kedişine çok üzüldüm çok da tatlıymış hayvanların yeri cennettir onlar günahsız canlılar.

Back
X