Bencil aile

4-5 aya nişanlın askerden dönünce evleneceksin? Nerede oturacaksınız evlenince? Sizin oturacağınız evin artık en geç 2 aya tutulması lazım?
Çeyizlerin de yeri belli olur 2 aya. 4-5 ay boşa kira ödemek çok mantıklı değil. Ama 2 ay daha ödenebilir.
yok biz evi düğünden 15 gün önce tutucaz diyorsan bencil düşünen sensin şu an. Bir işe girersin kiraya faturalara destek çıkarsın ancak öyle.
boşa kira ödeyene kadar o parayla senin bir eksiğin tamamlanır mesela?

bence sıkmayın canınınızı,zaten seneye evlenecekmişsiniz,eşyalarıda güvendiğiniz bir yere koysanız,annenizle kalın bence

Şu an çalışmıyor olduğunuza göre normalde zaten aile nereye giderse çocuk da oraya gider.
Sizi konyada bırakmalarına şaşırdım ben asıl
Konyada kalmanızı gerektiren bir sebep de yokmuş
Ben olsam mesela ta giderken evi kapar giderdim

Bu döneme özel değil bence hiçbir dönemde insanlar boş yere bi eve para ödememeliler
Konyadaki evde kalayım ben kendimi geçindiriyorum zaten gibi bir durumunuz da yok
Siz daha bencil geldiniz bana

E çok haklılar.
Ek olarak tabi ki kendi hayatlarına bakacaklar.
Asıl çocuk var diye boşanmamak bir ömrü çocuk uğruna heba etmekten başka bir şey değil.
Siz daha bencil gibi geldiniz. Bir de yanlış anlamayın ama kaç yaşındasınız?
Onu istemem, bunu istemem, yeni şehre gitmem, şunu yapmam banane banane gibi bir tavrınız var. Çocuk gibi mızıldanıyorsunuz gibi duruyor karşıdan bakınca.

Biraz makul ve mantıklı düşünmeye çalışın lütfen.

Külliyen hatalı bombeli
külliyen yalan bombeli
Konya'daki evi de yeni görüştüğün kişiyle rahat görüşmek için, aileni bencilce kullandığın külliyen doğru bombeli...
Bu yorumdan sonra ben konudan koptum...
Sanirim bombeli de koptu...

Bencil olan aileniz değil, sizsiniz. Kendi keyfiniz için ekstra masrafın olması umurunuzda değil. Madem Konya’dan gitmek istemiyorsunuz bir süreliğine kendi alanınızın dışındaki mesleklere yönelin kasiyerlik vs gibi. Hem sizin istediğiniz olur hem de kimseye yük olmazsınız

NilMeSekercim nisanlim askerde gelmesiyle düğün arasında 15 gün var, olamaz yani.

evlenince nerede oturacaksınız

nişanlı gelince 15 günde eşya alıp ev mi kuracaksınız

evin eşyasını vs satmak yerine siz nişanlınızla yerleşin o eve

bir de KPSS çalışıyorsanız atanacaksınız nasıl bu kadar net o şehir bu şehir modu var

neyse nişanlı ile evlenince nerde yaşayacağınız sorusuna cevap alayım yoruma sonra devam ederim

Başka bir konuya Nişan atalı çok oldu başkasıyla görüşüyorum yazmışsınız.

Nişanlım diye yazmamissiniz. Sadece görüşüyorum demissiniz. E o zaman Şimdi orda evlilik ve nişanlı yoksa, durmanın da bir anlamı yok ki.
Yarım okumuşsunuz hepsini. Nisan attım şu an başka birisiyle birlikteyim. Ikisi başka insanlar yani. Isteme oldu küçük çaplı yaza da düğün inşallah. Nişanlım orda diye orda yaşamıyorum ki ben çevrem orda, orda doğdun büyüdüm birden hadi taşınıyoruz insan için zor oluyor yani

Yarım okumuşsunuz hepsini. Nisan attım şu an başka birisiyle birlikteyim. Ikisi başka insanlar yani. Isteme oldu küçük çaplı yaza da düğün inşallah. Nişanlım orda diye orda yaşamıyorum ki ben çevrem orda, orda doğdun büyüdüm birden hadi taşınıyoruz insan için zor oluyor yani
Yarım okumadım. Nisan atalı çok oldu başkasıyla görüşüyorum yazmışsınız. Yeni biriyle nisanlandim yazmamissiniz. Yani bu sizin eksik yazışiniz o zaman.

Külliyen hatalı bombeli
külliyen yalan bombeli
Konya'daki evi de yeni görüştüğün kişiyle rahat görüşmek için, aileni bencilce kullandığın külliyen doğru bombeli...
Ay bir türediniz ki her konunun altında dalga geçmek için üç beş kişi görür oldum. Eğlenmek istiyorsanız başka yere gidin ben aklı başında insanlardan fikir almak için yazdım buraya. Doğduğum büyüdüğüm şehirden ayrılmak istemiyorum nişanlın nişanlın. Niye bir erkek olmadan isteğim olamaz mı? Ya doğru düzgün yorum yapın ya da yapmayın insanların derdi kendilerine yetiyor zaten.

Çocuk değilsiniz ki yeni yere alışamaz psikolojisi bozulur diye sizi düşünsünler. Kendi başınıza yaşayabilecek kadar yetişkin de olamamışsınız. Nişanlınızla ev tutun baksın size işte madem.

aileniz haklı hiç kusura bakmayın
ohh. çalışma ama kiran faturaların masrafların ödensin
aileden ne çektiniz bilmiyorum ama maddi açıdan haklılar hiç kusura bakmayın

bu arada nişanlı değilsiniz bence de sanki.. sevgiliniz var

Genel bir açıklama yapayım tek yazarken zor oluyor.
Uzun bir ilişkim vardı nişanlandık sonra nisan atmıştım. Burda konu açtım zaten neden olduğunu. Sonra karşıma birisi cıktı bunda sanki direk evlenckmişiz gibi gelişti herşey çok kısa zamanda. Askere gitmeden isteme olsun gelince nisan olur dedik. Küçük çaplı isteme oldu aileler tanıştı ama bu covidden dolayı nisan yapmaktan vazgeçtik. Direk nikah olcak kına da yapmicaz geldiğinde. Yaşayacağımız ev var şu an ama tadilatta. Eşyaları aldık tadilat bitince eve koycaklar. Oda Şubatı buluyor yani. Nisanda askerden gelcek bayram sonrası nikah inşallah. Çok çabuk gelişti herşey. Bende bir an önce evime geçmek istiyorum tabiki. Ama ben başında demiştim yaza gidin diye onlar biz artık burda yaşamak istemiyoruz diye gittiler. Biraz bekleyebilirlerdi mecburi bir durum yok. Yine de beni bencil bulanlar olmuş saygı duyuyorum düzgün yorum yaptıkları için.

Genel bir açıklama yapayım tek yazarken zor oluyor.
Uzun bir ilişkim vardı nişanlandık sonra nisan atmıştım. Burda konu açtım zaten neden olduğunu. Sonra karşıma birisi cıktı bunda sanki direk evlenckmişiz gibi gelişti herşey çok kısa zamanda. Askere gitmeden isteme olsun gelince nisan olur dedik. Küçük çaplı isteme oldu aileler tanıştı ama bu covidden dolayı nisan yapmaktan vazgeçtik. Direk nikah olcak kına da yapmicaz geldiğinde. Yaşayacağımız ev var şu an ama tadilatta. Eşyaları aldık tadilat bitince eve koycaklar. Oda Şubatı buluyor yani. Nisanda askerden gelcek bayram sonrası nikah inşallah. Çok çabuk gelişti herşey. Bende bir an önce evime geçmek istiyorum tabiki. Ama ben başında demiştim yaza gidin diye onlar biz artık burda yaşamak istemiyoruz diye gittiler. Biraz bekleyebilirlerdi mecburi bir durum yok. Yine de beni bencil bulanlar olmuş saygı duyuyorum düzgün yorum yaptıkları için.

şimdi konu sadece Şubat a kadar kalacağınız yer

yani yılbaşından sonra gidecektim diyorsunuz o da ocak

yani evi bugün kapatalım deseniz yine ocak ı hatta ocak sonunu bulur

ben olsam yılbaşına kadar kalır sonra da ocak gibi Konya ya gider tadilattaki ev ile ilgilenir ocak sonu oraya taşınırım olur biter

orası gelin evi olacak beni yalnız oturtmazlar derseniz bilemem de cidden oradaki ev boş durup sizin kira ödemeniz makul olmaz

şimdi konu sadece Şubat a kadar kalacağınız yer

yani yılbaşından sonra gidecektim diyorsunuz o da ocak

yani evi bugün kapatalım deseniz yine ocak ı hatta ocak sonunu bulur

ben olsam yılbaşına kadar kalır sonra da ocak gibi Konya ya gider tadilattaki ev ile ilgilenir ocak sonu oraya taşınırım olur biter

orası gelin evi olacak beni yalnız oturtmazlar derseniz bilemem de cidden oradaki ev boş durup sizin kira ödemeniz makul olmaz
Aslında bende aynısını düşündüm ama karar veremedim yani çeyizlerimi de götürmüş olurum esyalar direk o eve gelcek zaten hemde evde oturup ders çalışabilirim rahat rahat. Iki uc ay sonra da nikahi yapmış oluruz. En mantıklı yol bu gorunuyor

Çevrem alışkanlığım demişsiniz o kısma da yorum yapayım
Zaten pandemi yüzünden herkes evde.
Taşınınca tek değişecek olan pencereden bakınca göreceğiniz manzara zaten sadece şu an

Zaten yakında geri de dönecekmişsiniz
Bence hiç tatsızlık çıkarmayın, sorun etmeyin
Atla deve değil 3-4 ay idare edebilirsiniz
Daha sonra ev düzeltme sebebiyle zaten geri döneceksiniz

Kpss çalışan birine göre şehir değiştirmenin zor gelmesi garip geldi. Kim bilir nereye atanacaksiniz. Nereye atanacaginiz belli olmadan ev kurmak da mantıklı gelmedi. Anneniz de kocamam insan bir şeyleri düşünüp karar vermiştir. Insanlar tek başına ülke değiştiriyor değil ki şehir zorunlu olunca her şey yapılır. Bir de kira ile bitmiyor faturalar var yeme içme var orda size baya para harcanıyor yani yazık günah diye düşünmüyor musunuz? Hem pandemi dönemi hepimiz evdeyiz eş dost gördüğümüz yok. Konyada da olsanız kimseyi görmeyeceksiniz. Kurulmayin boşuna ailenize. Oturun ders çalışın bol bol işte.ne güzel

NilMeSekercim nisanlim askerde gelmesiyle düğün arasında 15 gün var, olamaz yani.

Sen çalismiyorsun. Nisanlin dügünden 15 gün önce gelecek, o nerede çaliscak? Kira, depozito, mobilyalar, gaz elektrik kim ödüyor? Anneannenmi?

Kendin geçinebilsen, kirayi ödeyip hadi bir nebze kalabilirdin. Ancak adamlarin evi, kira parasini alamiyorlar. Nisanlin ilede zaman geçiremiyormussun, askerde. Ne diye o evi bos biraksinlar? Bence ailen gayet hakli ve sen gerçek dünya ile tanisman lazim. Hayat öyle tozpembe degil.

Back
X