bencil annane arasammı

bitkisel

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
468
335
158
herkese iyi günler..
kızlar 5 yıllık evliyim. annemin tarafı bize karşı her zaman soğuktu. yani şöyle anlatayım. ben küçüktüm evimize gelirlerdi ama hep bi surat, bi kibir. inanırmısınız ben bi gün annanemin benim başımı okşayıp sevdiğini hatırlamıyorum. durumları bizden iyiydi. yakacak odunu bile sokaklardan toplardık. tuzumuzun bittiği alamadığımız olurdu. aynı ilçede olmamıza rağmen ki teyzemgille çok yakındık çok görüşüldüğünü hatırlamıyorum. zaten devamlıdedikodu, kavga, laf, söz bihuzur vermediler.
iyiyanları da oldu tabi,küçük teyzem bikaç kez bana ayakkabı almıştı, babam öldüğünde annanem aylık 50 tl vermişti, (tabi lafıyla beraber), ya gerçekten toparlayıp anlatamıyorum.
Benim anlatmak istediğim bugüne kadar bana teyze, dayı, annane olduklarını hissettirmediler.
şimdiye kadar çok alltan aldım hatta annaneme bi keresinde niye böyle yapıyosun üzülüyorum dediğimde itin biri ölür işte demişti. ağlaya ağlaya yemek yemiştim.
çok iyi bir üniversiteden mezun oldum. üniversitem aynı şehirde çok yakın mesafe olmasına rağmen ne teyzelerim ne dayım kimse mezuniyetime gelmedi...ancak teyzemin kızı 2 yıllık başka bir şehirde bir üniersiteyi 6 yılda bitirdi diye toplanıp mezuniyetine gittiler.
ya bilmiyorum çok doluyum... çok eksik bırakıldım....
Ha bu arada 5 yıllık evliyim ama hiç evlerine davet etmediler. çok utanç verici değilmi. eşime karşı beni küçük düşürdüler.
uzun lafın kısası annanem şimdi hasta, hastayken aradım ettim. ancak beni özlüyomuş, anneme ölüm var kalım var demiş, biz onlara soğuk davranmışız v.s. diyerek devamlı aramamı istiyor.
ben ise çok doldum, çok kırgınım aramak hiç istemiyorum artık. bu arada ben çok iyi bir maaşla yönetici pozisyonu bir işte çalışıyorum. küçük teyzem (sanırım aramadığım için)yönetici olmuş da ne olmuş insan olamamış demiş.
ben eğer ki insan olamamışsam beni o hale getiren kendileri değilmi. emek vermeden sevgi olurmu...
Ben buz gibi soğudum aramak istemiyorum. siz olsaydınız ne yapardınız...yanaklarım ateş gibi yanıyor şu anda. annem sen günahını üzerinden at ara diyor.
benim ömrüm kitapların arasında geçti. ne dedikodu, ne asilik kimseye zararım olmadı. ne vardı yani bi sevgi, bi samimiyet olsaydı. ben istemezmiydim. aramak istemiyorum....

Ben olsam arardım..
Üstüne düşeni yap bence sonra ah vah etme..
Ama yaşadıklarınız da çok zormuş gerçekten , daha ananenizin hesabı ok ağır olacak...

Ben giderdim.
Geçmiş olsun derdim.
İğnelemeden laf sokmadan.
Ben sizin gibi değilim, insanım demektir bu..
Hem de hiç keşke kalmaz içinde...

Icimden gelmeyen bir seyi yapmam, ha anneniz hatir koyuyorsa belki onun hatrina bilemem tabi

arkadaşlar. anne tarafım burunlarından kıl aldırmazlar. hala bizi suçluyolarmış. biz soğuk davranmışız. ya sen küçük bi çocuğa bile bi güleryüz göstermezsen sana yanaşabilirmi. işin özeti kendi yaptıklarının hiç farkında değiller. bizi hatalı görüyorlar.

ben gitmedim, gitmem.. onlar o yaşta, o kadar günahla yaşarken senin gitmemen devede kulak kalır.. ben, beni yıpratan insanları çıkarttım hayatımdan, hafifledim.. gidersen de arkandan duyacağın dedikodulara şimdiden hazırlan.. o tipler ölseler bile mezarda konuşurlar, ama konuşurlar..

Ben giderdim.
Geçmiş olsun derdim.
İğnelemeden laf sokmadan.
Ben sizin gibi değilim, insanım demektir bu..
Hem de hiç keşke kalmaz içinde...

bana mı dedin bilmiyorum ama ben iğneleyebilecek bi karakter değilim. yüzüm yumuşaktır. dediğim gibi ben yıllarca bildiğin inektim hep ders çalışırdım. şimdiye kadar annaneme bi kez terslendim. çünkü normal konuşurken ha yaşıyormuydun falan diye laf soktu. ben de hayırdır inşallah nasıl oldu da beni özledin dedim. onun dışında bi saygısızlık etmedim.
ya ben böyle işte biriktirip biriktirip birden kesiyorum. çünkü ayak oyunları yapamıyorum. ben ararsam ona laf sokmam ama o bana laf sokabilir.

sakın arama önce tövbe etsin

aklıma ne geldi biliyormusun
acaba yönetici değilde ev hanım olsan
lise mezunu kalsa da
şimdi aramıyor diye şikayet ederlermiydi
yoksa aman aramasın
belki bir yardım ister diye tedirgin mi olurlardı

madem bu yaşına kadar yanınızda olmamışlar
şimdide senin faydan dokunmasın
ALLAH RIZASIYMIŞ
insanlık adınaymış
filan

kimse bu cümleleri kurmaz umarım
insanlık adına birşey yapılacaksa bile
önce seni insan yerine koyanlara yaparsın

heee ALLAH RIZASI kısmı için
valla sırf bu yüzdern yapanı taktir ederim
ama kendimi tanıdığım kadarı ile şunu söyleyebilirim ki
ben o kadar yüce gönüllü biri asla olmadım
yani sırf allah rızası diye
içimden gelmeyen ve haketmediğini düşündüğüm insanlar için kılımı kıpırdatmam

tam tersine baba tarafı daha mesafeli olur,anne tarafı daha yakın sahiplenici olur
hayat böyle sen iyiysen herkes iyi,sen kötüysen herkes kötü
yani düştünmü kaldıranın olmaz
ama ben senin yerinde olsam giderdim,hastaymış belki son zamanlarını yaşıyor
onunla oturup eğlenecek değilsin ya,kısa bi ziyaret herşeyi çözer
sonradan üzülme boşver,sen sana düşeni yap.

Yok size iğnelersiniz demedim.
Birikimle tavırlı olabilirsiniz diye dedim.
Yaptığınızın da saygısızlık olmadığını düşünüyorum.
Gayet güzel bir serzeniş olmuş..
Bu durum olağandışı olduğu için gidin dedim..
Büyüklük yaşla olmuyor ne yazık ki..
Vicdanınız daha bir rahat edecek.
Eğer yine de terslik yaparlarsa sizin iyiliğiniz size kalacak..

sakın arama önce tövbe etsin

arkadaşım ne tövbesi o şimdi beni nasıl görüyor bence biliyormusun.
işe girdim, para kazandım, burnum havaya kalktı zannediyor.
öyle değil işte. herşey parayla olmuyor.
ben istemezmiyim, memlekete gittiğimde eşimi alayım bu da benim akrabam diyeyim. sığ beyinleri bi türlü çalışmıyor. ama aramızda o samimiyet olmadı, olamadı, olamıyor. sanırım ben artık çekemicem

Arardım hatta giderdim,
Bende asla yapılanı unutmam ama tüy kadar bana hakları geçtiyse gider helallik isterdim.
Giderken de eli kolu dolu giderdim.
Varsın onlar bilmesin, Allah biliyor derdim ve ileride keşke demezdim.

Allaha versin hesabını boşver cenazesine bile gitme içinde bir şey kalmasın söyle içinden geçenleri.ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…