bencil annane arasammı

senin de içinde yalnızlık, eksiklik, terkedilmişlik hissi varmı
düşün ki bu gün arife yarın bayram, memleketinden uzaktasın hiç ama hiçbir akraban yok bir sen bir kardeşin birde annen (o bayram babamda yanımızda yoktu) insanlar sabah kalkacak, şıkır şıkır hazırlanacak akrabalarına gidecek dede anneanne, babaanne görecekler, teyöe dayı hala amca kuzen işte ne varsa, sokaklarda dolaşacaklar senince gidecek kimsen yok, telefonun bile çalmayacak biliyorsun kimse aramayacak çünkü arayınca da konuşmayacaklar onu da biliyorsun ne yaparsın sen? ertesi gün bayram ve biz arife gecesi perdeleri çektik, evin zilini kapattık annemle, sırf şeker almak için kapımızı çalacaklar... koyun koyuna uyuduk o gece annemle ağlaya ağlaya uyuduk... iyi bilirim eksiklik ne demek, yarım kalmak ne demek hele yalnızlığı sen bana sor bitkisel

ha ziyaret etsem iyi ağırlarlar ama artık 5 yılın sonunda eşim de gelmek istemez.
ziyaret edince ağırlanmak bile bir nimet inan bana ben eşimle halamın kapısında kaldım bir bayram, tam evden çıkarlarken vardık evlerine "bizde düğüne gidiyorduk, siz girin içeri de biz bi gidip gelelim" dediler .... gibi ortada bıraktılar bizi... yani kapısına varınca bile adam yerine koymadılar... bende o günden beridir gitmem evlerine hele eşimi asla götürmem. kocama saygısızlık edene bende saygı duymam.. eşiniz haklı neyi gitsin ki...

aynen işin kötüsü baba tarafıyla hiç görüşmüyoruz. şaka gibi ya.
ya bilmiyorum. ben bunun sıkıntısını çok hissediyorum.

Gitme ama içinden hakkını helal et büyüklük sende kalsın...

Offf. Çok fena bişey bu..
Akşam akşam ağlattınız beni..

ay sinirm bozuldu ağlıyorum şu anda

kardeşim askere gideceği zaman daha işe girmemiştim. babamdan kalan ölüm maaşıyla geçiniyoruz. askere gideceği gece büyük teyzemler geldi. sonra gittiler. otobüs gece vaktiydi. biz bi dolmşla (annem ve ben) kardeşimi otogara bıraktık. gece olduğu için evin yakınına dolmuşla geldik. sonra yarım saat eve yürüdük.
ama şimdi onlara sorsan neymiş kardeşim arayıp ben askere gidiyorum dememişmişmiş.
ya dediğim gibi sen bi insana çocukluktan soğuk davranırsan sana nasıl yaklaşır..
aman ben burda üzüldüğümle kalıyorum valla

bak şimdi hatırladım kardeşimin sünnetine de gelmemişlerdi. neymiş tatile gideceklermiş. oysaki aylar öncesinden söylemiştik.

anesaysa ve bitkisel arkadaşlar yapmayın, eski kötü günleri düşünüp üzmeyin kendinizi. ben de kötü oldum ama Allah herşeyin karşılığını er ya da geç veriyor. Hastane köşelerinde, ateşler içinde kaldık; yolsuz, izsiz kaldık; annem yatalak oldu da kapımızı çalan olmadı; babacım izin alıp kaldı başımızda; her doğum günümüzde zengin kuzenler hediyelere boğuldu biz afedersin p.ç gibi kaldık ellerimiz bomboş... ohooo boşverin ya. size yazık.

Bundan sonrası güzel olacak inşallah.

5 sene boyunca kimselye görüşmediniz öyle anladım.
inatçıyımdır ben de böyle hususlarda.
ananeni görmeye git ama içindekileri de hafiften söyle. helalleş bir daha da gider misin bilmem.
teyzenler vs. kalanıyla da ben olsam görüşmem. eşine söylediğin tam olturmuş, onları adam yerine koymuyorum ki diye. kimseye muhtaç değilisiniz, kim ne derse desin arkanızdan.

ay sinirm bozuldu ağlıyorum şu anda
çok ağladım arkadaşım ben hala da ağlarım hele ki bu anıyı hatırlamak ne bilim ama kin gütmedim hiçbirine düşünsene bir bizler torunuz kendi evladına bunu müstehak gören torununa ne yapmaz ki kendi evlatlarına ana babalık akrabalık edememiş insanları biz nasıl büyük sayalım ki.. allah ıslah etsin de geç ha içinin acısı geçecek mi HAYIR ama dua et allah seni evlatlarından güldürsün...

5 sene inadımdan kimseyle görüşmedim değil. memlekete gittiğimde gittiğimi bile bile bir kere bile evlerine davet etmediler. e davet edilmediğim eve nasıl gidebilirim bu saatten sonra da ben gitmek istemiyorum. eşim de gelmez zaten. olan oldu ipler koptu anlayacağın.

anneannenin derdini anlamadım, para mı bekliyor bakıma mı ihtiyacı var ilgi mi göremiyor? gençken o çocuklar ondan ilgi beklerken nerdeydi

Yoktu evet.
Ama bu kadar da kötü olunmaz ki.
Dediğiniz gibi konuşsa onlardan ne farkı kalacak?
Ben biri kötü diye kötü olamam..
Ben bunun hesabını kendime veremem..

anneannenin derdini anlamadım, para mı bekliyor bakıma mı ihtiyacı var ilgi mi göremiyor? gençken o çocuklar ondan ilgi beklerken nerdeydi

o işte öyle düşünmüyor. hatalı olduğunu düşünmüyor bence.
bi de anne ortanca sadece kardeşimle bana karşı böyle diğer torunlarını çk sever.
paraya ve bakıma ihtiyacı yok. küçük teyzemle kalıyor. küçük teyzem evlenmedi.
kafayı bana takmış işte. bencil olduğu için dediğim dedik.
istediği olsun istiyor....
valla ölse de üzülmem. benim derdim ben bunları dert etmediğimi düşünüyordum ama kalbim çok kırılmış, hep içime atmışım.

Yoktu evet.
Ama bu kadar da kötü olunmaz ki.
Dediğiniz gibi konuşsa onlardan ne farkı kalacak?
Ben biri kötü diye kötü olamam..
Ben bunun hesabını kendime veremem..

yaşamayan bilmez, yazık değil mi konu sahibine onlarla görüşmek ne kadar zordur.hem neden ne değişecek kadın tövbe mi edecek evlatlarını ne hale getirmiş baksanıza hepsini birbirine düşürmüş.bütün bunların suçlusu bu kadın.

akrabanın akrabaya yaptığını akrep yapmaz insana derdi rahmetli annem yine diyorum kendi evlatlarına merhamet etmemiş insanlardan iyilik beklemek boşa kürük çekmekten başka birşey değil. gitme arama sorma sende demek kolay ama gelde içime anlat sen bunu, bunu da iyi biliyorum en iyisi sen artık kendin aile olmuşsun ona bakmak, tıka kulaklarını önüne bak. (bu da eşimin lafı). biliyorum kim ne derse desin sizin içinizde yanan o teşi söndüremez ama üç aşağı beş yukarı bir çok insanın yaşadğı aile içi sorunlar bunlar. dilerim Allah'tan ben vicdanımı ve merhametimi hiç kaybetmem... sizde dua edin onları da Allan'a havale edin O'nun herşeye gücü yeter.sevgi ile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…