düşün ki bu gün arife yarın bayram, memleketinden uzaktasın hiç ama hiçbir akraban yok bir sen bir kardeşin birde annen (o bayram babamda yanımızda yoktu) insanlar sabah kalkacak, şıkır şıkır hazırlanacak akrabalarına gidecek dede anneanne, babaanne görecekler, teyöe dayı hala amca kuzen işte ne varsa, sokaklarda dolaşacaklar senince gidecek kimsen yok, telefonun bile çalmayacak biliyorsun kimse aramayacak çünkü arayınca da konuşmayacaklar onu da biliyorsun ne yaparsın sen? ertesi gün bayram ve biz arife gecesi perdeleri çektik, evin zilini kapattık annemle, sırf şeker almak için kapımızı çalacaklar... koyun koyuna uyuduk o gece annemle ağlaya ağlaya uyuduk... iyi bilirim eksiklik ne demek, yarım kalmak ne demek hele yalnızlığı sen bana sorsenin de içinde yalnızlık, eksiklik, terkedilmişlik hissi varmı
ziyaret edince ağırlanmak bile bir nimet inan bana ben eşimle halamın kapısında kaldım bir bayram, tam evden çıkarlarken vardık evlerine "bizde düğüne gidiyorduk, siz girin içeri de biz bi gidip gelelim" dediler .... gibi ortada bıraktılar bizi... yani kapısına varınca bile adam yerine koymadılar... bende o günden beridir gitmem evlerine hele eşimi asla götürmem. kocama saygısızlık edene bende saygı duymam.. eşiniz haklı neyi gitsin ki...ha ziyaret etsem iyi ağırlarlar ama artık 5 yılın sonunda eşim de gelmek istemez.
ayynı şeyleri yaşadımışız neredeyse. he benim babam başımda çok şükür, başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
biz de ne anne, ne baba tarafından gün yüzü gördük. iki tarafın durumları çok çok iyi iken biz okula yürüyerek gidip, aç gelirdik eve cebimizde beş kuruşsuz; derece ile mezun olduk alay ettiler inek diye, kendileri baba parasıyla okudular zor bela... hastalıklar, kötü günler, sevinçlerde hep dostlarımız vardı, kibirli, kendini beğenmiş akrabalarımız yoktu hiç yanımızda.
ama dediğiniz gibi işe girip, Allah a şükür iyi evlilikler yapınca adam yerine konduk, he kimseye eyvallahım var mı? yok ama yine de canları yanınca arar, sorarım. Kendim için, belli ki siz de takmışsınız kafanıza. Arayın, soğuk bir şekilde geçmiş olsun deyin, kurtulun bu sıkıntıdan.
düşün ki bu gün arife yarın bayram, memleketinden uzaktasın hiç ama hiçbir akraban yok bir sen bir kardeşin birde annen (o bayram babamda yanımızda yoktu) insanlar sabah kalkacak, şıkır şıkır hazırlanacak akrabalarına gidecek dede anneanne, babaanne görecekler, teyöe dayı hala amca kuzen işte ne varsa, sokaklarda dolaşacaklar senince gidecek kimsen yok, telefonun bile çalmayacak biliyorsun kimse aramayacak çünkü arayınca da konuşmayacaklar onu da biliyorsun ne yaparsın sen? ertesi gün bayram ve biz arife gecesi perdeleri çektik, evin zilini kapattık annemle, sırf şeker almak için kapımızı çalacaklar... koyun koyuna uyuduk o gece annemle ağlaya ağlaya uyuduk... iyi bilirim eksiklik ne demek, yarım kalmak ne demek hele yalnızlığı sen bana sorbitkisel
düşün ki bu gün arife yarın bayram, memleketinden uzaktasın hiç ama hiçbir akraban yok bir sen bir kardeşin birde annen (o bayram babamda yanımızda yoktu) insanlar sabah kalkacak, şıkır şıkır hazırlanacak akrabalarına gidecek dede anneanne, babaanne görecekler, teyöe dayı hala amca kuzen işte ne varsa, sokaklarda dolaşacaklar senince gidecek kimsen yok, telefonun bile çalmayacak biliyorsun kimse aramayacak çünkü arayınca da konuşmayacaklar onu da biliyorsun ne yaparsın sen? ertesi gün bayram ve biz arife gecesi perdeleri çektik, evin zilini kapattık annemle, sırf şeker almak için kapımızı çalacaklar... koyun koyuna uyuduk o gece annemle ağlaya ağlaya uyuduk... iyi bilirim eksiklik ne demek, yarım kalmak ne demek hele yalnızlığı sen bana sorbitkisel
ay böyle dersem bi de ölüverirse bi ömür dillerinden düşmem artık
çok ağladım arkadaşım ben hala da ağlarım hele ki bu anıyı hatırlamak ne bilim ama kin gütmedim hiçbirine düşünsene bir bizler torunuz kendi evladına bunu müstehak gören torununa ne yapmaz ki kendi evlatlarına ana babalık akrabalık edememiş insanları biz nasıl büyük sayalım ki.. allah ıslah etsin de geç ha içinin acısı geçecek mi HAYIR ama dua et allah seni evlatlarından güldürsün...ay sinirm bozuldu ağlıyorum şu anda
Onlar kötü diye konu sahibi de mi kötü olsun?
5 sene boyunca kimselye görüşmediniz öyle anladım.
inatçıyımdır ben de böyle hususlarda.
ananeni görmeye git ama içindekileri de hafiften söyle. helalleş bir daha da gider misin bilmem.
teyzenler vs. kalanıyla da ben olsam görüşmem. eşine söylediğin tam olturmuş, onları adam yerine koymuyorum ki diye. kimseye muhtaç değilisiniz, kim ne derse desin arkanızdan.
anneannenin derdini anlamadım, para mı bekliyor bakıma mı ihtiyacı var ilgi mi göremiyor? gençken o çocuklar ondan ilgi beklerken nerdeydi
anneannenin derdini anlamadım, para mı bekliyor bakıma mı ihtiyacı var ilgi mi göremiyor? gençken o çocuklar ondan ilgi beklerken nerdeydi
Yoktu evet.
Ama bu kadar da kötü olunmaz ki.
Dediğiniz gibi konuşsa onlardan ne farkı kalacak?
Ben biri kötü diye kötü olamam..
Ben bunun hesabını kendime veremem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?