bencil annane arasammı

sen ara arkadaş.yarın ölür pişman olursun.aradığın için hiç pişman olmazsın emin ol.bırak herkes ettiğini çeker.
Ben de babannemi hiç sevmem.hatta bazen düşünürüm ölse ağlar mıyım ki diye ama naparsın her doğuran nasıl ana olamıyorsa herkes de teyze anneanne babaanne olamıyor

bide şunu belirteyim. nikahım memleketteydi nikaha geldiler takı taktılar. ama manevi olarak hiç bir yardımları olmadı. babam zaten vefat etti. ben baya boynu bükük kaldım. ya bi teyze, bi dayı kol kanat germezmi anlamadım gitti. 6 ay önce kardeşimin nikahı oldu. eve gelindi. ben dünürlere hizmet ediyorum. çay falan koyuyorum. küçük teyzem beni kenara çekti.
bitkisel sen benle niye sohbet etmiyosun dedi.
ben de teyze sohbet etmeminin yerimi, yabancı insanlar ilk kez (şehir dışından )evimize gelmiş. iyi ağırlamaya çalışıyorum koşturuyorum görüyosun dedim. ama gözlerim doldu yani ben de artık 32 yaşındayım. hiç lafa gelemiyorum.
ayrıca dayım eşim onunla konuşmadı diye küsmüş. eşime arkadan hayvan gibi demiş.
eşim dayımı hiç tanımıyor. ayrıca belki o da kinlenmiştir. bilerek konuşmamıştır bilemiyorum.

Allaha versin hesabını boşver cenazesine bile gitme içinde bir şey kalmasın söyle içinden geçenleri.ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee

ay böyle dersem bi de ölüverirse bi ömür dillerinden düşmem artık

ha bi de şöyle bişey oldu. benim 2 yaşında oğlum var. işte eşimin teyzesine dedim ki ; senin de oğlun evlenir de sen de torun sahibi olursun inşallah dedim. o da bana bitkisel ben yeğenimi oğlum gibi görüyorum. benim torunum gibi zaten senin çocuğun dedi. vay be dedim ne teyzeler var.

Allaha versin hesabını boşver cenazesine bile gitme içinde bir şey kalmasın söyle içinden geçenleri.ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee

Onlar kötü diye konu sahibi de mi kötü olsun?

NE ARICAN YA !! AKRABA = AKBABA !!!

SAKIN HAA..O YOKLUK ZAMANLARINDA AKILLARI NERDEYDI??? ŞİMDİ MAASINI DA DUYDULAR ARTIK KUZENLERINE COCUKLARINA İŞ BULURSUN DIYE YAPIŞIRLAR SANA..ANANEYMİŞ...SAKIN ARAMA ...BIRAZ DA SEN YUKSEKLERDEN BAK ONLARA.BELKİ EMPATİ DUYGULARI GELİŞİR.

Herkes bir değil ne yazık ki?
Keşke sizinkiler de öyle olsaydı ama değiller.
İyi ki onlar gibi değilsiniz..
Polyannacılık da diyenler çıkabilir ama huzurlu olmak için kin, öfke gibi duygular olmamalı.
Çocuklar tek bir duyguyu sonradan öğrenirlermiş.
O da kin..
Benci virüs gibidir kin.
İnsanı yer bitirir...

ya aslında öyle bi şey beklemiyorlar. dedim ya kibirlidirler biraz.

annaannen büyük olabilir ama bence asıl büyüklük sende kalsın öte tarafa hesap bırakma git bence.

ya aslında öyle bi şey beklemiyorlar. dedim ya kibirlidirler biraz.

beklerler!!! akrabalardan nefret edıyorum artık.benım de baba tarafım ayrı terane...ben aramazdım.neden onların yıllarca bana yaptıklarını bır çırpıda unutayım ki,salak mıyım?kesınlıkle aramazdım.ki aramıyorum da...

ben aslında kinci değilim. kinlenmemin nedeni anlatayım kendinizi yerime koyun.
bi kavgamızda eşim bana "seni adam yerine koyup evine gelmiyorlar." dedi.
ben de eşime "ben adam yerine koyup davet etmiyorum." dedim ama içime çok oturdu.
o günden beri çok kinliyim evet.
benim neyim var ya.
saygısızmıyım, asimiyim, terbiyesizmiyim.beni böyle eksik bıraktılar işte.

rahmetli anneannem 4 yıl önce vefat etti sizin anneannenizin biraz daha fazlasıydı, okadar ki kendi evlatları yani annem vefat ettiğinde annesi ve babasını görmeyeli 16 yıl olmuştu biz torunları olarak her bayram gittik onların umurunda bile olmadı. benimde sayısız hatıram var onlarla ilgili ama anneannem ile ilgili son hatıram şu ki; şeker hastası olduğu için hastanede yatıyormuş 1 hafta falan olmuş tabii geç duydum, duyunca da aramıcam dedim aramıcam o beni aradı mı annem gitti yalnız kaldım aradı mı yoo ben niye arıcam, işyerinden bir arkadaşım arattırdı, aradım, telefonda bana "hakkını helal et" " çekiyoruz ya artık neyin cezası bilmem" dedi bende "allah çektirmesin anneanne helal olsun, sende helal et" dedim "ne hakkım var ki" dedi son konuşmamız oldu çünkü o gece vefat etti. siz arayın ben hep demişimdir "ben allahtan korkar, kuldan utanırım" diye onlar bizi hiç sevmedi istemedi ama ben her bayram çaldım kapılarını, kul bilmezse bilmesin hak biliyor ya o yeter. Tabii karar sizin. Allah yardımcınız olsun.

Ölüm en büyük ayrılık . .
arayın en azından bi helallik alın .
teyzenizide arayın bu dolduğunuz herşeyi yüzüne vurun böylede kötüsünüz onların gözünde !!

senin de içinde yalnızlık, eksiklik, terkedilmişlik hissi varmı

Eşiniz de siz de haklısınız.
Yalnız eşinize şunu anlatmalısınız.
Sizi adam yerine koymamaları onların terbiyesizliğinden.
Bu şekilde konuşmasının sebebi size verdiği değerden bence..
Sizin onlarla ilgili üzülmemenizi istediğinizden kaynaklı sanki..
Ama dediğim gibi bu ekstrem bir durum.
Kimin önce öleceği belli değil ama sizin vicdanınız rahat etmeyecek eğer gitmezseniz ve bu arada ölürse..

ayynı şeyleri yaşadımışız neredeyse. he benim babam başımda çok şükür, başınız sağolsun, Allah rahmet eylesin.
biz de ne anne, ne baba tarafından gün yüzü gördük. iki tarafın durumları çok çok iyi iken biz okula yürüyerek gidip, aç gelirdik eve cebimizde beş kuruşsuz; derece ile mezun olduk alay ettiler inek diye, kendileri baba parasıyla okudular zor bela... hastalıklar, kötü günler, sevinçlerde hep dostlarımız vardı, kibirli, kendini beğenmiş akrabalarımız yoktu hiç yanımızda.

ama dediğiniz gibi işe girip, Allah a şükür iyi evlilikler yapınca adam yerine konduk, he kimseye eyvallahım var mı? yok ama yine de canları yanınca arar, sorarım. Kendim için, belli ki siz de takmışsınız kafanıza. Arayın, soğuk bir şekilde geçmiş olsun deyin, kurtulun bu sıkıntıdan.

teyzelerinizle görüşmeyin tamamda , anneanneyi büyük olarak bir kere ziyaret edin
sürekli gidin demiyorum,belki siz görüşeceksiniz o gün vefat edecek,demin bi arkadaş yazmış
anneannemle telefonda görüştüm o gece vefat etti diye
belki sizde ufakta olsa bi hakkı vardır.

Ölüm en büyük ayrılık . .
arayın en azından bi helallik alın .
teyzenizide arayın bu dolduğunuz herşeyi yüzüne vurun böylede kötüsünüz onların gözünde !!

onlara sorsan benden kötüsü yoktur. ama arasam yüzüne vursam ne olacak. zaten anlamayacak. bi de olan olmuş. beni eşime karşı rezil ettiler. eksik bıraktılar.
ya valla önceden hiç takmıyordum da, evlenip eşimin annanesini, teyzesini, dayısını görünce bizimkilere iyice kinledim...
memlekete gitmeye hevesim kalmadı. ziyaret edecek kimse yok

ha ziyaret etsem iyi ağırlarlar ama artık 5 yılın sonunda eşim de gelmek istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…