Allaha versin hesabını boşver cenazesine bile gitme içinde bir şey kalmasın söyle içinden geçenleri.ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee
Allaha versin hesabını boşver cenazesine bile gitme içinde bir şey kalmasın söyle içinden geçenleri.ne oldu bir başımızı okşamamıştın ne oldu ölümü ensende mi hissetmeye başladın dee
ha bi de şöyle bişey oldu. benim 2 yaşında oğlum var. işte eşimin teyzesine dedim ki ; senin de oğlun evlenir de sen de torun sahibi olursun inşallah dedim. o da bana bitkisel ben yeğenimi oğlum gibi görüyorum. benim torunum gibi zaten senin çocuğun dedi. vay be dedim ne teyzeler var.
NE ARICAN YA !! AKRABA = AKBABA !!!
SAKIN HAA..O YOKLUK ZAMANLARINDA AKILLARI NERDEYDI??? ŞİMDİ MAASINI DA DUYDULAR ARTIK KUZENLERINE COCUKLARINA İŞ BULURSUN DIYE YAPIŞIRLAR SANA..ANANEYMİŞ...SAKIN ARAMA ...BIRAZ DA SEN YUKSEKLERDEN BAK ONLARA.BELKİ EMPATİ DUYGULARI GELİŞİR.
annaannen büyük olabilir ama bence asıl büyüklük sende kalsın öte tarafa hesap bırakma git bence.herkese iyi günler..
kızlar 5 yıllık evliyim. annemin tarafı bize karşı her zaman soğuktu. yani şöyle anlatayım. ben küçüktüm evimize gelirlerdi ama hep bi surat, bi kibir. inanırmısınız ben bi gün annanemin benim başımı okşayıp sevdiğini hatırlamıyorum. durumları bizden iyiydi. yakacak odunu bile sokaklardan toplardık. tuzumuzun bittiği alamadığımız olurdu. aynı ilçede olmamıza rağmen ki teyzemgille çok yakındık çok görüşüldüğünü hatırlamıyorum. zaten devamlıdedikodu, kavga, laf, söz bihuzur vermediler.
iyiyanları da oldu tabi,küçük teyzem bikaç kez bana ayakkabı almıştı, babam öldüğünde annanem aylık 50 tl vermişti, (tabi lafıyla beraber), ya gerçekten toparlayıp anlatamıyorum.
Benim anlatmak istediğim bugüne kadar bana teyze, dayı, annane olduklarını hissettirmediler.
şimdiye kadar çok alltan aldım hatta annaneme bi keresinde niye böyle yapıyosun üzülüyorum dediğimde itin biri ölür işte demişti. ağlaya ağlaya yemek yemiştim.
çok iyi bir üniversiteden mezun oldum. üniversitem aynı şehirde çok yakın mesafe olmasına rağmen ne teyzelerim ne dayım kimse mezuniyetime gelmedi...ancak teyzemin kızı 2 yıllık başka bir şehirde bir üniersiteyi 6 yılda bitirdi diye toplanıp mezuniyetine gittiler.
ya bilmiyorum çok doluyum... çok eksik bırakıldım....
Ha bu arada 5 yıllık evliyim ama hiç evlerine davet etmediler. çok utanç verici değilmi. eşime karşı beni küçük düşürdüler.
uzun lafın kısası annanem şimdi hasta, hastayken aradım ettim. ancak beni özlüyomuş, anneme ölüm var kalım var demiş, biz onlara soğuk davranmışız v.s. diyerek devamlı aramamı istiyor.
ben ise çok doldum, çok kırgınım aramak hiç istemiyorum artık. bu arada ben çok iyi bir maaşla yönetici pozisyonu bir işte çalışıyorum. küçük teyzem (sanırım aramadığım için)yönetici olmuş da ne olmuş insan olamamış demiş.
ben eğer ki insan olamamışsam beni o hale getiren kendileri değilmi. emek vermeden sevgi olurmu...
Ben buz gibi soğudum aramak istemiyorum. siz olsaydınız ne yapardınız...yanaklarım ateş gibi yanıyor şu anda. annem sen günahını üzerinden at ara diyor.
benim ömrüm kitapların arasında geçti. ne dedikodu, ne asilik kimseye zararım olmadı. ne vardı yani bi sevgi, bi samimiyet olsaydı. ben istemezmiydim. aramak istemiyorum....
ya aslında öyle bi şey beklemiyorlar. dedim ya kibirlidirler biraz.
Herkes bir değil ne yazık ki?
Keşke sizinkiler de öyle olsaydı ama değiller.
İyi ki onlar gibi değilsiniz..
Polyannacılık da diyenler çıkabilir ama huzurlu olmak için kin, öfke gibi duygular olmamalı.
Çocuklar tek bir duyguyu sonradan öğrenirlermiş.
O da kin..
Benci virüs gibidir kin.
İnsanı yer bitirir...
rahmetli anneannem 4 yıl önce vefat etti sizin anneannenizin biraz daha fazlasıydı, okadar ki kendi evlatları yani annem vefat ettiğinde annesi ve babasını görmeyeli 16 yıl olmuştu biz torunları olarak her bayram gittik onların umurunda bile olmadı. benimde sayısız hatıram var onlarla ilgili ama anneannem ile ilgili son hatıram şu ki; şeker hastası olduğu için hastanede yatıyormuş 1 hafta falan olmuş tabii geç duydum, duyunca da aramıcam dedim aramıcam o beni aradı mı annem gitti yalnız kaldım aradı mı yoo ben niye arıcam, işyerinden bir arkadaşım arattırdı, aradım, telefonda bana "hakkını helal et" " çekiyoruz ya artık neyin cezası bilmem" dedi bende "allah çektirmesin anneanne helal olsun, sende helal et" dedim "ne hakkım var ki" dedi son konuşmamız oldu çünkü o gece vefat etti. siz arayın ben hep demişimdir "ben allahtan korkar, kuldan utanırım" diye onlar bizi hiç sevmedi istemedi ama ben her bayram çaldım kapılarını, kul bilmezse bilmesin hak biliyor ya o yeter. Tabii karar sizin. Allah yardımcınız olsun.
ben aslında kinci değilim. kinlenmemin nedeni anlatayım kendinizi yerime koyun.
bi kavgamızda eşim bana "seni adam yerine koyup evine gelmiyorlar." dedi.
ben de eşime "ben adam yerine koyup davet etmiyorum." dedim ama içime çok oturdu.
o günden beri çok kinliyim evet.
benim neyim var ya.
saygısızmıyım, asimiyim, terbiyesizmiyim.beni böyle eksik bıraktılar işte.
Ölüm en büyük ayrılık . .
arayın en azından bi helallik alın .
teyzenizide arayın bu dolduğunuz herşeyi yüzüne vurun böylede kötüsünüz onların gözünde !!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?